OTA - 4. nap

Kép
OTA190523a

Csütörtökön lezajlott az első olyan nap, amikor az újságírók jelen lehettek az OTA edzéseken, az ő észrevételeikből szemezgetve próbáltam összefoglalni a csütörtöki edzésnapot.

Hiányzók: Összesen 14 játékos hiányzott az edzésről, például Brady, Van Noy, Chung, Michel, Wise, Wynn és Bennett sem volt ma a pályán. Hiányzott továbbá Demaryius Thomas is aki még az achilles sérüléséből épül fel.

Egy új játékos volt a pályán; Gunner Olszewski, aki elkapóként szerepelt 72-es mezben. Olszewski a Bemidji State-n játszott, igaz ott még defensive backként. Csütörtökön az elkapások mellett a puntokat gyakorolta.

Szinte mindenki Bruins-sapkát viselt az edzés korai szakaszában, még az edzők is. A Boston Bruins hétfőről keddre virradóan játssza első meccsét a St. Louis Blues elleni Stanley-kupa döntőjében. Kevin Faulk és Troy Brown is jelen voltak az edzésen (egykori Patriots játékosok), Brown az elkapóknak segített, nem először. Faulk, aki az LSU egyetem csapatába tartozik inkább megfigyelőként volt jelen. 

Észrevételek:

1. Isaiah Wynn és Yodny Cajuste hiányában Joe Thuney szerepelt a LT poszton, Brian Schwenke pedig Thuney helyét vette át a baloldali guard pozícióban. Ted Karras volt ezúttal a tartalék, bár valószínűleg csak a rotálás miatt, megosztják egymás között az elsőcsapatos snapeket. A harmadik számú (swing) tackle ezúttal Cole Croston volt. 

2. Austin-Seferian Jenkins hiányában Ben Watson és Matt LaCosse osztoztak a TE-snapeken. Mindkettejüknek több szép megmozdulása akadt, főleg LaCosse-t lehet kiemelni.

3. Az elsőkörös elkapó N'Keal Harry nagyszerű volt az edzésen. Fizikai adottságaival, elkapás utáni mozgásával kiemelkedik a mezőnyből. Bár korai hosszútávú következtetéseket levonni, még csak pólóban, rövidgatyában edzett - azt sem Bradyvel, aki majd csak a minicamp során lesz a csapatnál - de mindesetre ígéretes a fiatal elkapó játéka. Harrynek öt elkapása volt a csapatgyakorlatok során, egyet Hoyertől, kettőt-kettőt pedig Etlingtől és Stidhamtől kapott el. Harry nagyon jól mozgott, jól futotta a routeokat, ugyanis Stidham és Etling is könnyedén találta meg a passzokkal. A nap legszebb játéka egy Stidham-Harry összjáték volt; egy fade során verte meg J.C. Jacksont és ért el touchdownt. Egy touchdownt Joejuan Williams ellen is szerzett. Több alkalommal is megverte a cornereket Harry, de az irányítók nem tudták megdobni a passzokat, illetve volt egy dropja is.

4. Hoyer 9/13-mal zárta a csapatgyakorlatokat, elkapást jegyeztek a passzaiból: Julian Edelman (2), James White (2), Phillip Dorsett (2), N'Keal Harry (1), Rex Burkhead (1), Maurice Harris (1). Hoyernek volt egy interceptionje, amit Adam Butler hordott vissza touchdownra. Butler 95 yardot nyargalt a labdával, látszott rajta, hogy nagyon akar. Az interception egyébként egy screen passz során történt.

5. Danny Etling volt a második számú irányító, ő 6/12-vel zárta a napot. Harry (2), Edelman, Ben Watson, Matt LaCosse és Burkhead (1) szereztek elkapást a passzaiból. Watson Ja'Whaun Bentleyt verte meg középen és szerzett egy szép touchdownt Etling passzából. Etling a sorozat elején jól teljesített, ám utolsó öt passzát elrontotta. Ismét gyakorolt a kickoff csapattal.

6. Jarrett Stidhamnek 5 sikeres passza volt 13 kísérletből, valamint dobott egy interceptiont is. Harryt két alkalommal, míg Boldent, Berriost és LaCosse-t egyszer találta meg a passzával. Utolsó passzát Joejuan Williams szedte le a levegőből. Az edzés végén kapott egy esélyt, amikor az újoncokkal gyakorolt, ekkor 4/11-gyel zárt. Hosszú út áll még előtte, van hova fejlődnie.

7. Az elkapók sorrendje a következő volt: Edelman, Dorsett, Inman, Harry. Inmannek még be kell illeszkednie a rendszerbe, a csapatgyakorlatok során nem igazán tudott biztató jeleket mutatni, az időzítéssel voltak gondjai. Nem lenne meglepő, ha beelőzné őt Harry az edzőtáborra. Azt is hozzá kell tenni, hogy Brady még nem edzett idén együtt az elkapókkal, teljes képet majd akkor lehet kapni a depth chartról, ha ő is megérkezik a minicampre.

8. Harry mellett Edelmannek és Damien Harrisnek volt egy dropja. Apropó Harris, a Patriots közzétette a mezszámokat (ideigleneseket) a honlapon, és ott Harris elkapóként! van feltüntetve. Könnyen lehet, hogy csak egy elírás, de érdemes figyelni rá.

OTA

9. Jamie Collins főleg OLB-ként játszott. Ugyan még nem teljes felszerelésben zajlik az edzés, de Collins mozgott annyira jól, mint a többiek, úgy tűnik nincs lemaradva fizikálisan. Collinsnak és Chase Winovichnak is volt egy-egy sackje.

10. Derek Rivers sokat játszott a kezdőkkel. Riversnek és Adam Butlernek is büntetőkört kellett futnia az edzés során. Butler teljesítménye ettől függetlenül nagyszerű volt, az interceptionje mellett egy alkalommal Hoyer passzát is sikerült leütnie.

11. Joejuan Williams az INT mellé egy passzleütést is jegyzett. Voltak biztató momentumai, de három alkalommal csúnyán megverték az elkapók. A tavakyi szezon egyik kellemes meglepetése, J.C. Jackson is jól mozgott, de most a tartalékokkal edzett (Gilmore, JMC és Jonathan Jones volt az első csapatban). J.C.-nek két leütött passza volt az edzés során.

12. Gilmore nem engedett elkapást, két alkalommal vették célba az elkapókat, akiket ő őrzött.

13. Obi Melifonwu foglalta el Patrick Chung helyét a strong safety poszton és biztatóan mozgott. Etling passzánál remekül védekezett Benjamin Watsonon.

14. Egyénileg gyakorolták a visszahordásokat is, a kickoffokon Ryan Davis, Maurice Harris, Braxton Berrios, Phillip Dorsett és Gunner Olszewski osztozott, míg a puntokat Edelman, Berrios, Dorsett, Harry, Davis, Burkhead és Olszewski kapta el.

15. Az újonc punternek, Jake Baileynek remek napja volt. Nagyszerű rúgásai voltak, hatalmasakat rúgott a labdába. Több ízben gyakorolta a kickoffokat is. Ryan Allen hiányában ott volt előtte az esély, hogy jól teljesítsen - tudott is vele élni. Várhatóan nagy harc lesz a csapatba kerülésért, az edzőtábor egyik legizgalmasabb kérdése lehet, hogy ki marad a csapat puntere. Nem lenne meglepő, ha végül Baileyre esne a stáb választása.

A Patriots jövőhéten folytatja az OTA edzéseket, de ezek a média képviselői számára sem lesznek elérhetőek. Legközelebb a minicamp során nézhetik az edzéseket az újságírók, ez június 4-6 között kerül megrendezésre.

Forrás: NESN.com TheAthletic BostonHerald

Hozzászólás

Köszi a beszámolót, jó újra olvasni valamiről, ami a pályán történik!

Apró megjegyzés: a 7. pontban itt: "hogy Brady még edzett idén együtt" kimaradt egy "nem"

Válasz mammut üzenetére

Köszi, javítva! :)

Közhelyes, de igaz: köszi szépen a cikket! ✌ Harry jó sok lasztit elkapott, mind3 QB-tól, szlengesen szólva 'durva' lehet a srác. Gilmore pedig "csak" a szokásos. Jules vehemenciáját meg el tudom képzelni...

De megnézném felvételről is a teljes edzésnapot! ?

A Bruins sapkás momentum nagyon ott van! ?

Hálásan köszönjük ezt a remek cikket,ezeket az ember mindig jó szívvel olvassa el. :) 

Lehet, hogy holnap már nem lesz a roster-en, de úgy tűnik, a Division II-ben játszó egyetemi csapatból érkező játékost elsősorban returner-ként teszteljük, remélem azért is, hogy JE-t végre kiváltsuk ebből a poziciójából, hamár szeretnénk még 3 évig Nálunk látni. Punt returner-ként egyetemi évei alatt 69 puntot hordott vissza 923 yard, 1TD-ért (avg. 13,4 yard). A 183 cm magas, 77 kg-os játékost lehet, hogy CP pótlására hozták a sokoldalúsága miatt, természetesen egyelőre Nála szerényebb "méretekkel" és  képességekkel. Aztán lehet, hogy néhány hét és huss...

Mivel Cardona is hiányzott az edzésről, vajon ki volt a LS?

Harry az OTA-n szinte végig JE-t figyelte, mit, hogyan csinál ill. hogyan készül a gyakorlat előtt és a gyakorlat után. "...Ez sokat segített...már az első három nap után úgy láttam javul az útvonal-futásom, ezért továbbra is figyelni fogom Őt  és a szemléletét, gondolkodását fogom követni minden nap." - nyilatkozta az NBC Sports-nak.

."

 

A Bruins közben az első meccset meg is nyerte. Elég durva idén a bostoni csapatok teljesítménye: Red Sox - bajnok, Pats - bajnok, Bruins - döntős, Celtics - "csak" konferencia elődöntő.

(Majdnem azt is beírtam, hogy a Bruins ugyanúgy St.Louis-i elenféllel játszik a döntőben, mint a Pats, aztán rájöttem, hogy nem is)