Patriots.hu - 1. körös Mock Draft 2022

Kép
Mock

Ahogyan a korábbi években, néhány szerkesztőtársammal idén is összehoztunk egy első körös mockot. Ezúttal négyen - Spigo, Raschy, Drazith és jómagam - vettünk benne részt. A sorrendet is kissé megvariáltuk, minden négyes csoport sorrendjét a véletlenre bíztuk. A cserék lehetősége ezúttal is fennállt, ám ilyenből csak egy született végül. Jó szórakozást hozzá!

A mock draft hétfőn este készült. A mockban nem azt írjuk le, hogy szerintünk mi fog történni, hanem hogy mi hogyan cselekednénk.

1/1 - Jacksonville Jaguars: EDGE Aidan Hutchinson, Michigan (Raschy)

A tavalyi sérülése után idén sikerült Hutchinsonnak egy igazán domináns szezont végigjátszania. Legyen szó passzsiettetésről vagy futás elleni védelemről, minden tekintetben kitűnő játékot mutatott. Sok forrásból is felrebbent a hír, hogy a Jaguars Travon Walker-t fogja választani, de ő véleményem szerint nem elég kész játékos ahhoz, hogy a draft első helyén elkeljen.

1/2 - Detroit Lions: EDGE Kayvon Thibodeaux, Oregon (Increay)

Nagyon sokat vacilláltam, hogy mi is legyen végül ez a pick. Thibodeaux amennyire biztos választás volt néhány hónappal ezelőtt az 1/1-re, annyira csúszott vissza, sok helyen már a top 5-ben sincs benne. Ha képes teljesen elköteleződni a futball mellett, akkor egy igazi blue chip játékost szerez meg a Lions. Walker volt még számomra opció, Willist én itt semmiképpen nem választanám ki.

1/3 - Houston Texans: EDGE Travon Walker, Georgia (Spigo)

A Texans annyira jó, hogy igazából bármelyik posztra lehet választani hozzájuk. Walker nem kész játékos, de az egész draft talán legmagasabb plafonjával rendelkező játékosáról van szó. Képben volt még Gardner/Stingley vagy valamelyik OT, de top CB nem szükséges Lovie Smith rendszerébe, illetve mivel még egy OT sem ment ki, úgy éreztem, hogy 1/13-ra bent maradhat az egyik.

1/4 - New York Jets: CB Derek Stingley Jr., LSU (Drazith)

A legtehetségesebb CB az idei mezőnyben, rendkívül jól kezdett a főiskolán, utána azonban kisebb, nagyobb sérülések hátráltatták, de így is minden elemző TOP10-be várja őt az idei kiválasztáson. A Jetsnek szüksége van CB-re és ő egy remek lehetőség, hatalmas sztár válhat belőle. Édesapja és nagyapja is focizott, ráadásul nagyapja a New England Patriots mezében játszotta végig az 5 éves pályafutását. Sajnos egy gerincsérülés véget vetett sportolói karrierjének. 1978. augusztus 12-én az Oakland Raiders elleni előszezon meccsen ütközött össze Jack Tatummal és eltört két nyakcsigolyája. 60 mérkőzésen 110 elkapása volt, 1883 yardot és 14 TD-t szerzett ezekből.

1/5 - New York Giants: CB Ahmad Gardner, Cincinnati (Spigo)

Nyílván OT a legnagyobb need, de 1/7-re is bent lesz a top2-ből az egyik. A top edge játékosok meg elfogytak. Marad a BPA, aki szerintem Ahmad "Sauce" Gardner. James Bradburry amúgyis trade blockon van a hírek szerint és a Giants így egy fiatalabb, olcsóbb és ami a legfontosabb, jobb játékossal tudja majd pótolni.

1/6 - Carolina Panthers: OT Ikem Ekwonu, N.C. State (Raschy)

A Panthersnél nagyon bíznak benne, hogy ez lesz az az év amikor McCaffrey végre egészséges tud maradni és elkezdhetnek a csapat a futójátékra támaszkodni. Mi is segíthetné ezt a domináns futójátékot jobban, mint hogy elhozzák a drafton a legjobb futásblokkoló játékost, Ikem Ekwonu-t. A North Carolina State játékosa az első naptól kezdve kezdőként tudja segíteni a csapatot és mire a jövőben megérkezik a várva várt franchise QB, a passzblokkolásban is sokat fejlődhet.

1/7 - New York Giants: OT Evan Neal, Alabama (Increay)

A Giantsnek óriási hiányposztja a támadófal, Jonest képtelenek voltak megvédeni. LT-be ott van Andrew Thomas, a túloldalra viszont tökéletesen illik Neal, aki idénre átment a baloldalra a Bamán, de 2020-ban RT volt, '19-ben pedig guard. Neal olyan képességekkel rendelkezik, amit nem lehet tanítani, hihetetlen fizikai paraméterekkel bír, New York kékebbik felén nagy szükség van rá.

1/8 - Atlanta Falcons: EDGE George Karlaftis, Purdue (Drazith)

A mockra való felkészülés alatt több szakértő draft tippjét átnéztem a Falconsnál, mert én magam eléggé tanácstalan voltam. Nagyon vegyes a kép bennem róluk. Aztán mindent összevetve a védelmet erősíteném egy korai pickkel. (volt csere, QB, WR és OT tipp is a szakértőknél, szóval ők sem túl egységesek) Karlaftis egy erős szélső védőfalember, akiben van fejlődési potenciál. Erős és kitartó játékos, aki az utolsó pillanatig harcol a játékok során.

1/9 - Seattle Seahawks: QB Malik Willis, Liberty (Increay)

Alapvetően itt a trade lett volna számomra az első opció, de nem találtam rá partnert, így jött az első nagyobb (?) meglepetés. Willis egy kockázatos választás, mert rengeteget kell fejlődnie, ám minden megvan benne ahhoz, hogy a mai trendekhez passzoló franchise-irányítóvá váljon. Hihetetlen karral rendelkezik, lábon is rettentő veszélyes, de ugyanakkor az inkonzisztenciája nagy problémát jelenthet. Ráadásul ugye ő alacsonyabb szintről érkezik, így nagy lesz az ugrás számára, ettől függetlenül egy-két éven belül átveheti a stafétát. Ha a biztosabb irányba mozogtam volna, akkor mindenképpen Cross lett volna a választott.

1/10 - New York Jets: WR Garrett Wilson, Ohio State (Raschy)

"Célpontot Zach Wilsonnak!" ez a hozzáállás vezette a választásomat. Több remek elkapó közül választhattam, azonban Wilson közülük az, aki nem amiatt került ilyen előre a rangsorban, mert a játék 1-2 elemében kiemelkedő, hanem azért, mert igazán sokoldalú. Ez a sokoldalúság a Jetsnek kifizetődő lesz az elkövetkező években.

1/11 - Washington Commanders: WR Drake London, USC (Spigo)

Ha már cseréltek Wentzért, akkor adjanak neki játszó pajtikat is. Drake London egy bazi nagy, bazi erős elkapó, aki jó párost alkothat majd McLaurinnal és így a Wentz projekt is nagyobb eséllyel válhat be.

1/12 - Minnesota Vikings: C Tyler Linderbaum, Iowa (Drazith)

Nem mindenható a PFF osztályozása, de Garrett Bradbury a jelenlegi center, aki 2019-ben elsőkörös választott volt, 60,1-es értékével mindössze 6 centert előz meg, ami nem túl acélos egy ilyen hamar kiválasztott játékostól. Ez lesz a 4. szezonja (a csapatnak van opciója az 5. évre is) és ráférne egy kis javulás, ha azt akarja, hogy nagy pénzt kapjon itt. Linderbaum simán megszoríthatja és 4 (akár 5) évre meg is oldaná a posztot gombokért. CB posztban is gondolkodtam, de a végén győzött az anyagi megfontolás.

1/13 - Houston Texans: OT Charles Cross, Mississippi State (Raschy)

A Texans megkezdte a teljes újraépítkezést és a draft előtt úgy állnak, hogy szinte minden pozícióban van hova előre lepniük. Emiatt megengedhetik maguknak azt, hogy minden esetben az elérhető legjobb játékost válasszák. Charles Crossban minden megvan ahhoz, hogy ligaelit falemberré váljon, ugyan némi időre szüksége lesz még a fejlődéshez.

1/14 - Baltimore Ravens: CB Trent McDuffie, Washington (Drazith)

A Ravensbe nagyon kellene egy jó CB és McDuffie szerintem ilyen. Bárhol bevethető, agresszív és mozgékony. Állandó nyomás alatt tudja tartani az elkapót. Fejlődnie kell még, de megvan benne a lehetőség, hogy top CB legyen pár éven belül. A foci mellett tehetséges zenész, aki több hangszeren is játszik.

1/15 - Philadelphia Eagles: S Kyle Hamilton, Notre Dame (Spigo)

Van ahol No1 játékos az idei drafton, de legtöbb helyen top7. Egészen idáig csúszott, mert ritka az ilyen safety és az NFL általában nem tud mit kezdeni a kivételekkel. Ugyanakkor az Eaglesenek amúgyis van még egy pickje az első körben, illetve lyuk ezen a poszton a keretében. Szerintem nagyon boldogok lesznek, ha IRL lecsúszik hozzájuk Hamilton.

1/16 - New Orleans Saints: WR Jameson Williams, Alabama (Increay)

Nagy kérdés, hogy mi lesz Michael Thomas sorsa, ez alapvetően befolyásolhatja majd a Saints választását, akik nem véletlenül szereztek idén egy plusz első kört. Azt is el tudom képzelni, hogy valahova a top 10 környékére próbálnak majd felmozogni egy QB-ért. Én azt gondolom, hogy Thomas maradni fog, így pedig egy olyan elkapó kell a túloldalra, aki megcsinálja neki a helyet, nem egy possession receiver. Williams 2021-re transzferelt a Bamára, ahol hihetetlen számokat produkált, igazi deep threat elkapó ő, aki remekül illik majd ebbe a Saints offense-be, az egyetlen negatívum vele kapcsolatban az az, hogy az egyetemi döntőn elszakadt az ACL-e, ez viszont nem rontott sokat az értékén.

1/17 - Los Angeles Chargers: IDL Jordan Davis, Georgia (Increay)

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az előző pickemmel szerintem pont megtorpedóztam a Chargers választását, náluk is bőven elférne Williams. Cserepartnert nem találtam, így tovább erősítettem a védőfalat. Davis egy igazi szörnyeteg, ezt megmutatta a Combineon is, hihetetlen számokat produkált. Belegondolni is szörnyű, mi vár majd az ellenfelek irányítóira Bosa, Davis és Mack jelenlétében...

1/18 - Philadelphia Eagles: LB Devin Lloyd, Utah (Spigo)

OK, OK, érkezett Kyzir White, de az a linebacker sor még mindig fejlesztésre szorul. Lloyd az idei év LB1-e a drafton és bár az Eagles nem szeret linebackert választani az első körben, most nem mond nemet.

1/19 - New Orleans Saints: OT Bernhard Raimann, Central Michigan (Drazith)

Az OT hiányposzt a Saintsnél és Raimann, aki egy osztrák cserediákként került az NFL közvetlen közelébe, bebizonyíthatja, hogy Európa közepéből is be lehet kerülni és helyt lehet állni a legjobbak között. Rendkívül atlétikus, gyors, ügyes játékos, de egy picit könnyebb, mint egy tipikus baloldali tackle. A RAS (Relative Athletic Score) pontja, ami két játékos összehasonlítására szolgál és vannak akik szent grálként kezelik, 9,87 és ezzel Trevor Penning mögött a második a posztján! Ha nehezebb és magasabb lenne, akkor simán az ő RAS értéke lenne a legmagasabb. Szurkolok neki és remélem, sokáig látjuk őt az NFL-ben.

1/20 - Pittsburgh Steelers: CB Andrew Booth Jr., Clemson (Raschy)

Egy védelem is csak annyira erős, mint a leggyengébb pontja, ezért a draft során mindenképpen erősítenie kell a Steelersnek CB poszton, ha a liga legjobb védelmei között szeretne maradni. Booth személyében egy olyan játékossal bővül a Pittsburgh védelme, aki rendkívül széleskörű repertoárral rendelkezik és képes zónát és emberfogást is magas szinten játszani.

1/21 - Tampa Bay Buccaneers: IDL Devonte Wyatt, Georgia (Raschy)
Patriots adja: 1/21 és 6/183 - Buccaneers adja: 1/27 és 3/91

Brady vissza-visszavonulásával újabb bajnokság vagy bukta szezon elé néz a Bucs és ezért voltam hajlandó felcserélni a Patriots választási jogáért. A csapatnak olyan játékosokra van szüksége, akik az első héttől kezdve hozzá tud tenni a csapat teljesítményéhez. Mivel a tavalyi évben látványosan visszaesett a pass-rush teljesítménye a front 7 öregedésével, ezért ezt a területet erősítettem. Wyatt több helyen is bevethető, képest 3-4-es DE-t és 4-3-as DT-t is játszani és ha olyan teljesítményt tud nyújtani, amit sokan várnak tőle akkor nem lesz gondja a Tampa Bay-nek azzal, hogy a Vea, Wyatt páros nyomást generáljon az irányítóra a fal belső részéről.

1/22 - Green Bay Packers: WR Chris OlaveOhio State (Spigo)

Aaron Rodgers megkapta az idei év legjobb route-jait futó, leginkább NFL kész elkapóját. Aaron Rodgers boldog. Kell ennél több?

1/23 - Arizona Cardinals: OG Zion Johnson, Boston College (Raschy)

Johnson-t a draft egyik legkészebb játékosának tartom és bár egy guard nem az a tipikus választás, ami után minden szurkoló izgalomba jön, de a Cardinálsnak szüksége van ezen a területen az erősödésre. Arizonának most nincs ideje olyan játékosokat draftolni aki 3-4 év múlva lesznek kész a játékra, nekik most kell Kyler Murray-t meggyőzniük arról, hogy itt van a jövője ebben a csapatban.

1/24 - Dallas Cowboys: LB Nakobe Dean, Georgia (Drazith)

A Dallasba szinte minden posztra jöhetne játékos, de én a védelmet erősíteném Nakobe Dean-el, aki egy képzett, ügyes és harcos LB. Egy picit kicsi erre a posztra, de ezt remekül kompenzálja a technikai képzettsége és akaratereje. Én szívesen látnám őt a Patriotsban is! Ha a játékok felismerésében fejlődni tud, akkor biztos a helye az NFL-ben.

1/25 - Buffalo Bills: DB Daxton Hill, Michigan (Spigo)

Ha kell cornerback, ha kell safety. Poyer szerződése lejár és 31 éves. Hyde is 30 felett van és bár tavaly talán az év legjobb safety párosát alkották, gondolni kell az utánpótlásra is. De addig is akár White túloldalán cornerbackként már az első évében kezdő lehet.

1/26 - Tennessee Titans: WR George Pickens, Georgia (Drazith)

Tehetsége és labdabiztonsága alapján simán első számú elkapó lehetne, azonban volt egy elülső keresztszalag szakadása a 2021-es szezon elején. A szezon utolsó 4 mérkőzésére visszatért és 5 elkapása volt 107 yardért. Fejlődnie kell az útvonalak megfutásában, de egy értékes fegyver lehet Mike Vrabel kezében.

1/27 - New England Patriots: OT Trevor Penning, Northern Iowa (Increay)

1/21-re nem tetszett senki igazából, Deant ott korainak éreztem, Lloyd ugye már kiment, én pedig abszolút hanyagolnám az elkapót ilyen korán, ott van egy Meyers-Parker-Agholor-Bourne négyes, egyszerűen nem jutna snap az újoncnak, még akkor is csak nehezen, ha Agholort sikerülne elboltolni valahová (és akkor ugye még a két TE-ről nem is beszéltünk). Penning alacsonyabb szintről jön a profik közé, tavaly viszont valami elképesztő volt, a PFF-nél konkrétan a legjobb tackle volt 609 játékos közül, 97,3-as overall és 99,9-es futásblokkoló grade-del. Wynn idén ötödik éves opció alatt játszik, és ha rohamosan nem tud javulni, akkor inkább egy fiatalra bíznám a jövőt. Ha esetleg Penning jól veszi fel a fonalat, akkor már idén be lehet dobni a mélyvízbe, Wynnt pedig bemozgatni guardba (ott úgyis hiányzik egy ember).

1/28 - Green Bay Packers: OG Kenyon Green, Texas A&M (Increay)

Spigonak hála az egyik hiányposztot sikerült a Packersnél orvosolni, Green pedig a támadófalat teheti majd stabilabbá. Rodgers sem lesz fiatalabb, tavaly is össze-vissza foltozgatták a támadófalat a Packersnél, Green állandóságot és jó teljesítményt hozhat Green Baybe. Ami nála még egy nagy plusz, hogy rendkívül sokoldalú, 2021-ben mindkét tackle és guard poszton megfordult, 2020-ban LG-t, míg 2019-ben RG-t játszott.

1/29 - Kansas City Chiefs: EDGE Jermaine Johnson II, Florida State (Spigo)

Meglepődve tapasztaltam, hogy Johnson még elérhető. Frank Clark cap hitje jövőre 28,6 millió, addig meg a túloldalon játszik Johnson, hiszen azért Mike Danna nevétől nincsenek álmatlan éjszakái egyik OT-nek sem a ligában.

1/30 - Kansas City Chiefs: WR Jahan Dotson, Penn State (Raschy)

Dotson a személyes kedvencem a drafton és bár fáj a Chiefshez küdeni, de nekik pont egy ilyen játékosra van szükségük. Ugyan érkezett a szabadügynök piacról JuJu és MVS, de egyikben sem látom, hogy hosszútávú megoldást jelenthetnének a csapatnak. Dotson személyében egy olyan megbízható slot elkapót kap a Kansas City, aki a gyors mozdulataival vagy egy atletikus elkapással pillanatok alatt megváltoztathatja a játék menetét.

1/31 - Cincinnati Bengals: WR Skyy Moore, Western Michigan (Drazith)

Egy kellően atletikus és labdabiztos elkapó simán befér a Bengalsba. Nem ő volt a célpontom, de ő volt az elérhető játékosok közül a legjobban rangsorolt. Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az egyetemi évei alatt. Egy jó slot elkapó válhat belőle. Defensive back és QB is volt gimiben, szóval ő is egy svájci bicska típusú játékos lehet.

1/32 - Detroit Lions: S Lewis Cine, Georgia (Increay)

Amikor rám került a sor, egyből irányítókban kezdtem gondolkozni, hiszen nagyon adná magát itt a kör végén, hiszen az ötödik éves opció nagy segítség lehet a későbbiekben. Végül aztán mégsem QB lett belőle, egy safetyre nagy szükség van Detroitban, és irányítót simán lehet választani két pick múlva is, annyi maradt még benn. Cine remekül teljesített a Bulldogs védelmében, nagyon magabiztos futás és passz ellen is.

Péntek hajnali két órától kezdődik a 2022-es NFL Draft első köre, a chaten szokás szerint lesz kibeszélő!

 

Végül pedig íme a teljes általunk készített első körös mock:

Mock'22

Hozzászólás

Az idei binkie listám:

QB: none

RB: James Cook

WR: Garrett Wilson

TE:  none

OT: Abraham Lucas

IOL: Luke Goedeke, Sean Rhyan

DT: Travis Jones

EDGE: Arnold Ebiketie

LB: Channing Tindall

CB: Jalyn Armour-Davis, Roger McCreary

S: Kerby Joseph

 

Amit holnap szeretnék, hogy ne húzzuk ki se Lloyd-ot, se Zion Johnson-t. Ha nem csúszik valaki váratlanul, tradeljünk le 30-35 közé, szerezzünk extra picket és jöjjön Elam, Dax Hill vagy Travis Jones.

Szerintem Lloyd nagyon benne van a pakliban... A pozíciós értéke miatt hanyagolnád vagy más bajod is van vele?

LB kell, de szerintem Chenal, Andersen vagy Muma nem sokkal rosszabb prospectek nála, pláne, ha azt nézem, hogy a ceiling ennél a háromnál magasabb. Minőségi off ball LB-t lehet találni a 2. körben is, de pl Travis Jones után a DT pozíció kifejezetten halott, ahogy pl Elam, Booth, Gordon triót is nagyjából 1 kör végére, 2. elejére várják, de utánuk elég nagy az esés outside cornereket tekintve.

Köszi, jó játék ez. Én bízom benne, hogy a Panthers és a Falcons (vagy a Steelers) is QBt visz és így több jó játékos marad bent. 

Mindeközben:

Patriot re-signed DT Carl Davis.

Davis joined the league and floated between teams for a few years before finding a home in New England. He has been with the Pats since 2020 and picked up a larger role last year. Davis appeared in all 17 games, was credited with four starts, and earned his first career sack.

Lassan kell huznunk egy QB-t is. Hoyer nem lesz itt örökké.

Szerintem ki fogunk cserélni az első körből, ha jön jó ajánlat.

Tudom, a csapatépítés úgy kezdődik, hogy csinálj két jó falat, mégis jobban esne egy jó WR-LB-DB húzás az első körben.

 

Én ezt a WR dolgot egyáltalán nem értem... Hova? Ott van a Meyers-Parker-Agholor-Bourne négyes, még ha Agholort sikerül is elpasszolni, akkor is neccesen fér be a két TE-nek köszönhetően. Inkább hozzunk valaki olyat, aki más, égetőbb poszton már idén a csapat hasznára tud lenni, későbbi körökben (vagy jövőre korábban) jöhet WR majd.

Nincs ebben semmi érthetetlen. Nem azt mondtam, hogy az kellene, csak azt, hogy nekem valahogy jobban tetszik, ha első körben nem falembereket választgatnak. És egy egyértelmű WR1 nagyon kellene a csapatba. Hogy Parker milyen lesz, és bevethető lesz-e konzekvensen az majd csak később derül ki. Agholor meg nem tűnik WR1-nek.

Válasz mgabor74 üzenetére

Persze, nagyon jó lenne/lett volna egy WR1, csak éppen nem tudnál neki kellő mennyiségű snapet adni, hogy a többieké se csökkenjen. Azt meg szerintem te sem gondolod komolyan, hogy Parkerért azért adtunk egy jövő évi harmadik kört, hogy 10 snapet kapjon egy meccsen. Idénre a WR sor szerintem megvan - persze nem tökéletes - de jövőre Agholornak és Meyersnek is lejár a szerződése, akkor sokkal nagyobb ráció van egy WR draftban, most inkább más posztokra kell koncentrálni.

Válasz mgabor74 üzenetére

A személyes preferenciák szép dolgok, de néha nem árt megnézni a rostert,a fizukat, a snap eloszlási lehetőségeket és hogy kb mit fog játszani a csapat. Parker trade pillanatában kb eldőlt, hogy első körös elkapónak minimális az esélye. És itt nem az a mérvadó, hogy az újonc jobb lehetne-e valamelyiknél, hanem hogy a skill set adott ahhoz amit szeretnénk játszani és jó esetben nem ültetsz a padon 10 milliós embert.

Az hogy Agholor miért volt szürkébb, az meg kb rongyosra lett beszélve már az offseason alatt. Nem feltétlenül mindig csak a WR a ludas ebben.

Az 50-50es labdák kapcsán Parkernek szavaztunk bizalmat, ehhez nem tudott Harry felnőni, így most mindenféle elkapóval rendelkezünk a sikerhez. Na jó, egy fehér slotot (Kyle Phillips) még el tudnék képzelni a depth aljára :)

Én úgy gondolom az első 3 körben a védelmet, esetleg az Ofalat kellene erősítenünk gyors, jól tanítható, sokoldalú játékossal. Személyeket nem tudok mondani, mert az egyetemi meccseken ösztönösen inkább a támadókat figyeltem, és az a néhány feltűnően kiváló védő, mint pl. Hutch, Thibo, Gardner, Stingley stb. sajnos már úgy sem lesz elérhető. Kíváncsi vagyok milyen képességű játékosokat draftolunk majd...