Nyilatkozatok 4. hét: Patriots @ Bills

Kép
BillBillsNyilatkozat

Harmadik csoportgyőzelmén is túl a Patriots, lássuk mit nyilatkoztak a résztvevők:

Bill Belichick, HC

Remek csapatteljesítmény a srácoktól, büszke vagyok a játékosainkra. Felléptek, sok mentális és fizikai keménységet mutattak a meccsen. Nyilvánvalóan a Bills egy remek futball csapat, nagyon jól játszottak, számos remek játékosuk van, jó edzőik, kemények. A mi srácaink elkezdtek több játékot megcsinálni, és végigharcolták a 60 percet. Tudtuk, hogy ez vezet ide, és ők remekül reagáltak. Jó dolog csoportgyőzelmet szerezni idegenben, és nagyon boldog vagyok a csapat nevében, büszke vagyok arra, amit elértek itt. Kemény meccs volt, kemény helyen játszottunk.

Mi a véleménye Jamie Collins folytatólagos remek játékáról, nem csak arról, hogy labdát szerez, de Josh Allen “kémje” is?

Jól védekezik. Jó védekező csapatunk van. Biztos vagyok benne, hogy Jaime sok remek játékot csinált. Nem láthatok mindenkit kint, de volt sok remek játéka. Nem úgy látszott, hogy az a labda valaha le fog esni az utolsó interception-nél, majdnem tisztán kapta el és megcsinálta a játékot. De Jaime egész évben remek munkát végez nekünk. Hightower nélkül Ő vette át a playhívás felelősségét. Szóval, amire kérjük, remekül megcsinálja.

Egy remek védelemmel nézett ma szembe, mennyire volt gond a blokkolás? Az önök blokkolása a Buffalo védelme ellen.

Tudjuk, hogy remek védelmük van. Remekül edzett, mindhárom részben erős, fal, linebackerek, secondary. Remek munkát végeznek a szándékuk elrejtésében, és ők egy kemény fizikális futball csapat. Igen, jó munkát végeznek. Nehézzé tették nekünk, ahogy mindig is szokták.

A blokkolt puntnál J.C. (Jackson) azt mondta, hogy ezen egész héten dolgoztak. Mi vezet arra, hogy ilyet hívjon? Nyilvánvalóan az, hogy működni fog, de mi vezetett a híváshoz abban a pillanatban?

Igen, remek hívás volt Joe (Judge)-tól és Cam (Achord)-től. Beszéltünk róla a meccs előtt. Jó mezőnypozíciónk volt, hátra voltak szorulva, nem hozták vissza a gunnereket, így a szélről elértük őket. Ezután visszahozták őket, azt hiszem.

Nagy pozíciós harc volt a meccs, és volt néhány labdaszerzés, ami nyilvánvalóan befolyásolta a mezőnypozíciót, de nyilvánvalóan Roberts a liga legjobb visszahordója. Remek munkát végez így a coverage alakulatainknak komoly kihívás volt, mind kirúgáskor, mind puntkor. Volt néhány jó visszahordása. Jól fedeztük, de Jake jól rúgta el a labdát és nehézzé tette nekik a széleken, hosszú ideig volt a levegőben a labda. Jól teljesítettek-Slater, Brooks, Bolden. Jól fedezték, de ez nehéz, ő elég kemény és a Bills jó a rúgó játékban és hiába mindenki megpróbálja leküzdeni a saját emberét, de így is a legjobb visszahordó a ligában van itt, vagy legalábbis az egyik legjobb.

Hogyan írná le az utolsó játékot, hogyan tekernénk vissza az irányítóra amikor interception-t dobott?

Csináltunk pár blitzet néhány játékkal korábban és nem vagyok benne biztos mi történt az irányítóvédelemben, meleg volt a pite vagy nem jött valaki, akinek jönnie kellett volna, nem tudom, meg kell kérdezni őket, valószínűleg úgy történt, hogy rejtettük, elsőre és másodikra blitz volt, harmadikra visszaléptünk, és nem tudom, talán hibát vétettek az irányítóvédelemben, vagy valami ilyesmi.

Matthew Slater sok dolgot csinált a karrierje során ami nem kap nagy figyelmet. Szép látni, hogy TD-t szerez, feltéve persze, ha nyernek?

Igen, mindig jó, ha pontot szerzünk. Engem nem érdekel, ki szerzi. Senki sem dolgozik keményebben, mint Matt a szakmájában, és van néhány hatalmas, nagy játék a speciális egységben, nagyon büszkék arra, amit csinálnak. Joe és Cam remek munkát végeznek a játék tervezésével és végrehajtásával. Remekül ráugrott a labdára és J.C. nagy játékot csinált, és Slater pontokra váltotta őket. Szóval igen, csodálatos érzés volt, hogy pontot szereztünk. Mindig boldog vagyok, ha pontot szerzünk.

Aggódik Gostkowskiért, és úgy gondolja itt lenne az ideje hozni valakit, hogy kicsit előrébb nyomja?

Nos, vissza fogunk nézni erre a meccsre, és azt fogjuk mondani, hogy vannak dolgok, amiken javítanunk kell. Mindenképpen így érzek. Egy keményen dolgozó csapatunk van, nagyon bízom a csapatban. Keményen fogunk dolgozni, hogy jobban csináljuk a dolgokat, és jobbak legyünk a következő héten.

 

Tom Brady, QB

Remek győzelem. A védelem fenomenálisan játszott, mindkét védelem jó volt. A mi védelmünk remek munkát végzett a végén, és vissza kell mennünk teni a dolgunk.

Együtt érzel az elkapóiddal, hogy behelyettesítették őket a támadófalba, hiányosnak érzed a helyzeted, amikor kint vagy?

Mindannyian javulni próbálunk. Megtettük a legjobbat, amit lehetett és ma tudod, tudnánk jobbak is lenni. Jobbak próbálunk lenni következő héten, kitalálni a dolgokat, amit ők jól csináltak. Sok mindent jól csináltak, és örülök, hogy nyertünk. Örülök, hogy 4-0-val állunk.

Felmehettetek volna 20-0-ra, első és goal a 2-3 yardos vonalon, úgy látszik, üres, de a corner leszedi a labdát. Beszélnél arról a játékról?

Igen, remek játékot csinált, én ezt nem engedhetem, hogy megtörténjen. Okosabbnak kell lennem. Tudod ez olyan - igazából sok ilyen típusú játékot csinálnak. Ez a védelem, ők egyszerűen, olyan secondary játékosaik vannak akik elfogják a labdát. És tudod, ha egy kicsit hanyag vagy és azt gondolod, hogy megvan valaki, az ablak nagyon gyorsan zárul. Tudod, Julian megverte az emberét, aztán az a srác felzárkózott és megcsinálta a játékot, ez egy rossz játék volt tőlem, így nem tehetjük meg, hogy pontokat veszítünk, de a védelmünk megoldotta.

A héten arról beszéltél, hogy a Bills védelem minden eredményért megharcoltat. Ma, konzisztensen rossz mezőnypozíciótok volt, mennyire kihívás ez?

Tudod, nem gondolom, hogy számomra a mezőnypozíció annyira sokat számít. Ahol kezdünk, ott kezdünk. Még mindig mozgatnunk kell a labdát a pontokért. Szóval nem csináltuk jól a dolgunkat, úgy mondanám, konzisztensen a megfelelő dolgot téve egy nagyon jó védelem ellen, ami kifejezetten jól játszik otthon, de jó nyerni. Mindegy, hogy 45-40-re, 45-3, ra vagy éppen 16-10-re nyerünk, ugyanannyinak számít. Nekünk csak ki kell találnunk, hogy miképpen tesszük jobban a dolgunk a támadókkal. A védelem tudom, hogy jól fog játszani. Egész szezonban jól játszanak, és próbálnak több pontot szerezni, mint amit mi ma szereztünk.

Úgy írnád le magad, mint aki nyomás alatt érezte magát ma? Jó leírás ez arra, mint ami az első 3 meccsen volt rajtad?

Nem gondolom. A játék minden részében nehéz. Támadóoldalon küzdöttünk. Ők sok csapatot küzdésre késztetnek, ha mi több pontot szeretnénk szerezni, akkor sokkal jobban kell tennünk a dolgunk, mint ahogy ma tettük. Mi nem tettük, ez így alakult.

Hogy érezted magad Matthew Slater touchdownjánál? Ez a karrierje első TD-je.

Remek volt. Reméltem, egyszer dobok neki egyet valamikor. 11-ben lehetett volna esélye egy post útvonalon, akkor elesett, amikor elkapta, de remek volt látni őt eljutni a célzónába. Megtarthatja majd a labdát.

J.C. Jackson a védelemben játszik, de puntokat is blokkol, csinált 2 interception-t, egyiket az oldalvonalnál, és csak játssza a nyerő játékokat. Minden nap látod, milyen fejlődést tapasztalsz nála?

Remek munkát végez. Sokat játszik a megfigyelő csapatban, vagyis sokat játszunk ellene. Nagyon tehetséges. Egyszerűen nagyon, nagyon jól képzett. És nyilvánvalóan remek labdaérzéke van. Gyors, fürge, nem hibázhatsz a környékén. Szóval nehéz nem hibát követni a védelmünk ellen. Nagyon remek focit játszanak.

Tom, meg kell kérdezzem egy olyan napon, mint a mai, ahol küzdöttetek. Van olyan részed, aki azt mondja, bárcsak itt lenne Antonio Brown?

Úgy gondolom, ezek a dolgok, csak ki kell menned és a legjobbat nyújtanod, és én ezt próbálom tenni most már 20 éve. Ezt fogom tenni a jövő héten is, ezt próbáltam tenni ezen a héten is, azelőtt és remélem több pontot fogunk szerezni.

Erre számítottál a védelmüktől?

Igen, nagyon jók. Van egy jó védelmük. Sok meccsben lesznek benne. Okkal 3-0-val álltak, szóval elmenni idegenbe és megverni egy csapatot, ami 3-0-val áll, nagyon jó. Természetesen tudunk jobban játszani, mint ahogy játszottunk. A vörös zónába kell jutnunk, volt ott pár kihagyott helyzetünk, de ki fogunk menni, és jobb munkát fogunk végezni következő héten.

 

J.C. Jackson, CB

Menjünk vissza a blokkolt punthoz.

Készültünk rá. Erre készültünk egész héten, tudod mit mondok? Ezt gyakoroltuk edzésen, és az edző behívta én meg jól hajtottam végre.

Általában kívül vagy ilyenkor?

Igen, Uram.

És a hívás az volt, hogy menj be és támadj?

Igen, Uram. Ezt gyakoroltuk egész héten.

Végigvezetnél minket az interception-ökön?

Csak kimegeyek és küzdök és befejezem a játékot. Tudtuk miről fog szólni a játék. Be kellett fejeznünk, versenyezni és ennyi.

Volt 2 interception-öd és egy blokkolt puntod, amit visszahordtak TD-re.

Ez az első alkalom, hogy sikerült.

Az oldalvonali interception keménynek tűnt. Hogy csináltad?

Csak kimentem és megcsináltam a játékot. Hit és bizalom a technikámban, az alapokban, amik működtek az edzésen, kimentem versenyeztem és végrehajtottam.

Mit láttál annál a játéknál? Középen voltál és kijöttél a másodikra.

Az elkapó go útvonalat futott. Aztán Josh Allen kimozgott a zsebből és elkezdett futni, az elkapó megpróbált visszajönni a labdáért és gondolom jobban küzdöttem és előbb szereztem meg a labdát, mint ő.

Hol voltál amikor olvastad, hogy kezd elszakadni?

Visszanéztem rá és amint láttam a labdát a levegőben, mondtam, hogy az enyém és felmentem és elkaptam.

Kielégítő számotokra, hogy megmutassátok, hogy sok különböző módon tudtok nyerni?

Naná ember. Főleg ha idegenben nyersz egy ellenséges környezetben. Sok munkát kell elvégeznünk, de fejlődünk a védelemben.

Mi megy végig a fejedben, amikor látod Jamie-t, hogy elkapja az utolsót és tudod, hogy ez lezárja?

Tudod ez a legjobb dolog, amivel befejeződhet egy meccs. Ennél nem lehet jobb.

 

Forrás: Patriots.hu

 

 

Hozzászólás

Jackson gyereket már megtanították nyilatkozni is. Csak teszem a dolgom és meg kell csinálni a játékot. Igazi Patrióta lett. 

Lényeg a W. 

Ez volt a szar meccsunk. Minden évben van ilyen, csak ilyenkor ki szoktunk kapni. Csoda hogy nem tették fel a kérdést BBnek hogy nem érzi e úgy hogy TB t le kellene cserélni..... Ja, igaz is, lehet már nem is merik megkérdezni.... Meg minek is... 

Nem volt szar meccs, csak teljesen más a szitu, amikor a QB-nek van 3 másodperce dobni úgy, hogy 1-2 elkapó folyamatosan meg tudja verni az emberét, és tud 3 méter előnyt szerezni velük szemben, meg amikor a QB-nak vagy 1 másodperce, és az ellenfél védői 0,5 méterre loholnak az elkapóktól. Én precízebb megfogalmazásnak tartom, hogy nem volt egy látványos, gála meccs.

Nem mellesleg pont az ilyen 60 percig kiélezett meccsek kellenek ahhoz, hogy a fejek rendben legyenek majd a szezon második felére. Szóval lehet, hogy a szezon szempontjából ez volt eddigi "legjobb" meccs, a Dolphins elleni meg a "szar".

Érdekes viszont az, hogy a megelőző sima meccseken mennyi súlyos sérülés volt, most meg ezen a kiélezetten nem láttam egyet sem. (Ebben lehet, hogy tévedek, nem a ültem végig a meccs előtt)

Háááát? Ez azért egész más, mint volt az elmúlt hetekben.

Jó ez a kétszeri "igen, Uram". Jó hogy nem, "Uram, igen, Uram". ;-)

Nagy szerencse, hogy a csapatunk nem úgy játszik, mint amilyenek a nyilatkozataik.

De úgy játszik. Nem véletlenül mondta még a Falcons elleni SB talán felvezetőjében, vagy meccs közben, hogy a Patriots egy félkatonai szervezet. Itt a győzelemnek MINDENT alárendelnek. Ha Brady szarul játszana, lecserélnék a következő meccsre. Nem azért nem cserélték le a Chiefs ellen 5 éve, mert nem játszott szarul, hanem mert látta BB a küzdeni akarást. Ezt el is mondta a Do Your Job-ban.
Ha arra gondolsz, hogy unalmasan, semmi extra, akkor abban igazad van. De szerencsére érdekes és látványos meccseket láthatunk.

Halihóóóó!

Olyan történt amire eddig én még nem láttam példát...

BB azt mondta, hogy "nem vagyok benne biztos mi történt az irányítóvédelemben, meleg volt a pite vagy nem jött valaki, akinek jönnie kellett volna, nem tudom, meg kell kérdezni őket, valószínűleg úgy történt, hogy rejtettük, elsőre és másodikra blitz volt, harmadikra visszaléptünk, és nem tudom, talán hibát vétettek az irányítóvédelemben, vagy valami ilyesmi"...

Nem tudom... Na én ilyet még nem hallottam tőle (eddig). Ő volt az aki mindig mindent tud, mindnig mindenre emlékszik.

Mégiscsak emberből van... :)

Ezt nem így látom. Egyik alap mantrája, hogy meg kell nézni a felvételeket addig nem tud nyilatkozni, mert nem látta.

Sokszor van elfoglalva azzal, hogy beszél a játékosokkal a partvonalon és csak a közönség üvöltéséből hallja, hogy TD volt. Felpillant, majd vissza a melóhoz. Nem meccset nézni jár oda. :)

Én meg mindig nem tértem napirendre a fölött, hogy BB a meccs végén mosolygott...

Miért? A kedvenc csapat egységei (def.+ST) hozták a győzelmet. Tudja, a legnehezebb ebben a játékban az, hogy túljárjunk az offense elképzelésén. BB kedvenc játékosai többnyire nem támadók.

Hétről hétre mosolygok a nyilatkozatokon :)
Az újságírók régóta próbálkoznak, hogy ők irányítsák az interjút, de ez nem jön össze nekik :)
Ez a kedvencem:
"Tom, meg kell kérdezzem egy olyan napon, mint a mai, ahol küzdöttetek. Van olyan részed, aki azt mondja, bárcsak itt lenne Antonio Brown?

Úgy gondolom, ezek a dolgok, csak ki kell menned és a legjobbat nyújtanod, és én ezt próbálom tenni most már 20 éve. Ezt fogom tenni a jövő héten is, ezt próbáltam tenni ezen a héten is, azelőtt és remélem több pontot fogunk szerezni."