Nyilatkozatok 3. hét - vs Raiders

Kép
Nyilatkozatok 2020 3 hét

Head Coach Bill Belichick

BB: Elsőként egy személyes megjegyzés, csak szeretném kifejezni őszinte hálám mindenkinek a részvétnyilvánításokért, a szavakért, az e-mailekért, üzenetekért, amit az elmúlt héten kaptam. Nagyon megindító volt, nagyra értékeltem ezeket.

Nem tudom elmondani mennyire hálás vagyok azért, ahogy mindenki besegített ezen a héten, milyen keményen dolgoztak amikor én nem tudtam teljes erőbedobással itt lenni. Ezért elismerés jár a csapatnak és az egész szervezetnek.

Imáink James-ért [White] és testvéréért, édesanyjáért és családjáért szólnak, gondolataink vele járnak.

Mindezek után elmondhatjuk, hogy egy jó teljesítményt láthattunk ma a csapatunktól, nagyon büszke vagyok az egész heti teljesítményre. Kemény hét volt, de leküzdöttük. A Raiders egy jó csapat, jól felkészítettek, sok jó, tehetséges játékosuk van. De jól sikerült a mai nap.

Jól futottunk, volt pár jó blokkolás, a futók és az elkapók is, de főleg a futók keményen törtek előre. Sok yard-ot szereztek egymagukban. Szereléseket ráztak le, sokat haladtak a labdával a kezükben. A passzjátékban is volt pár nagy előrehaladás. Elég pontot szereztünk a győzelemhez.

A védelem képes volt labdát szerezni, de különösen jónak tartottam azt a sorozatot, amikor pontot szereztünk, jól szereltünk, majd sikerült az irányító szerelése közben a labdát is kitépni a kezéből. A csapatrészek nagyszerűen kiegészítették egymást, a védelem pontokat szerzett.

Mindenki sokat tett hozzá, és sokat léptek ma pályára. A részben kicserélődött támadófal jól dolgozott együtt. Persze sok mindenen lehet még javítani, de ezen a héten is sikerült fejlődni, és remélem ezt tovább tudjuk folytatni a jövőben is.

Persze a többi csapat is egyre jobb lesz, jó csapatok ellen játszunk, javulnunk kell, hogy tudjuk tartani a lépést, vagy hogy fel tudjunk zárkózni. Várom már a következő heti felkészülést, de ezt most ki fogjuk élvezni. Minden elismerés a játékosoké és az edzői stábé. Jó volt a mai terv, jól küzdöttünk, megérdemeltük a győzelmet.

(Sony Michel futói és elkapói teljesítményéről)

BB: Ahogy már elmondtam, jól futottunk. Sok yard-ot szereztünk. Lerázott szerelések, visszavágások, volt pár hosszabb futásunk. Rex, Sony és Cam is jól dolgoztak. Az elkapók is, N’Keal, Julian. Ezek a srácok megtették, amit meg lehetett, sőt, jó képességeikkel még messzebb is jutottak. A támadófal a körülmények ellenére jól tette a dolgát, nem volt túl sok veszített yard, nem hátrafelé haladtunk. Amikor lehetőségeink voltak, a futók szereléseken törtek át és extra yard-okat szereztek.

(a támadófalról, a falat edző stábról)

BB: A hét során sikerült a helyére tenni a dolgokat, sok gyakorlás árán, de kellett pár módosítás, hogy minden blokkolási séma jó legyen. Volt pár blitz ahol nagyon ránk jött a Raiders, de a legtöbbször jól megoldottuk, mindenkit blokkoltunk, és yard-okat szereztünk. Az edzői stáb (Cole, Carmen, Nick Caley, Ivan, Josh) jó munkát végzett, és Cam nagyszerűen menedzselte a futójátékokat. Volt pár játék, amit ő mentett meg, vagy úgy tett hozzá, hogy abból előnyünk legyen. Mindenki hozzátett, mindenkinek jár a dícséret. Amikor 250 yard-ot futsz, az nem egy emberről szól. Ehhez sok embernek kell jó munkát végezni, most ez történt.

(arról, ahogy a félidő vége előtti Raiders pontszerzést követően megállították őket)

BB: Igen, az nagyon fontos volt. Kicsit elvesztettük a lendületünket ott. 30 másodperc alatt TD-t engedni, ez a rossz edzői döntéseim eredménye, nem reagáltunk jól erre a szituációra. De a második félidőre jól jöttünk ki, a játékosok úgy vették mintha 0-0 lenne. Kimentek és megmutatták milyen a legjobb 30 perces footballt amit tudnak, ehhez mindhárom csapatrészre szükség volt.

(arról, hogy a harmadik negyedes időkérés után a Raiders nem tudott haladni)

BB: Amikor le tudod őket lassítani, meg kell tenned, hogy ne szerezhessenek pontokat. Az első két mérkőzésükön 34 pontot átlagoltak jó védelmek ellen. Próbáltuk megakadályozni a nagy játékokat, megállítani a futást, megfogni őket harmadik kísérleteknél. Ez nehéz volt, mert jól felkészített, jó csapat. Sok robbanékony játékosuk van, oda kell érni hozzájuk. Megcsináltak pár játékot, de a mérkőzés nagy részében uraltuk a játék állását, elég pontot szereztünk a győzelemhez. Búcsúzul sok sikert ma este a Celtics-nek, drukkolunk nekik!

 

Quaterback Cam Newton

(arról, ahogy Rex Burkhead előlépett James White hiányában)

Cam: Burky-nek jó meccse volt. Ez volt az ő napja. Sony-val sokat cukkolják egymást. Sony sok nehéz feladatot megoldott ma, melózott. Ezek srácok nem feltétlenül azért edzenek keményen, hogy ők lehessenek többet a pályán. Az ilyen srácoknak, mint Small Fry, Burky, Son Son, de mindenki másnak is, nekik nem számít, hogy futásokkal vagy máshogy kell hozzátenni, nem ez a lényeg.

(a változatos támadójátékról: első héten ő futott, második héten 400 yard-ot passzolt, ma a futók csillogtak)

Cam: Pont ezt akarjuk tenni. Azt akarjuk, hogy a védelmek idegeskedjenek, hogy tudják, mennyi féleképpen tudjuk őket támadni és hogy van egy rakás sémánk, tudunk futni középen, tudunk futni a szélen, tudunk mélyre passzolni. Teljesen mindegy. Ez most a legfőbb fegyverünk, hogy ilyen sokoldalúak vagyunk.

(Joe Thuney centerjátékáról)

Cam: Nem volt gond, tehát nagyszerű volt. Smokin’ Joe egy nagyon megbízható tagja a támadófalnak. Nem ijedt meg a lehetőségtől, hogy Dirty Dave [David Andrews] helyére kell lépnie. Ha valakit helyettesíteni kell, hát soha rosszabbat.

(arról, amikor a padon ülve „elsüllyedt”)

Cam: Ez a beszélgetés a pályán lévőkre tartozik, nem árulom el. Talán jobb is amíg megy a találgatás, miről beszélhettünk, én már nem is emlékszem. A fiúk nagyszerűek voltak, Doughboy is felnőtt a feladathoz, és persze ott van Jules tekintélye, tudod, ő jó munkát végez, és számítunk rá, hogy ilyen jól folytatja.

(arról, hogy mennyire értik megy egymást N’Keal „Doughboy” Harry-vel)

Cam: Számára, ahogy minden fiatal elkapó számára is nehéz, mert csak akkor érzi magát hasznosnak, ha passzokat kap el. Neki jó meccse volt, jól blokkolt a széleken a futáshoz, olyan jó munkát végzett, ha így teszel akkor a pályán a helyed, nem kerülsz a padra.

Az említett passz [23:13-nál, 4-dik negyed] előtt is tette a dolgát, befejezte a blokkokat, lezárta a széleket a futáshoz, de a passzok még hiányoztak, egészen eddig. Mondtam is neki a padon, hogy ember, büszke vagyok rád, mert mentálisan nehéz egy fiatal elkapónak feldolgozni, hogy nem csak az elkapásokon van a hangsúly. Ez szerintem az egyik legnagyobb tévhit, főleg ebben a ligában.

(arról, hogy a futás jól ment, de érzett-e magán nyomást ezért a passzoknál)

Cam: A meccs így alakult. Nem minden olvasás lesz ideális vagy tökéletes. Jobban kell vigyáznom a labdára. Az a megbocsáthatatlan eladott passz teljesen az én hibám volt. Próbáltam megnyújtani a játékot, kicsit túlfeszítettem a húrt. Végül is, ezek a játékok néha becsúsznak, de megtettük, amit kellett, szerintem ez a legfontosabb.

(a becenevekről)

Cam: Mi így nyomjuk, érted mire gondolok? Muszáj belevinni egy kis mókát. Én nagyon örülök, hogy a srácok is benne vannak ebben. Az első naptól ahogyan megérkeztem, van egy aura, ami körbevesz téged a New England Patriots tagjaként. Ez néha kicsit brrrr… érted miről beszélek? A Patriots módi kintről nézve kinéz valahogy, ám bentről már látszik, hogy a srácok élvezik a dolgot, akárcsak én. Szerencsés vagyok, hogy itt lehetek, a csapat tagjaként. Ha lehetőségem van kicsit feldobni a hangulatot, a módszer nem számít, nem fogok hezitálni.

 

Rex Burkhead RB

(arról, ahogyan fejben készült a mai napra)

RB: Egy kemény vereségen voltunk túl, csak vissza akartunk térni és megalapozni a futást. A támadófal nagyszerű munkát végzett, és persze az elkapók is, befejezték a blokkokat. A második szintre érve is megkaptuk a blokkokat egész este, ez nagyban megkönnyítette a dolgunkat.

(merítettek-e egymás teljesítményéből)

RB: Igen, JJ Taylor-nak volt pár jó futása, és persze Sony-nak is. A kedvencem az volt, amikor Sony lerázta magáról a srácot, pedig az gyorsan átért hozzá, de ő otthagyta. Igen, tudtunk egymásból erőt meríteni. Szeretünk versenyezni, és drukkolunk a másiknak amikor épp ő van a pályán.

(James White-ról)

RB: James-nek most nagyon nehéz. Minden egyes nap gondolunk rá, a helyzetére. Nagyszerű személyiség, játékos, a csapat vezére. Amin ő és a családja most átmegy az rendkívül szomorú. Próbálunk érte is játszani és arra fókuszálni amire tudunk. Többen felvették vele a kapcsolatot, remélve, hogy jól kezeli ezt a nehéz helyzetet. Olyan nekem, mint egy báty, a csapat futója, átérezzük a fájdalmát.

(milyen érzés volt életében először 3 TD-t szerezni)

RB: Jó érzés, de még jobb hogy kicsit kimásztunk a gödörből és győztünk a múlt heti vereség után.

 

Sony Michel RB

(milyen motivációt kap a többi futótól)

SM: A teljesítményük motivál, felvillanyoz látni a sikerüket, mert látom milyen keményen megdolgoztak érte. Minden, amit mérkőzésen megcsinálnak azt alaposan begyakorolták az edzéseken. Keményen dolgoznak és nem panaszkodnak. Ez egy nagy dolog Rex-től, hogy így bírta a terhelést és JJ Taylor is jól szállt be.

(a két hosszú futásról)

SM: Csak olvasom a kulcsokat, nézem ahogy a védőfalemberek játszanak, ahogy kifelé mennek blokkolni. A támadófal jó munkát végzett, tartották a blokkokat, kiszélesítették a lyukakat, így ki tudtam törni. A támadófal sokszor nem kap elég elismerést, de azok a srácok keményen dolgoznak. Minden játéknál ott vannak és nem panaszkodnak, ez nagy dolog.

 

Forrás: patriots.com

Hozzászólás

"30 másodperc alatt TD-t engedni, ez a rossz edzői döntéseim eredménye"

Itt mire gondolhatott az öreg? Mert szerintem nem edzői döntés volt Gilmore, majd JonJon rossz védekezése

Vagy arra hogy annyi időt se szabadott volna nekik hagyni , vagy hogy rossz védelmi felállásokat hívtak be. Csak simán magára vállalta 😁

Ha jó a fordítás (és miért ne lenne jó), azt mondta "döntéseim", tehát többször, azaz legalább 2x döntött rosszul. 4 play alatt hibás lehetett a felállás, a védelmi hívás, meg még egy időkérésünk is bennragadt. Sajnos ezeket az utolsó mp-eket gyakran megszívjuk...

Szerintem nem egy vagy két konkrét döntésre gondolt, hanem az egész 30 másodpercre, úgy ahogy van, mert ilyen kevés idő alatt, ilyen mezőnypozícióból nem illik pontokat kapni, főleg nem 7-et. Legalábbis annak a csapatnak nem, akik szeretnénk lenni.

Annyi történt, hogy nem dobja a busz alá a játékosait, majd az elemzésnél előveszi őket, plusz gyakran hangoztatott mondása, hogy a játékosok nyerik a meccseket, az edzők veszítik el.

Sziasztok. Meg tudnátok mondani, hogy BB-vel mi történt? Azt tudom, hogy azon a héten történt mikor  White szülei karamboloztak. Köszi

 

 

Most megy a Kansas Ravens ismetles az Arenan hát latva a Chiefs offenset nagyon nem lesz egyszerű .

 

Basszus, Newton fotójára a cikk elején komolyan azt hittem hogy utólag tettek rá vicces filtert... De nem... :-)

Remélem, tudatos játékterv volt a sok futás, mert akkor szépen alakulunk!

Uram Atyám, micsoda információ özön! Nem vagyok én hozzászokva ennyi érdemi válaszhoz az interjúk során, de jó volt olvasni. Számomra egyértelműen az jött le, hogy az egymást követő tragikus események után katarzisként élték meg ezt a győzelmet - és még BB is megvillantott valamit az emberi oldalából.

Az utolsó mondatrészedet nem igazán értem, milyen oldala van még az emberin kívül BB-nek? Szerintem tök normális ember, egyetlen "gyengesége" amit ismerünk, szerencsénkre, edzőként a munkamánia és ebben nem ismer tréfát. :)