Rodney Harrison véleménye a Stafford - Patriots házasságról

Kép
RH

A volt New England safety és jelenlegi NBC Sports szakértő nyilatkozott arra a kérdése, hogy szerinte a következő offseason alatt miért lenne jó választás Matthew Stafford a Patriots irányítóhelyzetének megoldására.

Azt mondom, hogy a New England Patriots számára a tökéletes választás ő lenne” - nyilatkozta Harrison, Jac Collinsworth “Safety Blitz” elnevezésű műsorában. “Ide kellene jönnie - a csapatnak jó védelme van, csak pár srácot kell még igazolni. Támadósort tudnak építeni köré és draftolhatnak támadójátékosokat, illetve pár srácot le szerezhetnek a szabadügynökpiacról is.

“Matthew Staffordot sosem tartották vezéregyéniségnek, de nem is kell itt veréznek lennie. A csapatnak csak az kell, hogy passzolja a labdát és sikeresen vezesse előre a támadósort. Van a csapatnak elég vezéregyénisége, van egy Bill Belichickjük és ott vannak az idősebb veteránok a védelem oldalán. Remek támadófaluk van, akik meg tudják védeni őt. Van futójátékuk”  [Szerk: Detroitban már-már hagyományosan botrányos a futójáték, ami rendesen megnehezítette Stafford dolgát is]

Billnek igazolnia kell egy másik tight endet és szereznie kell pár elkapót és némi pénz kell elköltenie majd a szabadügynökpiacon. De úgy gondolom Matthew Stafford tökéletesen passzolna a Patriotsba azért, mert nincs szükségük arra, hogy odamenjen és Tom Bradyvé válljon. Csak arra van szükségük,  végrehajtsa azokat a passzokat amiket kérnek tőle és ne a földre hajítsa ezeket, mint Cam Newton.

A Patriots az egyik Stafford iránt érdeklődő számos csapat közül. A listán szerepel a Colts, a 49ers és mások is. A jelentések szerint Stafford egyelőre inkább a Colts iránt érdeklődik.
A Patriots a maga 60 milliós elkölthető pénzével könnyedén be tudná fogadni Stafford következő évére fizetendő 20 milliós fizetését, feltételezve, hogy a csapat hajlandó a Detroit Lions által kért ellenértéket. 
Stafford tavaly mind a 16 mérkőzésen kezdett. A passzai 64.2%-ban voltak pontosak, 4084 yardot passzolt yard, 26 touchdown és 10 interceptiont került fel a neve mellé

Forrás: NESN

Fordította: balimate

Hozzászólás

Szerintem ő jó lenne ide, de nyilván kellene hozni neki egy jó WR1-et az FA piacról (pénzünk most van rá) + JE felépül + Meyers még jobb lesz és nem is néz ki rosszul ez a szekció (nyilván még TE-t is lehetne hozni, ha a két harmadik körös közül egyik se válik be, de BB-nél nem az első évükben szoktak brillírozni a TE-k, szóval én még reménykedem).

Itt az FA WR class:

https://www.spotrac.com/nfl/free-agents/all/wide-receiver/

Én Stafford mellé Marvin Jonest hoznám, Corey Davis-nek is jó éve volt idén és talán még megfizethető, Godwin/Robinson/Smith-Schuster szerintem nagyon sokat fognak majd kérni...

"Jó védelme van, csak pár srácot kell még igazolni." LB-t, DT-t úgy, hogy a D futás ellen is érjen valamit. Tömeget növelni nem egy játékossal fogunk.

O oldalon kell WR - legalább WR1, de WR2 is -, (szvsz. Meyer és Byrd korrekt WR3 és WR4, én Harryben nem bízom, hogy kifutja magát) TE, kérdés, hogy mi lesz a támadófallal. (Thuney, Andrews). 

Ez a csapat 20 éve van ahhoz szokva, hogy az O vezére elvitathatlan módon a QB. Ki lesz az O vezére, ha Stafford alkalmatlan rá? Michel, Meyers vagy Harry? White-ot szerintem valaki megint ugyanúgy túlfizeti, mint Dion Lewist tették, nem lesz nálunk jövőre. (Hozzáteszem, a leginkább tekintélyes játékos, Edelman is inkább Brady Sancho Panzája volt, mint vezér.)

Nemrég volt egy elemzés, hogy melyik csapatnak hol kell erősítenie a következő szezonra. Nálunk azt írták, hogy szinte mindenhol. Ha Stafford akar még valamit karrierje végén, akkor egy őrült, ha idejön. És a  60 milla sem olyan sok, ha nézem a FA-ek számát, hogy J.C. Jackson RFA és hogy nemcsak megtartani, igazolni is kellene a FA piacról.

 

Mindig mondjátok, hogy a 60m nem sok, mert egy csomó játékost vissza kell igazolni. Ez nyilván igaz, de akkor a többi csapat még nagyobb bajban van és az a fontos a többiekhez képest hogy áll a csapat. Mondom ezt azért, mert a Pats top 5 ben volt a szerződéssel rendelkező játékosok terén is, nem csak az elkölthető pénz mennyiségét illetően. És felteszem még jönnek itt is a szokásos átstrukturálások. Szóval ne vegyétek el a kedvemet, nagyon régóta nem állt ilyen jól a csapat az igazolások előtt, akárhogy nézzük, anyagilag a top 3 legkedvezőbb helyzetű csapatban van (legalábbis én így tudom). Nem kell a pánik...:)

Szerintem idén max. draftról jön QB, hátha beválik alapon. Egy megerősödött, újjáépített csapatba könnyebb lesz QB- t igazolni, lehet, hogy az “új” csapathoz új elvárások is lesznek QB területen is, attól függően kiket tud előtte megszerezni a csapat. 

Cannont el kell küldeni vagy nyugdíjazni, Gillmoret el kell cserélni egy 1körért... És máris 75 millió van a sapka alatt. HT val is lehet hosszabbítani szerződést módosítani... Kicsit faragni a caphitjéből.

Szóval lehet még bőven pénzt is felszabadítani.

Én Harrison véleményét nagyon "bulvárízűnek" tartom, sok mindent elbagatelizál, leegyszerűsit, szakmailag sem meggyőző számomra. Természetesen Stafford nagyszerű QB, akárcsak Watson, de még Fitzpatrick se kutya stb. Az első kettő nagy pénzt akar szakítani és/vagy PO kontender csapatot keres, mi per pillanat nem vagyunk azok.

Én Winston-t hoznám, amennyiben kezdő QB-t nem a draftról akarunk szerezni. Fiatal és viszonylag olcsó, a 2019-es INT-csúcsa megtévesztő, az az Arians-mániának köszönhető. (Amire a Buccs szerencséjére TB nem nagyon ült fel.) 

Harrison a média része már. Azokat az instant álbölcsességete kell elmondania, amit a néző hallani akar, mert az hozza a nézettséget. És ez minden beszélő fej szakértőre igaz, legyen szó sportról politikáról, gazdaságról.

Természetesen ezt Én is tudom, a kérdésem csak az, érdemes-e foglalkozni az Ő véleményével. :) Mert azért néha szakemberek is nyilatkoznak... :) 

Nem! :)

De a csapatépítés, mint startégiai kérdés, érdekes és lehet beszélni ennek apropójából róla ;)

Nagy forma ez a Rodney meg jó kis safety volt, de nem túl éles kés szegénykém. Közhely puffogtatás érvek nélkül, csak hírekbe kerül, mert ő mondja 😃

Egyébként nincs gond Stafforddal, egyszerűen nem látom, miért lenne a Pats vonzó opció számára. Ő a Coltsba menne és nem hiszem, hogy a Lions ennyi év után ne lenne partner, az Indy is irányítót keres...🤷🏼‍♂️ 
Ha mégis jönne azért inkább érdekes, hogy Golladay megszerzését mennyire könnyítené meg adott esetben. Csomagban vonzóbb, ahogy mondani szokták 🙂

Arra egyébként nagyon kíváncsi lennék, hányan örülnének Golladay érkezésének azok közül, akiket Harry esetében zavar a szeparáció hiánya. :D

Bármennyire bírnak hasonló “paraméterekkel” papíron, Harry egyelőre sajnos a szegény ember Golladay-e sem, nemhogy a közelében lehessen akár. Igaz, még 2 szezonja van beérni, vagy hogy mondjam. Az elmúlt években rengeteg Lions meccset néztem (közös gamepass, osztott képernyő), őket egymáshoz hasonlítgatni nettó badarság. Legalábbis egyelőre biztosan.

Mondom ezt úgy, hogy sem Harry ellenes, sem Golladay párti nem vagyok. Csupán megjegyeztem Stafford kapcsán, mert adott esetben bizonyára faktor lehet.

Én Teddy Bruschival értek egyet. Matt Stafford nem egy győztes alkat, nem egy vezéregyéniség az öltözőn belül, szerintem nem rá van szükségünk. Nála még Jimmy G-t is szívesebben látnám visszajönni (egyébként valószínűleg ez fog történni, úgyhogy még most mentsétek el ezt a jövendölésemet :D)

Jó lesz ez! Go Pats :) 

Az elmúlt pár évet nézve, nekem JG-ről sem az a igazi, kőkemény, kérlelehetetlen, mindenen átgázoló győztes, vezér alkat jött le.

Ebben teljesen igazad van, de szerintem nálunk a szakmai stáb (JMD és BB) bízna benne. A 49ers-nél eltöltött időszaka az szerintem nagyon szerencsétlenül alakult a sérülések miatt, nem tudott visszajönni belőle. Egyedül akkor játszott igazán jól, amikor szezon közben odakerült és néhány hétig padozott és beletanult a rendszerbe, de utána sajnos nem mutatott sokat (a Super Bowl ellenére sem).

Honnan jön Harrisonnak ez a Stafford nem vezéregyéniség duma? Aki látott már mic'd upot vele, az tudja, hogy ez nem igaz. Az is értelmezhetetlen, hogy nem győztes alkat. Mikor volt körülötte egy közepes csapat (12 év alatt 3-szor sikerült top16 védelmet összerakni mellé) és egy nem teljesen agyhalott edzői gárda (az erősen közepes Jim Caldwell volt a legjobb, akivel együtt dolgozhatott), akkor azonnal playoffba jutottak.