OTA 3. nap

Kép
OTA_3

A Patriots harmadik nyílt OTA edzését tartotta a mai napon, lássuk miről tudunk beszámolni.

Az edzés előtt Jerod Mayot kérdezték az újságírók, fontolgatja-e Mike Onwenu bal oldali tackle-ként való kipróbálását. A főedző megerősítette, nem tervezi Onwenu átforgatását. Mayo szerint nincs kialakított erősorrend a játékosok között, folyamatosan rotálják a kezdő játékosokat a gyakorló csapattal, mindenki kap lehetőséget az OTA-n.

Az offenzív kordinátor Alex Van Pelt szerint Drake Maye „lenyűgöző volt”, különösen a lábmunkája javulásában. Azt mondta, hogy a huddle és a ritmusban való játék továbbra is fontos edzői szempontok maradnak. Jacoby Brissettet is „csődörnek” nevezte, és azt mondta, hogy jelenleg ő marad a kezdőjátékos. Mind a két játékos az edző tájékoztatása szerint több plusz edzést is elvégzett a napokban Foxborough-ban.

Drake Maye az elsők között érkezett a mai edzésre teljes felszerelésben.

Robert Kraft a mai edzésen is tiszteletét tette. Megállt egy kicsit beszélgetni Ja'Lynn Polkkal. DeMario Douglast, Brenden Schoolert és K.J. Osbornt is üdvözölte.

A 7 a 7 elleni gyakorlásnál Brissettnek 9-ből 6, Maye-nek 4-ből 3, Zappe-nak 4-ből 2, míg végül Miltonnak 4-ből csak 1 passza volt sikeres. Brissettnek volt a legjobb napja, két gyönyörű TD-vel felérő dobása volt Hunter Henry és JaMychal Hasty irányába. Maye-nek volt pár szép ’checkdown’ dobása és egy "TD"-je JuJu felé. 

A 11 a 11 elleni edzésen is látható volt már, hogy Drake Maye átvette a második számú QB pozíciót. Brissett 25, Maye 14, Zappe 10 és Milton 4 snapet kapott a gyakorlások során. A 11 a 11 elleni edzésen a QBk dobásai az alábbiak szerint alakultak: Brissett 10-ből 3 (4 sack), Maye 6-ból 3 (2 INT, sack) és Zappenek 2 sikeres passza volt 4 próbálkozásból. K.J. Osborn elejtett két TD-nek ígérkező labdát is. A két interception-t Dugger és az újonc Ford-Dement szerezte.

Nézzük át csapatrészenként a nap legfontosabb pillanatait.

Támadók

DeMario Douglas, Ja'Lynn Polk és a nemrég szerződtetett David Wallis.

Egy kis ízelítő az elkapók edzéséből:

A három irányító edzését is szemügyre vehettük:

Látni lehet, milyen jó a kémia Drake Maye és JuJu Smith-Schuster között.

Jacoby Brissett volt az elsőszámú QB a csapatgyakorlatok során, mögötte Bailey Zappe helyett Drake Maye következett.

Drake Maye két interceptiont dobott a 11-esek során - az egyik egy JuJu Smith-Schusternek szánt túldobás volt, a másik pedig egy Antonio Gibsonnal való félreértésből született.

Demario Douglasnek volt 1-1 touchdownja Brissett, Maye és Zappe passza után is, a 7-7 elleni játékban pedig tarthatatlan volt, összesen négy TD-t szerzett.

Ja'Lynn Polk kiemelkedett a mai QB/WR munka során - az újoncnak több igazán lenyűgöző elkapása is volt.

KJ Osbornnak sok nagyon szép elkapása volt az oldalvonal mellett az endzone-ban - összességében nagyon jó napja volt.

Hunter Henry a védők fölé emelkedve egy lenyűgöző touchdownt kapott el Jacoby Brissett passzából.

Jaheim Bell Bailey Zappe passza után szerzett touchdownt.

JaMycal Hasty két touchdownt is elkapott a védők között - az egyik egy szép, külső vállra érkező labda volt

Általánosságban elmondható, hogy az elkapók sok különböző redzone útvonalat gyakoroltak ma. Az általában a bal oldalon játszó támadók a jobb oldalon játszottak, és fordítva a jobb oldalon játszó támadókkal - sok különböző támadósor-kombinációt használtak. Az irányítókra gyakorolt nyomás egész nap fókuszban volt az edzéseken.

Drake Maye, Ja'Lynn Polk és Ryan Johnson voltak az utolsó játékosok a pályán az edzés után.

Hiányzott: Mike Onwenu, Chukwuma Okorafor, Jake Andrews, Zuri Henry, T.J. Luther, Kendrick Bourne és Cole Strange.

Védők

Bill Belichick fia Brian az OTA-edzés elején külön gyakorlást tartott a Defensive Back csapatrésznek.

Belichick edző az LB-ket és a Safety-ket is coverage-ban edzi a goal line-nál:

Kyle Dugger a 11 a 11 elleniben szerzett egy gyönyörű interceptiont Drake Maye ellen, de a visszahordásból fumble lett miután DeMario Douglas kiütötte a labdát a kezéből.

Christian Barmore továbbra is domináns játékot mutat - folyamatosan Jacoby Brissettre tolta a támadójátékosokat, mivel ő maga nem érhetett az irányítóhoz.

Kyle Dugger emberfogásban kitűnő volt, és nem tudott Hunter Henry elszakadni tőle.

Alex Austinnak volt egy szép passz leütése a 7 a 7 elleni során - a másodéves corner továbbra is nagy játékokat csinál.

Marte Mapu és Mikey Victor egy-egy passzt védekezett le a 7 a 7 elleni játékok során.

A védelem a 11 a 11 elleni gyakorlás során a redzone-ban dominált a támadókkal szemben - folyamatosan nyomás alá helyezték a QB-kat.

Jabrill Peppers többször is felemelte a hangját az edzés során - Marte Mapura szólt rá egy snap során, ahol a másodéves DB-t megverték egy route-on.

Hiányzott - Matthew Judon, Joshua Uche, Davon Godchaux, Daniel Ekuale, Jahlani Tavai, Sione Takitaki, Marcus Jones és Jonathan Jones.

Speciális egység

A csapatrész ma az új kezdőrúgás formátumán dolgozott. Fontos gyakorolni az új kezdőrugást, mivel ettől az évtől változik a szabály. Mostantól a rúgó és a fogadó csapat 10-10 játékosa egymással szemben áll fel, amíg a visszahordó el nem kapja a labdát, és csak ezután kezdhetik meg a blokkolást.

Ja'Lynn Polk visszahordott egy kickoffot - folyamatosan dolgozik a returnerekkel is.

Chad Ryland 4/5 mezőnygólt rúgott kb. 40 yardról – viszont a sikeres rúgásából 3 majdnem a póznát találta el. 

Hozzászólás

Azért én remélem, hogy Drake lesz a kezdő - legkésőbb október 20-án, Londonban... :)

Hát a 11 a 11 elleni edzés számai eléggé elszomoritoak :( 

Elnézést az OFF-ért, de hátha érdekel titeket:

3 nappal ezelőtt elkezdték felrakni a Youtube-ra a csapat SB győzelmeinek teljes meccseit a Rams ellenivel indítva. Plusz Tom Brady legikonikusabb fordításait JMD kommentálásával. Állítólag korlátozott ideig lehet majd elérni ezeket a YT-on, de nem tudom ez mit jelent pontosan. 

https://www.youtube.com/@patriots/videos