Patriots.hu - 1. körös Mock Draft 2021

Kép
Mock

Ahogyan a korábbi években, néhány szerkesztőtársammal idén is összehoztunk egy első körös mockot. Annyi különbség van az elmúlt évekhez képest, hogy ezúttal tradek is születtek, még izgalmasabbá téve ezzel a draftot. Jó szórakozást hozzá!

Az öt szerkesztő között természetesen nem tudtuk egyenlő arányban felosztani a pickeket, így Spigo és én eredetileg hét, míg a többiek hat választással kezdték a draftot. 

A mock draft hétfőn este készült, így a Bridgewater-trade-del, illetve Antonio Brown visszaigazolásávál nem számoltunk. A mockban nem azt írjuk le, hogy szerintünk mi fog történni, hanem hogy mi hogyan cselekednénk.

1/1 - Jacksonville Jaguars: QB Trevor Lawrence, Clemson (Increay)

Nem gondolom, hogy ezt a picket nagyon ragozni kell... Lawrence az utóbbi évek egyik - ha nem a - legjobb egyetemi irányítója, gyakorlatilag két éve lehetett tudni, hogy 2021-ben ő lesz az első kiválasztott játékos a drafton. A Jaguarsnak szüksége is van egy új QB-ra, vele vághatnak neki az újabb rebuildnek.

1/2 - New York Jets: QB Zach Wilson, BYU (Spigo)

Azt hiszem ez a pick is már nagyon rég "kint van". Nagyot ment idén Wilson és bár sokan kockázatosnak tartják a választást, mert csak idén robbantott és nem is a legjobb csapatok ellen, de ezt csak azért látják úgy, mert 2019-ben sérülései miatt döcögött a szekér. Előtte lévő évben elsőévesként is már igencsak jól játszott.

1/3 - San Francisco 49ers: QB Justin Fields, Ohio State (Raschy)

Azzal, hogy a 49ers már a draft előtt csere keretein belül megszerezte a 3. választás jogát biztosra vehető, hogy egy irányítót szeretnének kiválasztani. Fields számomra egyértelműen a draft 3 legjobb irányítója közé tartozik anélkül, hogy top 3 irányító sorrendjébe belemennék.
A San Francisco igen nagy mozgástérrel rendelkezik amiatt, hogy a Garoppolo még szerződés alatt áll a következő két évben. Így akár megtehetik azt is, hogy a rookie irányítót nem dobják rögtön mélyvízbe, bár az alapján, amit az egyetemen mutatott nem szeppen meg abban az esetben sem ha nagy a tét.

1/4 - Atlanta Falcons: TE Kyle Pitts, Florida (Tuci)

A Falcons állítólag elcserélné Julio Jones-t ezért opció volt Ja'Marr Chase vagy akár egy hátracserélés is, azonban szerintem ez végül nem fog megtörténni. Így Matt Ryannek hoznak fegyvert, mégpedig a TE Kyle Pitts személyében. Minden adottsága megvan, hogy a következő 10 év egyik legjobb TE-je legyen. Julio Jonesszal és Calvin Ridleyvel egy elképesztő hármast fognak alkotni.

1/5 - Cincinnati Bengals: WR Ja'Marr Chase, LSU (Drazith)

Nincs még egy olyan tehetséges elkapó az idei drafton, mint ő. Chase a jövő egyik sztárja, erős, atletikus, biztos kezű, akármelyik csapat örömmel fogadná. A Bengals elkapó sora szerintem max közepes, nagyon kell ő ide.

1/6 - Miami Dolphins: OT Penei Sewell, Oregon (Increay)

Az elsődleges célpont számomra itt egyértelműen Chase volt, de a Bengals elvitte előlem. Ebben az esetben akár egy letrade is elképzelhető lenne szerintem, nálunk nem volt senki, aki szívesen felmozgott volna, úgyhogy maradt a pick, aki pedig nem más lett mint Penei Sewell. Tavaly érkezett Austin Jackson a USC-ről a Phinsbe, de nem igazán alkotott maradandót, Sewell viszont egészen más kaliberű játékos, az első naptól kezdő lesz Miamiban.

1/7 - Detroit Lions: WR Jaylen Waddle, Alabama (Spigo)

Próbáltam lefele cserélni, hiszen a liga egyik leggyengébb keretéről beszélünk. Azonban senkinek sem kellett ez a draft jog. Így Jaylen Waddle-re esett a választás. Elég csak ránézni, hogy kik azok az elkapók, aki jelenleg a Lions keretében vannak. Ha már elkapó, akkor alabamai csapattársa lehetne még alternatíva itt, de végül mégis az idei év legmagasabb yard/futott útvonal számával rendelkező játékosát választottam.

1/8 - Carolina Panthers: QB Trey Lance, North Dakota State (Raschy)

A Carolina abban a helyzetben van, hogy Darnlod és Bridgewater is a csapat rendelkezésére áll, azonban egyikük sem biztosíték a sikeres jövő tekintetében. Nem lennék meglepődve, ha Carolina ebben a pozícióban cserélni szeretne, azonban én itt a másik lehetőséget választottam és az egy nagyon magas plafonnal rendelkező irányítót választottam.
Trey Lance talán a draft legnagyobb kérdése még a szakértők számára is, gyakorlatilag egy szezon alapján kell megítélni a játékát, amit ráadásul a futás domináns North Dakota State csapatában játszott le. A fizikális felépítése és karereje mindeképpen sok lehetőséget rejt magában, azonban a passzpontosságon még mindenképpen dolgoznia kell ahhoz, hogy NFL szinten is kiemelkedőt tudjon nyújtani.
Éppen emiatt Lance az első évében nem is kell pályára lépjen, azonban a "háttérben" nagyon fontos lépéseket tehet azért, hogy ő legyen a válasz a Carolina Panthers hosszútávú terveire.

1/9 - Denver Broncos: LB Micah Parsons, Penn State (Tuci)

Micah Parsons egy rendkívül atletikus LB, aki belső vagy külső LB-t is játszhat majd az NFL-ben. Remek méretekkel rendelkezik és nagyon robbanékony. A játék olvasásában még fejlődnie kell, azonban atletikusságának köszönhetően így is akció közelben lesz. Mindezek mellett az irányító siettetésében is megállja a helyét.

1/10 - Dallas Cowboys: CB Patrick Surtain II, Alabama (Drazith)

A vérében van az NFL és mindaz, amit egy CB-nek tudni kell. Az édesapja kiváló CB volt, 11 szezont húzott le az NFL-ben, ebből 2002-2004 között három éven keresztül beválogatták a Pro Bowl keretbe is. A fiára hasonló karrier várhat, hiszen nagyon atletikus és kiváló technikával dolgozik. A Dallasnak nagyon kell CB fronton az erősítés és idén egyértelműen ő a legjobb lehetőség.

1/11 - New York Giants: WR DeVonta Smith, Alabama (Increay)

A Giants szerintem aláírná ezt a forgatókönyvet, hiszen égető szükség van arra, hogy Daniel Jonest minőségi célpontokkal lássa el a vezetőség. A három top elkapóról nagy vita van mind a szakértők, mind pedig a szurkolók között - számomra Smith a legkomplettebb játékos. Golladay és Shepard mellett remekül tudna érvényesülni a tavalyi Heisman-győztes, én a testalkatát sem gondolom problémásnak.

1/12 - New England Patriots: QB Mac Jones, Alabama (Drazith)
Eagles adja: 1/12 - Patriots adja: 1/15 és 3/96

Ha nem draftol QB-t a Pats, akkor Billt kicsontozzák a szurkolók. Spigo, mint az Eagles GM-e felajánlotta a 12. pozit és a nyomásnak engedve felcseréltem ide, mert Mac Jones még bent volt a kalapban. Szerintem simán lehet a következő Tom Brady. Nincsen túl erős karja, de kiválóan lát a pályán és igazi vezéregyéniség. Kissé alulértékelt játékos, a 2020-as teljesítménye alapján szerintem előrébb is végezhetett volna. Ő kiválóan alkalmas arra, amit Bradyvel játszott a csapat. Gyors ritmusos passzok, néha meg egy bomba! A közös draftra készülve több szimulációt is lefuttattam és gyakran bent maradt 15-re, de nem lehetett kockáztatni, mert valamelyik szerkesztőtárs tuti behúzta volna...:D Ha kap pár lehetőséget és jól sikerül, akkor a szezon második felében akár át is veheti a kezdő QB helyét és vele nyerjük meg a Super Bowlt!

1/13 - Los Angeles Chargers: OT Rashawn Slater, Northwestern (Raschy)

A tavalyi évben igazi kincsre bukkant a Chargers Justin Herbert személyében, így most az a legnagyobb feladat, hogy ezt a kincset megóvják. A csapat jelenlegi kezdő baloldali tackle-je finoman szólva sem a legalkalmasabb erre a feladatra, ezért esett a válsztásom a legjobb elérhető falemberre Rashawn Slater-re. Ugyan a 2020-as évet kihagyta a járvány miatt, de előtte két teljes évet játszott, ami során folyamatosan fejlődést mutatott.

1/14 - Minnesota Vikings: EDGE Jaelan Phillips, Miami (Tuci)

Jaelan Phillips nagy segítség lehet a Vikings irányítósiettetésének. Méreteit tekintve akár Chandler Joneshoz is lehet hasonlítani, atletikus és sosem áll le amíg a játék tart. Egy kis izmot még fel kell szednie, hogy hatékonyan tudja lezárni a széleket futójátékok során. Meghatározó játékos válhat belőle a Vikingsnál, aki az első naptól a csapat segítségére lehet.

1/15 - New England Patriots: LB Zaven Collins, Tulsa (Drazith)
Eagles adja: 1/15 - Patriots adja: 2/46, 4/122 és 2022/1. kör

Az Eagles (Spigo) felkínálta a 15. helyét is cserére és muszáj volt lecsapnom rá. A csapat aktív volt a piacon és aktív a Drafton is. Két jelöltem is volt korábban, aki nagyon illene a csapatba és végül őt választottam. Az adottságai és az atletikussága alapján a liga legjobb LB-e is lehet. Kiválóan lát a pályán, jól olvassa az ellenfél QB-ját, bárhova odaér. Pont egy ilyen fegyver kell Bill kezébe ahhoz, hogy top 5-ös védelmünk legyen. És ugye tudjuk a régi mondást: A védelem nyeri meg a Super Bowl-t. Az idei 46 és 122, valamint a jövő évi 32. nem volt nagy ár érte!

1/16 - Pittsburgh Steelers: OT Christian Darrisaw, Virginia Tech (Tuci)
Cardinals adja: 1/16 - Steelers adja: 1/24 és 2/55

A Steelers nem igazolta vissza Roethlisberger vakoldali falemberét, Alejandro Villanuevát, így a csapatnak találnia kell valakit a helyére. Ennek érdekében egy csere keretein belül a 24. helyről feljöttek a 16.-ra, hogy kiválasszák Darrisawot. Darrisaw egy atletikus LT, akiben hatalmas potenciál van. Remekül használja a testét, gyorsasága és ereje miatt pedig a futásblokkolásban is remekül helytáll. Passzblokkolásban is jól használja a kezeit, korán megüti az ellenfél védőit, így kizökkentve őket. Azonban a blokkolások befejezésében még mindenképpen fejlődnie kell.

1/17 - Las Vegas Raiders: LB/S Jeremiah Owusu-Koramoah, Notre Dame (Spigo)

Nem is biztos, hogy linebackernek tenném be, hanem mondjuk safety-nek, vagy akár slotba is nyugodt szívvel állítanám. Sokoldalú, ösztönös, robbanékony. A modern védőjátékos megtestesítője és bizony a Raiders védelemre ráfér az erősítés. Gus Bradley, az új védelmi koordinátor kap egy jolly-jokert.

1/18 - New York Jets: CB Jaycee Horn, South Carolina (Raschy)
Dolphins adja: 1/18 - Jets adja: 1/23 és 3/66

A Jetsnek két kulcspozícióban is hiánya volt a draft előtt, ez a két poszt a QB és a CB. Ezzel a választással az irányító után a másik pozíciót is be szerettem volna foltozni és ehhez itt volt az ideje feltradelni. Kis kulisszatitkot elárulva az Eagles (jelen esetben Spigo) is érdeklődött a pickért, de végül a Jets ajánlata bizonyult a jobbnak. 
Jaycee Horn-nak megvan a mentalitása és atletikussága is ahhoz, hogy zónázó és man-to-man sémában is meghatározó játékossá váljon, azonban ehhez még a szerelések végrehajtásában fejlődnie kell.

1/19 - Washington Football Team: OT Teven Jenkins, Oklahoma State (Tuci)

A Washington Football Team a támadófala megerősítése érdekében Tevon Jenkist választja. Jenkins remekel futásblokkolásban, remekül használja ki az erejét és gyorsaságát, hogy kiblokkolja az ellenfél védőit. Passzblokkolásban azonban felvet pár kérdést, főleg rövid, nem ideális karjai miatt, azonban az egyetemi évei alatt ebben is megállta a helyét.

1/20 - Chicago Bears: CB Caleb Farley, Virginia Tech (Drazith)

Magas, jól fut, jól érzi az útvonalakat és biztos kézzel ragadja meg a labdát. Ennyi bőven elegendő alap egy kiváló CB-nek. Picit csiszolni kell a technikáján, de mindene megvan ahhoz, hogy hasznos tagja legyen bármelyik védelemnek. A medvéknél elfér egy ilyen ígéretes fiatal titán.

1/21 - Indianapolis Colts: EDGE Kwity Paye, Michigan (Increay)

Megintcsak egy olyan játékost sikerült megcsípnem, aki szerintem nagyon jó fit a Coltsba, én nem gondolkoznék sokáig ezen a picken Chris Ballardék helyében. Tavaly megszerezték DeForest Bucknert a védőfal közepére, most pedig egy olyan sokoldalú játékos érkezik, aki főként a szélen használható, de esetenként beljebb is használható. A Coltsnál amúgy is hiány van a jó passzsiettetőkből, Paye pedig itt remek értéket képvisel és ugye hiányposztra is érkezik.

1/22 - Tennessee Titans: WR Rashod Bateman, Minnesota (Spigo)

Annyi lyuk van ebben a keretben idén, hogy jöhetett volna akár front7-be, vagy secondary-be is játékos, de egy kezdő szintű jobb oldali tackle is kéne. Én végül a Batemmant választottam, hogy legyen a távozó Corey Davisnek helyettese. Kiváló útvonalakat fut és bár a méretei talán kicsit kisebbek annál, mint amire számítani lehetett, játékában ez mégsem volt látható, sőt. 

1/23 - Miami Dolphins: IOL Alijah Vera-Tucker, USC (Raschy)

Véleményem szerint a Miaminak két prioritása van ezen drafton, megvédeni az irányítóját és fegyvereket adni neki. Ebből a fegyverekre több megoldás van a hátsó körökben is. Miután a csapat az első lehetőségével kiválasztotta a draft legjobbnak mondott külső falemberét, a második választási joggal hasonlóan, egy másik poszt legjobb játékosa mellett döntöttem. Alijah Vera-Tucker minden szempontból bizonyította magát az egyetemen és az utolsó évében tackle-ként is remekül játszott. Az első naptól fogva kezdő lesz és a sokoldalúsága miatt, rögtön jelentősen javíthat a támadófal minőségén.

1/24 - Arizona Cardinals: IDL Christian Barmore, Alabama (Increay)

Már majdnem bejelentettem a picket 1/16-ra, amikor érkezett a Steelers ajánlata, amin igencsak sokat vacilláltam, hiszen tudtam, így jó eséllyel lemaradok Hornról és Farleyról is. Azért mentem bele végül mégis a cserébe, mert az a plusz második kör sokat számít, ott is lehet jó cornerbacket találni idén a drafton. A Cardinals védőfalának közepe ordít a segítségért, Barmore pedig itt már stealnek is tekinthető. A futás ellen nem kiemelkedő, pass rushban viszont az, nem szívesen lennék az ellenfél irányítója, ha velem szemben a Watt-Barmore-Chandler Jones trió állna fel. A cornerek miatt fáj a szívem, de ahogyan már említettem, azt a problémát a második napon is lehet orvosolni kezdő kaliberű játékossal.

1/25 - Jacksonville Jaguars: RB Najee Harris, Alabama (Drazith)

Egy viszonylag nagydarab futó, aki folyamatosan fejlődött az egyetemi évei alatt. 2020-ban megmutatta azt is, hogy akár a pass protectionben is lehet rá számítani. Biztos kezű elkapó, futóként nagyon vigyáz a labdára, de önmagát nem kíméli. Ha nem sérül le, akkor nagyszerű fegyver lesz a Trevor Lawrence által vezetett támadósorban.

1/26 - Green Bay Packers: WR Elijah Moore, Ole Miss (Tuci)
Browns adja: 1/26 és 6/211 - Packers adja: 1/29, 4/135 és 5/173

A Packers cserére szánta el magát, hogy megelőzze a Ravens csapatát és így biztosan megszerezhesse Elijah Mooret Aaron Rodgers számára. Azok után, hogy tavaly a  szurkolók nagy "csalódására" a csapat QB-t draftolt az első körben ahelyett, hogy Rodgersnek hoztak volna célpontot, idén már meglépik ezt. Moore egy igazi slot elkapó, aki nem ijed meg a pálya közepén várható ütésektől. Elég kicsi a testfelépítése, azonban rendkívül erős. Megvan a gyorsasága, hogy rövid útvonalakon megverje a védőjét és a gyorsaság is, hogy mélységben támadja a pályát. Remek célpontja lesz Rodgersnek.

1/27 - Baltimore Ravens: EDGE Jayson Oweh, Penn State (Spigo)

Nkague és a Patriotshoz távozott Judont sem sikerült pótolni a free agency során, így adja magát, hogy arra a posztra húzzon a Ravens. Oweh atletikusságához nem fér kétség, hiszen 6'4"-es magasságához és 257 fontjához képest 4,37-et futott 40 yardon és tolt egy 4,2 mp-es short shuttle-t és 6,9 mp-es 3-conet. Igen, igen, idén nem szerzett sacket, pass rush osztályzata mégis jobb volt idén, mint tavaly, amikor összejött neki 5 sack. Csak 2016-ban kezdett el focizni, szóval óriási fejlődési potenciál van benne. 

1/28 - New Orleans Saints: CB Greg Newsome II, Northwestern (Raschy)

A Saints igen komoly kérdések elé lett állítva Brees visszavonulásával és a fizetési sapka csökkenésével. Hosszú távon megoldást kell találni az irányító poszton, de Brees tavalyi teljesítményéhez képest szerintem nem lesz nagy visszalépés Jamies Winston játéka. Az már tavaly is látható volt, hogy egy elit védlemmel sokra lehet képes ez a csapat akkor is, ha támadósor nem is váltja meg a világot minden meccsen. Éppen ezért tartottam fontosnak, hogy befoltozzam ennek a csapatrésznek a talán egyetlen komoly hiányosságát a CB posztot.
Newsome két kevésbé erős év után idén végre megmutatta, hogy mire is képes. Ugyan az egyetemen ritkábban találkozott elit ellenfelekkel, amikor erre sor került akkor sem maradt szégyenben. Személyében egy olyan védőt kap  a Saints, aki zóna és emberezéses védelemben is megállja a helyét.

1/29 - Cleveland Browns: EDGE Azeez Ojulari, Georgia (Increay)

Nagyon bíztam abban, hogy vagy Collins vagy pedig JOK benn lesz még 1/26-on, ám nem így történt, így jött a letrade. Ugyan a Browns megszerezte Jadeveon Clowneyt Myles Garrett túloldalára, de mindösszesen egy évre. Idén még Clowney lesz a kezdő, ám Ojulari idővel átveheti majd az egykori 1/1-es helyét (főleg ha Clowney a tavalyi formáját hozza). Pass rushban kiemelkedő játékra képes, a tavalyi szezonja brutálisra sikeredett, ám konzisztenciáján és a futás ellen még javulnia kell - erre tökéletes lesz az idei év a Garrett-Clowney duó mögött.

1/30 - Buffalo Bills: WR Kadarius Toney, Florida (Drazith)

Na ő az aki minden poszton IS játszott már életében és mindenhol megállta a helyét. QB, RB, WR nem számít ő megoldja. Szerintem a Billsbe kifejezetten beleillene. Nagyon fürge játékos, folyamatosan benne van a veszély, vagy a trükkös játék lehetősége is. Sean McDermott jól jár vele.

1/31 - Baltimore Ravens: WR Terrace Marshall Jr., LSU (Increay)

Talán ez a választásom tetszik a legkevésbé, nem igazán volt olyan játékos, akit itt jó szívvel vittem volna el. Elkapóban vagy safetyben (Trevon Moehrig) gondolkoztam, végül előbbire esett a választásom, de ebben az esetben én igencsak szuggerálnám azt a telefont, hogy csörrenjen meg - egy letrade lenne ebben az esetben a legoptimálisabb a Ravensnek. Marshall vette át Justin Jefferson szerepét az LSU-nál, nem is teljesített rosszul, az egyetlen red flag vele kapcsolatban a dropjai. Lamar nem igazán szeret passzolni, de egy Marshall-szerű játékos nagy hasznára lenne az offense-nek.

1/32 - Tampa Bay Buccaneers: WR Rondale Moore, Purdue (Spigo)

Nem is lehetne jobban win now módban a Tampa. Mindenki maradt a SB nyertes csapatból, így egy újabb fegyvert hozunk Bradynek. Szeretni fogja, hiszen kvázi oda állíthatja a pályán, ahova csak akarja. A lényeg, hogy minél többször megkapja a labdát (futás, elkapás), hiszen annak ellenére, hogy csak 5'7" és 180 font 2018ban elsőévesként a legtöbb szerelési kísérleten szaladt át. 
 

Te mit tennél Belichick helyében?

Spigo: Én nem cserélnék fel. A csapatnak második kör 15-ik és harmadik kör 32-ik választása között nincs választási joga, nem lenne rossz szerezni a kettő között még pick(ek)et.
Tudom, hogy a legtöbben szeretnének egy rookie irányítót a draftról, de szerintem ez a keret a következő 2-3 évre lett építve és sem Lance, sem Fields nem lenne még kész idén játszani szerintem. Mac Jones egy érdekesebb kérdés, mert bár Lawrence mellett talán a legkészebb arra, hogy azonnal játsszon, a fejlődési potenciálja alacsonyabbnak tűnik, mint a többieknek.

Szóval tulajdonképpen a 3 szcenárió (leegyszerűsítve) kb így néz ki szerintem:

1. Cseréljen fel a csapat egy olyan irányítóért, aki idén valószínűleg nem fog játszani és ezzel adjon-e fel még egy vagy több magasabb választási jogot, akár még egy jövő éves első kört is.

2. Maradjon veszteg és válasszon egy az ölébe hulló QB-t a top5-ből vagy ha kimennek előtte, akkor a legjobb elérhető játékost (Smith, Waddle, Parsons, stb?)

3. Cseréljen hátra (persze, ehhez partner is kell) és szerezzen egy későbbi első kört, plusz a második és/vagy a harmadik körben választási jogot (netán jövő évi elsőt). Ezzel is még nagyobb esélyt teremtve magának, hogy építse a csapatot.

Én a 3-ik opciót választanám. Ha mondjuk a Washington, Bears vagy a Saints szeretne feljebb jönnni, akkor mennék a helyükre:

  • NE adja: 1/15 -- WFT adja: 1/19 + 3/10
  • NE adja: 1/15 + 2/14 -- CHI adja 1/20 + 2/20 + 3/19 + 2022/3
  • NE adja: 1/15 – NO adja: 1/28 + 2/28 + 3/41

Bőven lennének olyan játékosok, akik nem sokkal rosszabbak, mint akiket a 15-ik helyen választana a csapat. Gondolok itt a WR Batemanra, OL Vera-Tuckerra, az egyik WR Moore-ra, CB Newsome, LB Davis, és még sorolhatnám. Leegyszerűsítve feltrade Fieldsért, Jonesért, Lance-ért, vagy inkább 2-3 olcsó, kezdő szintű játékos a keretbe? Mondjuk Mac Jones vs Vera-Tucker + Elijah Moore + Carlso Basham Jr (de más kombinációkat is lehetne ide írni)?

És akkor Spigo Newtonnal képzeli el a 2021-es évet? Nem!

Én elhoznám Garoppolot. Azt tudjuk, hogy a 49ers elcserélné. Bár első kört mondanak (lol), de annyiért senki nem viszi majd. Adnék érte egy jövő éves harmadik kört, ami, ha végig játssza a szezont felmehet második körre. Tudjuk, hogy BB mennyire szereti. Azt is mondta pár éve, hogy ebben a korban ő már csak olyan játékosokat hoz, akikkel együtt is szeretne dolgozni. Jimmy G ismeri a Pats rendszert és ha belegondoltok, a 2 TE, Bourne és Agholor megszerzése inkább egy Jimmy G-nek épített támadósort mutat, mint Newtonnak. Az utóbbi egyébként mehetne cserébe Friscoba. Persze van még a Garoppolo fizetés, mint kérdés, de az megoldható, szerződés hosszabbítással, vagy akár úgy is, hogy valamennyit a 49ers fizet belőle (és akkor nem kondíciós a jövő évi 2-ik kör).

Increay: A szabadügynökpiac után szinte csak egy igazi nagy hiányposztja maradt a csapatnak: az irányító. Én mindenképpen agresszív lennék a drafton - ám a Bridgewater-csere után már jóval kevésbé kell majd - szerintem - felfelé mozogni a drafton, akár elég lehet az Eaglesszel cserélni egy QB-ért. Lawrence és Wilson ugyebár kihúzva, utána viszont rettentően szoros a verseny nálam. Mind a három QB-ben látok fantáziát, és el is tudom képzelni a csapatban, úgyhogy most nem szívesen lennék Belichick helyében. Nagyon kavarognak bennem az érzések azzal kapcsolatban, hogy én melyik QB-t vinném, gyakorlatilag úgy, mint a Super Bowl előtti héten, amikor egyik nap azt éreztem, hogy meglesz a bajnoki cím, aztán másnap reggel teljesen máshogy ébredtem... Ha azonban mégis mondani kell egy nevet, akkor én most Fieldset mondanám, az elmúlt pár napban nagyon megugrott nálam az ázsiója - annak ellenére, hogy a legutóbbi podcastben még nem voltam elájulva tőle. Meglátjuk... Ha esetleg mind az öt irányítóról lemaradunk, akkor elkapót húznék (Waddle vagy Smith), ha róluk is lemaradunk, akkor szerintem hátracserélnék néhány picket.

Hozzászólás

sztem Bridgewater és Darnold cserék ide vagy oda, mind a Broncos, mind a Panthers irányítót fog húzni, ha az eredeti helyükön ölükbe hullik az előzetesen kiszemelt QB (felcserélni nem fognak).

Ezért sztem a Lions helyére kell felmozogni, ha mondjuk még a Falcons után is bent van az a QB, akit BB a legtöbbre tart. Erre sztem a Lions vevő is lehet.

Denver igen, Panthers meglepne nagyon, de ki tudja..

A hetedik hely bőven, de még a nyolcadik hely is jó - hacsak a Falcons, de csaknem -, komoly tárgyalásokat a Panthersszel folytattunk. Nagyon kívàncsi leszek. Ezektől a Garoppolós “szkenárióktól” falnak megyek, főleg ezzel a fizuval átvenni esetleg, rossz vicc kategória. Új szerződés meg egy olyan játékosnak aki zsebirányítóként az eddigi karrierje több mint 50 százalékában sérült volt!?

Értem a kötődést meg mindent, de azért na 🙂

Én is azt gondolom, hogy bármelyik csapat, amelyiknek nincs klasszis irányítója és lecsorog hozzá valaki, az egyből le fog csapni rá. Vagy jó drágán árulni fogja a pick-jét. Azt a viselkedést tartanám kevésbé ésszerűnek, ha nem így cselekednének.

És a Falcons-t sem zárnám ki, hogy QB-t húz, ha 2-4 éves távlatban gondolkoznak.

Szép munka, köszönjük! Tök jó volt olvasni, és végre indul a BB lottó, kíváncsi vagyok, idén mennyire fogunk meglepődni az öreg krampusz húzásain... :) :) :)

Engem meglepne ha a Tampa WR-t vinne, a brutál elit WR sor mellett még ráadásul ott van három elkapni tudó elit TE is. Elkapni tudó futó akkor már inkább kellhet TB-nek. (Csoda hogy White-ot nem szipkázták el innen.) Nem tudom mi náluk a legnagyobb need, de nem hiszem hogy egy WR, amikor kb. a ligaelit figyel náluk.:)

A draft startégiát lehet ám hosszú távú szempontok alaján is alakítani, nem csak az azonnali need-ekre helyezve a hangsúlyt. Érdemes megnézni azt is, hogy mondjuk 2 év múlva kinek lesz szerződése, és nagyon nem mellesleg mekkora lesz a cap hit-je.

Ráadásul ha visznek egy WR-t a drafton, aki azonnal beválik, akkor egy már bizonyítottan jó WR-t akár el is lehet cserélni jó drágán. Ezzel növelni tudják a rendelkezésre álló cap space-t a következő szezonokra is, illetve ellenértékként kérhetnek valamelyik hiányposztjukra egy bizonyítottan jó játékost.

Sziasztok! Talán most először (érthetően) ástam bele magam a draft rejtelmeibe, ezért semmiképp sem mondhatom magam szakértőnek, de én teljesen Spigoval értek egyet. Én is inkább egyfajta Moneyballos draftot képzelnék el. Szerintem az elsőkörök nagyon fel vannak értékelve, de annyira nem, hogy a jövő évit (ne adj isten az utána lévőket) is elszórjuk. Egy szó mint szàz nálam egy felmozgás értelmetlen, ha marad egy Jones, vagy egy Fields őket kihúznám, esetleg egy Smitht, Pitts, Chase közül valakit. De egyébként hátra csere értékes 2-3 körös játékosokért cserébe. Amiről kevés szó esik, hogy vagy egy Trask, Mills, illetve Mond is a drafton, ezekből kihuzni kettőt még talán értelmesebb is mit az elsőkörben egy “biztosabbat” lásd Rosen, Haskins, Trubinsky...

Tisztelettel egy a sok közül aki ma nagyon várja mi lesz:)

Remélem nem ilyen lesz az első körünk.

ARod boldogtalan. Tegyük boldoggá egy jó hosszú szerződéssel (HT szerződésének átstrukturálása mellett), a GB meg viheti az idei és a jövő évi 1. körünket. ;)

Spigo 2. verziója jött be Mac Jonessal :)