A Patriots 2021-es Draftja

Kép
macjones

Április 29. és Május 1. között lezajlott a 2021-es NFL Draft Clevelandben. A Patriots összesen 8 játékost választott ki a 3 nap során. Ők a következők.

 

1/15: QB Mac Jones, Alabama

21 éven keresztül Bill Belichick azt mondta, hogy a két legfontosabb tulajdonság amit keres a Draftra jelentkező irányítóknál, a pontosság és a döntéshozatal. Pontosan ezek Mac Jones erősségei. Emiatt volt az, hogy azok a szakértők, akik ismerik a Patriots gondolkodását a háttérben, mint pl Charlie Weis, úgy gondolják, hogy ő a tökéletes választás az idei QB osztályból. A Patriotsnak most van esélye, hogy újra egy sikeres passzjátéka legyen, ami hasonlíthat majd a Brady vezette támadósor játékára.
Mac Jonesnak meg van az esélye, hogy kezdő legyen a szezon során, rajta kívül Cam Newton és Jarrett Stidham van a csapatnál. Őt tartották a leginkább kész játékosnak az idei irányítók közül. A megfigyelők kiemelték, hogy milyen gyorsan elsajátította a Senior Bowlon a támadófilozófiát.

 

2/38: DT Christian Barmore, Alabama

Valószínűleg a Patriotsnál magas osztályzatot adtak az Alabama DT-jének, minimum 1. köröst, annak tudatában milyen agresszív felcsere előzte meg a kiválasztását. A 2/38. választási jogért odaadták a 2/46., a 4/122. és a 4/139. választási jogot is. Mindezt egy 8 helyes felmozgásért. Barmore egy agresszív belső védőfal játékos, aki képes nyomást helyezni az irányítóra. Akár az első naptól átveheti Adam Butler eligazolása után keletkezett űrt. A csapat teljesen újraalkotta a védőfalát, leigazolta Davon Godchauxt és Henry Andersont, illetve fű alatt visszaigazolta Lawrence Guyt.

 

3/96: DE Ronnie Perkins, Oklahoma

Perkins az előzetes várakozások ellenére elérhető volt még a 3. kör végén is. 2020-ban összesen 6 mérkőzésen lépett pályára egy elbukott drogteszt miatt, valószínűleg ez a magyarázat a csúszására. A csapatnál a következő játékosok vannak az Edge csoportban: Matt Judon, Kyle Van Noy, Deatrich Wise Jr, Chase Winovich, Anfernee Jennings, Tashawn Bower és Rashod Berry. Ha a problémáját, ami miatt csak 6 mérkőzésen lépett pályára 2020-ban, maga mögött tudja hagyni, sokat segíthet az irányítósiettetésben a csapatnak. Ráadásul a Speciális egységben is hadra fogható.

 

4/120: RB Rhamondre Stevenson, Oklahoma

Nagy, fizikális futó, akinek játéka emlékeztet LeGarrette Blountéra. A csapat valószínűleg nem fogja lehívni Sony Michel 5. éves opcióját, amit ez a választás is megerősít. Jelenleg a csapatnál van Damien Harris, Sony Michel, James White, Rhamondre Stevenson, JJ Taylor és Brandon Bolden. Ez egy elég minőségi és mély névsornak tűnik. Stenvensonnak szintén van tapasztalata a Speciális egységben, ez pedig előnyt jelenthet az 53-mas keretbe kerülésért.

 

5/177: LB Cameron McGrone, Michigan

Zsinórban a 3. évben választott ki egy védőjátékost a csapat a Michigan egyetemről. McGrone, akinek elszakadt a térdszalagja novemberben, klasszikus belső LB-ként illik a csapat védelmébe. Belichick azt nyilatkozta, hogy nem biztos, hogy teljesen fel fog épülni a 2021-es évre: "Fel vagyunk arra készülve, hogy nem lesz velünk a 2021-es szezon során.". A Patriots belső LB csapatát Dont'a Hightower, Ja'Whaun Bentley, Josh Uche, Raekwon McMillan, Cameron McGrone és Terez Hall alkotja. Hightower, Bentley és McMillan is szabadügynök lesz a szezon után.

 

6/188: S Joshuah Bledsoe, Missouri

Sokoldalú játékos, aki játszott slot CB-t és Safety-t is. Ő és Kyle Dugger biztosíthatja a mélységet és a jövőt Devin McCourty és Adrian Phillips mögött. Bledsoe Speciális egységben is sikeresen játszott az egyetem alatt, ami mindig vonzó a Patriots számára. A megfigyelők egy agresszív játékosnak írták le, aki a Missouri egyetemen a védelem helyes felállásáért is felet, ami remekül fog illeszkedni a Patriots minden-héten-kicsit-más filozófiájához.

 

6/197: OL William Sherman, Colorado

A Patriots tavaly aranyra lelt a 6. körben Mike Onwenu személyében, remélhetőleg hasonlóan sikeres lesz ez a választás is Shermannel, akinek felépítése emlékeztethet Onwenura, mint egy nagytestű játékos aki akár Guard akár Tackle poszton is szerepelhet. Ha a Patriots elsősorban Tackleként tekint rá, akkor a következő játékosokkal kell megküzdenie a keretbe kerülésért: Isaiah Wynn, Trent Brown, Justin Herron, Korey Cunningham és Yodny Cajuste. Guardként pedig az Onwenu, Shaq Mason és Ted Karras hármashoz csatlakozik.

 

7/242: WR Tre Nixon, UCF

Ernie Adams személyes választása. Nixon eredetileg a Mississippi egyetemre járt, miközben az Alabamától és a Georgiától is kapott ajánlatokat, mielőtt a Central Florida egyetemre ment volna át. Az ország egyik legjobb elkapójaként tartották számon a középiskolás évei alatt, azonban az egyetemi karriere nem úgy sikerült, mint várták. Úgyhogy ez a választás inkább Nixon tehetségéről és potenciáljáról szól. A Patriots azon fog dolgozni, hogy előhozza a játékosból amire képes és hogy egy új hátsó körös elkapót találjon aki folytathatja Edelman örökségét.

 

A csapat továbbra sem igazolt egyetlen nem draftolt újoncot sem.

forrás: ESPN

Hozzászólás

Jones jónak tűnik, pontos a srác. CN-ről nem lehetne 2020-ból ilyen jó válogatást összerakni.

Hát Én csak annyit láttam ezen a videón, hogy ha nem zavarják, ha nem kell 2-3 lépésnél többet mozogni és ha van két elit elkapója, akkor remekül passzol. :) Nekem ezen vdeón a Bama Ofala és az elkapók tetszettek jobban. (Ami az utolsó mondatodat illeti, CN-nek is volt 8-10 remek passza... :)) 

🤣 az lett volna jó ha Newtonnak van 8-10 remek passza 1 meccsen nem pedíg egész szezonban 🤣🤣🤣.

Amúgy az rendben van,hogy jó fal volt előtte és kiváló elkapói voltak, de akkor is csak ő volt a legpontosabb irányító... Ami azért főként az Ő érdeme, valakinek mégiscsak oda kell löbbölni a disznóbőrt.

CN-nek tavaly meccsenként átlagban 16 jó passza volt és szerintem az a jó passz amit elkapnak. :)

Egyébként csak azt akartam a hozzászólásommal érzékeltetni, hogy szerintem a highlights videók egy játékos "eladását" szolgálják, azaz fenntartással kezelendők. Nem Jones-t minősítettem ezzel, hanem az információhordozó egyoldalúságát. 

16? 🤣 Az jó komoly stat.

Én ha irányító érdekel akkor az olyan videókat nézem, amikor az adott év összes playét mutatják. Abból azért sokkal jobb képet lehet kapni.

https://youtu.be/r5BJo7bcBbE

Érdemes végig nézni, aztán mindenki döntse el maga mire jut vele...

A completion% azért nagyon félrevezető tud lenni, ha a passzpontosságra akarjuk használni. Ugyanolyan rossz passznak számít a 40 yardra tökéletes helyre eldobott, majd elejtett labda is, mint a futó lábához dobott screen passz, és ugyanúgy complete passznak számít az, amit a védő elejt és úgy köt ki az elkapó kezében, mint az, amelyiknél tökéletes a ball placement. Ezért szerintem inkább a pontosság határozza meg, hogy jó volt-e a passz. Newton ebben a liga legrosszabbjai között volt: 24. volt pontosságban, a tökéletesen helyezett passzokban pedig 30. Ebben egyébként Jones szöges ellentettje, a ball placementje az egyik legjobb tulajdonsága.

 

Abban viszont maximálisan egyetértek, hogy highlight videók alapján nem lehet megítélni egy játékost, főleg nem egy QB-t (a poszt legfontosabb eleme, a döntéshozatal például meg sem jelenik bennük), mert ha nagyon akarok Trubiskyről is össze tudnék vágni egy 5-10 perces highlightot. 

Természetesen azt nem figyelmen kívül hagyva hogy az elkapók jól futották az útvonalat, játszották magukat tisztára a, videóban 53 elkapás van, abból (szerintem) 8-nál kellett extra hogy sikeres legyen az elkapás, 45 passz viszont olyan volt hogy bármelyik NFL elkapó megcsinálja-kb mind a kezükbe ment. Illetve csak itt hagyom érdekességnek 2020-ban Jones red zone passzjátéka: 20 TD, 0 INT.

Ezzel az a bajom, hogy egy évvel korábban Tua esetében ez fel sem merült, pedig neki négy ilyen elkapója volt, mert Waddle és Smith mellett még ott volt Jerry Jeudi és Henry Ruggs III is. Csak Tua passz helyett sokszor inkább futkározott, és rögtön jó irányító volt a draft előtt, mert hát dual-threat.

Hopi! Ha többet akarsz érteni a dolgokból, akkor légyszíves nézd meg Jones-ról az alábbi elemzést amit Kurt Warner csinált (van neki több ilyen is jones-ról és az idei QB class-ról). Ő azért tudja miről beszél (abban nem kételkedem hogy tudod kicsoda Ő):

https://www.youtube.com/watch?v=jFNLPM2o6E4  (a másik topicba is bemásoltam már, de lehet többen nem kattintottak rá, mert nem tudták mi az. talán most...)

Véletlenül sem merem azt állítani, hogy biztos beválik Jones, de azért nagyon bízom benne, és meglepődnék rajta ha nem. Azon hogy aputestű, sokkal gyorsabban lehet segíteni, mint azon, ha valaki nem jól ismeri fel a játékokat, vagy nem pontos.

Minden szavaddal egyetértek. Sokan húzzák le Jones teljesítményét, mert neki könnyű dolga volt, elit fal és WR-ek miatt. Csak sokan átsiklanak azon, hogy Waddle sérült volt és Smith maradt csak minőségi elkapónak. Ráadásul Smith is lehúzták sokan a méretei miatt....Akkor biztos csak a futók és a defense miatt lett bajnok az Alabama. Majd a pályán megmutatja mi az igazság. Go Pats!

 

Köszönöm az ajánlatot, megnéztem (Warner respect) a videót és legfeljebb csak abban változott a véleményem, hogy nem csak jól passzol, hanem jól olvas ill. jól választ az opciók közül. De Én láttam ezen a videón is a "betonfalát", amely többnyire akár 4-5 mp-et is enged Neki és 4-5 yardra Tőle minden játékost eltakarít, valamint azokat a remek útvonalakat futó elkapókat, akik akár 3-an 5 ellen is boldogulnak. Ha egyszer játszik majd Nálunk, hányszor lesz ilyen steril passzolási helyzete egy-egy meccsen? Az NFL védők egyre ügyesebbek és gyorsabbak, trükkösebbek. Én a videó nézése közben a pályán inkább Saban-ék zsenialitását láttam, amelyhez megtalálták/mindig megtalálják a megfelelő játékosokat ill. a játékosokhoz a megfelelő play-t. Jones-hoz megtalálták mi "való" és azt hozta, Tua-hoz meg tavaly mást találtak.

Természetesen Én is azt szeretném, ha Jones beválna Nálunk, csak a bizakodásom érdekében szeretném látni mit csinál, ha nem steril/ideális a passzhelyzet, mert az egyetemi döntőn akkor (igaz kevésszer fordult elő ilyen szitu) nem muzsikált jól. Lehet, hogy egy kis vagányságot hiányolok? Nem tudom...

Az egyetemi döntős dolog olyan, mintha Bradyt a Rams elleni SB alapján akarnád megítélni, vagy elkezdenéd elemezni, hogy a Falcons elleni SB első félidejében mit mutatott. Mindenkinek lehet rosszabb napja. Tavaly Herbert esetében is jöttek a hasonló szólamok mint Jones-nál, a szezonban meg elhallgattak a "szakértők". Remélem most is ez a forgatókönyv valósul meg.

Azt hiszem félreértettél. :( Az egyetemi döntőn remekül játszott, a highlights videók nagy része is ezen készült, szórta a jó passzokat, TD-ket, mert komfortos volt a helyzete a mérkőzés legnagyobb részében. Ezért volt számomra nagy kontraszt, amikor néhányszor  (úgy rémlik 4-5x) ebből kizökkentették és nem talált megoldást pedig nem volt kritikus helyzet, fölényesen vezettek, nem volt miért izgulni. Akármilyen jó is lesz a falunk nem lesz ekkora komfortja és sajnos az un. szekunder olvasásban (zsebből kikényszerítve, mozgás közben) az idei draft irányítói közül a leggyengébb. Természetesen lesz ideje ezeket kiküszöbölni. Nem aggódok csak tárgyilagos próbálok lenni.

Köszönöm, hogy győzködni próbálsz, de Engemet majd a játéka tud majd meggyőzni. :)

A srácok mostanában jó kis Podcasteket csinálnak, @Increay csináltok a draftról majd egy kis beszélgetést?

Tervben volt a hetre, sajnos magan jellegu dolgok miatt nekem kb. 2 hetig most eselytelen:( Persze ettol fuggetlenul a tobbiek lehetseges hogy osszehoznak egy adast

engem a highlight videónál sokkal jobban meggyőznek azok a cikkek, amiket lehet olvasni Jonesról. Jeff Howe cikkeit különösen ajánlom az Athletic-en, írt többek között arról, hogy hogyan lett self-made középiskolai QB prospect vagy épp arról, hogy mennyire tudatosan készült a pro day-ére.

Ezek alapján a srác BB legszebb álma: bízik magában, mindent meg akar tanulni, mindent meg akar nyerni és munkamániás is :)

Állítólag megvan az első UDFA játékosunk: K Q. Nordin. 

Barmore hihetetlen mekkora darab manus ehhez képest egész fürge, benne látom az egyből kezdő szintet

De legalább a védőfalat, így az endjeink és linebackereink úgy suhannak át, mint kés a vajon.

Wino, Perkins, Judon, Wise, HT, Uche

Ez ránézésre az utóbbi10 év legjobb draftja, aztán majd meglátjuk.

Az első 4 alapból marad pár évig velünk, de McGrone és Bledsoe is nagy stealnek tűnik és ott van Nixon, akiből kiderül h ki tudjuk-e hozni az egykori nagy-nagy tehetséget.

Mivel megint kis uborkaszezon jön, szemezgettem néhány cikkben és egy érdekes szakírói véleményre valamint egy nyilatkozatra bukkantam az 1/15. pick-ünkel kapcsolatban, ami talán összefügghet:

  • D.Jeremiah draftszakértő a McAfee Show-ban azon tűnődött, hogy a Pats vajon nagyon akarta Jones-t vagy csak váratlanul az "ölükbe pottyant". Ha egy csapat nagyon akar egy játékost, mindent elkövet a megszerzéséért (fel trade, pick-ek aránytalan csere-beréje/beáldozása stb.), főleg, ha egy kulcsposztról van szó. Sok példa van erre, pl. Flacco, Watson, Mahomes, vagy idén Fields. A Pats nem moccant...
  • Gordon Jones, Mac Jones édesapja, a The Florida Times-Union Gene Frenette-nek ezt nyilatkozta: "...Voltak csapatok, amelyek elvihették volna, de mi azt mondtuk: Nem, várjuk csak meg a Patriots-t!...Úgy gondoltuk, hogy ez jobb környezet Mac számára a Saban-Belichick kapcsolat miatt."

Szerintem két dolog lehetséges, vagy valahogy le volt zsírozva ez a pick ("elvihették volna", azaz korábban), vagy csak az apuka pontatlanul fogalmazott és nagy szerencsénk volt. Nem tudom pontosan van-e olyan lehetőség a drafton, hogy játékos visszautasítson egy pick-et.

Válasz hopi46 üzenetére

Az első pont szerintem abszolút egy felfújt lufi. Egyrészt azért, mert a mi stábunk csinálja az egyik legpontosabb draftszimulációt az egész ligában, így elég jól be tudjuk lőni, ki hol lesz elérhető. Másrészt az összes potenciális cserepartnert megkerestük a draft előtt, hogy mennyibe kerülne egy felmozgás, ami arra utal, hogy amennyiben borul az elképzelésünk, nem fogunk kockáztatni. Egyedül a Saints zavarhatott volna be, de ők csak a Cardinalsszal tudtak megegyezni, hogy ha bent van Jones, jönnek 1/16-ra, így nyugodtan maradhattunk a helyünkön.

A második rész pedig szerintem egy rossz megfogalmazás. Bár van rá lehetőség, hogy ne játsszon az őt draftoló csapatnál, senki nem él vele, Eli is csak egy cserét harcolt ki. Jones apuka arra utalt, hogy több QB needes csapat is volt, amelyik elvihette volna, de ők végig a Patset akarták, amit Jones is többször említett. És ez nem csak a médiának szólt, amikor Goodell átadta neki a mezt, le lehetett olvasni a szájáról, hogy ez volt az, amire egész este vágyott. De itt fel lehetne hozni azt is, hogy azért emelt be egy Navy játékot, a mi playbookunk bizonyos elemeivel együtt, a második pro dayére, hogy BB-t levegye a lábáról. Sikerült. :D

Én azt egy kicsit erősnek találom a véleményedben, hogy a Pats szuper draftszimulációja szinte garantálta 1/15-nél Jones elérhetőségét. Legfeljebb erősen valószínűsíthette, mert a Falcons Ryan utódjaként és az Eagles Hurst helyett is elvihette volna vagy hátulról is felcserélhetett volna csapat, akár pl. a Tampa TB utódjának. Ha valakit mindenáron akarok, nem várok a valószínűségre. De Mindenki úgy gondolja, ahogy akarja. :)

A Falcons esetében nyílt titok volt, hogy nem visznek QB-t, bele voltak szerelmesedve Pittsbe (ráadásul ezzel nem is tudtunk volna mihez kezdeni, őket nem tudtuk megelőzni). Ahogy az is biztos volt, hogy az Eagles sem irányítóra pályázik, mert akkor nem cserélnek ki a top10-ből jövő évi első körért. A feltrade miatt sem kellett nagyon aggódni, mert bent volt Fields is, aki a legtöbb csapat boardján előrébb volt, akiknél nem, azok meg túl messze voltak (Saints, Bucs), hogy beelőzzenek, és az előttünk lévők sem mutattak túlzott hajlandóságot egy lemozgásra. Egyedül a Vikings, de ők is csak 1/20 környékére mentek le.

Ha pedig Vikings: Darrisaw-t akarták 1/14-en is, mégis hátramozogtak 1/23-ig, mert ők azzal számoltak, hogy még biztosan bent lesz ott is. Ezért tartom furának ezt az akarták-e igazán dolgot. Ha a Jets nem akar felmozogni, és a Vikings kihúzza 1/14-en, akkor jobban akarták volna, mint így, hogy lecseréltek előtte? Mert szerintem nem.

Én ebben így abszolút nem hiszek, bármennyire profi itt a rendszer. Ami biztos, hogy Fields nem kellett. Ha nekünk mindenáron kellett volna Jones, a 12-13-14. helyre bagóért felmehettünk volna, kerülve a rizikót, hogy bárki bejön elénk érte (pl. WFT). Mert a profi draftszimuláció gondolom ezzel is kalkulál...

Kivittük, mert elérhető volt, a draft alakulását nézve ennél szerintem nincs logikusabb megközelítés. Tartom, hogy Lance csúszásában reménykedtünk, miután ő kiment, ez lehetett a B terv, de csak annyi eltökéltséggel, hogy a 15. helyen jöhet, ha bent marad.

A WFT-től nem kellett félni, Rivera lieblingje Jamin Davis volt, pár jobb forrásokkal rendelkező szaki be is írta 1/19-re a mockjába. Ha ők tudtak róla, nehezen hiszem el, hogy mi nem. Ebben az esetben pedig teljesen felesleges volt a feltrade 12-re, 13-ra vagy 14-re, mert akit érdekelt Jones, az nagyon messze volt, ezek a csapatok pedig nem akartak annyira hátra cserélni.

Honnan jött az, hogy ennyire Lance lett volna BB célkeresztjében? Szerintem az öreg nem szeret ennyire rulettezni. Szakértők szerint az öt első körös QB közül Ő volt a legkockázatosabb megoldás, ugyanakkorát lehet nyerni vele, mint amilyen nagyot bukni. Két fokozattal lassabb a játék, és gyöngébbek az ellenfelek a másodosztályban mint az NFL-ben, ráadásul ki is ülte a tavalyi évet. Tavaly BB Dugger-el is hasonlót kockáztatott, csak egy második körrel és CB poszton, mégis sokan megkérdőjelezték a döntést. 1/3-al tudva hogy az a cetli mibe került, nem kicsit rizikós. 

Lance kiváló fit lett volna az offense-ünkbe, nekem is ő volt az álomszcenárió, és azt sem zárnám ki, hogy egy ideig ő volt az A-terv. Viszont múlt héten már egészen biztosan nem, mert a Jimmy G-ről való kérdezősködés során világossá vált, hogy ő megy ki 1/3-ra.

Az mit jelent, hogy fit az offense-ünkbe? A tavalyiba, amit próbáltak CN-re alakítani, vagy az ideibe, ahová a szabadügynök piacról négy elkapni tudó játékost is hoztak? Nekem pont az jött le az FA tevékenységből, hogy passzorientált offense lesz. Lance meg nem abban a legerősebb (mármint jelenleg, és szerintem). Ha évek múltán azt látjuk, hogy Lance bevált, és Jones nem, akkor bizony nálad az igazság. Ha mindkettő besül, akkor mindegy, más esetekben meg örülünk, mert megvan az új QB hosszútávra, és nem fog érdekelni minket mi van a 49ers-el.

Nem a mobilis/nem mobilis oldalról közelítettem meg a dolgot. Ami alapján én remek fitnek éreztem volna, az leginkább a snap előtti munka, amiben a class összes irányítójánál előrébb jár: rengetegszer csekkolt ki a rossz játékokból, és hívta át a snap előtt, de például a protectionöket is magának hívta, mindezt 19 évesen. Ezen kívül jól dolgozott a rövid és közepes hosszúságú passzoknál és remekül tudja támadni a pálya közepét, ami a TE-játék újjáélesztésével kulcsfontosságú lesz, gyorsan olvas és pro-style offense-ből jött, ami miatt sokat játszott center alól, a rengeteg play actionre építő rendszer miatt pedig gyakran kellett hátat fordítania a védelemnek, de ez sem okozott neki problémát, komfortosan mozgott ilyenkor is. Ezek mind kulcsfontosságú erények a mi offense-ünkben, az már csak bónusz lett volna, hogy a Newton-csomagot is tudta volna futtatni. 

Azok mellett amit Peti elmondott, nekem meg egy dolog jutott eszembe, amiert Lance lehetett a celkeresztben: a Patriots koztudottan egyeztetett csapatokkal (Falcons, Lions, Panthers) a felcsererol, hogy amennyiben ott lesz a celpont, akkor siman johet a trade. Vegul ebbol nem lett semmi, pedig akkor Fields meg benn volt. Ergo nem Fields volt akit szerettunk volna, Lawrence es Wilson mar honapok ota eldontott dolog volt.

Emiatt is egyértelmű ez így számomra, de ezt beszéltük egy korábbi poszt alatt is. Az, hogy “mindenki tudta” melyik csapat mit meg kit akar, és halál nyugodtság volt meg bizalom meg tisztelet, mindenki kényelmesen terv szerint, a többi majd megvárja... szóval ebben lehet hinni, engem nem zavar, csak én biztos nem fogok 🤷🏼‍♂️🙂

Hol van itt hitkérdés? Aki kicsit odafigyelt az insiderek tweetjeire, az első 10 pickből hetet megmondott. Az első 6 pick egyértelmű volt, a Lions esetében is csak annyi volt a kérdés, hogy Sewell vagy trade, ahogy az is tuti volt, hogy a Horn-Surtain páros egyike megy ki 1/8-ra, ha a Broncos nem tud lecserélni, akkor pedig a másik 9-re. A Cowboys sötét ló volt, az tény. De egyébként az első 15-ből is 10-et meg lehetett jósolni. Ebből adódóan nem túl logikus, hogy pont a front office-ok tapogatóztak a sötétben.

Abban teljesen egyetértek Petivel, hogy a csapatok sokkal több infóval rendelkeznek egymásról mint azt mi gondolnánk... Rengeteg infó került ki már a draft előtt is, és ezeknek szerintem jó ha 10%-a annak amit a csapatok valójában tudnak egymásról. Az NFL egy nagyon belterjes szervezet, mindnki ismer mindekit valamilyen formában, hatalmas lehet az információ áramlás még titkosabb dolgokról is.

Szóval kétlem,hogy BB-ék a véletlenre bízták volna a csapat irányító kérdését. Meg amúgy is jöttek a hírek arról is,h a Pats aktívan tárgyal esetleges felcseréről is, ergo fel voltak készülve minden eshetőseshetőségre.

Ha felmentunk volna egy ket helyet, akkor ugyanerrol beszelgetnenk most, csak eppen forditott elojellel:) Utolag elnezve a draftot, nekunk remekul alakult a dolog, sokan alairtak volna ezt a forgatokonyvet, szoval en elegedett vagyok:)

Volt ebből valami balhé, hogy egy sokra becsült játékos nem volt hajlandó játszani annál a csapatnál, aki kiválasztotta, csak egy bizonyos csapathoz akart kerülni. Valami lehetőség van rá, elvégre nem rabszolgák, de hatalmas port kavart (min. 20 éve volt). Végül a srác ott körött ki, ahol akart, de most biztos nem erről volt szó, mert akkor a csapból is ez folyna. 

Off:

JMC ---》Dolphins

Benzan tweet-je szerint a Pats draft újoncai $8.919.703-al terhelik a cap-et. (53 Man Roster Cap Hit). M.Jones $2.833.880-al, Ch.Barmore $1.549.503-al vezeti a listát, és a 7.körös T.Nixon zárja $684.669-el.

Jelen állás szerint 3,639,714 dollárral fogják terhelni az újoncok a cap spacet, te a szerződésük összértéket írtad le, a kettő más jelent.

Semmikor sem fogja ennyivel terhelni a cap spacet, félreérthető  a bejegyzésed, mert sokan azt fogják hinni , hogy ennyivel lesz kevesebb a cap spacünk idén. Jó szándékkal finoman jeleztem , hogy egy hülyeség ez az információ, lényegtelen hogy idén vagy jövőre. Ez a 8+ milliós összeg az idén draftolt újoncok első éves szerződésének összértéke, ami nem egyenlő azzal hogy mennyivel fogják terhelni idén a fizetési sapkát. Részemről építő jellegű bejegyzés. Hajrá Pats :)

OFF:

 

Lenne egy nagyon hülye kérdésem: van arra mód, hogy egy játékos kivásárolja magát? Mondom a példát: most ugye van ez a Rodgers-ügy. A legújabb hírek szerint nem akarja a csapat elcserélni, inkább a visszavonulást erőltetné. AR meg még játszani szeretne, csak nem Green Bay-ben. A szabályok szerint lehetséges lenne egy olyan megoldás, hogy AR azt mondja, oké, nem akartok elcserélni, én meg nem akarok visszavonulni, akkor kifizetem magam után nektek a halott pénzt, ami az elcserélésem után maradna /vagy akár még többet is/, aztán cseréljetek el oda, ahova én akarom? Mármint persze az érdeklődők közül választva. Tudom hülye kérdés, csak felvetődött bennem, és biztos vannak itt olyanok, akik nálam sokkal jobban ismerik a ligaszabályzat ezen részét, hogy mit lehet és mit nem. Nem emlékszem ilyen esetre, ezért érdekelne. 

Szerintem erre nincs lehetőség. Három lehetőség van, csere - visszavonulás - holdout. Amúgy nem értem mi oka lenne a Greenbaynek a visszavonulást erőltetni, ha ARod nem akar ott játszani és elcserélik akkor minimum 2 első kör + aprót ér, egy olyan játékosért aki nem akar nálad játszani és pár éve van már csak amúgy is, ez ajándék. Szerintem ha ARod ezt komolyan gondolja akkor el lesz cserélve.

Válasz ArnoldPatsenegger üzenetére

Állítólag a supetka miatt erőlteti a GB a visszavonulást, mert akkor vissza lehetne perelni kb 20 milliót. Ha nekik többet ér az a 20 millió, mint egy vagy két első kör, akkor van benne ráció. Az ő oldalukról. Bár én is inkább a pickeket választanám, de hát nem én ülök a GM székében.

Kizárt hogy 20M-ért eldobnák a két első kör + némi hátsó csere lehetőségét. Egy elit CB vagy WR keres ennyit egy évben, egy ARod szintű irányító meg majdnem a dupláját. Aprópénz a cetlikhez képest, ahol olcsó elit játékosokat kaphatnak érte.

Off, JMC a Dolphinshoz igazolt, illetve a Rodgers-es történet elvileg Schefter mondjuk úgy forrásokat nélkülöző tippelése. 

https://www.youtube.com/watch?v=pKSc_h02fGk

Az Adam Schefter dologgal kapcsolatban nekem vannak fenntartásaim. Szerintem elkezdték kutatni a GB-nél, hogy honnan tud ennyi konkrét infot, és inkább visszavonulót fújt nehogy elveszítse a forrását. Azért az találgatásnál mégiscsak több, hogy ARod közölte a szerződés előtt álló csapattársakkal a távozását, vagy az, hogy a GB állítólag QB-t keres a Camp-re mert nem számolnak az eddig mindegyiken részt vevő ARod-al. Ráadásul Schefter nem ma kezdte, nem hiszem, hogy eljátszaná a hitelességét egy ilyen álhír-folyammal. Ha igen, akkor jó nagy balek.

Egy-egy számadat a 8 draftolt játékosunkról (Forrás: Patspulpit):

  • QB M.Jones – tavalyi dobásainak 84,2%-át foghatónak találták…

  • DT Ch.Barmore – az előző szezonban 39x szakította meg az ellenfél QB-jának tevékenységét (8 sack, 4 ütés, 27 nyomás).

  • DE R.Perkins – játékonként 0,97 yard TFL!

  • RB R.Stevenson 2,32 yard/carry az egyetemi futók között a 11. helyre volt elég.

  • LB C.McGrone – ACL miatt 0.

  • S J.Bledsoe – két év alatt 17 labdaelütés…

  • OT W.Sherman – mint T, kezdőként eltöltött 3 szezonja alatt 1239 snap-et játszott baloldali és 879-et jobboldali T-ként. Ez 58:42 arány – potenciális swingT.

  • WR T,Nixon – 3 szezon alatt 10,7%-os volt a dropja...

Na ezért (is) imádom ezt a csávót:

https://www.google.com/amp/s/www.boston.com/news/local-news/2021/05/07/rob-gronkowski-donation-charles-river-esplanade-playground/amp