Roster Projection 2022

Kép
53

Kedden este 95%-ra kialakul az a keret, amivel a Patriots nekivág az idei alapszakasznak. Sok külföldi szakíró írt már ilyen cikket, és ahogy lenni szokott, én is érkezek egy 53-as keret előrejelzéssel. Ugorjunk neki!

A cikk azt fogja tükrözni, ahogyan a csapat kialakítja az 53-at, még mielőtt a sérült, de idén még visszatérő játékosok IR-re kerülnének. Természetesen alatta ott lesz megjegyzésben, hogy a sérültlistára kerülő játékosokat kivel lehetne majd pótolni.

QB (3)

Mac Jones, Brian Hoyer, Bailey Zappe

A legtöbb helyen erre számítanak, és én is csatlakozom hozzájuk. Minden valószínűség szerint a Hoyer-Zappe duó közül az egyik minden héten inaktív lesz és az előszezon alapján én utóbbira tippelnék.

RB (4)

Damien Harris, Rhamondre Stevenson, Ty Montgomery, Pierre Strong Jr.

Montgomery sajnálatos sérülése után meg fog üresedni egy hely, erre pedig J.J. Taylor és Kevin Harris fog pályázni, hiszen három futóval nemigen szokott egy-egy meccsnek nekivágni a csapat. Bár Harris jól mutatott a Raiders ellen, nekem az a tippem, hogy ő fog a gyakorlócsapatban landolni, még ha én talán inkább a fordított felállásnak örülnék jobban...

WR (6)

DeVante Parker, Jakobi Meyers, Nelson Agholor, Kendrick Bourne, Tyquan Thornton, Lil'Jordan Humphrey

Itt is Thornton megy majd IR-re így akár egy helyet pluszban Nixon el is vihet, ám én inkább másik csapatrészre szánnám azt a helyet, és a 2 TE mellett amúgy sincs annyi WR-re szükség. Humphrey nagyon jól mutatott az előszezonban, de korábban is láttuk már, hogy ez nem feltétlen ér kerettagságot, bár Thornton sérülésével igencsak megnőtt az esély, hogy végül az 53-ban landol az elkapó.

TE (2)

Hunter Henry, Jonnu Smith

Sokaknak furcsa lehet, hogy mindössze két TE került fel a rosterre, de számomra Asiasi és Sokol sem teljesített eléggé meggyőzően az előszezon során. Persze az esetleges IR-re kerülések során valamelyikőjük beférhet a csapatba, de máshol nagyobb szükségét éreztem az erősítésnek.

OL (8)

Trent Brown, Cole Strange, David Andrews, Michael Onwenu, Isaiah Wynn, Yodny Cajuste, Kody Russey, Will Sherman

A kezdő talán a csapatban a legkönnyebben kitalálható az összes pozíció közül, mögéjük mélységnek pedig érkezik egy klasszikus center, egy hibrid játékos és egy klasszikus tackle, így pedig sérülés esetén sem kell nagyon felforgatni a falat.

DL (5)

Davon Godchaux, Christian Barmore, Lawrence Guy, Deatrich Wise Jr., Sam Roberts

Nekem Roberts már a drafttól kezdve nagy favoritom, idén sokat fejlődhet és válhat Adam Butler 2.0-ává. A másik négy játékos locknak tekinthető, az egyetlen akit sajnáltam az az UDFA LaBryan Ray, de a gyakorlócsapatban ő is fejlődhet és egy-két meccsre be lehet majd dobni.

LB (6)

Matt Judon, Josh Uche, Anfernee Jennings, Ja'Whaun Bentley, Mack Wilson, Raekwon McMillan

Judon helye megkérdőjelezhetetlen, és egy ilyen preseason után Jenningsé is, aki szélen és középen is tud játszani. Uche számára most jön el a kritikus pont, hiszen augusztusban eddig is jól teljesített, de át kéne menteni a formát az alapszakaszra is. A Bentley-Wilson-McMillan trió pedig egy fiatalabb, atletikusabb egységet fog alkotni, mint amilyen az elmúlt években a csapat LB-sorát jellemezte. McGrone nem volt rossz, de nem is volt elég jó, a PS-ben fejlődhet tovább.

CB (6)

Jalen Mills, Jonathan Jones, Myles Bryant, Jack Jones, Marcus Jones, Shaun Wade

Bizony, az edzőtábor elején a kezdőkkel gyakorló Mitchell kimarad. Nem gondoltam volna ezt márciusban, de talán ez az egység az egyik legmélyebb a csapatban, sérülés esetén sem lesz nagy visszaesés, ha valaki a padról beáll majd. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy hat elsőszámú cornere van a csapatnak, de a kiegyensúlyozottság is kulcsfontosságú - nálam legalábbis mindenképpen. Ez a fiatal egység pedig megmutathatja, milyen tehetség lakozik bennük.

S (5)

Devin McCourty, Adrian Phillips, Kyle Dugger, Jabrill Peppers, Joshuah Bledsoe

Talán a safety-sort kell a legkevésbé elemezni, az első hármas nem kérdés, Peppers igazi svájcibicska, Bledsoe-t pedig vétek lenne egy ilyen offszezon után elküldeni a csapattól. Ha már az előbb esett szó a mélységről: safety gondjai biztosan nem lesznek a csapatnak, én ezt az egységet látom a legerősebbnek a csapaton belül.

ST (8)

Nick Folk, Jake Bailey, Joe Cardona, Matthew Slater, Justin Bethel, Cody Davis, Brenden Schooler, DaMarcus Mitchell

Belichick mindig nagy figyelmet szentelt a speciális egységnek, ráadásul tavaly igencsak gyengén szerepelt ez az egység. A rúgó-punter-long snapper trió nem kérdés, Vizcaino közel sem mutatott annyit, hogy kiszorítsa Folkot, a másik kettőnek pedig versenytársa sincs jelenleg a rosteren. Slater és Bethel szintén lockok, az igazán nagy kérdést az utolsó hármas jelenti, de nálam mindannyian befértek. Davis és Schooler közül végül lehet csak egy marad, ha valahova nagyon kell még egy hely, Mitchell mellett pedig az az érv szól, hogy a speciális egységen kívül a védelemben is mutatott szép dolgokat pass rusherként.

Éppen befértek: Cody Davis, Sam Roberts, Will Sherman

Éppen kimaradtak: J.J. Taylor, Tre Nixon, LaBryan Ray

Kommentben jöhetnek a tippek/vélemények, akár teljes egészében, vagy hogy Ti mit változtatnátok ezen a rosteren.

Hozzászólás

Nagyszerűnek tartom ezt a felállásodat! Valószínűleg minimálisan tévedhetsz vagy egyáltalán nem. Ebből a 80ból szinte ez adódik csak. :) Taylort sajnálom csak igazán, de remélem marad a PSben, aztán talán fel-fel látogat...

Szerintem a PS szinte izgalmasabb lesz. Ki marad/kell, kit visznek el/megy el stb. 

Ahogy nézem a különböző roster tippeket a neten, minimális az eltérés, de azért van néhány.

Van, ahol J.J. Taylor is bekerül ötödik futónak (nyilván Montgomery sérülése miatt, bár mintha azt olvastam volna, hogy az előzetes várakozásokhoz képest kevésbé súlyos, de a szezon legalább eleje nyilván ugrott).

Az elkapóknál nem nagyon van eltérés, Humphrey és Thorton marad a rosteren az 53-ban alapból mindenkinél.

Van, ahol Sherman helyett Herron vagy Hambright marad az OLine-ban. Van, ahol mindketten kimaradtak és csak 7 OLine falemberrel megyünk.

A DLine szinte mindenkinél 6 fős, és Ray a hatodik mindenkinél.

LB sorban néha szerepel még Tavai is plusz embernek.

A cornereknél se nagyon van eltérés, Wade van ahol nem szerepel (itt Bethel van berakva helyette), a safety-knél Bledsoe nem fért be az egyik helyen.

Az ST-ben pedig Schooler van ahol kiszorította Cody Davis-t.

Szóval lesznek kérdések, de azért ez 5-6 ember esetén lesz igazán érdekes. És nehéz... :(

Bár ők feltehetőleg mennek a PS-be, kérdés, hogy elviszi-e onnan valamelyik csapat.

A 3 ismert sérültön kívül Cajuste nem vett részt az első edzésen. 

Ray-el kapcsolatban van egy olyan félelmem, hogy elviszi valaki és nem kerül a ps-ba, én így rosteren tartanám, mondjuk Mitchell helyett

A kivágásokkal kapcsolatban azt tudom, hogy a veteránoknak (4 érvényes szezon) nem kell waiver-re menniük FA-k lesznek. Kérdezem: aki viszont oda kerül a claim-ot köteles elfogadni? (Nyílván a többség elfogadja, mert 53ba kerül.) 

Azt gondolom, úgy kötelező, mint a drafton.

Nem kell odamenned, de a játékjogodat megszerzik, az NFL-ben máshol addig nem játszol, amíg ezt velük le nem rendezed. Meg ugye ki akarna szerződtetni egy ilyen után? (Eli nyilván kivétel volt)