Nyilatkozatok - 9. hét: Patriots @ Ravens

Kép
Nyilatkozatok

A bye week előtt összejött egy vereség a remekül futó Ravens ellen. Lássuk, mit szóltak mindehhez a Patriots tagjai.

Bill Belichick, HC

Nincs sok minden, amit mondhatnék. Nyilvánvalóan nem csináltunk semmit normálisan, biztosan nem jól edzettünk. Ismerjük el, ők ma este jobbak voltak, mint mi, jobb csapat voltak. Jobb munkát kell végeznünk mindannyiunknak.

Miben volt más élőben Lamar Jackson, mint filmen?

Nem tudom. Most nem ők következnek, szóval nem kell velük foglalkoznunk.

A hibákról…

Jobban játszottak mindnyájunknál.

Rá kellett volna menni a negyedikre a félidő előtt?

Inkább a pontot szereztünk.

Mi a véleménye Mohamed Sanuról?

Ahogy mondtam, jobb munkát kell végeznünk.

Tudna mondani valamit arról, milyen volt 17 pontos hátrányból játszani?

Küzdöttünk. Nem volt elég jó. Mindannyian jobb munkát kell, hogy végezzünk, velem kezdve.

Mit mond Lamar Jackson teljesítménye a védelemről?

Jobban felkészültek voltak, sok fegyverük volt.

Azt mutatta a Ravens támadósora, amire számítottak?

Mindig van néhány új trükkjük, ezt csinálják minden héten.

Volt valami, amire a csapat nem készült fel?

Ez nyilvánvaló.

Látta, hogy elfáradt a védelem a Ravens 9 perces driveja során?

Volt néhány kulcsjátékuk.

Milyen hatással volt a meccsre Julian Edelman labdavesztése?

Nem tudom.

Mi okozta a sok beugrást?

Nem láttam.

Tom Brady, QB

A meccsről:

Minden elismerésem nekik. Jó meccset játszottak. Sok játékot csináltak meg a támadó és a védő oldalon. Nem voltunk ellenfelek. Amikor idegenben vagy, mind a három fázisban jól kell játszanod. A támadó oldalon nem csináltuk a dolgunkat elég jól, túl sok lehetőséget hagytunk ki.

A kapcsolódás Mohamed Sanuval…

Keményen játszott, az összes srác keményen játszott. A srácok többsége egész éjszaka kint volt. Egyes helyzetekben volt egy jó ritmusunk, máskor meg nem sikerült belelendülnünk a ritmusba. Ez az NFL foci. Jobbnak kell lennünk, mint amilyenek ma este voltunk.

Julian Edelman labdavesztésével elvesztették a lendületet?

Csak yardokat próbált szerezni. Jó játékot játszottak. Értékeljük ezt. A jó védelmek ilyen játékokat csinálnak. Kikerülte az első szerelést, a másik srác meg megfogta és kiütötte a labdát. Tetszett, ahogy reagáltunk. Aztán visszajöttünk és újra pontokat szereztünk.

Mit tud ez a csapat ebből a meccsből a pihenőhétre vinni?

A vereségek mindig megtalálják az utat, hogy újrakalibráld, miképp látod magad. Nyilvánvalóan sok munkánk lesz. Ma, nyilvánvalóan nem voltunk elég jók. Ha kikapsz 17 ponttal, az nem mi vagyunk. Értékeljük a Ravenst, remekül játszottak. Kihasználták a lehetőségeiket, és ez az, ami számít.

Jókor jön a pihenőhét?

Olyan, amilyen.

A futó package-ekről…

Úgy gondoltuk, hogy ez a legjobb megközelítés arra, hogy nyerjünk. A srácok kint voltak és küzdöttek. Azokkal a srácokkal mentünk ki, akikről azt hittük, hogy a legnagyobb esélyünk van velük nyerni és a srácok keményen játszottak. Mindenkinek hozzá kell járulnia egy ponton és bejönni és kihasználni az előnyöket, amikor megkapják azokat.

Fejlődött Mohamed Sanu játéka?

Sokat passzoltunk, így sok emberhez jutott labda. Örülök, hogy volt jó pár elkapása. Örülök, hogy Juliannak is volt jó pár elkapása. Mindannyiunknak kell még jó pár játékot megcsinálnunk.

A vörös zónás pontszerzésekről…

Ezek fontos játékok. Idén nem volt az erősségünk. Ki kell találnunk valamit.

Devin McCourty, Safety

Arról, hogy mekkora probléma volt Lamar Jackson...

Azt gondolom, hogy az egész támadó soruk volt az. Tudtuk, hogy az egyik legjobb futó csapat az NFL-ben. Mivel képesek voltak futni, amit mi nem tudtunk megállítani, ezért a kezükbe adtuk a mérkőzés irányításának lehetőségét. Mind labdabirtoklás, mind első kísérlethez szükséges távokban nagyon kényelmesen érezhették magukat egész mérkőzésen. Néhány esetben harmadik és hosszúra tudtuk kényszeríteni őket és le tudtunk menni a pályáról, de a mérkőzés nagy részében ők irányítottak. Ez az ami a legjobban bánt minket, hogy nem tudtuk kontrollálni a mérkőzést.

Gondolatai az első negyedről...

Ők irányítottak. Egyszerűen semmi nem sikerült a mi oldalunkon. A koncentráció és fókusz hiánya sajnos nagyon meglátszott, amikor rúgásra kényszerítettük őket, akkor is elkövettünk egy les helyzetet és tovább mehettek. Tudatában voltunk a koncentráció szükségességének, egy jó csapat ellen nem lehetnek ilyen játékaid. Ez olyan valami amivel tisztában vagyunk. Késznek kell lennünk akkor is, ha jó csapattal játszunk még akkor is ha épp pihenő hétről térnek vissza. Volt több olyan felállásuk amit még nem láttunk idáig, de nem feltétlen ez volt a legnagyobb probléma. A gond az volt, hogy nem tudtuk megállítani a futást ők pedig szisztematikusan haladtak végig a pályán, ami után nagy játékot is engedtünk nekik és ettől komfortosan érezték magukat. Az első negyed rányomta bélyegét az egész mérkőzésre. A negyedik negyedben vezetett hosszú drive teljesen összetört minket.

Mi változott a második negyedre, amitől megváltozott a védelem képe?

Két jó csapat játszott, de a második negyedben sikerült őket harmadik és hosszú szituációkba kényszeríteni és leküldeni őket a pályáról. Amikor ilyen mérkőzéseket játszol, akkor nem elég egy negyedben jónak lenned. Jobban kell játszanod az egész mérkőzés során. A második negyedben jók voltunk. A második félidőt egy jó támadással kezdtük, de a nagy labdaszerzésük mindent megváltoztatott. Nekünk kellett nagy játékokat megcsinálni és az nem segített, hogy a támadók eladták a labdát. De utána végigmentek a pályán és pontokkal válaszoltak. Ki kell mennünk és megcsinálni a játékokat, ez az ahogy meg tudunk fordítani egy mérkőzést.

Lamar Jackson tehetségéről és a jövőbeni ellenfelek futó irányítóiról...

Minden héten kihívással találkozol. Mindegy, hogy az ellenfél fut, vagy akár 400 yardot passzol mérkőzésenként, meg kell értenünk, hogy hogyan működnek és meg kell állítanunk őket. Ez hétről hétre így van. Ezen a héten ez nem működött és nem győztünk, de a pihenő hét után jön az Eagles, szóval meg kell értenünk, hogy ők miben jók és ki kell találnunk, hogy hogyan állítsuk meg őket. Ha ezt nem tesszük meg, az eredmény megint ugyanez lesz. Nem érdekel, hogy ki az ellenfél. Ki kell elemezned, kitalálni, hogyan állítsd meg, beletenni a munkát a héten, majd a mérkőzésen megcsinálni a játékokat. Nem számíthatunk arra, hogy a pihenő hét alatt minden problémánkat megoldjuk. Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor sokkal több nagyon jó csapat lenne.

Mit tanult ebből a mérkőzésből?

Vissza kell mennünk dolgozni. Ez nem az első mérkőzés amit elveszítettünk. Vissza kell térnünk a munkához és jobban kell játszanunk legközelebb.

A problémákról, amit Lamar Jackson sebessége jelentett...

Egy része a sebessége volt, de nem adtunk fel igazán nagy játékokat neki. Az egész futójátékuk volt a gond. Volt, hogy megfogtuk Lamart, de akkor Ingram iramodott meg. Ha megállítottuk Ingramot, akkor Lamar ért el 7-8 yardokat. Tudtuk, hogy gyors, nem ez volt a legnagyobb gond, nem arról volt szó, hogy lefutott a szélen felálló játékosunkat. Egyszerűen tudták a saját játékukat játszani. Sokkal inkább arról volt szó, hogy együtt tudtak játszani. Ez egy igazi „do your job” mérkőzés volt. Ha nem teszi mindenki a dolgát, akkor ennek ez a végeredménye.

Mi volt Hightower üzenete a pálya szélén?

Csak játszunk. Mi nem voltunk még részesei veretlen alapszakasznak. Azt mondta, hogy folytassuk és játszunk, minden playt meg kell játszani. Mindegy, hogy a mérkőzés már elment, akkor is minden játékot meg kell csinálni, ez nem lehet oka annak, hogy ne tegyük a dolgunkat. Ez az amit fejben kell tartanod minden alkalommal mikor pályára lépsz.

Vereséggel menni pihenő hétre...

Ha veszítesz az rossz. Ez most egy extra hétig fog emészteni minket, de néha egy ilyen extra hét jól tud jönni. Meg kell néznünk a filmet és megértened, hogy miben volt sikeres veled szemben ez a csapat. Nincs még egy csapat aminél Lamar Jackson játszana, de őrültek lennénk, ha azt gondonánk, hogy mástól nem fogunk hasonlót látni az év során. Jó lesz a védelemnek és a csapatnak, hogy mélyére menjünk és megértsünk dolgokat, amik nem működtek eddig a szezon során és így jobb csapattá váljunk.

Újra találkozni a Ravensel...

Ha megtörténik, hát megtörténik. Egyelőre nincsenek a naptárunkban. Azokra a csapatokra kell koncentrálnunk, akik még benne vannak a naptárunkban és majd meglátjuk, hogy ez mire elég. Ez sokkal fontosabb, mint azon aggódni, hogy újra játszunk velük. A mi dolgunk, hogy eljussunk oda ahova akarunk, a többi jön magától. 

 

Forrás: Patriots.com

 

Köszönet a segítségért a fordításban Kenny-nek.

 

Hozzászólás

BB hozza a szokásososat:) :(

DMC mennyire értelmes mondatokat mond már!! Öröm olvasni. BB meg BB, ez nem fog változni, kérdezni is értelmetlen ilyenkor. TB meg feltűnően nem lelkendezik Sanuról, ez tök jó, arra is figyel, hogy a többieket ne bántsa meg, az ő munkájukat ne tegye háttérbe, mert csapat van, nem egyszemélyes szuperhősök - kivéve persze Bradyt. :). 

Az öreget felmenthetnék végre a nyilatkozatok alól, mert tényleg semmi értelme erőlködniük a médiák munkatársainak. Kb mintha bíróságon lenne és nem akarna mondani semmi terhelőt saját magára. :)

Hát ha igaz lenne hogy BB hagyta elmenni a meccset, hogy majd PO-ban megverhessük őket, akkor jár neki egy Oscar díj is.

Nyilván van olyan edző aki szándékosan kockáztatná az első kiemelést megtévesztésből. Egyébként szerintem az öreg minden vereség után ilyen, szóval nagyon nem kell rájátszania.

Nála az a csodálatos, hogy győzelem után is ilyen. :)

SB győzelem után meg tudta jegyezni, hogy egy hónap lemaradásban vannak a jövő évi felkészüléssel, mert a többiek már azt csinálták, amíg ők valami döntővel voltak elfoglalva.

Szóval, ha az SB győzelem ilyen reakciókat vált ki, ne legyünk meglepődve, ha vereség esetén nemhogy egysorosra, de még félsorosra sem futja.

Illetve még mindig jobb, mint amit Lych csinált, amikor annyit válaszolt, hogy "azért vagyok itt, hogy ne tudjanak megbüntetni"

Én azt imádtam. Nem is értem minek kellett. Ha nem akar nyilatkozni, akkor nem akar. Esetleg keressék meg a hét közben, vagy kérdezzenek olyat, aki szívesen válaszol.

Szerintem több százszor hallottak már tőle ilyen kötelező, de semmitmondó nyilatkozatokat és mégis újra és újra megkérdezik. Viszont mit lehetett volna tovább vesézni a meccsen? Rosszul játszottunk elől, hátul és középen. Nem voltunk jók sem támadásban, sem védekezésben. Javítani kell és ehhez sokat kell dolgozni!

Ez a Devin McCourty még nagyon amatőr patriots-nyilatkozó.

Nagyon bírom az öreget, de ezek a "nyilatkozatok" már engem is megidegesítenek, pár percet mindig megvesznek az életemből a semmire. :)

Azért az, hogy DMC azt mondta, hogy a Ravens produkciója " Ez egy igazi „do your job” mérkőzés volt.", na szerintem az egy Pats játékos, vagy edző szájából a dicsérte non-plusz ultrája...

On to by week!

 

Nehéz volt azt a szakaszt megfogalmazni magyarul.

Eredetiben:

"They just got out there and ran their plays. I think it was more of playing fundamentally together. It was a 'do your job' game. If each guy doesn't do their job and do it well, then we're going to struggle."

Itt a "they" még a védő edge játékosokról szól, és a "playing togehter fundementally" is arra, hogy ők nem játszottak jól. Amikor azt mondja, hogy egy "do your job" volt, akkor inkább arra utal, hogy bizonyíték a szlogen működésére, mert a következőben mondja, hogy nem csinálták jól és annak vereség a vége.

Ha teljesen szabadon akartam volna fordítani, akkor inkább az "anti "do your job"" megfogalmazást kellett volna használni, mivel nem csinálták jól, csak ő ezt a következő mondatban fejti ki.

Azt gondolom, hogy az angol eredeti nem azt sugallja, hogy a Ravensre értette volna.

Értem.

Sajnos sem időm sem energiám olvasni sz eredeti nyilatkozatokat, így maximálisan Rád hagyatkozom 🙂

Nem kioktatásnak szántam, inkább a "bocs, hogy nem voltam egyértelmű. De ha már így alakult elmagyaráznám, pontosan hogy volt." :)

Nem igazán tudom, hogy szurkoló társaim mit várnak egy, ilyen közvetlenül a meccs utáni, sajtótájékoztatótól, amelynek "lényegét", amint feljebb valaki írta,  Lynch ki is  mondta: "...azért vagyok itt, hogy ne büntessenek meg...". Én a sajtótájékoztató közhelyeit már megszoktam, nem is bosszankodok, inkább keresek egy-egy elejtett info "szösszenetet". Most ezt találtam: "...Mindannyian jobb munkát kell, hogy végezzünk, velem kezdve...."

Kicsit off: DMC szerint: "... Harry egyre jobb és keményebb a DB-ek elleni fellépésében, jól használja ki testi felépítését (konkrétan: a fenekét)...". Végül is egymás ellen gyakorolnak, azaz remélem jól látja. :) (Patspulpit)

Nagyon off néhány expatriótáról: Brissett sérülése nem súlyos, max. 1-2 hét kihagyása lehet. P R.Allen a Falcons roster-en. TE J. Hollister, meccsen elért második, TD-jével nyert a Seehawks a hosszabbításban.