Patriots Mock Draft 2021 - Increay 2.0

Kép
Mock

Alig egy hét van hátra a draftig, az NFL oldalát is ellepik a mock draftok, így úgy döntöttem, mockolok egy jót én is, tradekkel megspékelve. Nézzük, mit hoztunk össze Nike-vel! 

1/15: QB Mac Jones - Alabama

Bizony, irányító az első körben! Jones - akárcsak Fields és Lance - igencsak megosztja a szurkolókat és a szakértőket is. Karereje miatt nem igazán tekintenek rá top tehetségként, de én azon az állásponton vagyok, hogy egy olyan rendszerben mint a Patriots, és megfelelő játékosokkal körülvéve remek kis QB lenne, több évre megoldhatja az irányítóposztot. Gondolkoztam a feltrade-n is, de a Lions és a Panthers is túl sokat kért, így nem lett belőle semmi. Nem is igazán akarom ezt a picket túlragozni, a podcastben is beszéltünk már Jonesról, sőt máshol is bőven lehet róla infót találni. Végül csak annyit: tehetsége alapján abszolút nem top 15 a srác, de a poszt fontossága miatt szerintem nagyjából a helyén sikerült elhoznom.

Jones

TRADE

Patriots adja: 2/46 és 6/188 - Jets adja: 3/66 és 2022/2. kör

Sajnos az egyik nagy csúszóról - Zaven Collins - lemaradtam, és Nike azt mondta, ezúttal ne legyen második körös DB-pick, így jött a letrade. A PFF igencsak lehúzta ezt a cserémet (szerintem)... Gyakorlatilag egy második kör közepéből és egy hatodik kör elejéből csináltam egy idei harmadik kör eleji picket, valamint egy jó eséllyel jövőre is 40 körüli picket. Na mindegy, nem igazán volt 46-on szimpatikus senki, úgyhogy mozgunk lefelé.

Trade1

3/66: RB Travis Etienne - Clemson

Álmomban sem gondoltam volna, hogy Etienne itt elérhető lesz, bár azt nem titkolom, hogy egy futó - név szerint Javonte Williams - célkeresztben volt a letrade után. Williams néhány pickkel előttem kiment, de Etienne miatt sem bánkódom, sőt... Az idei RB-felhozatal 2-3. számú prospectje ő, nagyon jól passzolna az offense-be. A szabadügynökpiac alatt voltak olyan hangok, hogy futót szeretne igazolni a Patriots, végül ez nem jött össze, de ne felejtsük el, Michel és White szerződése is lejár a szezon végén (bár Michelnél ott az ötödik éves opció). Harris és Etienne azonban remek duót alkothatnának, előbbi egyértelműen a futójátékoknál, míg utóbbi mindkettőnél remekül használható. Egyetlen apró probléma Etienne-nél a labdabiztonsága, de cserében hihetetlen sebességgel bír, mindig benne van a levegőben egy nagy játék, ha a kezébe kerül a labda. A PFF-nek ez a pick annyira nem tetszett - nekem már annál inkább.

Etienne

TRADE

Patriots adja: 3/96 és 4/139 - Cowboys adja: 3/75 és 5/179

Nagyon fogytak a cornerbackek, Ifeatu Melifonwu nem volt már elérhető, de szerencsére egy olyan corner, akit imádok még igen, így meghúztam a ravaszt és mozogtam felfelé. Lehetséges, hogy egy picit drága volt a felmozgás - bár én nem gondolom soknak, de nem engedhettem el azt a játékost, akiről mindjárt szó lesz.

Trade2

3/75: CB Eric Stokes - Georgia

Stokes a top cornerbackek után nincs sokkal elmaradva, de az egyértelmű, hogy mögöttük van. A 2020-as éve remekül sikerült, 4 INT-t is szerzett, amiből kettő is pick sixszel végződött. A Bamás Patrick Surtain után egyértelműen az SEC legjobb CB-je volt. Szélen és akár slotban is lehet használni, a testfelépítése adott ehhez. Elit sebességgel rendelkezik, az egyik leggyorsabb CB idén, középiskolában sprinter volt. Az irányváltoztatásokkal akad gondja, de messze nem olyan mértékű a probléma, amit nem lehetne egy-két év alatt eltüntetni. Mivel a Patriots CB-sora idénre igencsak mély, így nem kell azonnal bedobni a mélyvízbe, jövőre pedig képes lehet arra, hogy a második számú cornere legyen a csapatnak.

Stokes

TRADE

Patriots adja: 4/120 és 6/197 - Texans adja: 4/109 és 6/212

Újabb feltrade! Julian Edelman visszavonulásával nagy szüksége van a csapatnak egy slot WR-re, az egyik favoritom pedig még elérhető volt, így néhány helyet felmozogva meg is szereztem a Patriotsnak. Szerintem ezt is olcsón megúsztam, valamiért a Pro Football Focusnál nem igazán szeretik a tradeket...

Trade3

4/109: WR Amari Rodgers - Clemson

Trevor Lawrence egyik kedvenc célpontjáról van szó Rodgers személyében, aki az NFL-ben remek slot WR-é nőheti ki magát. Remek sebességgel bír, nagyon harcos játékos, az egyetemen is imádták az edzők és a társak. Néhány szakértő alkalmasnak tartja arra, hogy akár RB.ként is szerepeljen - nagyon jól mozog labdával a kezében, ami a visszahordásoknál és a slotban ugyebár nagyon fontos. Akár a pálya szélén is feltűnhet, de a Tigersben a snapjeinek nagy részét a slotból indulva szerezte. Sajnos nem tudott mindig konzisztensen jó teljesítményt hozni, bele-belecsúsztak dropok, és 2019-ben volt egy ACL-sérülése is. 

Rodgers

4/122: DE Jonathon Cooper - Ohio State

A ledraftolásának pillanatában biztos voltam benne, hogy lehúzza a PFF ezt a picket, végül nem így történt. Cooper tavaly remekül játszott, ám eléggé limitált szerepben használható. Mindezek ellenére én látok benne fantáziát, elsődlegesen rotációs DE-ként. Futás ellen bőven kell még fejlődnie, ám pass rushban jól dolgozik, vele tovább mélyülhetne a front. Azt azért megjegyezném, hogy erre a pickre bőven rá lehet pecsételni a reach jelzőt, sok szakértőnél csak 6-7. körös pick ő, sőt, láttam olyat is, aki csak UDFA-nak prognosztizálja.

Cooper

TRADE

Patriots adja: 5/177 - Vikings adja: 2022/5. kör

Itt sem volt igazából olyan játékos akit jó szívvel elvittem volna, úgyhogy jön egy újabb trade - egy jövö évi ötödik kört sikerült megszereznem a Vikingstól. Ez a csere már jobban tetszett a PFF-nek, pedig szerintem ez volt a másik fél szempontjából nézve a legolcsóbb...

Trade4

5/179: WR Jacob Harris - Central Florida

Ez a pick is a jövőnek szól, Harris egy igazi szörnyeteg, aki hatalmas termete (6'5") ellenére is remek sebességgel bír. Vannak akik TE-ként tekintenek rá, annyi bizonyos hogy a redzone-ban is megállja a helyét. Mindezek mellett igencsak nyers játékosnak tekinthető, sokat kell fejlődnie, hogy az NFL-ben is hasonlóan domináns lehessen, mint az egyetemen volt. Ha egy franchise ki tudja aknázni a benne rejlő potenciált, akkor a 2021-es játékosbörze egyik legnagyobb stealje lehet.

Harris

6/212: DE Tarron Jackson - Coastal Carolina

Ismételten egy projekt jellegű játékosra csaptam le, Jackson ugyanis egy kisebb egyetemen játszott - ott viszont egészen elképesztő számokat hozott mind a négy évben. A legnagyobb kérdőjel vele kapcsolatban az az, hogy jóval magasabb szinten is képes lesz-e ilyen hatékonyan játszani. A draft végén szerintem ilyen játékosokra kell koncentrálni, ha a stabil teljesítményét (leggyengébb évében is 78,9-es PFF ratingje volt) át tudja menteni a profik közé, akkor hasznos játékossá válhat.

Jackson

7/242: FB Ben Mason - Michigan

Nagyon kevés olyan játékos van a hátsóbb körökben, akiért annyira imádkozok, hogy hozzánk kerüljön, mint Masonért. A fullback poszt kikopóban van a modern futballból, ám Belichicket ez nem igazán érdekli. Mason személyében egy nagyon hasonló játékosról van szó, mint amilyen Develin volt anno. Johnson nem játszott rosszul, de messze nem tudott olyan hasznos lenni mint Develin, Masonben én sokkal többet látok. Nem titkolom, itt egyértelműen ő volt a célpontom, nem is igazán nézelődtem másfelé. Lehet, hogy sokak számára ez luxuspicknek tűnik (két másik FB-vel a rosteren), nekik ajánlom, hogy nézzék meg mire képes ez a srác, a Senior Bowlon is hatalmas blokkokat osztott ki. Nagyon remélem, hogy másfél hét múlva nálunk fog landolni...

Mason

Összességében szerintem jól sikerült ez a draft, az egyetlen poszt ahova nem húztam, de szerettem volna az az OT. Jövőre ez a poszt megoldottnak tűnik, Cajuste hatalmas kérdőjel, ha végre pályára lépne, akkor minden bizonnyal okosabbak lennénk vele kapcsolatban.

Mock

 

Hozzászólás

"Alig egy hét van hátra a draftig, ..." - Lesz Discord-os event? :)

Ezekben a szimlációkban mit kérnek a csapatok egy feltrade-ért?

Ezt a kérdést én is feltettem magamnak. Illetve azt is, hogy hogyan értékel egy trade-et, vagy egy pick-et. Tegnap fel tudtam menni a 4. helyre 15. és 120. pick-kel, plusz egy jövő évi második körrel. (A+ ért PFF szerint), majd a 4. helyen kihúzva Mac Jones szintén A+. Holott Increaynek is A+ értékelést adott rá 1/15-ön.

A PFF azért messze nem erre van szakosodva, a Draft Networkön sokkal pontosabb és realisztikusabb mockokat lehet összehozni - ott sajnos a tradelés csak a Premium csomagban van benne...

Most aláírnám ezt így! 
Taps:)

Amennyire egyet szoktunk érteni, most annyira eltér a véleményünk. A Jones-picket még el is tudnám fogadni, hiszen QB-ról van szó, de mindenképp a feltrade-et preferálnám Lance-ért, ha az nem jön össze, akkor pedig Waddle-ért és a második körben hoznám Millst.

ETN-nel már kevésbé tudok megbarátkozni. A homerun sebességen kívül más kiemelkedő skillt nem látok nála. Nem jó route runner (szinte csak checkdown passzokat kapott), a kezei maximum átlagosnak mondhatók, a visionje kifjezetten gyenge és a cutjai sem mondhatók kimagaslónak. Amíg csak egyenesen kell futni és az arm tackle-ökről lejönni, addig remek opció, viszont ebben nem sok értéket látok, és mondjuk Jermar Jefferson is tudja 2-3 körrel később. 

A többi pick egyébként tetszik, de ez az első 2 számomra túlságosan lehúzza az összképet ahhoz, hogy elégedett legyek vele.

Na igen, a Jones-picknél egyből rád gondoltam:) Lance 1/3-ra kiment a 49ersnél, úgyhogy ő sajnos nem volt opció később, pedig ha még benn lett volna, akkor minden bizonnyal többet ajánlok a Lionsnek vagy a Panthersnek... :) Én valamiért Etienneben azért látok fantáziát, szerintem egy plusz év után jövőre jó lehetne nálunk, persze simán lehet, hogy mégsem (minden bizonnyal azért a második körben ő kimegy. szóval nem lesz ilyen gond). Pont ezért szép ez a mock draft "szakma" :)

Persze, teljes konszenzus ritkán alakul ki prospectek kapcsán, mert változó, ki milyen traiteket értékel magasabbra. :) De egyébként a csapatoknál is hasonló a helyzet, ezért nem is szeretem az "ő később is bent lett volna" szöveget.

Érdekes pletyka kezdett terjengeni ismét, a főszereplője pedig Jordan Love. Rodgers tavalyi monster éve után simán okafogyott lett/lehet az ő pátyolgatása, ezáltal eszetlen ellenértéket sem kívánna a dolog. Sima első kör csere, egy középső kör, és kész is.

Kérdés, ár-érték arányban mi lehet a jobb döntés? Belicitálni a top 5-be, vagy húzni egy ilyet? Szigorúan elmélet persze egyelőre, de nem érzem ördögtől valónak. Amennyire emlékszem tavaly körülötte is volt felhajtás bőven.

Miér tenne okafogyott? Rodgers is 38 éves lesz az idén, szemmel láthatóan nem könnyen kezelehető figura, szóval sokmindent be kell vetni a kordában tartásához. És az utódjáról ígyis-úgyis el kell gondolkozni.

Love még csak másodéves lesz idén, évi ~1M-be kerül (a többit, mint aláírási bónusz, már kifizették neki, szóval az már nem oszt, nem szoroz)

Két év múlva bőven elég lesz elgondolkozni a jövőjén. Persze van az az ajánlat ...

Rodgersnek még 3 évig van szerződése, és minél hamarabb hosszabbítana. Majd kiderül, hogy gondolkozik a front office. Értem, hogy Love olcsó, de nem azért draftolták egy feltrade után az első körben, hogy backup legyen 4 évig aztán szélnek eresszék, vagy 3 év után kapjanak érte egy ötödik kört.

Egyszer bejött nekik ez a húzás (ugye Favre => Rodgers), de azért ezt merőben más helyzetnek látom. Love értéke pedig gyorsan csökken így. De ezen sopánkodjanak ők 🙂

Ami engem jobban érdekel, hogy mennyi értelme lenne ebben gondolkozni az idei class-t elnézve. Az ellenérték bizonyára lényegesen vállalhatóbb...

Nem kell izgulni az a Love trade fake news. Az emberke, aki kidobta twittere, már korábban csinált ilyet.

 

Meg egyébként sincs logika a Love trade-ben. Tavaly elvihettük volna 1/23-ra, de inkább letradeltünk. Lehet sejteni mennyire kellett BB-nek.

Nem tudom, láttad-e a fotót, ami miatt elindult ez a pletyka, de szerintem ordít róla, hogy kamu. Mennyi az esélye annak, hogy egy héttel a draft előtt valaki őrizetlenül kint hagyja azt a mappát, amiben a leginkább féltve őrzött titkokat tartják, és pont kilóg a lapnak az alja, amire természetesen pont egy első körös feltrade feltételei vannak kinyomtatva (miért is kell ezt kinyomtatni?), az arra járó takarító pedig lefotózza egy kaputelefonnal, hogy a neveket is csak nagy nehezen tudják kisilabizálni. Majd miután ezt megtette, nem Schefterhez, Rapoporthoz, az Athletichez vagy valamelyik TV-csatornához juttatja el, hanem 1000 követővel rendelkező Packersszel foglalkozó instagram oldalaknak. 

Egyébként szerintem, ha annyira akartuk volna Love-ot, akkor tavaly kihúzzuk 1/23-on.

Amúgy, ha már úgyis közeleg a draft bedobom néhány kedvencemet a posztokon: 

 

RB: Javonte Williams, Kenneth Gainwell, Chris Evans

WR: DeVonta Smith, Elijah Moore, Jaelen Darden

OT:  Dillon Radunz, Stone Forsythe, Brenden Jaimes

IOL:  AVT, Landon Dickerson, Robert Hainsey

DT: Tyler Shelvin, Bobby Brown, Jonathan Marshall

EDGE: Jaelan Phillips, Rashad Weaver, Dayo Odeyingbo

LB: Micah Parsons,  Derrick Barnes, Monty Rice

CB: Jaycee Horn, Kelvin Joseph, Camryn Bynum

S: Jevon Holland, Ar'Darius Washington, JaCoby Stevens

 

Próbáltam úgy menni, hogy legyen day 1, day 2 meg day 3 prospect is benne (akiket én annak látok). de pl RB-ből nálam kizárólag a Barkley, Peterson féle generational prospectek érnek első kört, olyan meg idén nincs. QB-t nem írtam, mert már említettem, hogy nálam csak Lance meg Fields játszik. Illetve a TE posztot is kihagytam, mert ott most szarásig vagyunk.

Sziasztok! Mindjárt draft, izgatottan várom a fejleményeket, személy szerint nem hiszem, hogy QB-húzunk első körben, sokkal inkább egy top védő érkezésére számítok, Michael Lombardi szerint kb bármi lehet, BB kiszámíthatatlan. Az biztos, hogy nagyon izgalmas szezonnak nézünk elébe. 

Nekem a top 5 qb-ből 20-ból 1x csúszott le Mac 15-re. Csak feltrade-del voltak elérhetőek. Ha BB akar QB-t, szerintem van mozgástér a free agency miatt. Ha nem, akkor szerintem Gilmore utód CB (Jaycee Horn), Edelman utód WR (Jaylen Waddle) vagy meghatározó LB (Micah Parsons) érkezhet az első körben az elérhetőségüktől függően. Remélem, legalább a posztot eltaláltam... 🤭

Hát, igen nagy a "mock-káosz", itt és a kinti szakemberek/szurkolók között is. Én nem tippelek ill. nem voksolok egyik mellett sem, mert akkor nem csalódok. :) Valahogy csak kibírjuk azt a hátralévő néhány napot még, aztán majd egymásnak eshetünk... :D

OFF:

    Idén vajon az NFL mérkőzéseket újabban közvetítő Arena4 tv csatorna - hasonlóan a Spottv-hez - fogja közvetíteni legalább a draft első napjának eseményeit? Bár ahogy elnézem eddigi tevékenykedésük színvonalát, nem hiszem hogy pont most hasítanának nagyot, épp most vágnák ki a rezet...!!!

"Jövő pénteken hajnali 02:00 órától az ARENA4-en élőben közvetítjük az NFL Draft első körét, ahol a csapatoknak lehetősége van kiválasztani az egyetemről érkező legjobbnak értékelt játékosokat.
Kun Zsolt, Buday Zoltán és Kovács Bálint kommentálják majd az eseményeket."
forrás: Aréna4 fb oldala

OFF

Állítólag egyedül a Patriots szavazott az új mezszabály ellen.

Mások szerint 4-5 csapat. 

Azért ez a mezszabály adhat néhány érdekes taktikai lehetőséget. Pl. mondjuk egy 17-es számú LB feláll egy WR helyére az EZ-tól néhány yardos play-nél, s mivel nem kell bejelenteni az elkapási jogosultságát, azt csinál amit akar (elkap v. blokkol) és arra mozog amerre akar. Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha ez korábban nem volt u. így lehetséges. Nem igazán emlékszem, hogy anno Vrabel a TD-inél, hogy állt fel ill. bejelentették vagy sem. 

Ha jol tudom, akkor kell bejelenteni, ha egyebkent nem lenne elkapasra jogosult (tehat OL mezszama van) vagy vice versa (WR mezszama van de blokkol). Mivel az OLine jatekosok mezszamai nem valtoztak igy ez nincs ra hatassal. Ebben az esetben ha egy 17-es LB felall a tamadosorba, akkor o jogosult elkaponak szamit - mint Roberts mikor FB volt, ha esetleg megis blokkolni kuldenek fel, akkor kell bejelenteni. Amugy en sem tamogattam ezt az otletet, bar valoszinuleg inkabb a megszokas miatt, furcsan fog kinezni egy nem QB vagy K 3-as mezben...

OFF

Gronkowski Guinness Rekordot ért el elkapásban. 183 m-es passzt kapott el az arizonai Stadionban, amit egy helikopterről dobtak le Neki. :D

Néhány napja olvastam egy érdekes cikket (sajnos már nem találom) arról, hogy amikor BB anno a CLE HC-a volt milyen típusú védőjátékosok voltak a számára ideálisak. Ezeket a megmaradt feljegyzéseket egy mai szakíró (úgy emlékszem D.Jeremiah) tanulmányozta és keresett az idei drafton olyan, nem feltétlenül 1.körre esélyes, védőjátékosokat, akik a közel 30 évvel ezelőtti BB elvárásoknak megfelelhetnek. Kíváncsi lesz arra (Én is!), vajon változott-e BB játékos megítélése. A cikkből 4 játékos nevére emlékszem, ideírom Őket: EDGE A.Ojulari, S T.Moehrig, LB Z.Collins, CB T.Campbell.

Mock ezerpontnulla :)

Pár szimulációt végigtoltam a pff.com-on. Nem gondolom, hogy sok köze lesz a valósághoz, mert a needet talán túlértékeli a rendszer. Pár jónak tűnő játékost meg azonnal C+-ba vág, ha nem tetszik a poszt neki. Azonban ha erre figyeltem, és az elérhető legjobbra törekedtem, akkor összehoztam egy A-s draftot csupa A-val (meg 3 WR és 3 CB-vel :) ). Nagyon sok draftban viszont ugyanazok a nevek jönnek jónak tűnő választásra. Ezeket csillagoztam. Érdekelne, hogy szerintetek kinek van realitása?

15. Mac Jones QB-Alabama A+

46. *Elijah Moore WR-Mississippi A

96. Jamin Davis LB-Kentucky A-

120. *Jamar Johnson S-Indiana A-

122. *Kelvin Joseph CB-Kentucky A-

139. *Tay Gowan CB-UCF A-

177. *Dax Milne WR-BYU A-

188. Benjamin St-Juste CB-Minnesota A-

197. Cornell Powell WR-Clemson A-

242. Patrick Jones II ED-Pittsburgh A-

Overall: A

A biliben a kezem meg, hogy 15-re bent volt Micah Parson LB, aztán trade a 17.ért (96+2022R1), ahol jött Mac Jones. Utána ugyanazok, mint fent 122-ig. Természetesen A+ mindkettő és az overall is. 

Láttam olyan Mockot ami igen vicces volt mert csak QB-t draftoltunk rajta :DDD Hogy megoldjuk a QB kérdést :)

Utolsó előtti előtti mock : (via PFF)

1/15:

Trade: 1/15; 1/188; 2022R2 -> to Falcons 1/4  (A+)

1/4: Trey Lance QB --- A+

2/46: Elijah Moore WR --- A

3/72 :

Trade: 6/197; 22/R7; 23/R7 -> to Lions (B-)

3/72: Jamin Davis LB --- C+

3/96: Shaka Toney ED --- B+

4/120: Milton Williams DI --- C+

4/122: Cornell Powell WR --- A-

4/139: Zech McPherson CB ---A-

5/177: Stone Forsíthe T --- C+

7/242: Aashari Crosswell S --- A-

-------------------------------------------------

Overall: A+

Talán a Bridgewater to Broncos trade is a mi malmunkra hajtja a vizet, még akár a 15. helyen is bent lehet egy jó QB.