Patriots Mock Draft 2021 - Increay 1.0

Kép
Mock

Már csak alig valamivel több mint három hónap, és itt a 2021-es NFL Draft! Ennek apropóján - és mert imádom ezt a műfajt - készítettem Nektek egy Patriots Mock Draftot a Pro Football Focus (PFF) Draft szimulátorával.

Az első mock - merthogy terveim szerint több ilyen is készül majd - eléggé rendhagyóra sikerült. Ez a mock nem fog tartalmazni tradeket, ami ugye már önmagában is elképzelhetetlen, illetve jó néhány játékost sokkal később tudtam megszerezni, mint ahova én eredetileg pozicionálnám őket, de végülis ez a mockok sava-borsa...

1/15: DeVonta Smith, WR - Alabama

Máris itt van az első hatalmas meglepetés, a Heisman trófeát megnyerő elkapó lecsúszott idáig, amit nem is igazán tudtam hova tenni... Az idei WR felhozatal igencsak jónak mondható, bár három játékos eléggé kiemelkedik, ebből az egyiket meg is kaparintottam. A négy top QB már kiment, így nem kellett sokat gondolkoznom, Smith teljesítménye elképesztő volt a Bamán, nagyon elférne ő ebben a WR corpsban.

2/47: Kyle Trask, QB - Florida

A második kör közepére már Mac Jones is elkelt, pedig érdekes lett volna, ha az NCAA után az NFL-ben is összeáll a Jones-Smith duó. Erre nem került sor sajnos, de egy másik irányítóra esett a választásom. Trask az idei szezon egyik, ha nem a legnagyobb felfedezettje, remekül teljesített a Gators színeiben, 4200+ passzolt yard, 43 TD és mindössze 8 interception. Az utolsó, Oklahoma Sooners elleni Cotton Bowlon nagyon nem ment neki a játék, három eladott labdája volt (igaz, nem játszott a négy top célpontja), de előtte remekül teljesített a szezon során. Az egyetlen komolyabb hiányossága - amellett természetesen, hogy az NFL-hez még fejlődnie kell valamelyest - a mozgékonysága, egész pontosan annak a hiánya. Manapság egyre inkább elvárás, hogy egy irányító lábon is veszélyt jelentsen az ellenfélre, ez sajnos nála hiányzik. Ennek ellenére nagyon pontos labdái vannak, jól lát a pályán, karereje is kiemelkedő. Egy veterán bridge QB-vel kiegészülve megoldást jelenthetnek az irányítóposztra.

3/96: Ronnie Perkins, EDGE - Oklahoma

Itt eredetileg nem ő lett volna a célpont, mindenképpen szerettem volna egy linebackert, de mivel ez egy trade-mentes mock, így lecsúsztam róluk (főképp Dylan Mosesről). Az idei szezonban látszott, hogy a front7 bizony küzd hiányosságokkal, mind a futás megállítása, mind pedig a pass rush is hagyott kívánnivalót maga után. Perkins ezen hivatott majd segíteni, már ha pályára tud lépni - az elmúlt két évben hat meccset kellett kihagynia pozitív drogteszt miatt. Ez igencsak rontott a renoméján a fiatal játékosnak, pedig teljesítményben abszolút az elithez tartozhat, mind futás ellen, mind pass rushban jól teljesít, 6 meccs alatt 10,5 negatív yardos szerelése és 5,5 sackje volt - eléggé impresszív. Az egy fontos kérdés, hogy mennyire okos döntés egy harmadik kör végi picket egy ilyen problémás játékosra ellőni. Mivel hatalmas potenciál van benne, nálam most ez belefér, a benne rejlő tehetség és lehetőség nálam most többet számított.

4/116: Jay Tufele, DT - USC

Tufele-t is később tudtam megszerezni, mint ahova őt várják a szakik. A védőfal közepe eléggé lyukas lehet a következő szezonban - na nem mintha idén a teljesítményüktől elájultunk volna - ám lehet, hogy csak Cowart marad hírmondónak az idei felhozatalból. Tufele ezt az űrt igyekszik majd betölteni, sokat fejlődött futás ellen, de akkor sem ijed meg, ha az ellenfél irányítóját kell megzavarnia. Az idei szezonban nem lépett pályára a COVID miatt, úgyhogy számára nagyon fontos lesz a pro-day.

4/135: Hunter Long, TE - Boston College

Akármennyire is imádkoztam, ismét elkerültek a linebackerek, pedig ezen a poszton mindenképpen terveztem javítani a mock során... A tavalyi drafton jött két TE a csapatba, de egyelőre nem váltották meg a világot. Sokak számára érthetetlennek tűnhet az újabb TE-pick, és én is elég sokáig gondolkoztam ezen a választáson (konkrétan annyit, hogy éles helyzetben minden bizonnyal lejárt volna az idő). Végül azért szavaztam Longnak bizalmat, mert idén nagyon szép dolgokat mutatott elkapásban (57 elkapás, 685 yard, 5 TD), erre a szezonra sokat fejlődött, a Senior Bowlra is meghívást kapott, ahol még feljebb tornászhatja az értékét. Könnyen lehet, hogy LaCosse-tól megválik a csapat, Izzo blokkolási képességei finoman szólva is a nullához konvergálnak, Keene-ből pedig egy FB/TE hibrid játékost faraghat a csapat, így pedig Longnak is lenne hely a rosteren. Áprilisban kiderül, az biztos, hogy nem kellene messzire költöznie ebben az esetben.

4/140: Haskell Garrett, DT - Ohio State

Ahogyan látható, fontosnak tartottam, hogy megerősítsem a védőfalat, Garrett pedig sokkal inkább a futások megállításában jeleskedik, mint pass rushban, bár így is volt 2 sackje idén 8 meccs alatt, a Michigan State elleni meccsen pedig picksixet is szerzett - noha egy yardot sem kellett megtennie a lasztival - az endzoneban ütött bele egy passzba, majd felugorva meg is szerezte azt. Nála benne van a pakliban, hogy egy újabb szezonra visszatér az egyetemre, ám a draft szimulátorban szerepelt, hiányposztra sikerült egy megbízható 2 downos defensive tackle-t találni.

5/156: Kendrick Green, OG - Illinois

Mindenképpen úgy számolok, hogy Thuney távozik, ezért pedig fontos, hogy a pótlásáról gondoskodjon a csapat. Az Onwenu-pick tavalyról nagyon ült, mind tackle-ként, mind guardként remek volt. Úgy indultam neki ennek a draftnak, hogy vagy egy tackle-t, vagy pedig egy guardot szerezzek. Korábban nem igazán volt értéken senki, aki megfelelő lett volna - talán még az első körben, de ott Smith-t nem hagyhattam ki - itt pedig már-már stealként lehet tekinteni Greenre. Fizikai paramétereiben nagyon hasonlít Thuneyra, a PFF értékelése szerint a harmadik legjobb guard volt 2020-ban, valamint a 17. legjobb OL-játékos, emellett második csapatos All-American játékos is egyben. Egyetemen főként RG-ként szerepelt, de volt center is négy meccs erejéig, minden bizonnyal nem okozna neki túl nagy gondot ezúttal a túloldalon játszani.

6/195: Isaiah Thomas, EDGE - Oklahoma

A kosárlabdát követőknek minden bizonnyal ismerősen csenghet ez a név, nos gyakorlatilag ennyi közös van bennük csak, ő ugyanis jó 20 centivel és majd 40 kilóval nehezebb névrokonánál. Idei szezonja igencsak parádésra sikeredett, 8 sacket ért el, a Baylor ellen 2,5 zsákolással zárt. Thomas a hatodik körben szerintem abszolút stealnek számít, főleg a 2020-as szezonja után.

7/217: Marquez Stevenson, WR - Houston

Na ő nagyon meglepett, hogy itt még elérhető, álmaimban sem gondoltam volna erre. Stevenson egy igazi speedster játékos - nem véletlenül ez a Twitter-felhasználóneve is... Abban biztos vagyok, hogy ő nem hetedik körös játékos lesz, annak ellenére, hogy az elmúlt szezonja csendesre sikeredett, 2018-ban átlépte az 1000 yardot elkapásban, de tavaly is szerzett 907 yardot, ráadásul mindkét évben 9-9 touchdownnal spékelte meg a teljesítményét. Amennyiben az első körben a Patriots lecsúszik a három top WR-ről, akkor a második napon egy valid pick lehet Stevenson.

7/238: Josh Jobe, CB - Alabama

Maradt még egy olyan LB, akivel nagyon szemezgettem a 6-7. kör környékén, de úgy számoltam, itt még elérhető lesz - hát ismét lecsúsztam róla (Micah McFadden). No de semmi baj, a második körös DB-pick ezúttal elmaradt, de egy draft végi defensive back választás mindenképpen védhető, ha máshol nem, a speciális egységben lehet majd használni. Jobe is egy nagyobb termetű corner, és nem egy labdamágnes (három szezon alatt mindössze egy interception), de sok alkalommal küldték blitzelni, ezeket pedig többnyire jól is használta ki, két sacket szerzett idén. Ha a pickek el is maradtak, az idén jegyzett 11 leütött passza szép teljesítmény. Jobe is előrébb várható valamivel a drafton - már ha jelentkezik, nála is megvan az esélye, hogy visszatér a Crimson Tide-hoz még egy szezonra.

Végül pedig lássuk, milyen értékelést kaptam a PFF-től a draftomra:

Mock

Természetesen a FA-piac alaposan felkavarhatja az állóvizet, néhány hiányposztot onnan is megoldhat a csapat, március végén már valamivel okosabbak leszünk, milyen irányba indulhatunk el az idei drafton.

Ez lett volna az idei első mockom, írjátok le, ti kit látnátok szívesen nálunk, vannak-e olyan játékosok akik titkos favoritok nálatok, vagy csak egyszerűen kedvelitek őket! Ha pedig kedvet kaptatok Ti is egy kis mockoláshoz, ITT elérhető a PFF Mock Draft Simulator. Jó szórakozást!

Hozzászólás

"Már csak alig valamivel több mint három hónap ..." Már csak ... :DDD

Apa! Kezdődik!!! :) - Nagyon jó, köszönjük az indítást, valamivel el kell ütni azt a röpke 3 hónapot. :) :) :)

De jó lenne tudni, most mit csinál BB és a csapat, miket terveznek, hogyan használják ki a kiesés jutalmául (vigaszdíj??)  kapott plusz időt, BB mennyire fáradt bele az elmúlt két szezonba, mennyire motivált az újjáépítésre ésatöbbi-ésatöbbi... Persze, hogy marad a szurkolói találgatás, oszt majd meglásssssuk ősszel. :)

GOOO PATS!!

Sziasztok!

Én alapból azt mondom, hogy nekünk mível rengeteg hiány posztunk van ez nem egy éves újra építés lesz és ezért nem biztos, hogy írányító kell nekünk első körben. Ha a top WR-ek közül bent lesznek, akkor azt, ha nem abban az esetben a védelemre mennék rá pass rushere nagy szükségünk lenne, aki képes sacket is elérni, mert hiába jó a secondaryn (nevek alapján) nem tudják ilyen sok ideig tartani az elkapókat. WR-ek közül ha Smith bent marad hatalmas húzás lenne és akkor ott van még az FA ahol lesz egy Robinson, Golladay esetleg Godwin hármas egyet eltudunk hozzni az elkapó sorunk elég pofás lenne Mayersel, Edelmanel kiegészülve. 

DeVonta Smith jó választás 1. körben? Mi a véleményetek?

Én félnék őt kihúzni, szerintem nagyon gyorsan kettétörik majd az NFL-ben, nagyon vékonyka. Ha meg izmot pakolna magára, akkor még gondolom lassulna, vagy a csontozata nem erősödne megfelelő mértékben. Mindenesetre szurlolok majd neki, ha hozzánk kerül, de az 1. körös elkapó választás legutóbb nem jött be. :/

Érdekes ez a mozgékonyság. A mai napig nem tudom személy szerint eldönteni, hogy ez állandósuló trend vagy múló szeszélye lesz az NFL-nek. A hatékonysága pedig szintén nem egyértelmű, ha a komplex teljesítményt nézzük. Közeli példa, hogy micsoda hype övezte tavaly Tuát a draft környékén meg igazából az egész szezonban, aztán a hozzá képest birodalmi lépegető Herbert meg rommá döntött minden rookie qb rekordot, miközben a Dolphins már azon agyal, hogy cserélje Watsonra a hawaii-t.

Szóval a lényeg, hogy nem tudom mi lenne a jó irány. Jones sem fog futással váratlant hozni, még ha 1-2 first downt meg is old lábon, Fields közben nulla realitás 1/15-re, Lance talán. Miután JMD-nek sem volt ez a 7-9 egy csúcsév, ezért simán el tudom képzelni, hogy újra “zsebirányítót” szeretne. De ez hangos gondolkodás csupán.

Én mindenestre ülök az új hullámon, egyértelműen örülnék egy olyan qb-nak, aki nem “csak” passzolni tud 😉😎

Kicsit megcsavartad amit írtam 🙂

A Dolphins egyértelmű kérője lesz Watsonnak, ha valóban cserét kér, és ő dönthet a szerződése szerint, hová szeretne menni. Insiderek, espn, de az nfl.com is emlékeim szerint. Ez sok helyen téma volt, téma lesz. A Miami egy első kört kivált ezzel a lépéssel, na meg miért is tartanák meg?! A Texans meg kap egy tehetséget aki még bőven kiteljesedhet. 

Persze én továbbra is azt mondom, maradni fog, ezek csak fikciók.

Én már 2-3 éve szeretnénk hozzánk egy virgonc qb-t, ezért év elején örültem Camnek aztán...

KC meccsen a 3&2 egy ilyen mozgékony qb-val, kb kivédekezhetetlen a védőknek.

QB-t mindenképpen kell húzni. Szerintem az sem ördögtől való, ha jövőre is húzunk egy irányítót, hátha megtaláljuk a franchise QB-t. Jó lenne, ha a támadó és védő falat erősítenénk meg, nincs rosszabb, mint amikor azért kell izgulnod, hogy az irányítódat nehogy kettétörjék.

A csapat legjobb része a secondary, de valahogy az az érzésem, hogy Gilmoret el fogjuk cserélni. Minek fizessünk top dollárt egy játékosnak, ha nem vagyunk versenyképesek, és gyakorlatilag mire a csapat újjá épül, addigra lejár a szerződése és öregszik is.

Mindig hihetetlen számomra, hogy Belichick mennyire érzi ezen pass orientált csapatok ellen, hogy mit kell csinálni... A K-gun ellen, a Chiefs ellen...   

OFF, de az első új szezoni próbálkozás.

A kollégiumi bajnokságok „sokadik” osztályából hívott a csapat egy játékost próbajátékra. A NAIA bajnokság egyik csapatából érkezett a 24 éves WR Jordan Suell, akinek elkapóként impozánsak a méretei, 196 cm, 93 kg. Utoljára 2020-ben játszott az un. Tavaszi Ligában, miután draftolatlan maradt. Kiváló RZ célpont és hosszú útvonal futó, jó a kéz-szem koordinációja, de a sebessége korlátozott és sok a tanulni valója, hogy NFL roster-re kerüljön -írja a profootballnetwork. (Nekem kicsit „vékonykának” tűnik,...de majd meglátjuk.)

Ha tőlem idézted, akkor nagyon tetszik. :)

Köszi a hírt, szerintem jók ezek a nagy potenciállal rendelkező olcsó játékosok (lásd Jakobi Meyers, de kelleni fog egy nagy név elkapó poszton, aki stabilan tudna egy jó szintet hozni). :) 

Sziasztok!

Dustin Crum-ról, a Kent State Qb-járól valakinek van véleménye? 

Szerintem nagyon jó kérdést vetettél fel! Két okból is. Egyrészt idén a covid miatt sok csapat nem/alig játszott mérkőzést, pl. a Kent State is csak 3-at, így az ilyen csapatok játékosai az idei drafton hátrányban indulnak. Másrészt Crum eredményeinél is így csak a 2019-es szezon lehet mérvadó, ami viszont eléggé impozáns (2625 yard, 20 TD, 2 INT, 70% passzpontosság,706! futott yard 6TD-vel), persze annak tudtában, hogy a MAC nem tartozik a nagy konferenciák közé. Az allnetwork  szakírója szerint, noha nem túl erős a karja, de nagy sebességet tud adni a labdának. A mobilitás és a kimértség kiváló keveréke , egyaránt jó a zsebben és azon kívül is. Nagyon okosan fut és remek a képessége a védelem manipulására, félrevezetésére. Megnéztem egy idei draft prospect-et (profootballnetwork) QB-ként 20.-nak, összetettben 551.-nek van rangsorolva. Talán egy hátsó kört megérne. Jött már hozzánk a Kent State-ről a legutolsó körben egyszer egy QB, igaz végül egy elit WR és KR lett belőle...:)

Nekem egy bajom van a hátsó körben húzott QB-kal: az, hogy túl sokat várnak tőlük, holott a második körtől lefelé elvétve lehet olyan irányítót találni aki bevált az elmúlt években. Szinte minden csapat 1-2. körös irányítóval játszik és még így sem megy nekik. Egész egyszerűen az irányítóknál nagyon nehéz valakit sokadik körösből felépíteni, mert ők vannak a középpontban, ha valami olyat nyújtanak, rohamosan megugrik az ázsiójuk. Aki hátsó körös QB, az jó eséllyel egész karrierjében padozni fog az NFL-ben, egész egyszerűen azért mert a csapat nem bírja el, ha a center mögött egy "átlagos" srác áll. A múltkor volt egy cikk azthiszem az Athleticen, ahol az elmúlt évek irányítóit vették górcső alá, a harmadik körtől lefele alig-alig voltak értékelhető teljesítményt nyújtó játékosok. Ha az elején választunk QB-t vagy hozunk valakit a piacról/trade-del, akkor fölösleges szerintem még egy hátsó körös picket erre szánni, más posztokon azért vannak még ott használható játékosok (lásd pl. Onwenu tavalyról).

Múltkor néztem, hogy 2008-2018 között a harminc valamennyi első körös QB-ból mindösszesen 5-6 tartósan jó teljesítményű QB-t sikerült kiválasztani. (2019-2020-asokkal nem foglakoztam, mert rájuk még nehéz bármit is mondani). A további körökből van még Wilson (3. kör), meg Prescott (4?)

A többiek pedig erősen középszerűek, vagy finoman szólva is csak epizódszereplők. Pedig minden évben a 32 csapat nagytöbbsége kiválaszt jópár QB-t, "hátha" alapon.

Ebből meg én azt tippelném, hogy pl. BB inkább választ 4, a riportok szerint jó lehetőségnek tűnő játékost, akiből mondjuk tartósan beválik 2, minthogy elcserélje azt a 4 pick-et, valami QB jelöltért, amiből minden 5-6. lesz top. Max, ha sokat csúszik valaki, mint anno ARod. De már annyi QB needes csapat van előttünk, hogy ennek szerintem 0 a valószínűsége. Arról nem is beszélve, hogy a csapatnak nem csak 2021-et kellene megoldani a draft-ról, hanem DMC, HT, Gilmore utódját is meg kell találni 2022-től.

Ehhez szerintem nagyban az is hozzájárul, hogy az első körös QB-k sokkal több lehetőséget kapnak, mert a csapat sokat invesztált bele, hogy nem hajlandóak elengedni. Így járt a Bears, a Bucs Winstonnal, vagy Mariota...amikor már menthetetlen és fizetni kéne, csak akkor hajlandóak elküldeni. Edzésen is a második QB sokkal kevesebb snapet kap. Így gyakorlatilag marad az, ha az első QB lesérül...mi már csak tudjuk :)

Tisztelt Szerkesztő úr! Kíváncsi lennék egy a szerkesztők által felállított sorrendre, hogy a jelenlegi csapatunk, mely posztokon szorul erősítésre, méghozzá fontossági sorrendben(1-es a legfontosabb stb). Erre reagálva aztán mi szurkolók is tudnánk egy ilyen sorrendet felállítani. Szerintem jót lehetne vitatkozni a posztokon és azok sorrendjén is. Persze Önöknek indokolni is kellene. :D

Pontosan :) Ott kellene kezdeni, hogy mire is lövünk az adott mock-kal. Mik a prioritások? Mi az alapstratégia? Pl.: csak need-re draftol az illető? Vagy mindig az elérhető legjobb játékost viszi el? Esetleg fókuszban a cap? (Értsd pl. a drága pozíciókra draftol, mert ha van is ott valaki már a csapatban, akkor azt el lehet cserélni) Valami egyéb megközelítés?

És ha van valakinek a fejében komplexebb gondolatkísérlet, ahol leír egy szedett-vedett mondjuk 3 éves stratégiát, aminek mentén építi fel draft-ot, az se habozzon. És akkor be lehet vonni olyan dolgokat is, hogy mondjuk egy kulcspozíció betöltése jöhet draft-ról ,FA-ról, trade-ből. Ilyen időtávon bele lehet fűzni a csapatot 1-2 éven beül valószínűleg elhagyók pótlási kísérletét is, 1-2 szezonnal hamarabb indítva az utódlást. A perverzek meg mondjuk kiegészíthetik azzal, hogy a draft-on az első körben a beválás esélye mondjuk 60%, a másodikon 50%, harmadik 42% ... (a számok hasraütésre vannak, de biztosan vannak valahol ilyen statisztikák) és ez alapján ír embereket, (de lehet, hogy elég csak pozíció, némi játékos karakterrel)

Én szívesen elolvasgatnék ilyeneket is :)

a csak need-re draftolás az egyik legrosszabb taktika a tapasztalatok szerint, óriási reach-eket eredményez általában

Én sem hiszem, hogy jó lenne, de ez most mégis csak egy játék :)

Úgy álatlában a draft-ról, meg a szakértőkről az a véleményem, hogy évről-évre igen szembetűnő, hogy a 32 GM nagyobbik része teljesen más startégia szerint húz, mint amit a média szakértők ajánlanak nekik. Én végiggondolnám, hogy ennek mégis mi lehet az oka.

Amúgy meg minden csapatnak van 7 pickje, amiből a 6-7 már nincs messze az undrafted-tól. Szóval van 5 húzás, ami nem tudományosan olyan 50%-ban válik be. Tehát a roster 5-6% -áról beszélünk.

InfiniteLoop, Increay, churro, Mindegyikőtöknek igaza van, de milyen lehetett volna Crum idei prospect-je, amennyiben szuperül teljesíthetett volna. Én csak az idén "meccshiányos" játékosok hátrányos és draftesélyt csökkentő helyzetét próbáltam méltatni. A 7. kör pedig már szinte UDFA szint, persze fogalmam sincs, hogy Crum egyáltalán Pats látókörben van-e.

Azért atabej szurkolótársam indokára is kiváncsi lennék, vajon miért vetette fel Crum nevét. Nem hinném, hogy rögtön kezdő QB-ként gondolt Rá. 

Kedves Hopi!

Én is először csak játszadoztam a draft simulatorral, csak egyre többször tűnt fel a neve Crumnak és kb mindig A+-os volt a döntés (nyilván csak késői körökben húztam be.) Utána kezdtem el olvasgatni a srácnak és érdekesnek tűnt nekem, de én is úgy olvastam, hogy visszamegy az egyetemre. 

Mel Kiper 1.0 mock draftja szerint Mac Jones QB kerül hozzánk. 

Jones egy próbát megérne a 2. napon, de 1/15-re semmiképp nem húznám ki. Túl sok a kérdőjel vele kapcsolatban ahhoz, hogy ilyen magas picket áldozzunk rá.

BB úgyis szereti a hátra cserét plusz pickekért, ha van rá partner. Csak az a kérdés mennyire szabad hátramenni, ha utána mégis ki akar húzni valakit aki az eredeti helyen még nem éri meg.

Hasonlóan látom én is, nekem is sok az 1/15 Jonesért. A Bamán olyan skill playerekkel játszott együtt, ami az NFL-ben elképzelhetetlen. Az első hírek szerint a Senior Bowlon is jól teljesít, nem csak elit játékosoknak dobál, de ettől függetlenül 1/25 előtt semmiképp nem vinném el - jelen állás szerint.

Az, hogy idén elmarad a Combine, alaposan megváltoztatja a scoutingot is - nem lesznek valószínűleg annyira felkapott nevek, akik pl. az első kör végéből ugranak fel top 10-20 környékére, vagy lentebb egy-két kört, sokkal inkább a mai állás az irányadó kis változásokkal (szerintem).

Közben a liga felével karöltve a Patriots is bejelentkezett Staffordért.

Na ez egy olyan megoldás lenne a QB posztra, amit maximálisan tudnék támogatni.

Szerintem ajánlatunkkal még csak csak nem lenne gond. De Staffordért sokkal jobb kerettel rendelkező csapatok is sorba állnak. És az utolsó szó az övé lesz úgy gondolom... Nem hiszem,hogy nálunk fog kikötni.

Válasz InfiniteLoop üzenetére

Nem tudom mi lesz ennek az Offseasonnek a vége ami a QB kérdést illeti, de Én csak egy dologban reménykedem,hogy BB most kicsit tökösebb lesz és nem valami biztonsági választással hoz egy félig meddig megbukott Garoppolot, vagy megkeseredett Matt Ryan-t.

Játszadoztam ezzel a pff-es mock draft szimulátorral. 4-et csináltam. Devonta Smith sosem csúszott le a 15. választásig, viszont egyszer lecsúszott a legjobb TE Kyle Pitts, őt behúztam ott (rögtön kapott egy A-s Gradet a húzás).
WR-ekből Kadarius Toney-t tudtam behúzni. 15. helyen B-s értékelést kapott a húzás, ha 18. helyen húztam ki (lecseréltem 15-ről, mivel nem volt elérhető sem a TOP5 QB, sem a TOP3 WR már), akkor is B-s gradet kaptam rá, erre amikor lecseréltem az egyik draftnál 15-ről 19-re és ott húztam ki Toneyt, akkor D+ értékelést kapott az a húzás... itt azért megfogalmazódott bennem egy nagy ????
Ha lehetne képet könnyedén beszúrni ide, akkor feltenném a 4 draft végső 4 képét, mint tette Increay. Érdekes játék egyébként, főleg amikor az ember tisztára BB-nek képzeli magát és sorra lecserél. Legjobb összdraft draft értkelésem A lett, viszont a QB kérdést nem tudtam megoldani egyik draftnál sem (sosem volt elérhető Trask a 47. helyen), vagy Sam Ehlingert vagy Kellen Mond-ot tudtam csak behúzni, őket pedig el lehetett érni a 180-195-ös választások körül is. Pedig az igazi az lenne, ha Toney mellé Traskot be lehetne húzni QB-nak és így a Gators után Patsben is folytathatnák az eddig eléggé gyümölcsöző közös karrierjüket.

Traskkel is ugyanaz a bajom, mint Jonesszal: túl sok a kérdőjel. Gyenge a karja, elit tehetségekkel és az egyetemi bajnokság egyik legjobb playcallerével játszott és egyáltalán nem mobilis.

Persze simán lehetséges, hogy nem is kell majd draftról megoldani a QB kérdést, hanem BB alkot valamit az FA-n vagy cserével (bár Stafford szerintem a Coltsban fog kikötni). Mi a helyzet szerintetek Dak Prescottal? Elvileg Franchise tag alatt játszott idén a Dallasban, most súlyos sérülésből épül fel. Szerintetek kijön a piacra, illetve ha kijön, akkor rá pl. lenne esélye a Patsnek?

Ha 100%-osan felépül, akkor a Dallas nem engedi el (Mi oka lenne rá?), ha meg nem, akkor meg sehol nem fog hosszútávú megoldást jelenteni.

Tudtommal nagyon drága Dak, történelmi fizetést akart, nem tudtak megegyezni így emiatt raktak rá franchise taget, idén 31m usd volt plusz le is sérült. Akkor már szerintem jöjjön draftról valaki plusz egy olcsóbb veterán.

Ha már draft és mock. Szerintetek BB mennyire adna egy első körös cetlit TE-ért? 

Ahogy nézegetem, olvasgatom az erről szóló cikkeket, egyre több helyen vetődik fel fel Kyle Pitts (Florida) neve a szakértők között. Persze ha lecsúszna a 15 helyre. Overall 6-8 helyen hozzák.

-Mennyire jók ezek a számok?

                                 Receiving                          Rushing                           Scrimmage

Year     Class     G    Rec     Yds     Avg    TD     Att     Yds    Avg     TD     Plays    Yds    Avg    TD

*2018    FR         3      3        73       24.3    1        0       0                    0        3         73       24.3   1

*2019    SO        13    54      649      12.0    5        0       0                    0        54      649     12.0    5

*2020    JR          8     43      770      17.9   12       0       0                    0        43      770     17.9   12

Career                       100    1492    14.9    18       0       0                    0       100    1492    14.9   18

Amennyiben BB is úgy ítélné meg, hogy egy Kelce vagy Kittle féle állat születhet belőle, márpedig az overall 6-8-as besorolás alapján eléggé úgy gondolják a szakik, akkor szerintem szívfájdalom nélkül elhasználná rá az 1/15-öt. DE ettől eléggé sanszos, hogy nem kell tartanunk, a csapatok többsége is látja, hogy egy nagyon jó TE milyen dimenziókat nyithat meg az offense terén, úgyhogy biztosan kimegy mire a Pats választhat.

Szerintem BB-nek nem az esik nehezére, hogy eldöntse, hogy egy adott választás miért is lenne jó, hanem az a baja, hogy 1/15-nél van egy csomó jelöltje, és el kell döntenie, hogy ki legyen közülük az az egy kiválasztott ;)

Kétlem, hogy Pitts nálunk kötne ki, sokkal inkább WR ő, semmint TE, blokkolásban eléggé gyenge, ami BB-nél alap szerintem (bár én is nagyon bírom Pittset...). Ha már TE, akkor egy Freiermuth/Long pick sokkal inkább valószínű.

Elmult evben huztunk 2 TE-t,most ismetlunk magasabb cetlivel? Iranyitokerdes van O oldalon ,illetve talan a falba lehet tenni alternativat. Egyebkent en most D prioritasu draftot varnek. 

Természetesen akinek jól esik "draftolgasson". Én úgy gondolom, hogy egyelőre gyakorlatilag 0 infónk van a jövő évi csapatról, nem tudjuk ki megy/marad/trade/cut és a FA piac is a draft előtt nyit. Ezek mind jelentősen befolyásolják nemcsak a Mi draft-unkat, hanem általában a draft-ot is. Én még nem "lottózok" :)