Nyilatkozatok 8. hét - vs Browns

Kép
8-dik hét vs Browns

HC BILL BELICHICK 

BB: Úgy gondolom jól játszottunk a rövid hét után. A srácok jól dolgoztak a felkészülés során. Gyorsan játékba lendültünk, jó tempóban játszottunk már a mérkőzés elején, a három labdaszerzés három játékból elég jó volt a védelemtől. Jók voltak a rúgások is, volt pár jó mezőnypozíciónk, a punt visszahordásnál jól ütköztünk, majdnem sikerült labdát is szerezni. A támadók is csináltak néhány nagy játékot, néhány hosszú passz Phil [Dorsett] felé, vagy a screen passz. Előnyben voltunk, így játszhattunk, ez jó dolog. A srácok nagyot harcoltak. Ahogy már mondtam, a felkészülés jól sikerült. Mindenki felkészült volt, kemény mérkőzés volt. A Cleveland egy nagyon robbanékony csapat, védekezésben és támadásban is megnehezítették a dolgunkat. Végül a labdaszerzések és hogy kihasználtuk azokat adta a különbséget. A visszahordott fumble, ahol Hightower és Van Noy is nagyszerűen játszott, az egy jó csapatvédekezés volt. Jó 8-0-val állni. A Ravens már 1 hete készül ránk, kemény mérkőzés lesz de jó volt most nyerni. 

Épp most nyerte meg 300-dik mérkőzését, mennyire gyorsan próbál továbblépni a 301-dikre? 

BB: Elég gyorsan. Nagy kiváltság ezt a csapatot edzeni, vagy azokat a srácokat, akiket karrierem során edzhettem. Szerencsére én egyik meccsen sem játszottam, ezzel jól jártunk, de volt sok jó játoksom, sok nagyszerű játékosom és ők azok, akik a mérkőzéseket megnyerik. Sok nagyszerű segédedzővel dolgozhattam mind a Cleveland-i mint az itteni győzelmeim során. Ezek részese voltam, de őszintén szólva ebben a ligában a játékosok nyerik a mérkőzéseket és szerencsésnek mondhatom magamat, hogy sok nagyszerű játékossal dolgozhattam. 

Milyen érzései vannak a 300-dik győzelemmel kapcsolatban? 

BB: Nézze, mindig jó nyerni. Jó legyőzni a Cleveland-et. Jó legyőzni bárkit. Ebben a ligában nehéz nyerni, büszke vagyok arra, amit a srácok csináltak ma, örülök annak, amit a csapat elért ma, de nagyobb célok állnak előttünk. Tudjuk, hogy nehéz lesz jövő héten a Ravens ellen. Őket nem érdekli ez a meccs, hogy én vagy bárki más mit ért el, ezért gyorsan lapoznunk kell és készülni a Baltimore- ra. 

Beszélne Jonathan Jones-ról, a sprintről és kierőszakolt labdaejtésről az első negyed végén? 

BB: Igen, nagy játék volt. Jon nagyon gyors. Mindig hatalmas erőbedobással játszik, az elmúlt 4 évben, mióta itt van, sok nagy játékot hajtott végre. Borzasztóan nagy játék volt. Egyszerűen befogta [Nick] Chubb-ot és tökéletesen időzítette az ütést. Nem is tudom ki szerezte meg a labdát, de a munka fele volt a labda kiütése, a másik fele pedig a megszerzése. Azt hiszem az erőfeszítés, amit a védelem csapatként bemutatott ennél a játéknál ékesen mutatja a játékosok elkötelezettségét egymás és a csapat iránt. 50-60 yardon át üldözni Chubb-ot, kiütni a labdát és visszaszerezni, hatalmas játék volt. Ez demoralizáló lehetett [a Clevelandnek], de nekünk egy nagy játék volt. Harcosság és erőfeszítés, nagyszerű játék volt Jon részéről. 

Hogy sikerült Mohamed Sanu felkészülése? 

BB: Jól. Keményen dolgozott. Extra időt töltött mindenkivel, különösen Joe-val [Judge] és Troy-al [Brown], de persze mondhatnám Josh-t [McDaniels], Tom-ot [Brady], Phil-t [Dorsett] vagy Jules-t [Edelman]. Keményen dolgozott és sokat megértett a támadójátékunkból. Remélem következő héten még messzebb jut, de mindenesetre örülök, hogy itt van és remélem a jövőben is hozzájárul majd a sikeres játékunkhoz. 

Büszkén gondol a támadófalra, hogy ennyi "új arccal" is megállták a helyüket? 

BB: Igen, abszolút. Egy jó védőfallal találkoztunk. Jók belül és kívül is. Kívül talán mondhatom hogy nagyszerűek, a legjobbak között akikkel játszani fogunk, az eddigi legjobb akivel idén találkoztunk. Kemények, de a srácaink harcoltak. Nem volt tökéletes. James [Ferentz] be tudott szállni Shaq helyén és ez sokat segített. Ted [Karras] már év eleje óta ezt teszi és Marshall [Newhouse] is megteszi ezt Isaiah [Wynn] helyén. Elismerés jár ezeknek a srácoknak. Keményen dolgoznak. Harcolnak. Ahogy mondtam, nem mindig tökéletes, de egy ilyen védelem ellen nem is lesz soha az. Jól küzdöttek. 

az 59 yardos screen játékról 

BB: Nagyszerű hívás volt. Emberfogásban álltak fel, a linebacker-t elzártunk és James [White] nagyszerűen futott. Volt pár jól sikerül blokk is előtte, ez valószínűleg 15-20 yarddal meghosszabbította a játékot. Jó volt a kivitelezés. Egész évben keményen dolgoztunk a screen játékokon és volt pár nagy játék ebből. Bizonyos hogy ez is nagy volt és kulcsfontosságú pillanatban történt. Javította a mezőnypozíciónkat és megadta a lehetőséget hogy korán előnybe kerüljünk. 

Az esőnek milyen hatása volt a játékra? 

BB: Egész délután esett, a pálya nagyon vizes volt, a kitámasztásoknál okozott gondot. A labda megszelídítésé is nehéz volt, legalábbis  a bemelegítés során. Volt pár rossz labdakezelés, náluk is, de nálunk is. A rúgás is problémás volt. A szél csendesedett a mérkőzés végére, az első félidőben jelentős faktor volt, a végén már nem számított. Nehéz volt megfogni a labdát, elkapni, nehéz volt szerelni. Volt pár elhibázott szerelésünk, mindig nehéz szerelni ha vizes vagy, akit szerelnél az is vizes, főleg ha egy olyan jó futóról beszélünk mint Chubb, aki erős és fizikális, képes lerázni magáról pár szerelési kísérletet. Ezt ma is jól csinálta.  

Tudjuk, hogy szereti a legjobb corner-t az ellenfél második legjobb elkapójára állítani és közben duplázni a legjobbat. Ezt tették ma is Odell Becjham Jr. ellen is Stephon Gilmore-ral? 

BB: Minden héten felkészülünk az ellenfélből, hogy mit kell az adott csapat ellen tenni, milyen párharcok lehetnek, ez azon múlik, hogy kik vannak ott, milyen sémát használnak, de az is közrejátszik hogy mi mit szeretnénk játszani. Többféleképpen is meg lehet csinálni. Hetente változtatunk valamin, van, hogy mérkőzés közben is, a körülmények függvényében. Steph-ben nagy a versenyszellem, mindig a legnagyobb kihívást keresi, ezt szeretem benne. „Amire csak kell, ami a legnagyobb kihívás, tegyél rá arra a játékosra vagy tegyél bele abba a szituációba, és én készen leszek, hogy a legjobbamat nyújtsam.” Szereti a versenyhelyzeteket és bármilyen kihívásra készen áll. De a többiek is, Jason [McCourty] és Jon, J. C. [Jackson] - az egész secondarySteph-nek sok önbizalma van, de van is mire. Bárkivel kész a harcra, akire csak ráállítjuk. Nagyon jól játszott ma. 

 

TOM BRADY

Bill 300-dik győzelméről 

TB12: Igazán csodálatos. Háromszáz győzelem igazán lenyűgöző. Ő minden idők legjobb edzője és ez egy kiváltság, hogy ennyi éven át a keze alatt játszhattam. Sokat tanultam tőle a pályán és azon kívül is, nagyszerű mentorom volt. 20 évvel ezelőtt az ő első éve volt, az én első évem volt. Nagyszerű utazás volt. Büszke vagyok rá, mindenre, amit elért. Hihetetlen belegondolni, hogy edző volt valahol, ahol úgy gondolták nem elég jó, aztán idejön és nagyszerű munkát végez. Ez egy nagyszerű ünnep számára, sok munka eredménye, megérdemelt. Az egyetlen dolog, ami jobb a 300-nál az a 301. Ezen a héten ezért dolgozunk. 

Beszélt korábban Bill versenyszelleméről, és hogy mennyire konzisztens tudott maradni 20 éven át. Befolyásolta Önt Bill érzéke a részletek iránt? 

TB12: Igen, ő nagy hatással volt rám. Megtanított a profi focira. Tanított arról hogyan kell vezetni embereket, konzisztenciáról, megbízhatóságról. A dolgok, amiket a játékosoknak prédikál, pont azt adja nekünk mint edző. A konzisztenciája, megbízhatósága, bizalma, magabiztossága - hosszú távon ezek sokat tesznek hozzá. Minden a mérkőzések megnyeréséről szól, ezt szerintem mindannyian értékeljük. 

Mohamed Sanu-ról 

TB12: Megpróbáljuk megtalálni a módját, hogy mindenkit bevonjunk a játékba. Keményen dolgozott, hogy utolérje a többieket és annyit játszhasson amennyit csak tud. Idővel a bizalom csak nőni fog. Volt egy hatalmas elkapása negyedik kísérletnél, egy jó keresztútvonala szép elkapással, megpróbálom majd megtalálni a módját, hogy eljusson hozzá a labda. 

az időjárásról 

TB12: Rossz körülmények voltak. Gyorsan kezdtünk, ez jó volt, de ugyanakkor jobb munkát kell végeznünk. Folytatnunk kell a gyakorlást. Hosszú idő óta ez volt az első mérkőzés, amit ilyen időben játszottunk, de örülök hogy sikerült nyerni. 

Mennyire tetszett a védelem játéka, az, hogy három játékból három labdát szereztek? 

TB12: Csodálatosak - amit csinálnak, ahogy megszerzik a labdát. Minden szinten nagyszerű játékosok vannak és nagy nyomást helyeznek az ellenfél irányítójára és futójára. Abban a támadósorban sok képzett játékos van, jó volt látni, hogy jól kezdtünk és előnybe kerültünk. 

 

DONT'A HIGHTOWER 

fumble-ről, szerelés vagy labdaszerzés a cél ilyenkor 

DH: Jonathan Jones pokolian nagy játékot csinált. A dolgok nagy része szerintem ösztönös. Sok szerelési és labdaszerzési gyakorlatot csinálunk edzésen. Ez természetesen kifizetődő. Próbálunk ritkán ilyen kellemetlen helyzetbe kerülni [hogy üldözni kell a futót], de az edzés gyakorlat most valósággá vált. 

Nick Chubb sok futott yardot szerzett ma. Jövő héten a Ravens az ellenfél. Mit gondol a védelem futás elleni teljesítményéről? 

DH: Természetesen tudunk ennél jobbat. Chubb egy nagyszerű futó. Az egyik legjobb a ligában, ha nem a legjobb. Volt pár jó játéka, amikor húzott a guard vagy amikor séma futás volt. Ahogy monta, a Baltimore is egy jól futó csapat. Holnap elkezdjük nézni a felvételeket, kijavítjuk a hibákat és megyünk tovább. 

Mit gondol Bill Belichick 300-dik győzelméről? 

DH: Szerintem őrületes. Chase [Winovich], Shilique [Calhoun] és többen is erről beszéltünk amikor Kraft Úr beszédét hallgattuk, hogy nehéz megnevezni valamit, amit 300-szor megcsináltál. Az, hogy ő 300 győzelmet ért el ezem a szinten... sokat beszél arról milyen nehéz nyerni ebben a bajnokságban, de ahogy ő ezt 300-szor megtette, erre nem találni szavakat.  

 

Forrás:

https://www.patriots.com/news/new-england-patriots-postgame-quotes-10-27

 

Hozzászólás

Nézd már az öreg kiengedett a 300-nál: "Szerencsére én egyik meccsen sem játszottam, ezzel jól jártunk" :)

Feltünt, hogy a kérdések sem voltak ostobák. :) 

Ezért éreztem, hogy fura ez a cikk! Lehet, hogy a 300. győzelem miatt normálisabb kérdésekre sarkalta az újságírókat?

Csodálkozom rajta, hogy Tom-ot nem kérdezték a cipőről :D