Nyilatkozatok AFC döntő - Chiefs

Az epikus végkifejlet után lássuk mit mondtak a játékosok és Belichick edző:
-TORESPONT-
Bill Belichick, HC

Nem tudom eléggé hangsúlyozni az erőfeszítést, amit a játékosaink és az edzőink tettek ma este. Fantasztikus munka volt tőlük. A játékosok keményen dolgoztak az egész szezonban. Úgy gondolom komoly mentális és fizikai felkészültségről tettek tanúbizonyosságot ma este egy remek csapat ellen. A Chiefsnek remek edzői vannak. Sok jó játékosuk van és számítottunk arra, hogy 60 percig kell ellenük játszani, és végül több is lett. Így volt ez akkor is, amikor utoljára velük játszottunk. Nyilvánvalóan egy nagy oda-vissza típusú csata volt a negyedik negyedben és az egész mérkőzésen, de különösen a negyedik negyedben. Sok kicentizett játék és sok kulcsjáték. Valószínűleg tudnának találni 50 játékot, ami kritikus volt a meccsen, de végül nekünk egy kicsit több sikerült több pontot szereznünk és ezért folytathatjuk a szezonunkat. Újra mondom, remek munka volt. Mindhárom csapategység besegített és annyi játékos, hogy fel sem bírom sorolni. Rengetegen felléptek és keményen küzdöttek ma. Megérdemelték ezek a srácok. Megérdemlik és kiérdemelték. Örülök nekik és örülök, hogy még mindig játékban vagyunk.

Azért különleges, mert idegenben nyerték meg az AFC-t?
Nem tudom. Jó nyerni. Amikor nyersz, jó nyerni.

A játékosok jól érezték magukat a Bills és a Jets elleni győzelem után.
Jó futballt játszottunk sokszor a szezon során. Green Bay, Minnesota, Chicago, Kansas City. Nehéz ebben a ligában nyerni, így amikor nyersz, jól érzed magad.

Hogyan kezelték Hillt?
Ő probléma, nyilvánvalóan csinált pár játékot ma és ő egy nagyon robbanékony játékos. Sokszor kettőztük. Annyi fegyverük van, nem állíthatsz meg mindenkit. A futók, tight endek, elkapók, az irányító, remek edző, jó game plan. Andy megfogott minket néhány játékkal a második félidőben. Jól tervezettek voltak és támadták a védelmünket. Kint harcolsz, hogy a lehető legjobb legyél, de ez kemény. Ez egy jó csapat.

Julian Edelman és Rob Gronkowski voltak a legkeményebbek ma?
Kemények voltak. De megnevezhetsz 40 másik játékost is. Megnevezheted mind a 46 aktív játékost vagy mind az 53 játékost a rosteren. Sok mentálisan kemény játékos van az öltözőben. Sok fizikálisan erős játékos van az öltözőben, sok, aki csak kimegy és küzd, és nem áll meg és harcol, akármi a helyzet. Kimennek és harcolnak, akármi lesz, és ez így van jól.

J.C. Jackson és Keion Crossen szerepének növekedéséről.
Próbáltunk játszani a matchupokkal. Ma volt néhány kombinációnk és ezeket próbáltuk keverni, de ők remek játékosok. Hillt és Kelcet nehéz levédekezni. Volt velük gondunk, de Keion és J.C. kiérdemelték a lehetőséget a konzisztens játékukkal. Mindünknek van nehézsége a Chiefs ellen. Egy remek csapat, de a srácok jól küzdöttek és jól kezdtünk. Kontrollálni tudtuk a dolgokat nagyjából, de ahogy felpörögtek, és felléptek, onnantól nehéz volt.

Mit mutatott Edelman a hosszabbításban?
Julian nagy versenyző. A Ravens elleni első rájátszás meccse óta mostanáig, ez a srác mindent belead minden játékba. Mindannyian hibázunk kint. Nem minden játék tökéletes, de senki nem küzd keményebben, mint Julian és Ő sokat beletesz. Tudod, mit kapsz vele. Ő egy fizikailag és mentálisan kemény ember. Átjött nekünk számos nagy játékkal ma este.

Mit szól ahhoz, hogy újra Super Bowlba jutott Tom Bradyvel?
Nem tudom. Most csak egyszerűen örülök a csapatnak és örülök az edzőknek, a játékosoknak és az egész szervezetnek ahhoz, amit ma elértünk és elkezdünk készülni a Rams ellen. Nem tudom a történelmi összehasonlítást. Ezt ráhagyom a szakértőkre.

Tom Brady, QB

Domináltatok a labdabirtoklásban. Mennyire nagy szerepe volt a gameplanben ennek és mennyi felelősség volt a támadókon, hogy megtartsátok a labdát és segítsetek a védelemnek azzal, hogy lent tartjátok Patrick Mahomest a pályáról?
Jó volt. Nagyon robbanékony támadósoruk van Kelce-vel és Hillel, illetve Patrickal, ahogy ők játszottak, remek meccs volt. Amikor idegenben játszol, nehéz lesz. Ami működik az a futás és a kemény játék. Ez minden időjárásban működik, minden körülmények között, minden környezetben, bármelyik stadionban. Ez komoly része volt a játékunknak. Sony kifutotta a belét. Rex is kifutotta a belét. Annyit káromkodtam az utolsó 30 percben, szóval szeretnék visszavenni egy kicsit (nevet). Remek meccs volt.

Azt mondtad, régóta nem voltál ilyen lelkes (szerk: Én is megdöbbentem, mennyire örült a győzelemnek). Mi volt a meccsben és melyik volt az a pillanat, ami miatt így éreztél?
Az esélyek ellenünk voltak. Nem volt így már egy ideje, és idén eléggé ez volt a helyzet. Nagyon lassan indultunk. Ahogy mondtam, az utolsó 4 meccsünk volt a legjobb. Remekül futottunk Buffaloban. Remekül passzoltunk a Jets ellen. Jól kiegyensúlyozottak voltunk. A védelem igazán remekül játszott. Múlt héten nagyot játszottunk a Chargers ellen. Ott a támadóoldalon játszottunk remekül. Volt néhány hibánk, de többnyire remekül játszottunk. A védelem kitartott és kidolgozták a belüket, nullázták őket az első félidőben, ez fantasztikus volt. Nem fogod nullázni ezt a csapatot, főleg nem az otthonukban. Remek csapatgyőzelem volt.

Voltál már jó pár Super Bowlban, de mindig a következőről beszélsz. Ez mitől különleges, így, hogy sokban voltál már?
Ezek az emlékek egy életen át tartanak. Pár hete azt mondtam, hogy áldott vagyok, hogy találtam valamit, amit annyira imádok csinálni, hogy imádok dolgozni. Ez talán a legnagyobb áldás az életemben. Imádok keményen dolgozni, hogy fejlődjek. Minden évben máshol kezdünk. Szeretek küzdeni, megélni a pillanatot. Ez egy fantasztikus győzelem volt. Emlékezni fogok erre az életem végéig.

A harmadik kísérletek teljesítése, főleg a hosszabbításban, a srácok szabadra játszották magukat, vagy oda voltak hívva a játékok?
Kicsit mindkettő. A séma segített, de a route futások és az elkapások hihetetlenek voltak. A legkeményebb elkapásokat muatták be a pálya közepén. Juliant lezúzták az egyiken vagy lehet, hogy kettőn. Hogs egy fantasztikus elkapást mutatott be a negyedik negyedben. Ez egy remek, remek csapatgyőzelem volt.

Üzenet a rajongóknak? Mindenki otthon volt és nézte a meccset. Mit üzensz nekik?
Összefoglalva. Imádunk titeket srácok. Köszönjük a hihetetlen támogatást az egész szezonban. Remekül játszottunk otthon, és szép volt idegenbe menni és egy látványos győzelmet aratni. Remélem a rajongók élvezték. Beszéltem a feleségemmel, a gyerekeimmel és a szüleimmel, mindegyiküknek majdnem szívrohama volt (nevet). Ezek a meccsek ilyenek.

Az első SB győzelmed a Rams ellen volt. Most újra velük kerülsz szembe. Milyen esélyetek van velük szemben?
Ők egy remek csapat. Nem foglalkoztam velük egész évben, szóval... Holnap rájuk térek. Idáig eljutni különösen nehéz. Voltak kihívásaik. Remek csapatuk van, remek futójuk, remek támadóik és remek védelmük. Jól edzettek. Remek meccs lesz.

Julian Edelman, WR

Mennyire volt közel a labda?
Passz. Szerintem nem volt olyan közel. Hála Istennek. Egy kicsit pattant felém és én nem baseballozom. Nem értem hozzá. Közel volt gondolom.

Milyen érzés zsinórban harmadszor Super Bowlba jutni?
Nekem tavaly nem sikerült, szóval fantasztikus érzés. Őrült év volt. Egy hihetetlen ellenféllel játszunk a Rams személyében. Most megvertünk egy jó csapatot. Tudtuk, hogy 60 percig fog tartani. Kemény csapat. Meg kell emelni a kalapunkat a Kansas City előtt. Hihetetlen volt a hely. Egy meccsünk van még. Egy hihetetlen felkészüléssel fog kezdődni egy olyan csapat ellen, akiket nem ismerünk. Alig várom.

Remek játékokat játszottatok harmadik kísérleteken. Te is elkaptál párat, miután a labda elment a kezeid között és interception lett belőle. Mennyire volt kihívás túllépni az interception-ön, és megcsinálni ezeket a kulcsjátékokat?
Ez része a játéknak. Mindig azt mondom, hogy legyen rövid a memóriád, legyen az jó vagy rossz. Az egy rossz játék volt. Szörnyen éreztem magam, de tovább kell lépned. Előre kell tekintened, amikor a legközelebb a számodat mondják. Hihetetlen játékokat csinált Chris, Phil, Gronk, James, Rex, Sony és a fal. Élmény volt nézni. Élvezet volt része lenni, de van még egy meccsünk. Az év utolsó meccsén játszhatunk, és ezért játszod ezt a játékod. Ez fantasztikus. Remek környezet. Most nyertem először idegenben AFC döntőt. Alig várom, hogy elmenjünk és versenyezzünk a srácokkal az év utolsó meccsén Atlantában.

Rob Gronkowski, TE

Mit jelent Tom Bradynek, hogy hozzád fordul újra és újra a nagy pillanatokban?
60 percig kell játszanod. Foghatnak egy játékban és nem tűnhet jónak a helyzet, de meg kell bíznotok egymásban. Erről szól a gyakorlás és ezt jelenti mindent tudni egymásról, tudni, hogy amikor ezek a helyzetek jönnek, feladhatod a labdát. Ki kell mennem és meg kell csinálnom a játékot. Kritikus pillanat, vagy megcsinálod a játékot, vagy véged, és kiestél a rájátszásból. Hatalmas. A bizalom, ami megvan egymás között. Imádunk együtt játszani, az, hogy a kapcsolatunknak mindig ugyanott kell lennie amikor kell hatalmas.

Mi ment végig a fejedben, amikor megnyertétek a pénzfeldobást a hosszabbításban és tudtátok, hogy ti kezdtek a nyerés esélyével?
Tudtuk, hogy ki kell mennünk és pontot kell szerezni. Azt mondtuk az oldalvonalon, "Menjünk ki és csináljuk meg most. Csináljunk játékokat. Mindenki tegyen ki magáért." Mindenki megtette. Mindenki hatalmas elkapásokat mutatott be baloldalon és jobboldalon, első kísérleteket szerezve, hatalmas volt és kulcsfontosságú. Ezt csináltuk. Végigvittük a labdát a pályán és pontokat szereztünk egy futással és megszereztük a győzelmet, ami nagy dolog.

Milyen érzés volt az elődöntőben egy elkapással zárni és most hatszor voltál célpont Kansas Cityben?
Orvosi előírás volt (nevet). Az, amit a doktor/edző felír. Akármi az. Blokkolnom kell, elkapnom kell. Ez létfontosságú. A csapat számít rám sok helyzetben a futójátékoknál és a passzjátékoknál. Egész évben harcoltam, és amikor ilyen helyzetek jönnek, kész vagyok menni és kész vagyok megcsinálni a játékokat. Szóval amit az edzők kérnek, mindig a legjobbat próbálom adni.

Devin McCourty, S

Mennyire vagytok büszkék, amikor ránéztek a statisztikára és Hillnek csak egy elkapása volt?
Remek munkát végeztünk. Láttátok a meccset, nem egy emberes munka volt a sráccal. Megkérdezte párszor, miért nem hagyjuk egy az egyben, mondtam neki, hogy imádná a game plant. Eléggé küzdős volt nekem, küzdened kell, meg kell próbálnod és nehézzé kell tenned neki minden játékot és így is amikor Mahomes, ahogy mi mondjuk, egy jó elkapó remek, de ha van egy kíváló irányító aki így is megcsinálja a játékot és időt nyer. A támadósoruk nagyon kemény, jó játékokat rajzoltak fel ellenünk. Azt hiszem jó munkát végeztünk továbblépve a következő játékra és folytattuk a csatát.

Amikor kimentetek és megnyertétek a pénzfeldobást, mennyire bíztál meg a támadókban, hogy fogják a labdát és pontot szereznek az első labdabirtoklásból?
Láttatok, lerohantam a pályáról, amint láttam a fejet. Láttam, hogy fej és tudom mi történik ez után.

James White, RB

Tom Brady az imént mondta, hogy régóta nem volt ilyen érzelmi állapotban. Mit tapasztaltál vele kapcsolatban?
Mindannyian nagyon érzelmesek voltunk, kemény környezetbe jöttünk, és szinte mindenki azt gondolta, nem fogunk nyerni. Kihívásnak tekintettük, és tudtuk, hogy egy kemény négy negyedes meccs lesz, egy remek csapat ellen, akiket megvertünk és ehhez minden kellett, amink volt.

Mennyire adtátok meg az alaphangot az első drive-al, 15 játék, 80 yard. Mennyire adta ez meg az alaphangot?
Biztos megadta az alaphangot egy kicsit. Egy ilyen támadósor ellen, aki bármikor pontokat szerez, jó volt, hogy kimentünk és pontokat szereztünk az első driveban. Nyilvánvalóan nem nyomtuk a gázpedált a második és harmadik negyedben, de végül meg tudtuk nyerni a meccset.

Miért dominálta a labdabirtoklást a game plan? Kétszer annyi snapetek volt, 90 valamennyi, nekik 47. Ez segítette a védelmeteket?
Tudtuk, hogy futnunk kell. Nem a labdabirtoklásról szólt a dolog. Remek passzvédelmük van, jó passzsiettetőik, így nem dobhatsz 60-szor. Hatékonyan kellett futnunk.

James, erről beszéltetek egész héten, tudom, hogy mondtad, hogy fontos, de mennyire volt fontos gyorsan kezdeni, és 14-0-val menni a félidőre?
Fontos gyorsan kezdeni, de tudtuk, hogy semekkora előny nem elérhetetlen ezeknek a srácoknak. Akár minden driveban tudnak pontokat szerezni, így több pontot kellett szerezni. Harcoltak, átvették a vezetést, egy őrült meccs volt. Örülök, hogy nyerni tudtunk.


Forrás: Patriots.com