PFWA elismerések

Kép
Flying_elvis

A Pro Football Writer’s Association idén is, mint minden évben kiosztotta a saját díjait és nyilvánosságra hozta az általuk legjobbaknak vélt csapatösszeállításokat. Megneveznek külön AFC, NFC, NFL újonc és össz NFL csapatot is. Az NFL csapatba a Patriots részéről 2 játékos Jake Bailey (punter) and Gunner Olszewski (punt returner) és az NFL újonc csapatba pedig egy játékos Michael Onwenu (Guard/Tackle) került be.

Az NFL csapatba idén a Green Bay Packersből választották be a legtöbb, szám szerint négy játékost. A Cleveland Browns és az Indianapolis Colts 3-3 játékosa és a Chicago Bears, a Kansas City Chiefs, a Los Angeles Rams, a New England Patriots, valamint a Pittsburgh Steelers 2-2 játékosa került be a csapatba. A többi csapat maximum egy játékossal képviselteti magát ebben a jeles társaságban.

De lássuk a PFWA által összeállított álom NFL csapatot, mert mindenki megérdemli, hogy megemlítsük:

Offense

QB – Aaron Rodgers, Green Bay Packers

RB – Dalvin Cook, Minnesota Vikings; Derrick Henry, Tennessee Titans

WR – Davante Adams, Green Bay Packers; Stefon Diggs, Buffalo Bills

TE – Travis Kelce, Kansas City Chiefs

C – Corey Linsley, Green Bay Packers

G – Joel Bitonio, Cleveland Browns; Quenton Nelson, Indianapolis Colts

T – David Bakhtiari, Green Bay Packers; Jack Conklin, Cleveland Browns

Defense

DE – Myles Garrett, Cleveland Browns; Trey Hendrickson, New Orleans Saints

DT – DeForest Buckner, Indianapolis Colts; Aaron Donald, Los Angeles Rams

OLB – Khalil Mack, Chicago Bears; T.J. Watt, Pittsburgh Steelers

MLB – Fred Warner, San Francisco 49ers

CB – Xavien Howard, Miami Dolphins; Jalen Ramsey, Los Angeles Rams

S – Minkah Fitzpatrick, Pittsburgh Steelers; Tyrann Mathieu, Kansas City Chiefs

Special Teams

PK – Justin Tucker, Baltimore Ravens

P – Jake Bailey, New England Patriots

KR – Cordarrelle Patterson, Chicago Bears

PR – Gunner Olszewski, New England Patriots

ST – George Odum, Indianapolis Colts

Különösen Onwenu kiváló szezonja volt óriási meglepetés, mert őt a 6. körben választotta a csapat és annak ellenére, hogy hamar be kellett ugrania a mély vízbe, kiválóan helyt állt. Különböző pozíciókban is pályára kellet lépnie (TE/6. falember, Guard és Tackle) és mindenhol megállta a helyét. Végül a támadó játékok több, mint 90%-ában a pályán volt. Ki lehet mondani, hogy már az első évében az NFL egyik legjobb támadó falemberévé vált. Ezt ismerte el a PFWA az NFL újonc csapatába való beválasztásával. A PFF-nél is bekerült a TOP 25 újonc közé a hatodik helyen. Véleményük szerint ő a 2020-as Draft 3. napjának legnagyobb fogása!

Az idei Pro Bowl-ba is beválogatott Bailey kiválasztása nem nagy meglepetés, az idényt 48,7 yard/punt átlaggal fejezte be, amivel negyedik helyen zárt összesítésben. A 20 yardos vonalon belülre 31-szer rúgta a labdát, amivel a liga második legjobbja. Bailey idén 3,8 yarddal javította az átlagát, és egy 71 yardos rúgással (Rams ellen) megdöntötte az egyéni rekordját is.

Olszewski különösen a szezon végén remekelt, a 2020-as szezon utolsó hat mérkőzését 16 visszahordás során 316 yarddal és 19,75-ös átlaggal fejezte be. Összességében 17,3 yard/visszahordás átlaggal övé a legjobb statisztika ebben a tekintetben, és 40 yardnál hosszabb visszahordásokban is ő vezeti a ligát.

Igazán megérdemelték a PFWA kitüntetését! Nagyon remélem, hogy még sokáig tudnak ilyen, vagy még jobb teljesítményt nyújtani a csapat tagjaként. Legalább ez a három poszt tuti a jövő évi keretben!

Forrás: Patriots.com

Hozzászólás

Olszewski nagy kedvenc, és még a pályája elején jár, sok lehetőséget látok benne. Többen írták már, hogy JE-hez hasonló utat járhat be - ránk is férne egy ilyen újabb tehetség felemelkedése. :)

Nekem úgy tűnik, JE-t 2 játékos fogja pótolni, JaQB a slotWR és időnként passzoló JE-t, Olszewski pedig a returner JE-t. :)

Egyébként JE mintha nem akarna visszavonulni... Érdekes lesz... 

Drukkolok, hogy Jules maradjon, akár nem kezdőként is komoly szükség van az ő mindenek feletti győzni akarására. Gyakorlatilag ő most a nagy öreg a támadósorban. Ráadásul benne van az a ritka képesség, hogy bravúr megoldásokkal meccseket dönt el.