Nyilatkozatok 6. hét: Patriots vs Giants

Kép
Nyilatkozatok 6. hét

Bill Belichick, HC

BB: Ismét nagyon büszke vagyunk a csapatunkra. Ezek a srácok a Washington mérkőzés után sokat dolgoztak, készültek, tanulmányozták a felvételeket, majd kimentek és keményen játszottak. Voltak gondjaink ma a támadások tekintetében, tulajdonképpen a második félidőben csak egyféle összetételben tudtunk felállni. Úgy gondolom Josh [McDaniels] és szakmai stáb jó munkát végzett, jól menedzselték a játékot. Fura mérkőzés volt. Ha három nem támadó pontszerzést látsz, az olyan mintha egy teljes éves termés lenne, de mindez egyetlen mérkőzésen. Voltak nagy játékaink, a blokkolt punt, a fumble, a Kyle [Van Noy] által felszedett és visszavitt labda. Ezek mind nagyszerűek voltak, éltünk a lehetőségeinkkel és tudtunk labdát szerezni. A támadó oldalon a srácok nagy kitartásról tettek tanúbizonyságot, megbirkóztak azzal a helyzettel, amibe kerültünk. A srácok és a támadó szakmai stáb is jól dolgoztak.  

Miben látja Brandon Bolden korábban nem látott előre lépeset a támadásoknál?  

BB: Brandon egy tehetséges srác. Minden downnál bevethető és jól száll be. Szerencsések vagyunk, hogy velünk van. Sokat javít a csapat mélységén, ő egy jó játékos, akit bátran játékba küldhetsz.  

Hogy vizsgázott a cseresor, illetve mennyire volt nehéz irányítani a védelmet ilyen sok cserével a kezdősorhoz képest?  

BB: Igen, voltak gondjaink a támadásoknál a limitált emberállomány miatt. A védelemnél, nos, ott is voltak srácok, akiknek le kellett jönniük. A keret mélysége segített minket ezekben a szituációkban, az edzők és a játékosok is nagyszerű munkát végeztek a cserékkel megtűzdelt felállásoknál. Ilyen a foci. Ilyen dolgok előfordulnak. Egyszerűen képesnek kell lenned alkalmazkodni. A játékosaink jó munkát végeznek, jól dolgoznak együtt, akárkivel is kelljen, biztosítják a jó kommunikációt és a helyes feladatkiosztást. Néha trükkös a helyzet, "Te mit játszol? És ő? És az a srác?" De jól megoldották és nem zavarodtak össze. Azt hiszem egyáltalán nem volt gondunk a feladatok leosztásával a mai napon. Persze megnézzük a felvételeket és biztosan tudunk sok mindenen javítani, de a feladatokat jól felvettük, ez különösen jó egy olyan csapat ellen mint a Giants, akik sok különböző felállást használnak.  

Stephon Gilmore-ról  

BB: Igen, Step így játszik minden nap edzésen és minden vasárnap [mérkőzésnapon] is. Nagyszerűen játsza meg a labdát, jó szakítja meg a játékot. Az utolsó játéknál, a vonal mellett jól dolgozott amikor az elkapó már elkapta a labdát, de leérkezés közben jól rácsapott, de voltak jó passzleütései is. Nézzék, ő egy nagyon tehetséges játékos, aki extrém keményen dolgozik a felkészülés során, tanulmányozza az ellenfeleit és az ellenfél passzjátékát is. Ezt jól példázza, hogy egy ilyen rövid héten milyen szorgalmasan dolgozott, ez végül kifizetődő volt.  

Zavarta Önöket a mérkőzésen a szél? Illetve az első támadás során 4-dik és 1-nél gondolt arra, hogy challenge-t dobjon a labda helyére?  

BB: Nem, jónak tűnt a hely. Igen, a szél jelentős faktor volt. Volt már rosszabb is, de faktor volt. Nem tudom jobban fújt-e egy adott irányba, talán a stadion zárt vége felé, de főleg a padunk felé fújt, pont fordítva, mint a Jets ellen. Tehát inkább oldalszél volt, nem segített, mindkét irányban touchback-re rúgtunk. A passzjátékban szerintem nem volt nagy szerepe, talán pár hosszú labdánál, de az annál rövidebbeknél nem. Lehetett volna sokkal rosszabb is.  

A sikertelenség ellenére folyamatosan futással próbálkoztak, ez azért volt, hogy megalapozzák a play-action játékokat a nagyobb nyereség reményében?  

BB: Nézze, nem minden kísérletre fogunk 20 yardot haladni. Néha futsz és nem jutsz előbbre, de ránézel a játékra és úgy érzed közel volt a siker. Ha csak ezt meg azt egy kicsit jobban csináltuk volna akkor egy jó játék sült volna ki belőle. Amíg így érzel addig érdemes folytatni. Akkor is érezhetsz így amikor nincs sok eredménye. Ha érzed, hogy 1-2 dolgot jobban tehetnél, vagy ha jól álltak fel ellene, de legközelebb egy kedvezőbb védelmet látsz mint legutóbb vagy mint amit vártál, akkor jobb lehet az eredmény is. De persze kellenek a yardok és ha nem kapsz ezekből semmit akkor sem próbálkozhatsz örökké. Néha nem megy, de bíztatónak látod és ez elég ahhoz, hogy folytasd, így volt ez ma is. Megbeszéltük, dolgoztunk rajta és később voltak jobb játékaink a korábbi próbálkozásokhoz hasonló játékokból.   

A blokkolt punt mennyire tüzelte fel a csapatot?  

BB: Eléggé. Ezek a védelmi vagy speciális egység által szerzett pontok csak egyfajta bónusz pontok. Nem számolsz velük és 14-et szerezni ezekből nagyszerű. Szeretném kiemelni a Giants teljesítményét, ahogy ellenálltak és a labdaszerzésből pontokat szerezve visszajöttek a mérkőzésbe. Ezeket el kell kerülnünk mert kioltják a korábbi jó játékokat. Végül elég jó játékot csináltunk a második félidőben, így tudtunk nyerni. 

 

Tom Brady, QB

Hogyan írná le a mai győzelmet?  

TB12: Örülök, hogy nyertünk. Örülök, hogy 6-0-val állunk. Jól küzdöttünk érte. Tulajdonképpen egyféle felállásba kényszerültünk a második félidőre. Nem hiszem, hogy ez az elmúlt 20 éveben előfordult volna, de a védelem jól játszott, a speciális egység jól játszott. Néhány játékot leszámítva elég jó volt.  

Mi történt az interception-nél?  

TB12: Rossz döntés, próbáltam beerőltetni. 

Már 1000 futott yard felett jár, visszatér a gólvonal szituációs futásokhoz a 2 futott TD után? 

TB12: Hát igen. Sokakat nélkülözni kellett, volt pár lehetőségünk, csak megpróbáltam bejuttatni.  

Amikor ilyen limitált csapategységgel állnak fel, hogyan gondolkodik? Láttuk, hogy megtalálta labdával az újonc Jakobi Meyers-t és Gunner Olszewski-t, de mire gondol ilyen szituációkban? 

TB12: A srácok csak összekapták magukat. Amúgy is rövid hét volt, ez volt eddig is – nem voltak rendes edzések inkább csak pályabejárásos eligazítások, szóval mindig csak alkalmazkodnod kell. A srácok megoldották a helyettesítést. Tudtuk, hogy nem lesz Phillip [Dorsett] és aztán Josh [Gordon] is megsérült. Egyszerűen csak azzal küzdünk, amivel mindenki az évnek ebben a szakaszában, sok a sérülés, a lemorzsolódás. Ezért ez egy jó győzelem volt. 

Jó önbizalom-építő lehet ez a fiatal játékosok számára? 

TB12: Remélem. Csináltak néhány igazán jó játékot, elégedett vagyok a teljesítményükkel. Nagyszerűen tettek hozzá a csapat játékához. 

Korábban beszélt arról, hogy mennyire nehéz egy elsőéves elkapónak megtanulni ezt playbook-t.  Hogy látja, hogy haladnak ezek srácok? 

TB12: Igen, kéményen dolgoznak rajta, és én értékelem az erőfeszítéseiket. Amikor én fiatalabb voltam, akkor pontosnak kellett lennem és nem mehettem a playbook-om nélkül sehova. Ezek a srácok kicsit más szerepben vannak. Játszanak és hozzá tudnak tenni. Örülök, hogy be tudnak állni és segíteni meccseket nyerni. Erre van szükségünk. Mindenki, aki aktív aznap készen kell hogy álljon. Jó hogy elkaphattak pár labdát, gyűjthettek egy kis önbizalmat. 

A szél befolyásolta a passzokat? 

TB12: Engem nem, talán egy pár passzot, azt hiszem. Volt néhány hely, ahol jobban fújt, szóval igen. 

Hogy értékelné az offense eddigi teljesítményét? Elég jó eddig?

TB12: Meglátjuk. 6-0-val állunk, a 7-0-ra törekszünk. 

 

Devin McCourty, Safety

Számítanak arra, hogy minden héten tudnak labdákat szerezni? 

DMC: A labdaszerzés, ahogy mondani szoktam, mindig csapatmunka eredménye. A nyomás, az álcázott szándék, és persze el is kell kapni, ha feléd megy a labda. Védelemként tudjuk, hogy ezeket kell megtennünk. Ez jobb csapattá tesz minket. Ma jól használtuk ki a lehetőségeinket és így nyertünk. 

Golden Tate besétált a végzónánkba az első félidőben. Motiválta ez a csapatot, hogy a második félidőben keményebben lépjen fel? 

Nem, úgy értem, persze, azt benyeltük, de ezért jó hogy tapasztalt védőid vannak: ha engedünk egy ilyet akkor tudjuk hogy ez csak egy játék volt. Fókuszáljunk arra, ami jön, és szerintem ebben jó munkát végeztünk. Csináltak egyet, több nagyot nem engedhettünk, majd visszanézzük.  

Matthew Slater arról beszélt, hogy mennyire nehéz a testüket felkészíteni egy ilyen rövid héten. A győzelem megszerzése után tudják majd élvezni ezt a pár extra pihenőnapot? 

Igen, ahogy Slate[r] is mondta, nincs annál nehezebb mint csütörtökön játszani, igazi áldás utána hogy tudunk pihenni. Hat hete nyomjuk és nincs pihenő. Amikor csak tehetjük, teljes felszerelésben edzünk, keményen dolgozunk. Jó lesz egy kis szünet, megpróbálunk gyógyulni, fókuszáltnak maradni. A srácok szerintem jól kihasználják az elérhető kezeléseket, különböző dolgokkal készítik fel a testüket a bye week előtti pár mérkőzésre. Mindent beleadunk, kicsit pihenünk, aztán folytatjuk, erről évek óta beszélünk, amikor ezek az időpontok jó ütemben jönnek, akkor muszáj őket kihasználni. 

 

Julian Edelman WR

A fiatal elkapókról 

Gun Show [Gunner Olszewski] és Kobs [Jakobi Meyers] megcsináltak pár jó játékot. Jakobi-nak volt az hátsó vállas elkapása a vörös zónában, Gun Show-nak az a bevágása és még pár under útvonala ami hatalmas játék volt. Jó volt látni, hogy beállnak és tudták csinálni a játékokat. Szuper büszke vagyok rájuk, jó munkát végeznek. Folytatnunk kell, kicsit pihenni, gyakorolni és még többet megcsinálni. 

Arról hogy a védelem és a speciális egység több pontot szerez mint a támadók 

Azt hiszem jól fókuszálunk arra ami ahhoz kell, hogy beinduljanak a dolgok. Ez már csak így van és most olyan csapatokkal játszunk akikkel általában nem szoktunk. Most lesz egy jó hetünk felkészülni, pihenni is tudunk. Tudjuk hogy nem kezdünk elég gyorsan, dolgoznunk kell tovább, erről szól ez az egész. 

 

Forrás

Hozzászólás

Én továbbra sem tartom semmi értelmét ezeknek a nyilatkozatoknak:) Tényleg szegény szerkesztők minden alkalommal fordítják.... a semmit. Legalábbis BB-t kb totál felesleges.

TB meg humorizálhatna egy picit:

Már 1000 futott yard felett jár, visszatér a gólvonal szituációs futásokhoz a 2 futott TD után? 

Erre én tuti azt mondtam volna, hogy jó lesz ha vigyáznak a futók, mert lassan átveszem a helyüket:)

Minyé? :) Legalább két bekezdésnyi újdonságot is mondott, az offense-ről, meg Gilmore-ról. A többit meg gyorsan átfutjuk.

Mindenesetre igazán szerencsések vagyunk, hogy az öreg győztes meccsek utáni szószátyárságán akadhatunk fenn. :)

Mondjuk engem már az O limitált variálhatósága és teljesítménye kezd már zavarni, de annak (remélhetőleg :) alapvető oka hamar való megszűnésével: a sérült hiányzók (köztük kiemelten Harry, Burkhead, Dorsett, Wynn) mielőbbi visszatérésével, Cannon, Jules és Mason felerősödésével, valamint Gronk hó végi aláírásával :D nyugtatom magam.