Pats Wars – A new hope

Kép
cam

Azt mindenki sejtette, hogy a Patriots támadásai másképp fognak kinézni annak következtében, hogy Cam Newton játszik irányító poszton és nem Tom Brady. De ennyire másképp?

15 QB futással lepte meg a New England a Miamit, ami 21-11-es szezonnyitányt eredményezett. Read-option [a védelem mozgása alapján a QB dönti el, hogy átadja a labdát a futónak vagy megtartja] játékok. 65%-ban futást hívtak be, ami a legmagasabb ilyen arány 2004 óta.

A Pats támadó koordinátora Josh McDaniels új támadó sémája idegenben is meg kell, hogy állja a helyét már vasárnak a Seahawks ellen. Ennek apropóján JMD megosztotta a gondolatait, hogy hogyan változtak a dolgok, mióta Newton a csapat tagja lett Július 8-án.

ESPN: Kezdjük az alapoknál: úgy van, ahogy tűnik? Fogtátok a régi playbookot és széttéptétek, majd írtatok egy teljesen újat?

JMD: Nem. Ez sokkal inkább egy funkcionalitás, hogy azt használd ami a legjobb az adott ellenféllel szemben. Tudom, hogy sok olyan dolgot csináltunk, ami nem volt jellemző errefelé, vagy akár olyat is amit soha nem csináltunk még. Ez viszont nem több mint, hogy kihasználod a rendelkezésre álló játékosaid erősségeit az ellenfél gyengeségei ellen. Azt gondolom, hogy továbbra is ugyanabban a csónakban evezünk mint eddig, próbálunk hétről hétre alkalmazkodni, hogy a legnagyobb esélyünk legyen a győzelemre.

Newton lábai nagy részt vállaltak az első heti győzelemből. A sebessége optimizmusra ad okot New Englandban.

  • A NextGen Stat adatai alapján két futásánál is 19 mph-t [~30,5 Km/h] mértek, ami a legmagasabb érték az elmúlt négy szezonjában. Hogy kontextusba tudjuk helyezni, az egész NFL nyitóhétvégén ezen kívül mindössze 3 alkalom volt, amikor irányító ilyen sebességet ért el.
  • A 11-yardos TD futásánál 19,2 mph-t mértek [~30,9 Km/h], ami a leggyorsabb TD futása az elmúlt 5 szezonban.
  • Az átlagos sebesség maximuma 12,4 mph [~19,9 Km/h]  volt, ami javulás a 2018-as 11,8mph-s [~19,0 Km/h] átlaghoz.

Dan Orlovsky azt gondolja, hogy Cam Newton bírni fogja a magas futásszámot és ezzel még robbanékonyabb lehet a csapat támadósora.

Newton 15 futókísérlete a második legtöbb volt amit karrierje során felmutatott, de ezzel tisztában volt JMD ahogy a mérkőzés haladt előre. McDaniels rámutatott, ha a read-option játékok arra tendáltak volna, hogy az RB kapja a játékszert – ami a védelem felállásán és reakcióján alapuló döntés -, akkor Newton futásainak száma 6 (!) kísérletben lett volna limitálva.

Ennek ellenére Newton egészségének megőrzése egy olyan tényező, amit McDaniels nem hagyhat figyelmen kívül.
„A legfontosabb, hogy a megfelelő dolgokat tegyük és ha olyat csinálunk, ami veszélyezteti a játékosok, akkor az nagyon meg kell gondolnunk. Nem gondolom, hogy ha egyetlen dolgot csinálsz újra és újra, akkor annak hosszú távon lehet eredménye a ligában. Az edzők és a játékosok akikkel hetente találkozunk túl jók ehhez.” – mondta McDaniels

Látva Cam első heti teljesítményét Stephania Bell úgy gondolja, hogy Newton erős és egészséges tud maradni az egész szezonra.

„Volt, hogy 60 passzot hívtam és hidd el nekem, nem élhetünk túl sokáig abban a világban, különben bajba kerülünk. Ha túl sokat csinálsz ebből vagy abból, akkor kiszámíthatóvá válsz. A fontos, hogy senkit ne tegyünk ki sérülésnek. Van egy játékosunk ebben a pozícióban, aki egyértelműen a segítségünkre van, de okosan kell használnunk ezt a lehetőséget.” – folytatta McDaniels.

Bill Belichick edző, hozzátette, hogy az átmenet ugyanazon felfogás szerint van, mint amit az elmúlt 21 évben képviselt.

„Mindig azt próbáljuk tenni, ami a legjobb a csapatnak, hogy győzni tudjon. Minden amit az elmúlt 20 évben tettünk az Tom Bradyért volt. Minden neki volt alárendelve, kivéve ha épp nem ő játszott sérülés vagy eltiltás miatt. Volt idő, amikor másképp kellett terveznünk, de amikor van egy irányítód, aki jó valamiben, vagy amiből előnyt tudsz kovácsolni, akkor úgy kell alakítanod a dolgokat, hogy abból előnyöd váljon.” – mondta BB.

Úgy fest a Patriots megközelítése a kiszámíthatatlanság volt az első hétre, főleg úgy, hogy még előszezon mérkőzések felvételei sem álltak az ellenfelek rendelkezésére. Ennek segítségével olyat tudtak mutatni a Dolphins ellen amit eddig nem láthattak a csapattól. Ez a meglepetés már nem működhet a Seahawks ellen, hiszen nekik van legalább egy mérkőzés felvételük, amit tanulmányozni tudnak.

A Seahawks új safety-je Jamal Adams 12 tackle-el zárt, amiből 3 volt yard veszteséges és négyszer helyezett nyomást az irányítóra. A szerelései során 3 is volt, ahol több mint 20 yardot kellett befutnia, hogy megcsinálja a szerelést.

Ezek olyan jelek, amik alapján McDaniels figyelmeztet, hogy a Seahawks ellen nem feltétlenül ugyanazt a futó hengert kell alkalmazni, mint azt tették a Miami ellen.

„Volt részem olyan mérkőzésben, amikor 65 passzot hívtam és olyan is, amikor 50 környéki futást. Teljesen mindegy, hogy mit csináltál a múlt héten, a következő héten talán teljesen különbözőt kell tenned. Talán nem is lehetne nagyobb különbség két védelem között, mint amikkel az első két hétben találkozunk. Tudom, hogy láttunk újdonságokat, de Newton futásai egy olyan dolog, ami a legjobb volt a Miami ellen, így most azon kell gondolkodnunk, hogy mi lesz a legjobb vasárnap este a Seahawks ellen." - JMD
 

Forrás: ESPN

Hozzászólás

Kicsit OFF

Az ARENA4 közvetíti a Pats@'Hawks meccset hétfő hajnali 2:15-kor.

Online is nyomják majd, mint a múlthéten, mert a Telekom kínálatában még nincsenek benne!

Már csak aréna4 kellene.... 

Marad a stream... 

De megnézzük,hogy az edzőink szerint mi lehet a legjobb a Hawks ellen...

Csak a Telekom blokkolja az online adását az ARENA4-nek! Legalább is nálam...

 

 

Ezt most nem értem. Telekomos vagyok, és az Aréna4 honlapján megnéztem a késő esti meccs felét online vasárnap (azért nem az egészet, mert aludni mentem). Én nem tapasztaltam PC-n semmiféle blokkolást.

Több szakíró szerint CN karját "felszabadítják", Wilson-ét "lekötik". Hiszi a piszi... ami megy, azt szokták erőltetni, bár a két sec. elgondolkodtató. 

A hétközi edzéseken CB M.Bryant szimulálta a védelemnek QB R.Wilson-t. :)

Két  J.J.Taylor morzsa:

  • Középiskolás korában CB-et is játszott és volt amikor Ő tartotta a csapat futott yard és sack csúcsát is. :)
  • Az Arizona Wildcats edzője McKinney mondta Róla: "...Taylor méretét nem kell negatívan szemlélni. Mivel kicsi, türelmes és robbanékony, amikor a nagy srácok sorába kerül, senki sem láthatja. Ha meglátod, már késő, már felgyorsult a lyukon..."

Köszi a J.J. Taylor morzsákért, épp egy Taylor portrén dolgozok, és eddig ezekbe nem futottam bele, szóval ez kifejezetten hasznos volt. :)

Hátha itt sem jártál még, innen vannak a morzsáim, de van még bőven. (https://www.boston.com/sports/new-england-patriots/2020/09/18/undrafted-rookie-jj-taylor-patriots) :)