Nyilatkozatok 7. hét - vs 49ers

Kép
nyilatkozatok 7dik hét vs 49ers

HEAD COACH BILL BELICHICK 

BB: Semmilyen téren nem teljesítettünk ma jól. Ez látható is az eredményen. Meg kell találnunk a módját, hogy jobban játszunk, hogy jobban vezessük a csapatot. Erről nem lehet igazán többet mondani. A 49ers egy jó csapat, Kyle jó munkát végzett, ahogy mindig is szokott. Mi nem tettünk eleget, és látható mi lett az eredmény. 

(múlt héten nem tudtak gyakorolni, javult-e ez azóta) 

BB: Igen, javultunk, nagyon kellettek a gyakorlások. Néhány területen tudtunk javulni, ez nem látszik a mai eredményen. Sok munka vár ránk, még messze vagyunk attól, ahol lenni szeretnénk. Ez nyilvánvaló.  

(továbbra is Cam lesz-e a kezdő) 

BB: Igen, csak szerettem volna, ha Stid szerez némi tapasztalatot. 

(csalódott-e a támadók játékában) 

BB: Igen, de erről már beszéltem. Semmiben sem teljesítettünk elég jó, támadás, védekezés, speciális egység, futás, passzolás, futás elleni védekezés, passz elleni védekezés, labdabiztonság, szerelés, blokkolás, semmi sem volt elég jó. Nem gondolom, hogy ezek mind rosszak voltak, de elég rosszak voltak ahhoz, hogy rossz eredmény szülessen, tehát minden téren javulnunk kell. 

(Mennyit adott ki magából ma csapat?) 

BB: Keményen küzdöttünk, csak nem csináltunk semmit sem elég jól. 

 

QUARTERBACK CAM NEWTON 

(arról, mennyire csalódott?) 

CN: Nagyon csalódott vagyok a teljesítmény miatt, jobbnak kell lennünk. 

(Mintha zavarta volna valamilyen sérülés, a dobások “küzdelmesnek” tűntek. Rendben van fizikailag?) 

CN: Igen. 

(önbizalma hogy áll) 

CN: Nem is tudom. De egy dolgot nem hagyhatok, nem történhet meg, hogy magamon sajnálkozok. Tudom mi a gond, célba kell vennem és jobban kell teljesítenem. 

(Mi a gond?) 

CN: Hogy nem játszok jól. 

(Mit lehet tenni?) 

CN: Egyszerű, jobban kell játszani. 

(Mi ment ma félre?) 

CN: Mindenki nevében nem beszélhetek. Maradnék a fickónál, akit a tükörben látok, ma nem voltam elég jó. Semmilyen téren nem hoztam jobb helyzetbe a csapatot, ez megbocsáthatatlan. Ez a NFL, ahol sok terhet kell az irányítónak viselnie, teljesíteni kell és én ezt ma nem tettem meg.  

(mi van a háttérben, mentális, rossz döntések, hogy lehet ezen túllendülni, hogyan tette ezt a múltban) 

CN: Ez nagyrészt fejben dől el. Nem fogok senkire ujjal mutogatni, mert nem tettem jól a dolgom. Amikor ilyen teljesítménnyel rukkolsz elő egy ilyen csapat ellen, akkor az fog történni, ami ma is. Ahogy mondtam, rossz most a szánk íze, de menni kell tovább és lendületbe jönni. Ha egyszer megtörténik... csak be kell jönnünk holnap, megnézni a filmet, és nem túlzásba esni a tanulságokat illetően. Ahogy már mondtam, értem mit várnak tőlem, az egyetlen dolog amit tenni tudok, hogy mindent beleteszek az eheti felkészülésbe, hogy a lehető legjobb helyzetbe hozhassam magam. 

(Belichick azt mondta, Ön lesz a kezdő következő héten. Így érzi?) 

CN: Nincs semmi kétségem. 

(a Julian Edelman felé dobott passzról, amit a védők kaptak el végül) 

CN: Még nem tudtuk átbeszélni, de ki kell okoskodnunk. Elvesztettük a WiFi jelünket. És ez frusztráló, mert tudva, hogy Juilan milyen srác, mennyi munkát tesz bele minden héten, kezdve a felkészüléstől a teste biometrikus karbantartásán át, nem tudod nem szeretni. Én csak nyerni akarok. Meg akarom találni a módját. Mostanában nem ez volt a helyzet. Van itt egy csapat harcos, akik tudják hogyan lendüljenek át az ilyen problémákon, ez kell tennünk, menni tovább előre. 

 

QUARTERBACK JARRETT STIDHAM 

(Belichick azt mondta, jövő héten is Cam lesz a kezdő. A csapat is így tudja?) 

JS: A mérkőzés után nem esett erről szó. Arról beszéltünk, hogy még sokat kell dolgoznunk. Nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy fejlődjünk, erre kell koncentrálnunk most. Holnap ezzel kell kezdeni, és javulni napról napra. 

(frusztráló-e, hogy csak úgy bedobják mérkőzésekre) 

JS: Én minden héten úgy készülök, mintha én lennék a kezdő, legyen szól film-elemzésről, felkészülésről edzésre, a playbook átnézéséről, lehet bármi. Mindig úgy készülök. A többire nincs hatásom, továbbra is így fogok készülni. 

(az eladott labdáról) 

JS: Jobban kell helyeznem a labdát, ennyi az egész. 

(miben kell javulnia, mit gondol?) 

JS: Nem egy dolog lenne, sok mindenen tudok még dolgozni. Például az eladott labda esetén, a jobb kivitelezésen, jobban kell helyezni, kifelé menő útvonalnál nem tehetem belülre. És persze csapatként is sok még a tennivalónk. 

(Az utolsó két meccsen második számú irányító volt. Mi változott ennek hatására?) 

JS: Nem mondanám, hogy drámai változások történtek. Többet edzek az első csapattal, ilyesmi, pár plusz gyakorlat itt-ott. De ezt leszámítva, a hozzáállásom, minden más változatlan, amilyen mindig lenni szokott. 

(mit gondol, mi kell ahhoz, hogy valaki a NFL-ben magas szinten tudjon irányítót játszani) 

JS: A legfontosabb, mindenekelőtt a labdabiztonság. Jó döntéseket hozni, amikor kínálják magukat. Feltüzelni a srácokat két játék között, vezetőként fellépni. Ez egy olyan valami amit minden alakalommal próbálok megtenni, igyekszem jó vezér lenni. Úgy gondolom már sokat tanultam Tom-tól és Cam-től, és még sok mindenki mástól is az öltözőben, olyanoktól, akik régóta vannak itt. Úgy gondolom sok minden kell hozzá, ezeken folyamatosan dolgozok. 

   

Forrás: https://www.patriots.com

Hozzászólás

Cam is hozza a már megszokott pats-es stílust :)

Azért az el kell ismerni, hogy ha a meccsekre nem is a sajtótájékoztatókra mindig összekapja magát Cam. :-)