A számokon túl - 8. hét: Patriots @ Jets

Kép
A számokon túl

Egy hét pihenő után visszatér a cikksorozat, ezúttal a Jets elleni mérkőzés, valamint az első nyolc találkozó EPA-jét vettem górcső alá.

Kezdjük a Jets elleni találkozóval

EPA_Offense

Igencsak furcsa dolgot mutat a hétre vonatkozó EPA/play, hiszen a passzjátékok nem emelték, de nem is csökkentették a várható pontok számát, ellentétben a futással, aminek negatív lett az EPA-je. Minek köszönhető ez? Mi másnak, mint a támadófalnak? Rengeteg negatív yardos játék - a futásoknál is. A harmadik és hosszú szituációknál pedig értelemszerűen nagyon alacsony az abból a driveból várható pontok száma, így nagyon csökkeni már nem tud az érték. Ezért is becsapós picit a statisztika, legyen szó bármilyenről is. Ahogyan szokták mondani; a hazugságok mértékének "sorrendje": kis hazugság, nagy hazugság, statisztika...

EPA_Defense

A futást jól fogta az egység a Jets ellen, a második legjobb volt a héten a ligában, csak a Saints fért be elénk. Passzjátékok terén voltak ezúttal hiányosságok, hiszen a szezonátlag alatti volt az EPA, de még így is negatívban maradt az érték.

EPA_QB

Többször lett már értékelve Mac Jones teljesítménye a hét során. A támadófal borzalmas játéka értelemszerűen rá is hatással volt. CPOE-ben egyébként a ligaátlagot hozta, de EPA/playben az alsó 10-be tartozott. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a Colts ellen - és majd persze a későbbiekben - milyen számokat fog hozni, mert egyelőre úgy tűnik a sophomore slump nála is érezteti a hatását.

EPA

Az összesített ábráról is az jön le, amit sok szurkoló gondolt, érzett a meccs folyamán. A védelemnek köszönhetően (na meg Folknak) sikerült behúzni a W-t, hiszen a védelmünk top 5-ös volt a héten (Jets logó mögött elbújva), már csak azt a fránya támadójátékot kéne rendbeszedni... A Colts ellen sem lesz könnyű dolga az egységnek, főleg ha Andrews nem tud visszatérni.

Nézzük meg, hogy mit mutatnak az összesített számok

EPA_Offense

Azt lehet mondani, hogy a passzjátékunk olyan volt ezen a meccsen, mint a szezonban összességében - se nem pozitív, se nem negatív. A futójáték picit gyengébben teljesített, de ott nagyon nagy a tömörülés, szóval még mindig tartom azt, hogy jól futó csapat vagyunk. Azt gondolom, erre is kell és fog is a csapat építeni, mert sem Jones, sem pedig Zappe nem tudja a hátán vinni a passzjátékot jelenleg. Ha a Coltsot nézzük, gyakorlatilag az egyik legrosszabb támadóegység az övék a ligában (ki is rúgták a támadókoordinátort). Ott van a csapatban egy bizonyos Jonathan Taylor, aki sérüléssel küzd, de ha játszik, akkor rá mindenképpen oda kell figyelni.

EPA_Defense

Passz ellen nagyon rendben van a csapat - emiatt nem is kell aggódni. A futás már egy érdekesebb kérdés. Összességében itt is negatív az EPA, de látható, hogy ligaátlag alatti a teljesítmény. Pont azzal lehet tehát minket megverni, amivel mi szeretnénk az ellenfelet: futójáték, órapörgetés stb. Wise és Judon jól szerepel a falban, a többieknek kéne fellépni. A Jets ellen nem mutatott annyira rosszul a futás elleni védekezés, de ne felejtsük el, hogy a legnagyobb fegyvere a new yorkiaknak ACL-szakadás miatt hiányzott.

EPA

Az overall statisztika is jól leírja, mi a helyzet jelenleg a csapatnál, ez a védelem ott van a liga legjobbjai között. A támadósor rengeteg turnoverrel rendelkezik, ami egyáltalán nem volt jellemző ránk az elmúlt évek során. Egyértelmű, hogy a Chiefs, Bills, Eagles trióhoz nem lehet felnőni a támadójáték terén, de van ebben az offenseben potenciál, csak ehhez több mindennek klappolnia kéne, na meg persze az sem ártana, ha nem kapnánk egy félidő alatt 5 sacket meg 10 negatív yardos szerelést...

Hozzászólás

Nem sokat javult a helyzete a csapatnak az elmúlt pár hétben. Viszont Brissette  szárnyalása meglepő!

Egyébként közben Cannon is agyrázkódás protokoll alá került. :(

A támadófalnak nagyon fel kell kötnie a gatyát, főleg a Colts pass rush ellen... Nem lesz könnyű. Go Pats!