Rövid hírek - 06.13.

Kép
Pats_logo

Az elmúlt 24 órában történt néhány említésre méltó esemény a csapat háza táján, ezeket olvashatjátok most.

  • Jakobi Meyers aláírta az RFA-tendert! A remek elkapó ezzel valamivel kevesebb mint 4 millió dollárt tehet zsebre. Június 15-e után a Patriots ezt az összeget ~1 millió dollárra csökkenthette volna, ám ez értelemszerűen nem történt meg.
  • A Patriots megvált a rúgó Quinn Nordintól (sérülés miatt), ám mivel nem vette fel senki waiverről, így visszakerült a csapat NFI-listájára.
  • A tavaly több mérkőzésen is jól teljesítő DT Danny Ekuale a szezon első két meccsére szóló eltiltást kapott. Az előző szezonban a gyakorlócsapat egyik legjobbja volt, hétszer került fel az aktív rosterre.

Hozzászólás

Ekuale eltiltásának mi az oka?

Nordin cut-tal egyidőben leigazoltuk K Tristan Vizcaino-n, aki tavaly a Chargersben lépett pályára.

Volt egy vicces fake field goal kísérlete, amiből punt lett pont a gólvonalra.

Állítólag (Ian Rapoport szerint) megérkezett a 11. WR a rosterre. A csapat 1 éves szerződést kötött a 24 éves WR Lil'Jordan Humphrey-vel. A korábban UDFA-ként Saints játékos 193 cm és 102 kg. (Pont, mint Harry! Mivel a pre-draft adataik kísértetiesen szinte azonosak, Nekem egy Harry klónnak tűnik testalkatilag.) Statjai: 18 G, 16 rec, 18,4 awg, 3 TD.

A spotrac szerint a cap space-ünk jelenleg (w/top 51): $77.416. :(

Minden amit Harrynek elsőkörös játékosként el kellett volna érnie a Patsnél remélhetőleg Parker kamatostul fogja hozni.

Más: az edzőtábor első edzését július 27-én tartják. Foxboróban közös edzés lesz a Panthersszel 8/16-17-én, majd Las Vegasban a Raidersszel is. Keretszűkítés dátumai: 90-ről 85-re 8/16, 80-ra 8/23, 53-ra 8/30. További határidők: link.

Sziasztok!

Egyre többször emlegeti Edelman a visszatérést…

Érdekes lenne!

A 25 éves C D.Williams is, a korábbi Chiefs PS játékos, a 90-es rosterünkre került. 

A PFF egyik szakírója szerint a liga 2022-es OL rangsorában a Patsé a 7. hely. Az indoklás: a fal „magas padló” szintű.

A Jets 13., Bills 20., Dolphins 23. Az élcsoport 1. Eagles, 2. Browns, 3. Lions, legutolsók 30. Steelers, 31. Bears, 32. Seahawks

Az jó. Bár ebbe tradicionálisan jó szokott lenni a csapat. Kellene is fog MJ-hez a jó fal.

Egyébként láttam egyérdekes szakértői tippet a Pats szezonjához, ahol 9 győzelmet jósoltak a csapatnak (ami akár reális is lehet) de ami érdekes volt, hogy mindkét Bills meccset a Pats-nek adták, ami eléggé meglepő lenne szerintem. 

 

C D.Andrews szerződését átalakították, $3,1M-t aláírási bónusszá alakítottak 3 évre elosztva. Így létre jöhetett néhány idén draftolt újonc Strange, Thornton, Zappe szerződése. Tehát a jelenleg 87-es roster minden tagja aláírta szerződését. A cap space-ünk per pillanat, Benzán szerint, $359.634 .

Az a 3kiló nem sok. De azt olvastam, jövőre megint bevásárolhatunk.

Ha valaki ért a cap-hez, leírhatná, hogy miért lesz jövőre sokkal több pénzünk.

Természetesen nem értek a cap-hez, az viszont biztos, hogy még az idei cap space-ünk sem végleges. Több olyan játékosunk van, akinek a pénze jelenleg az 51-ben van, de lehet, hogy nem lesz a játékos az 53-ban (pl. Harry, Williams, Keene) A DM ellenére és a helyükre lépő kisebb pénzű játékosok miatt néhány millió$ esetleg tovább görgethető. Jövőre 48 játékosnak van szerződése. Ennek alapján megnézve az Over the Cap-ot jövőre ~$65M cap space-ünk lesz. Ez a pénz a 2. legtöbb a ligában, csak a Bears-nek lesz több $99M. Idén az utolsók között voltunk. Az OTC $225M Base Salary Cap-el számol jövőre, ami idén csak $208M volt.

"Ha valaki ért a cap-hez, leírhatná, hogy miért lesz jövőre sokkal több pénzünk."


Minden évben fix a cap és az adott évben szerződés alatt állók számítanak csak bele. Az idei rosterről sok embernek jár le a szerződése, így fizikailag nincs annyi ember és dollár a jövő évi fizetés táblázatban, ami foglalná a helyet. Minél nagyobb szerződések járnak le, annál nagyobb lesz az elkölthető keret. Értelemszerűen, ez azt is jelent(het)i, hogy jó játékosokat kellene megtartani, vagy hosszabbítani velük és a pótlásuk is sokba kerül.

Viszont pl Agholor szerződése kifut, felszabadul az a 15M, és a helyét Thornton rookie contractja veszi át a rosteren. Ott tehát nem nagyon kell a pótlásra költeni. Damien Harris szerződése is lejár, ott Strong érkezik a sorban és spóroljuk meg vele a Harris hosszabbítás dollárjait. Jonathan Jones 7,7M is eltűnik és már ott van mögötte Marcus Jones. Godchaux 10M is kiesik a lejáró deal miatt. Így jelentős helyünk lesz költeni jövőre és a legtöbb helyen már a pótlás is ott van olcsón.

Emellett jövőre szinte mindenki olcsón kirakható a sokat keresők közül, ha nem leszünk elégedettek vele:

Mills 1,2M DM és 5,3M spórolás
Parker 0DM és 6M spórolás
Guy 0,5M DM és 2,75M spórolás
Brown 1,2M DM és 6,5M spórolás
Bourne 1,4DM és 5,5M spórolás
Wise (dátum utáni cut esetében) 2,2M DM és 5M spórolás

Egyedül Jonnu Smith nem nagyon mozdítható a fizuja miatt.

Mivel lejár majd Wynn is, így egy kezdő Tackle mindenképpen kell. De lehet kettő is, ha Brown sem hoz olyan évet, vagy megint sérült lesz a szezon zömében. Ez azért nem lesz olcsó mulatság. Jut majd CB1-re is, ha akarjuk és EDGE, LB is érkezhet nagy pénzért, annak fényében mit mutatnak idén a fiatalok. Ha nagyon akarjuk a WR sort is lecserélhetjük minimális halott pénz mellett és hozhatunk akár 2 sztárt is, ha ebben gondolkodnánk. Egy kezdő DT is szükséges lesz a jelek szerint. Plusz egy teljes draft class is érkezik még.

Éppen ebből kifolyólag elég jól festenek a kilátásaink az elkövetkező évekre nézve.

A jelenlegi 300 ezer az nem elég a szezonra, szóval fogunk még felszabadítani pénzt a roster lezárásáig.

Az abszolút uborkaszezonban kicsit körülnéztem, Sajnálom, hogy anno ezt a Barrios gyereket elpasszoltuk, pláne, hogy most Gunner–t is. (Fogalmam sincs ki lesz a returner-ünk, noha vannak jelöltek.) Az viszont biztos, hogy Ő jól járt, mert Nálunk nem hiszem, hogy kapott volna olyan szerződést mint a Jets-nél, 2 év $12M, garantált $7M, aláírási bónusz $5,4M. Meyers meg a rosterért küzd ~$4M-val, aláírási bónusz és garantált nélkül. :(, de Bourne sincs agyonfizetve. Agholor és Smith viszont eddig jelentősen túlfizetett.

Mindenki az 53-ért küzd majd, persze Berrios is, mert nem igazán sokat számít az hogy mi volt, hanem az, ami majd az edzőtáborba történik. Ám, úgy gondolom nem mindegy, hogy ki milyen pénzügyi háttérrel és versenytársakkal fut neki. Berrios négy rookie-val „versenyez”, Meyers eggyel, mert a WR szekciónkat Mi rutinos vevőkkel erősítettük (pl. Parker, Montgomery), és Nixon is oroszlánkörmeit mutogatja, azaz erősebbnek tűnnek a versenytársai. Berrios a 2. legjobban fizetett elkapója csapatának, Meyers viszont a 4., egy Berrios cut $7M DM, egy Meyers cut $0 DM. Szeretném, ha hiába aggódnék, mert jelenleg Meyers a kedvencem a csapatban.

Tavaly a legeredményesebb elkapó volt(yard-ban) ráadásul idén is szotyiért játszik. Igen ő a leginkább cut gyanús :-) 

No days off - gondolja MJ is és a kaliforniai Carlsbadban dobóedzéseket tart Agholor-al és Nixon-al. 

Off

Most kaptam egy levelet, hogy a 22-es szezonra a game pass international az országomban (Magyarország) nem lesz elérhető, így az előfizetés aug 1.-én lejár.

Van valakinek esetleg hasonló tapasztalata, vagy ezzel kapcsolatos híre?

Én is kaptam már két levelet, de abban ilyen nem volt - csak a marketing meg az augusztus elejei fizetési értesítés. Biztosan nem valami fake feladótól jött, hogy fizess, ha el akarod itthonról is érni?

Nem kér semmi ilyesmit. Semmilyen hivatkozás nincs benne, ami bármilyen kamu oldalra vinne és a info@service.nflgamepass.com címről jött. Konkrétan csak ezt küldték:

We would like to inform you that NFL Game Pass International will no longer be available in your country for the 2022 season. Your subscription and access to NFL Game Pass will expire on 1st August 2022.

Thank you,

NFL Game Pass International

Biztos nem szűnik meg nálunk, én (is) ilyet kaptam:

"Your subscription fee will be billed on or around August 1, 2022. The price of Season Pro in your market is changing from USD 143.99 to USD 146.99. For your convenience to spread the cost, you can split your 2022 subscription fee across 4 equal monthly payments of USD 36.75 by following the link here."

Azaz hangyányit emelkedik, de ez a mai infláció mellett semmi.

Az a mi saját problémánk. Az áremelkedés az csak a dollárosított részre vonatkozik. Mire a 4 részletben kifizeti az ember, addigra még többe kerül majd HUF-ba, mint amennyiért most váltanánk a dollárt. Simán 400 fölé mehet addigra..

Nyílván minden megoldható a vpn vilagában. Belépve a megújításnál kiírja, hogy augusztus elsején újul meg. Ergo akkor majd meglátjuk mi fog történni.