Nyilatkozatok 4. hét - @ Chiefs

Kép
Nyilatkozatok 4-dik hét Chiefs

Bill Belichick Head Coach

BB: Csalódást keltő volt a játék. Megvoltak a lehetőségeink, de nem éltünk velük. Nekik jó csapatuk van és megvoltak a lehetőségeik. Keményen küzdöttünk, de nem csináltunk meg elég játékot. Jobban kell játszanunk. Négyszer elveszítettük a labdát, túl sok büntetést szedtünk össze, egyszerűen nem játszottunk elég jól. 

(Cam Newton betegsége kapcsán, szerinte jó-e, hogy lejátszották a mérkőzést) 

BB: Szerintem mindent jól csináltunk, mindent megtettünk, amit kell. Ez az orvosok dolga. 

(miért Hoyer kezdett, nem akarta-e előbb felküldeni Stidham-et?) 

BB: Azt tettük, amit a legjobbnak gondoltunk. 

(Hoyer időkéréséről, amikor már kifogytunk) 

BB: Nem kommunikációs hiba volt. 

(Mi vezetett az irányítócseréhez?) 

BB: Nem kellett sok mindent mérlegelni, csak próbáltunk jobban játszani. Három pontos hátrányban kihagytunk pár lehetőséget az első félidőben. Kerestük a módját, hogyan lehetünk jobbak, csak 3 pont volt a különbség. 

(arról, miért nem dobott challenge-t / nézette vissza a Mahomes fumble-ját) 

BB: A bírói döntés az volt, hogy megállt az előrehaladás és hogy lent van a földön. Ezt nem lehet challenge-elni. Legalábbis úgy értettem ez volt a döntés. 

(Egyértelmű volt a bírói döntés?) 

BB: Kérdezzék meg Tony-t [Corrente, a főbíró], hogy mit is hívott. Én nem tudom. 

// Belichick a döntést firtató további kérdéseket elhárította // 

(mennyire köszönhető a vereség a kihagyott lehetőségeknek, mennyiben az eladott labdáknak?) 

BB: Mind a csapat irányításában, mind a játék kivitelezésében jobban kell teljesítenünk. Több dolog is hibádzott ma, a játék mindhárom fázisában, azon kell dolgoznunk, hogy ezekben jobbak legyünk. 

(Damien Harris játékáról) 

BB: Mindenkit nem értékelhetek külön, de mindent megtettünk, hogy segítsük a csapatot nyerni. Meg kell nézni a felvételeket, de biztos vagyok benne, hogy mindenkinek voltak jó megmozdulásai. Abban is biztos vagyok, hogy mindenkinek volt olyan megmozdulása, amit most legszívesebben máshogy csinálna. A NFL-ben mindig ez van. 

 

Brian Hoyer QB 

(Mennyit tudott készülni?) 

BH: Normál hétnek tűnt. Szombat reggel kaptuk a híreket. Onnantól kicsit megkeveredtek a dolgok. 

(Tehát nem tudott normál mennyiséget gyakorolni?) 

BH: Erről nem fogok beszélni, egyáltalán nem erről van szó. Erről szól ez a meló. Amikor te következel, készen kell állnod. 

(az időkérésről) 

BH: Josh McDaniels a fülemre mondta, hogy próbálkozzunk meg egy passzal, de ne legyen rossz játék belőle. Kerestem a célpontot, tudtam, hogy még a zsebben vagyok, nem akartam szabálytalanul eldobni a labdát. Legközelebb muszáj valaki feje felett elpasszolnom ilyen helyzetben. 

(az aznapi utazás miatt nem ment a játék?) 

BH: Nem, egyszerűen kicsúszott a kezeink közül a mérkőzés. 

(arról, hogy mekkora stressz alatt voltak) 

BH: Volt némi kavarodás, pörögtek az események, de ilyen világban élünk, ez 2020. Meg kell próbálnod a legtöbbet kihozni belőle. Nem ezen múltak a rossz játékaim. 

(arról, hogy volt esélyük ma) 

BH: Igen, úgy érzem legalább 6 pontba kerültek ezek a hibáim, jobb munkát kell végeznem. Tudtuk, hogy kemény meccs lesz, ahol 60 percig tart majd a küzdelem. Fel kellett venni velük fizikálisan a versenyt. Jó munkát végzett a támadófal, a futásnál, a passzoknál jól megvédtek minket. Mindenképpen voltak kihagyott lehetőségeink. 

(az elveszített labdáról a harmadik negyedben) 

BH: Próbáltam fellépni. Már rúgótávolságban voltunk, épp a dobásra készültem. Jobban kell vigyáznom a labdára. 

 

Jarrett Stidham QB

JS: Természetesen nagyon izgatott voltam, hogy lehetőséget kapok. A célom az volt, hogy tudjunk haladni, hogy legyen esélyünk pontokat szerezni. N’Keal Harry szép elkapást csinált a célterületen. A támadófal nagyszerűen megvédett és a futást is jól segítették. Frusztráló, hogy nem tudtunk nyerni, de ebből lehet tanulni. 

(Nehéz volt, hogy most volt idén először aktív keretben? Hányadik számú irányítónak érzi magát a sorban?) 

JS: A versenyszellemem az mondatja velem, hogy minden héten szeretnék a keret tagja lenni. De arra koncentrálok amire ráhatásom van. A jövőben is arra fogok törekedni, hogy jobb legyek, hogy úgy segítsem a csapatot, ahogy csak tudom. 

(a hétvégéről) 

JS: Természetesen nagyon egyedi volt, ami történt, szombat reggeltől kezdve. Pár dolgot meg kellett oldani. Úgy gondolom csapatként készen voltunk a mérkőzésre, jó hozzáállással érkeztünk, és próbáltunk nyerni. Keményen küzdöttünk. Javulnunk kell, ezt fogjuk tenni. 

(hogyan került fel a pályára) 

JS: A harmadik negyedben Josh McDaniels odajött és mondta, hogy “Hé, te jössz”. Rövid volt és egyszerű. Ennyi. 

(Félidőben volt arról szó, hogy pályára léphet?) 

JS: Nem volt. 

(a két eladott passzról) 

JS: Mindkettő az én hibám. Juls [Edelman] esetében jobban kellett volna helyeznem a labdát. A Damiere [Byrd] felé dobottnál, ott csak próbáltam esélyt adni neki, hogy elkapja. Jobban ki kell vezetnem, hogy el tudja kapni. A legjobbamat próbáltam nyújtani, megcsinálni a játékokat amiket hívtunk. Sajnos, ezekből két esetben eladtam a labdát. 

(arról, hogy milyen volt a hete) 

JS: A scout csapattal edzettem, illetve hasonló gyakorlatokon vettem részt. Amikor szombaton szembesültünk a szituációval, onnantól csak kerestük a megoldásokat, nem csak a football-lal kapcsolatban, hanem mindenki egészsége és biztonsága érdekében. A pillanat hevében kellett döntéseket hozni, módosítani, virtuális megbeszéléseket tartottunk, ilyesmi. Szerintem jól alkalmazkodtunk a helyzethez, a legtöbbet hoztuk ki belőle. 

(mennyit dolgozott ezután Hoyer-rel és Jedd Fisch irányító-edzővel) 

JS: Volt pár módosítás, de Hoy [Hoyer] és én is jól ismerjük a támadó alakulatot és a taktikát is. Csak leültek velünk, mindent még egyszer alaposan átbeszéltünk, hogy ne maradjanak nyitott pontok.  

(Cam Newton üzent nekik valamit?) 

JS: A hétvégén chateltünk egy kicsit, oda vissza. Mondtam neki, hogy “Ha kell valami, itt vagyok, gyógyulj meg!”. Jókat dumáltunk. 

 

Forrás: patriots.com                                     

Hozzászólás

Bill papa a szokásos korrekt nyilatkozatot adta, nem a bírókat hibáztatta, pedig jogos lett volna, de ő soha nem ilyenekkel foglalkozik, hanem hogy még jobbat és még jobbat hozzon ki a csapatból...Mármint akik még pályára léphetnek. 
Alaposan felforgatott csapattal egy lassan egyre jobban felforgatott idényben úgy gondolom, a maximumot hozza ki a fiúkból, idény előtt kicsit jobban tartottam ettől a szezontól, most mégis bizakodóbb vagyok...

A két irányító is vállalta a hibáit, persze furcsa is lett volna, ha nem így tesznek...

Két hónappal ezelőtt ezt a kirándulást kb. fix vereségre jósolták. Három nappal ezelőtt tutifix vereségre várták sokan. Ennek ellenére is a meccs jó sokáig nyílt volt a 1st seed lagnagyobb várományosa ellen.

A konferenciadöntőn majd javítunk ellenük. ;)