Nyilatkozatok 9. hét - @ Jets

Kép
Nyilatkozatok 9. hét

HEAD COACH BILL BELICHICK  
 

BB: Jó győzelem volt. Úgy érzem megcsináltuk azokat a játékokat, amikre szükségünk volt a mérkőzés lezárásához. Bizonyosan vannak dolgok, amiket jobban is csinálhattunk volna, de a csapatrészek jól kiegészítették egymást, támadásban, védekezésben és a rúgójátékban. A játékosok keményen küzdöttek, megérdemelték a győzelmet, örülök a sikerüknek. 

(Nick Folk sérüléssel bajlódott, szombaton nem edzett, hogy értékelné a mai teljesítményét?) 

BB: Nick jó munkát végzett. Kemény srác, sokat tett hozzá a mai teljesítményünkhöz. Másfél éve nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. Az utolsó rúgás akár messzebbről is bement volna, pont középre helyezte, csodálatos munka a részéről. Jól megvédték, az egész mezőnygól alakulat jól végezte dolgát. 

(Cam Newton legutóbb labdát veszített kritikus pillanatban, ma jól vezette a csapatot a pályán, hogyan értékelné?) 

BB: Több hosszú támadást tudtunk ma vezetni, volt pár kulcsmozzanat, harmadik és negyedik kísérletek, vörös zónás lehetőségek. Párszor büntetést kapott a csapat, de ezeket jól kezelte, és tudtuk folytatni a támadásokat. Cam jó munkát végzett, kitartott a zsebben, voltak jó olvasásai, jók voltak az áthívásai, a biztonsági passzai. A Jets, ahogy mindig is, jól tudott nyomást gyakorolni különböző védelmi felállásokkal, de ezt jól kezeltük, Cam jó munkát végzett.  

(a negyedik negyedes teljesítményből lehet meríteni?) 

BB: Dolgoznunk kell, mindig a következő mérkőzésre koncentrálva. Nem hiszem, hogy a csapat önbizalomhiányos lenne. Jobban kell őket felkészíteni, edzeni. Keményen dolgozni, melózni, ha jobb eredményeket akarunk elérni. 

(Meyers teljesítményéről, 12 elkapás 169 yard-ért) 

BB: Egész évben jó munkát végez. Jól futja az útvonalakat, igazán jól érti a különböző védekezési sémákat, az időzítést, mikor tud üres lenni egy adott útvonalon és hogyan tudja ezeket az előnyére fordítani. Cam jól találta meg egész este, bár egy nagy játék nem jött össze. Volt pár jó dobás [Damiere] Byrd felé is, Cam jól osztotta el a labdát különböző helyekre, de nyomás alatt voltunk így kifelé kellett mennünk. Cam megtette, amit kellett, Damiere és Jakobi előlépett és kritikus játékokat csináltak meg. 

(JC Jackson engedett pár nagy játékot, de jól jött vissza a mérkőzésbe, mit gondol?) 

BB: A védekezésben ma nem teljesítettünk jól a passzok ellen. Ennél tudunk jobban teljesíteni. Szerencsére a negyedik negyedben el tudtunk lopni egy passzt, illetve egyszer megállítottuk őket, így valamelyest sikerült javítani az összképen, de túl sok yardot és pontot engedtünk a passzjátékban. 

 

QUARTERBACK CAM NEWTON 

(a negyedik negyedes fordításról) 

CN: Az ilyen meccsek, ideértve az elmúlt pár mérkőzést is, ezek elég jól fejlesztik a jellemet. Jó szituációs focit játszottunk, hátrányban voltunk a félidőben, de kitartottunk, küzdöttünk. Sikerült a futójátékot eredményesen használni, ezzel a teljes támadóarzenálunk használatára lehetőségünk nyílt. Eddig elég sok gondunk volt a lehetőségeink pontokra váltásával, ezen sokat dolgoztunk. A mai dolgokra lehet majd építeni. 

(10 pontos hátrányról jöttek vissza, régóta nem volt ilyen, mit gondol erről?) 

CN: Csak tettük a dolgunkat, csak ezen múlik, a támadóknak pontokat kell feltenni, fel tudtunk tenni vagy 30-at, ez természetesen nagyon pozitív. “Tedd a dolgod”, kezdem megtanulni, itt ez az elvárás. 

(mennyire jó érzés jól kivitelezni és nyerni?) 

CN: Nem fogok hazudni, nagyon jó érzés, de mindent összevetve ez egy csoport (divízió) mérkőzés volt, nagyon kellett a győzelem, több okból is, nem csak a csoport béli helyezés, hanem az önbizalmunk miatt is. 

(hatékonyabban passzolt ma, nem adott el labdát, mi változott?) 

CN: Kezdtem unni, hogy gáz vagyok, tök egyszerű. Szeretem a versengést, tudom milyen vagyok. Büszke akarok lenni a munkámra. Ha nem tudsz emelt fővel menni mert sokat agyalsz, az egy dolog. De az általad letett teljesítményért csak te vagy a felelős. Rettentően csalódott voltam eddig, ma elvégeztem a munkámat. Ennek kéne történnie minden egyes héten: hatékony foci, biztonsági megoldások, ha nincs hova tenni. Volt pár hibám ma is, ezekből tanultam is, a lényeg, hogy nyomást kell tenni a védelemre, rövid passzokkal, hosszú passzokkal, futásokkal. 

(mi jobb érzés, a győzelem, vagy hogy nem kellett átélni egy újabb vereséget?) 

CN: Örülök, hogy nem a vereség érzésével megyünk ma haza, mert nagyon sok ember van az öltözőben, aki többet érdemel annál, mint amit eddig mutattunk. Cserben hagytuk a szurkolóinkat. A gyengécske teljesítmény a részemről - meg talán mások részéről is, de csak a saját nevemben beszélhetek, és fogok is beszélni. Ebből a meccsből lehet építkezni, ez jó dolog. 

(az “előre vetődő” [sneak] játékokról, ma sok ilyen volt, jól is mentek, minek köszönhető ez?) 

CN: David Andrews – “Dirty Dave”. Az a játék mindig sikerül, ha a center és a guard-ok – Shaq “Diesel” [Shaq Mason] vagy Smokn’ Joe [Joe Thuney] - jól előre tudnak nyomulni. Nekem, mivel elég nagy vagyok, csak egy előre vetődés. Szeretném ezeket a játékokat a lehető leghatékonyabban csinálni. A srácok csinálták meg a nehezét. Nekem csak arra kellet figyelnem, hogy tisztán vegyem át a labdát és előre zuhanjak. 

(Meyers játékáról - Meyers QB poszton játszott középiskolában, és az egyik Cam által szervezett táborban is részt vett, így régebbről ismerik egymást) 

CN: Szerintem az, hogy irányítóként olyan messze, olyan kemény passzokat dobott, az nagyban segített neki, hogy sikeres elkapóvá válhasson. Tudtam, hogy sikeres lesz, mert az irányitó poszton kikupálódsz, így elkapóként tudod, mire gondol az irányítód, melyik lehetőséget keresi. Ő egy könnyű célpont, mindig talál rá módot, hogy üres legyen. Érzéke van a labdához. Jól dönt amikor az útvonalakat futja, a testbeszéde jól mutatja az irányítónak, mire számítson.  

 

WR JAKOBI MEYERS

(hogyan értékelné a mai győzelmet?) 

JM: Ez mindenképpen valami, amire építhetünk. Úgy érzem megmutattuk, mennyi harci szellem van bennünk, keményen küzdöttünk. Nem volt olyan pont, ahol már ne lett volna esélyünk, játékban tudtunk maradni. Innen kell lendületet vennünk. 

(mitől lett ma olyan hatékony a játéka?) 

JM: Én csak egy fiatal srác vagyok, aki próbál élni a lehetőséggel, minél többet adnak, én annál inkább igyekszem megragadni. Remélem így épülök tovább hétről hétre, és folytatódik a fejlődésem. 

(mit jelent számára a ma elért teljesítménye?) 

JM: Remélem ez segít tovább építeni a bizalmat irányomban, az edzők látják, mire vagyok képes. Meg kell nézni a felvételeket, és napról napra tovább dolgozni, fejlődni. Őszintén szólva jó móka volt ma játszani, jó volt a csapattársakkal lenni, élveztem minden pillanatát. 

 

Források: 

patriots.com

boston.com

Hozzászólás

Dolgozni kell! Dolgozni, dolgozni, és dolgozni. (Én nyitok egy szamovárkereskedést...) (Ja nem is.) Dolgozni...

Maga járt a régi Baszmannaja utcában? Igen, én jártam a régi Baszmannaja utcában.

Jaaaajjjj, ha ezt az én galambocskám, Galuska Galagonyovics megérhette volna...

Satöbbi.

De azért a meccseket nem unom.

Jó, azért Cam-nek volt egy jó mondata. Ez: " Kezdtem unni, hogy gáz vagyok..." Ez becsülendő, rendes dolog. 

Tetszik amit CN Meyers-ről mondott. JE is irányítóként kezdte...

OFF

K N.Folk a 9. hét legjobb ST játékosa az AFC-ben!

A szerdai edzésen 17! játékos korlátozottan vett részt. :(

 

Viszont edzett Harris, akit "médianapra" is jelöltek, ez erős bizakodásra ad okot vele kapcsolatban. Visszatért Gilmore és Harry is.