Nyilatkozatok Divisional Round vs. Chargers

Egy komoly erődemonstráció után, lássuk mit mondtak a Patriots tagjai:
-TORESPONT-
Bill Belichick, HC

Remek munka volt ez a csapattól ma. Nem lehetnék ennél büszkébb az akaratra az edzőktól és a játékosoktól. Remek hetünk volt Nyilvánvalóan kész voltunk. Jó meccset játszottunk egy jó csapat ellen. A Chargers lenyűgözően jó mindenben, amit csinál, ahogy a héten ezt már említettem is. Úgy gondolom, a csapatunk remekül játszott, mindenhol megcsinálták a játékokat, sok energiával játszottak, sok akarattal. Jó az évnek ezen szakában játszani, jó, hogy tovább tudunk menni. Megérdemlik a srácok, keményen küzdöttek és erre van szükség ilyenkor.

Bár csak egy elkapása volt, mennyire volt jelentős Gronkowski teljesítménye?
Mindenhol jól szerepeltek a srácok. Meg kell néznem a filmet, de nyilvánvalóan sok jó dolgot csináltunk mind a három fázisban, és mindenki, aki részt vett, része volt ennek.

Mennyire látta Albert McClellan labdaszerzését az elejtett punt után?
Nagyjából előttünk történt. Közel volt, de úgy látszott, megszerezte, mielőtt kicsúszott. Közel volt. Úgy gondoltam, elég nagy volt, hogy adjak neki egy esélyt. Szerencsére nekünk ítélték.

Mennyire nehéz a folyamatos kihívás, hogy zsinórban nyolc csapattal bejutottak az AFC döntőbe?
Nem nagyon foglalkozom most ezzel. Emiatt csapat miatt aggódom, és amiatt, amit csinált. Ez a csapat keményen dolgozott egész évben, hogy abba a pozícióba juttassa magát, hogy az AFC döntőben játszhasson, nyilvánvalóan egy remek csapat ellen Kansas Cityben. Erre fókuszálunk. Ami korábbi években történt, bármi történt, megtörtént. Már történelem. Ennek a csapatnak még sok van hátra és ez az amire igazán fókuszálunk, hogy mi tud még tenni ez a csapat.

Jól érezte magát, hogy úgy érkezett erre a meccsre, hogy 6-7 DB-vel állnak majd fel?
Ezt csinálták egész évben. Ezt csinálták ellenünk tavaly is.

Fel voltak készülve arra, hogy több linebacker fog a pályára kerülni ha jól futtatják ellenük a labdát?
Igen, ez a dolgunk.

Beszélne a mai pass rushról?
Igen, Rivers nagyon jó munkát végez a labda mozgatásával. Úgy gondoltam, hogy jó nyomást helyeztünk rá, de mégis képes volt fellépni és valahogy kikerülni és kijuttatni a labdát. Jó nyomást helyeztünk, az LB-k, falemberek, néha a DB-k is, és tudtunk folyamatosan nyomni. Szerintem jól kezelte, ahogy mindig, de küzdöttünk. Néha elkaptuk, aztán fellépett és néhány remek dobást csinált nyomás alatt. Ezt kell tenned. Nyomást kell rá helyezni, és megpróbálni kizökkenteni picit az időzítéséből. Ez nehéz, de ezt kell tennünk.

Mik az első gondolatai a Chiefs elleni meccs kihívásairól?
Ők az első csapat az AFC-ben, megérdemelten. Ők a legjobb csapat. Meglátjuk, hogy sikerül. Jól edzettek, sok robbanékony játékosuk van. Hatalmas meccset játszottunk ellenük korábban. De ez nagyon rég volt. Meglátjuk, hol vagyunk és ők hol vannak.

Hogyan egyensúlyoz az agresszivitás és az időmenedzsment között jelentős előny esetén?
Megpróbálunk pontokat szerezni addig, amíg eljutunk addig a pontig, hogy nincs már elég labdabirtoklásuk ahhoz, hogy megfogjanak minket. Láttuk már Peyton Manninget visszajönni 21 pontos hátrányból 4 perc alatt, szóval nincs vége, amíg nincs vége ebben a ligában. Tudom, hogy a ligában ezzel kisebbségben vagyok, de amíg nincs vége, addig pontokat próbálok szerezni. Próbálsz utat találni, hogy nyerj. Nincs olyan előny, legyen az 28, 24 vagy 21 pontos, ami eléggé biztonságos ebben a ligában. Láttam leolvadásokat, és nekünk is volt ilyen meccsünk idén. Igen, próbálunk pontokat szerezni és egy pillanatban, amikor nincs elég labdabirtoklásuk, akkor ideje az órával foglalkozni, de már jócskán benne voltunk a negyedik negyedben, amikor ez a helyzet került elő.

Mennyire volt fontos az első csapás a nyitó drive-ban, úgy, hogy 7 perc lepörgött az óráról?
A legfontosabb dolog pontokat szerezni, mindegy mennyi ideig tart, tart ameddig tart. Ez a támadók dolga, hogy kimenjenek és pontokat szerezzenek. A védelem dolga elvenni a labdát és nem engedni őket pontokat szerezni. Nem az idő a legfontosabb ebben a pillanatban. Ez a pontok szerzéséről és ennek megakadályozásáról szól és a meccs kontrollálásáról.

Tom Brady, QB

Mi az, amit értékel Julian Edelmanban, és abban, hogy ilyen nagy meccseken együtt játszhatnak, és nagy pillanataik vannak?
Igen, ő egy remek játékos, egy remek csapattárs, versenyző és remek meccse volt ma. Nagyot ment. Szükségünk volt rá, és szükségünk lesz a jövő héten is.

Sokan azt mondták, hogy a dinasztia a végéhez közeledik, és le fogsz zuhanni a szikláról. Elégedettséggel tölt el, hogy újra és újra bebizonyíthatod ezeknek az embereknek, hogy tévednek?
Csak szeretek nyerni.

Mi a véleményed Sony Michel mai teljesítményéről, egy olyan támadófal mögött, amik jó munkát végeztek az út megnyitásával?
Nagy meccse volt. Remek év áll mögötte. Harcolt, keményen küzdött, és szeretem Sonyt, mint embert, és az elkötelezettségét. Remek móka vele kint lenni. Sok kemény yardot hoz nekünk és ma remek meccse volt. Jó volt látni.

Mit tudnál mondani Rob Gronkowski blokkolási képességeiről és arról, ahogy az elkapás után fut?
Ő remek blokkoló. Ezzel a képességével lehet, hogy a radar alatt marad egy kicsit, de Ő az egyik legdominánsabb blokkoló tight end a ligában, és veszélyes, akkor is, amikor elkap. Remek munkát végzett a harmadik negyed elején. Mindig veszélyes, amikor kint van.

Rob Gronkowski, TE

Csak egy elkapásod volt ma, de nagyon aktív voltál a futásoknál. Így is élvezted a játékot, még ha nem is jelentkezik ez a statisztikákban?
Igen, nagyon jó meccs volt úgy, ahogy végrehajtottuk. Amit az edzők mondanak, amilyen játékot hívnak, azt gyakoroljuk egész héten. Blokkolás, elkapás, nem számít mi az, ami a játékhívás, neked ki kell menned és meg kell csinálnod a feladatod. Sok play action-ünk és sok futójátékunk volt és a legjobbat kell nyújtanod. Ez egy remek támadósor volt, amivel kimentünk, és összeraktuk a játékokat és pontokat tettünk fel a táblára.

Ma a Chargers sok olyan csomagot használt, ahol 6 vagy akár 7 DB volt a pályán. Mi a megközelítése a futás blokkolásnak, van valami rendszere annak, hogyan tisztítjátok meg az utat?
Amikor ez a felállás, amikor ennyi DB van kint, akkor futni kell a labdával. Le kell tenned a kezed és a régi módon kell yardokat szerezned, ez pedig a futás. Sokat csináltuk. Ezen kívül jól hajtottuk végre a passzokat. Ez megnyitotta az utat a play action-öknek és hasonlóknak, szóval volt lehetőségünk futni a labdával, szerezni 4 TD-t - Sonynak volt asszem 3. Remek munkát végzett. Mindenki, a támadófal, közösen remek munkát végeztünk.

Lehetséges, hogy ez volt az utolsó meccsed a Gillette stadionban. Beszélnél ennek a lehetőségéről? Körülnéztél a meccs alatt?
A Chargersre fókuszáltam az egész meccsen, és ugyanígy fgok tenni ezen a héten. Most mindent bele állapotban vagyok. Most a Chiefs jön. Újabb hét felkészülés, és nem gondoltam másra, csak arra, hogy mindent beleadjak, tartsuk a főkuszt, és tegyük, amit tennünk kell, és nekem is tennem kell, hogy segítsem a csapatot, hogy nyerjen jövő héten.

Tehát vége a meccsnek és még nem kezdtél el készülni a következő hétre. Mik a gondolataid most?
A gondolataim azok, hogy élvezzük a győzelmet. Ez az, amit teszünk. Van egy éjszakánk élvezni a győzelmet, itt a környéken. Egy éjszakát kapsz. Amikor holnap reggel felkelsz, akkor irány Kansas City. Tehát van pár órád örülni, úgyhogy én ezt teszem, aztán már a következő hétre gondolok.

Devin McCourty, S

Milyen nehéz zsinórban 8 főcsoport döntőt játszani?
Ó, az nehéz. El is mondtam a DBknek, hogy legyenek hálásak a lehetőségért, amit ma kaptunk. Úgy érzem, kívülről nézve, zsinórban 8 AFC döntő, 10 éve a rájátszásban vagy, úgy érzed, ez mindig meg fog történni és ott lesz. De ez egy speciális csapat, és azt hiszem elkezdtük felfogni, hogy van egy lehetőségünk kihasználjuk mindazt, ami előttünk áll. Az elmúlt 2 hét csapata -bye week, ez a hét- remekül ott volt fejben, hogy mindent megtegyen a pályán, az edzéseken, a megbeszéléseken és most van egy lehetősége, hogy jövő héten is dolgozzon. Ez egy áldás. Rájátszásról beszélünk, úgy mentek bele, hogy nem lehet tudni, lesz-e munkátok jövő héttől,  mert amikor lejár az óra és tudod, hogy "Oké srácok, holnap találkozunk és átnézzük a filmet, és felkészülünk a KC-ra." Szóval élvezzétek ki ezt a pár órát, aztán kezdjünk neki a következő hétnek.

Remekül kiszedtétek Melvin Gordont és Austin Ekelert a játékból ma. Ez volt az elsődleges cél a védelemben?
Igen, beszéltünk erről. Kimenni és megállítani a futást, és nem hagyni, hogy megszerezzék, amit akarnak. Amikor ilyen irányítók ellen játszol, és tudják, hogy tudnak haladni a labdával a futójátékoknál, akkor csak futnak és futnak, és ezek után a kemény play action fog jönni. Mindent kinyit. A srácok elöl remek munkát végeztek, hogy nem engedték a futójátékot, és ez segített nekünk, hogy tegyük a dolgunkat a passzjáték ellen elöl és hátul is.

James White, RB

Amikor egy 6-7 DB-vel felálló védelmet látsz, hogyan próbálod támadni ezt a védelmet, amikor a backfield-ről érkezve kapsz el?
Sokféle módja van. McDaniels edző remek munkát végez a gameplan-nel, akármilyen védelem is kerül velünk szembe. Az ő védelmük - rengeteg zónát játszanak, így a futókként sok lehetőségünk van elkapni a labdát, majd egyenesen előre, annyi yardot, amennyit csak bírunk, és közben védjük meg a labdát.

Azt mondhatnánk, hogy a két legjobb meccsetek a két utolsó volt. De nem ez a helyzet idegenben. Mit kell tennetek, hogy konzisztensek legyetek az idegenbeli meccsen?
Csak teljesíteni kell 4 negyeden keresztül, gyorsan kezdeni és Patriot focit játszani. Nem számít, mit tettünk az alapszakaszban. Ez a mit teszünk csatája lesz jövő vasárnap. A legjobb lábunkat kell előre tennünk és Patriot futballt játszani. Ez az, amit tennünk kell.

Forrás: Patriots.com