OTA 2022 - 4. nap

Kép
OTA

A héten folytatódtak az OTA-edzések, kedden az újságírók is jelen lehettek az edzésen, erről olvashattok most egy rövid összefoglalót.

Nem edzettek: WR N'Keal Harry, LB Matt Judon, RB James White, LB Anfernee Jennings, OL Chasen Hines, OL Andrew Stueber, OT Isaiah Wynn, OT Trent Brown, DT Davon Godchaux, DT Byron Cowart

Limitáltan edzettek: S Jabrill Peppers, TE Dalton Keene, LB Raekwon McMillan, DL DeMarcus Mitchell, DB Brandon Schooler, TE Hunter Henry

Visszatértek: S Adrian Phillips, LB Ronnie Perkins, DL Lawrence Guy. WR Tyquan Thornton legutóbb könnyített edzésmunkát végzett, ezúttal azonban már korlátozások nélkül szerepelt az edzésen.

Akárcsak legutóbb, ezúttal is sisakban, de vállvédők nélkül edzettek a játékosok.

Észrevételek:

  • Trent Brown hiányzásával Yodny Cajuste szerepelt LT-ként, Herron pedig maradt a jobboldalon. A csapat igyekszik vészmegoldással előállni arra az esetre, ha a jelenleg kezdő LT-nek tekinthető Wynn nem lesz bevethető (a lehetséges 70 meccsből 35-öt hagyott ki karrierje során). Wynn idén az ötödik éves opció alatt játszik, 10,4 milliót foglal a capből. Ez a szám az ötödik legmagasabb a csapatban, ligaszinten pedig 14. az LT-k között. Mivel a Patriots igencsak szűkösen áll a cappel, az is egy opció lehet, hogy elcseréli a csapat a játékost, ezzel azonban igencsak veszélyes helyzet állna fenn egy esetleges Brown sérülésnél.
  • Ez az edzés már intenzívebb volt a múlthetinél, de természetesen nem lehet összehasonlítani az edzőtáborral.
  • Mac Jonest sokan dicsérték az offszezon során, most is mindent beleadott, és akárcsak a múlthéten, ezúttal is tovább maradt kinn az edzőpályán. A videózásokra, megbeszélésekre is az elsők között érkezik, ezekkel pedig a veteránok tiszteletét is kivívja.
  • Joe Judge dolgozott a támadók nagy részével az edzés elején, Matt Patricia pedig a támadófallal. Bill Belichick gyakorlatilag mindenhol feltűnt, sokkal tehát nem lettünk okosabbak.
  • Az edzést 11-11 elleni gyakorlással zárta a csapat, de ez egyáltalán nem volt kompetitív jellegű. Főleg futójátékok voltak, ezeket pedig Patricia hívta.
  • Robert Kraft a helyszínen tekintette meg az edzést. Matt Grohval és Eliot Wolffal beszélgetett főleg, de a gyakorlás vége után Devin McCourtyval is váltott pár szót.
  • Jelenleg úgy fest, hogy Malcolm Butler és Jonathan Jones a két kezdő corner, nickelben pedig Jones bemozog slotba, Mills pedig érkezik a szélre.
  • Thornton most végzett ugyebár először teljes edzésmunkát, de a sebességéből az edzés jellege miatt még nem sokat mutatott. Ami egyértelműen feltűnt, az az, hogy mennyire vékony. Érdekes lesz látni, hogy fogja bírni a gyűrődést a fizikális cornerek ellen 17 (vagy több) meccsen keresztül. (Én ettől nem félek, és alapból sem gondolom, hogy idén túl nagy szerep hárulna rá a jelenlegi WR corps mellett)

Forrás: The Athletic

Hozzászólás

Köszi Increay!

Engemet ez a Wynn-ügy izgat leginkább. Vagy kíméli Magát, hiszen a sérülékenysége közismert, vagy kíméljük, a kötelező edzés napjain talán több derül ki. Amennyiben a csapatot a trade foglalkoztatja, nem lesz könnyű, mert a „sok a pénze, de keveset játszik”, nem igazán vonzó. Ha elmegy marad a változatlanul sötét ló Cajuste és a nem túl acélos Herron. A rosteren van egy tavalyi- és egy idei hátsó körben draftolt OT-ünk, akikről még semmi sem derült ki, azaz sérülés esetén tényleg bajba kerülnénk. Kivághatjuk, de akkor ~$10,4M DM lesz belőle jövőre, igaz lesz idén ~$11,5M pénzünk. Kérdés van-e még a FA piacon egy elfogadható veterán OT legalább 1 évre, mert, ha elmegy soványnak tűnik a corps?

Azért nem olyan sok az a 10 milla egy olyan játékosért aki megbízhatóan teljesít (persze ha játszik), nála gyengébb játékosok nagyobb fizuval vannak a ligában, illetve még mindig fiatal. Kivágni biztos nem fogjuk, garantált az ötödik éves opció, egy centet nem spórolnánk vele, nem lesz idén (se jövőre) több pénzünk emiatt. Várjuk meg a kötelezö minicampet és az edzőtábort, nagyon a felkészülés elején vagyunk még.

OFF

Most, hogy a csapatok többsége 90 vagy közel 90 fős lett, a felkészülési keretekben 105 olyan exPatriots játékost lehet találni, akik valaha, valamilyen időszakban, valamennyi időre Nálunk voltak szerződésben. Első pillanatra talán soknak tűnik pedig ez liga szinten csak a játékosok kb. 3,5%-a.

A legtöbb játékos, 10 fő, a Raiders jelenlegi keretének tagja. 8-8 játékossal a Texans (ezt eddig is sejtettük/tudtuk) és talán némi meglepetésre a Broncos következik. Igaz, az utóbbi csapat exPatriótái közül egy sem volt soha az 53-as rosterünkön. A legtöbb csapat keretében (8) 4-5 ilyen játékos van.

Nincs exPatriota a Cowboys, az Eagles és a Vikings keretében. Az AFC-NFC viszonylatban a megoszlás 66-39.

A 105 játékosból 43 soha sem került az 53-as rosterünkre.

(Aki esetleg részletekre, nevekre kíváncsi, a Patspulpiton O.Thomas cikkében megnézheti.)

Ez is OFF, de ínség van. :)

Az Arena4 ma este közvetíti az EFL ( European League of Football) 2. szezon, 1. fordulójának egyik mérkőzését. (Ennek a jelenleg 12 csapatos profibajnokságnak lesz 2023-tól tagja a Fehérvár Enthroners.)

A legérdekesebb az, hogy a lényegében NFL szerű franchaise-ok 50 fős rosterén csak 4 fő lehet un. A-import játékos (amerikai, kanadai, mexikói és japán), azaz európai játékosokat láthatunk főleg és összehasonlíthatjuk Őket pl. a magyar játékosok képességeivel.

Ekkora ínség azért nincs HOPI. Én nem kínoznám magam ezzel a helyedben, de Te tudod.:)

Nézegess youtube videokat...

Természetesen akit kínoznak az USFL, ELF, HFL meccsek, azok ne nézzék, folytassák hősiesen az amifoci böjtjüket. :) A youtube videók meg már a könyökömön jönnek ki. :) (Egyébként anno, amikor még jó volt a magyar gurulós, és meccsre is jártam, sokszor a BLASZ meccsek voltak a legszórakoztatóbbak. :))

Off: Romeo Crennel visszavonult. Köszönünk neki mindent!

Center szerepében: Bill Belichick.

https://twitter.com/PhilAPerry/status/1534231467869577216?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1534231467869577216%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.patspulpit.com%2F2022%2F6%2F7%2F23158478%2Fpatriots-minicamp-recap-mac-jones-puts-on-a-show-day-1

Ebben a szerepkörben még nem láttuk az öreget. Nem semmi. :)