A Patriots OC, Bill O'Brien a támadó csapat előrelépésének tervéről beszélt

Kép
BoB

A Patriots egy most azzal próbálja lezárni és elfelejteni az elmúlt két hetet, hogy minden szempontból javítsa a támadójátékot a vasárnapi Las Vegas-i utazásra, a Raiders elleni mérkőzésre.

Bár az irányító sokak számára a célkeresztben van, úgy tűnik, hogy a New England kitart Mac Jones irányító mellett, miután a Pats kezdőjátékosát mind a két vereséggel végződő meccsen levették a pályáról. Bill O'Brien támadó koordinátor szerint a terv az, hogy Jones kezd a héten a Raiders ellen.

"Nem hiszem, hogy egy emberről van szó. Tényleg nem hiszem" - mondta O'Brien. "Vannak dolgok, amiket (Jones) határozottan jobban is tud csinálni. Legyen szó a lábmunkáról, az útvonal olvasásáról vagy a játék ellenőrzéséről. Tíz másik srác is van a pályán, és mind a tíz srác elmondaná neked, hogy "vannak dolgok, amiket én is tudok jobban csinálni."

A Patriots egyelőre kitart irányítója mellett, de ez nem jelenti azt, hogy O'Brien nem látja a nyilvánvalót, hogy Jonesnak jobban kell játszania. A Pats támadó koordinátora lefektette azokat a területeket, ahol a támadójáték egésze, beleértve Macet is, megpróbál majd javulni. Elsősorban az turnoverek, különösen az eladott labdák korlátozását, amelyek négy védekező touchdownhoz vezettek, valamint az edzői stáb olyan kiigazításokat tervez, amelyek remélhetőleg segítenek majd a támadósoron.

A Patriots kezdő irányítója esetében O'Brien rámutatott azokra a konkrét területekre, amelyeken Jones egyénileg javulhat, miközben elmagyarázta, hogy Mac hogyan tudja visszanyerni az alapokat az edzéseken. Az elmúlt két mérkőzésen Jones mentálisan felgyorsult a passzrush miatt, és bizonytalannak tűnik a zsebben, bizonytalan lábmunkával. O'Brien szerint ez az, amin Jones ezen a héten dolgozni fog.

"Végső soron túl sokszor adjuk el a labdát. Ez az első számú dolog. Abba kell hagynunk a labdavesztést" - mondta O'Brien. "Ő lenne az első, aki elmondaná, hogy vannak dolgok, amiket jobban kell csinálnia, kezdve azzal, hogy jobban vigyázáz a labdákra, vagy arról, hogy jobban olvassa a routokat, vagy arról, hogy jobban játékba lendüljünk. Keményen dolgozik. Korán itt van [ma]. Itt volt [hétfőn a szabadnapján], és azon gondolkodott, hogy mit kellene jobban csinálnia. Készen állunk az edzésre, és megpróbáljuk kiásni magunkat ebből a helyzetből".

O'Brien azt is megcáfolta, hogy Jonesnak jót tenne egy hét mentális szünet, mondván, "nincs idő mentális szünetekre".

Mielőtt kedden beszélt a médiának, O'Brien elmondta, hogy a Patriots támadóedzői produktív megbeszélést folytattak, amelynek középpontjában az állt, hogy a stáb hogyan segíthet a játékosoknak jobban végrehajtani a feladataikat. A csapat ezután egy ritka keddi edzést tartott a hétfői játékos szabadnapot követően, ami nem a szokásos beosztás, és jelzi, hogy a csapat két kemény vereséget követően 1-4-re áll.

"Volt egy jó alapozó megbeszélésünk itt, körülbelül fél órával ezelőtt. Készen állunk az edzésre, napról napra vesszük a dolgokat, és megpróbáljuk kiásni magunkat" - magyarázta O'Brien.

A tartalék Bailey Zappe mellett, mint potenciális opció, ha Jones ismét küszködik, O'Brient arról is kérdezték, hogy az edzésen lévő újonc Malik Cunningham több lehetőséget kapna, esetleg egy Taysom Hill típusú csomagban. Azon kívül, hogy a múlt heti edzésen Hillt utánozta, O'Brien elmondta, hogy Cunningham elsősorban wide receiverként dolgozik, ami a nyáron is így volt.

"Malik nagyon keményen dolgozik. Jó munkát végez a gyakorlócsapatban, sokat játszik elkapóként. A múlt héten játszott egy kis irányítót azzal, hogy utánozta (a New Orleans Saints QB/tight end) Taysom Hillt" - mondta a Patriots támadó koordinátora. "De nagyon jó munkát végez, és folyamatosan fejlődik. Valószínűleg ő az egyik legjobban fejlődött edzőtáborozó játékosunk. (Ő) egy jó srác, akivel jó együtt dolgozni."

Forrás: Patriots.com

Hozzászólás

Úgy legyen! Én reménykedem benne, hogy elindulunk a felfelé vezető úton. Mondjuk pont a falról és Mac megvédéséről egy árva szót sem ejtett, pedig minden bajunknak az a forrása. Ha azt nem tudják elkezeni rendbetenni, akkor tök mindegy, milyen lesz Mac lábmunkája... Értem, hogy a szurkolók Mac-utálatára reagált elsősorban, a Zappe/Cunningham-követelést akarja elhárítani, de ez nekem pont azért visszás, mert ő aztán pontosan tudja, hogy ez a teljesítmény NAGYON nem csak Mac hibája. De értem, hogy most ez volt a sajtótájékoztató célja. És remélem, hogy a háttérben ennél sokkal alaposabbak.

GOOO PATS!!!

Azért ez a "ofal" minden bajunk forrása nem kicsit erős kijelentés. Ha megnézed a többi meccset, a mai NFL nem arról szól, hogy van egy jó ofalunk és 10 mp -e van a QB -nak passzolni. A passrush, illetve a blitzek kombójával elég keményen szét lehet zilálni bármilyen ofalat. A SF és a Dallas meccsén volt egy statisztika, hogy a dallasi passrusher Parsons -t milyen szépen megfogta a SF bal oldali tackelje. Csak azt felejtették el, hogy azzal tudta megfogni, hogy folyamatosan volt rá besegítő TE, aki a snapp előtt keresztbe mozgott és váltva blokkolták ki a srácot. Na most ezt a mi csapatunknál nem nagyon láttam eddig, ez szerintem edzői hiba. A másik, ha tudom, hogy nem fogja a két tackle megfogni a két DE-et, mint pl a New Orleans ellen volt, akkor snapp után nem drobbackelek hátra QB -ként 7 lépést, hanem bent maradok a zsebben és ezután fogok kilépni oldalra, ezzel is meghosszabbítva a játékot, erre Jones egyszerűen jelenleg nem képes. Vagy ha tudom, hogy az újonc bal oldali guard felől jobban jön a nyomás, akkor oda hívom be az RB-t segíteni stb stb. Az, hogy miért nem megy a futás, abszolút edzői kérdés. Ha nem megy a sima inside, vagy az outside, akkor talán be kellene hívni egy két csapdát vagy húzást. De ezt lehetne hosszan ecsetelni. A lényeg, szerintem alapvetően edzői hiba, ha nem tud a csapat valamit megcsinálni a meccsen és arra nem tud reagálni az illetékes.

Persze a vélemény olyan mint az a bizonyos se.. lyuk. Mindenkinek van 😀 Szóval ez is csak egy ilyen, csak azt szerettem volna kifejteni, hogy azért ne mindent az ofal számlájára írjunk.

Teljesen igazad van, én sem azt gondolom, hogy Mac kiváló lenne, naná, hogy jobban teljesíthetne ő is a rossz fal mögött, de azért nyilván nem egy Russel Wilson-féle tehetség, ezt sajna tudomásul kell vennünk.

Én csak azt bátorkodtam megemlíteni, hogy a "csakMacJonesahibásmindenért" sem áll meg, és a nyilatkozat ebből a szempontból felbillent a Mac hibáztatás oldalára. Az OC-tól nekem ez visszás. És ahogy írtad, ez is csak egy vélemény. :) :) :)

Pedig ez a Mac Jones nagyon gyenge, fal ide vagy oda. Ebből nem lesznek győzelmek!