Szezon tippelde - Ezek a várakozásaitok

Kép
Flying_elvis

Őszintén megmondva nagyon örültem ennek a számnak, mivel ez azt mutatja, hogy a Brady éra és a Patriotshoz mért gyenge szezon után sem tűntek el a szurkolók és vagyunk, vagytok továbbra is a csapattal.
A 66 fő valódi tippsort 4+1 extra tippsorral egészítettem ki. Egyrészt kíváncsi voltam, hogy a kinti szakértők mit tippelnek, ezért 4 cikk alapján elkészítettem 1-1 tippsort, így idén ők is velünk játszanak. Számukra nehezített pálya, hogy három fő már májusban leadta a tippjét és csak egy olyat találtam, aki augusztusban csinálta meg ugyanezt. Másrészt a +1 idén is az „átlag szurkoló” lesz, magyarán megnéztem, hogy a 66+4 fő mire tippelt többségben és így alakult ki az ő tippsora.

A SZAKÉRTŐK

A szakértőink 9-11 győzelmet várnak a csapattól, de a playoff részvétel nagyon billeg náluk, sokan utolsó mérkőzéses döntésre számítanak, tehát a 18. heti Miami elleni idegenbeli mérkőzés - amin „legendásan” alul szoktunk teljesíteni - kulcsfontosságú lesz a csapat számára.
A 4 szakíró a SportsNaut, CBS Sports, NBC Sports Boston, Patspulpit oldalaktól került ki. Eredeti cikkek linkje elérhető ezen írás végén.

1


 

Mind a négyen egyetértenek abban, hogy a Tampa, Cleavlend, és a 2 Buffalo mérkőzés az vereség a csapat számára, míg az Chargers elleni nagy valószínűséggel, vereséggel zárul. Kissé meglepő, hogy a CBS-nél úgy gondolják, hogy a Falcons elleni mérkőzés szintén vereség lesz, holott ezt a 70 fős tippsorból mindössze 10-en gondolják így.


OPTIMISTÁK ÉS PESSZIMISTÁK

2

Kezdjük az optimista oldalon. Idén is érkezett egy tippsor a hibátlan szezonra, ami már annyiból több mint a tavalyi, hogy idén nem elég 16W-t gyűjteni, mivel már 17W kell, így a Patriots a saját teljesítményét tudná túlszárnyalni. Kívánom, hogy legyen így, de személyes véleményem, hogy ennél keményebb lesz a szezon. Az optimizmus dobogóján holtversenyben ketten is állnak összességében 16 győzelemmel, viszont a kettejük tippsorában eltér, hogy hol lesz a vereség. Egyikük megmaradt Brady szurkolónak (bocs) és a Tampát várja győztesnek a negyedik héten. Megjegyzem, hogy Brady egy újabb elit klubhoz csatlakozna, mivel azzal meglenne neki a győzelem a 32. franchise ellen is. Másikuk viszont a Buffalo elleni mérkőzést látja veszélyesnek.

A pesszimista oldalon Zarathorn elég komor jövőt látott az üveggömbjében, mivel mindösszesen 4 győzelemre lát esélyt a szezon során. Még szerencs, hogy a Jets ellen kétszer játszunk és így ellenük begyűjthetjük győzelmeink felét. Ahogy a másik oldalon, úgy a bottom 3-ban is holtverseny van a negatív szezon oldalán. Egyaránt 8-9es végeredményt várnak és azt, hogy nem jutunk be a rájátszásba, viszont érdekes, hogy a két tippsor elég fej-fej mellett fut, de a szezon végén vagy benne egy nagyobb eltérés.

Bár az optimista és pesszimista kifejezéseket használom, mert a saját nézőpontomból ezek ilyen tippek, de majd a játék és a csapatok megmutatják, hogy ki adott realista tippsort. Mert ugye előfordulhat, hogy a mostani 16-1-es optimista tippsor is pesszimistának fog számítani a végeredmény tükrében.

ÁTLAG SZURKOLÓ ÉS ÁTLAGOS SZURKOLÓK

Ahogy mondtam készítettem egy „Átlag szurkoló” tippsort az összes 70 tippből, ami alapján 11-6-al zárjuk a szezont és bejutunk a rájátszásba. Nekem személy szerint ez a hol írja alá kategória. Ha eljátszom a gondolattal, hogy „aláírtam” és beírom végeredménynek, akkor az jön ki, hogy 8 tippsor is 16 találatot érne el, viszont teli találat nem lenne. A 16 találat azt is mutatja, hogy 10-12 győzelemmel zárnánk a szezont.
A legveszélyesebb ellenfelek eszerint a Tampa, Chargers, Cleveland, Tennessee, Buffalo, Miami hatosfogat. Ez ugye abban is veszélyes, hogy két csoportellenfél került fel a listára, akik ellen a vereség sokat számít majd a csoporton belüli eredményhez, ami egyenes ráhatással lesz a playoff részvételünkre. Ugyancsak érdekes, hogy ezen két csapat esetén az idegenben játszott mérkőzéseket tette a többség vereségre, míg úgy érzik, hogy hazai pályán meglehet a győzelem ugyanezen csapatok ellen.

3

LEFUTOT MÉRKŐZÉSEKTŐL A KÖRÖMRÁGÁSIG

Ahogy fentebb már kiderült a csapat nagy szerencséje, hogy a Jets-el egy csoportban van, legalábbis a várakozásaink ezt mutatják. A Jets elleni 7. heti hazai mérkőzésre mindössze egyetlen olyan tipp jött, hogy ott vereséget fogunk szenvedni, tehát ez tipikusan az a mérkőzés, ahol „kocsit, házat” felrakhatunk a csapatra, azt vagy nyerünk vagy meglepődünk a veszteségeinken.
A második tuti mérkőzésünk a Jacksonville elleni, de itt már 3 voltak akik nem merték bevállalni a győzelmet. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Miami, Jets, Carolina hármas fért fel, itt egyarán 5 szurkolótársunk volt a 70-ből, aki szerint ez a mérkőzés nem W.

4


 

A fix győzelem mellett meg kell néznünk a 0,500 környéki mérkőzéseket, hiszen ebből van 3db 0,45-0,46 közötti valószínűséggel. Talán ezek a legfontosabbak, hiszen itt úgy érezzük, hogy nincs papírforma, ennek megfelelően, ha a maradék mérkőzések csak 50-50-ben lennének, akkor nem mindegy, hogy 7-7-ről 10-7 vagy 7-10 a vége.
Az egyik ilyen a Miami elleni idegenben játszott mérkőzés az utolsó héten. A szakírók szerint is sorsdöntő lehet a rájátszás szempontjából, hogy itt mit érünk el. 33-37 arányban a vereség van többségben a tippsorokban. Valahogy az a meleg stadion ott a szezon végén nem fekszik a csapatnak és ezt a szurkolók is érzik, hiszen ne feledjük, csupán pár sorral feljebb olvasható, hogy a Miami elleni szezonnyitó az egyik legnagyobb tuti W a csapat egész éves naptárában. Pedig a Patriots álmosan szokott kezdeni és decemberre kerül csúcsformába.
A következő billegő mérkőzés a Chargers elleni, itt töredelmesen be kell vallanom, hogy engem ez az eredmény (meg a Cleveland) elleni meglepett, nem éreztem ennyire erősnek a csapatot, hogy 32-37 arányban adjuk neki a győzelmet (megj.: 1 fő nem tippelt erre a meccsre, itt csak 69 tippünk van). Hasonló a dolog a Cleveland csapatával is. Az utóbbi években nagy reménnyel vágnak neki a szezonnak, mert a játékos állományuk most erre ad alapot, de végül valahogy mindig félremegy nekik valami. Ez a két mérkőzés a 8. és a 10. héten lesz, így addigra lesz valami reálisabb rálátásunk a szezonunkra.

Szintén a biztos eredmények kategória az alsó három, csak ez ellenkező előjellel. Az első érdekesség ami feltűnik, hogy a Bottom3-ból kettő mérkőzés is hazai, ennek ellenére gondoljuk úgy, hogy nincs esélyünk a győzelemre.
A Tennessee elleni mérkőzést értem. Feltehetően még sokaknak fáj az eddigi utolsó rájátszás mérkőzésünk és hogy ott mennyire tehetetlenek voltunk ellenük.
A 4. héten jön a Tampa, meg legfőképp Brady. A regnáló bajnok ellen vereséget behúzni nem túl pesszimista dolog, de bízhatunk abban, hogy BB-nél senki nem ismeri jobban Tom-ot és hátha valamit elő tud húzni a kalapból amivel kellemetlenné tudja tenni számára a hazatérést.
Számomra szintén meglepő volt, hogy nem a Tampa elleni volt a legbiztosabb bukó, ha tippelnem kellett volna, hogy mit olvasok itt, akkor nagy valószínűséggel Tom csapatát vártam volna ide. Na de a Bills elleni idegenbeli mérkőzés sem ok nélkül van itt. Nem gyengültek tavaly óta és a Patriotsnak nagyon jó szezont kell futnia, ha vissza akarja szerezni a csoport trónját. Valószínűleg itt a 13. héten végeleg eldől majd, hogy marad-e még esély megszerezni a trónt vagy csak a wild card-ban reménykedhet a csapat.

Kenny

Szakértői tippek: 1, 2, 3, 4

Hozzászólás

Kenny, ez bitang elemzés, főleg ennyire gyorsan a tippelés lezárása után - szuper munka, köszönjük szépen! 

Az átlag szurkolókból én WIN-re vettem a Tampa meccset, ezt be is tettem a BOLD-omba - nem maradtam Brady szurkoló (ebbe bele se megyek :) ), sokkal inkább BB hívő és azt remélem, hogy az öreg krampusz azzal a rengeteg eszével kitalál valamit, ami valamennyire semlegesíti Tommyboy zsenijét és ráadásul a csapat meg is tudja valósítani. Ez a tipp inkább a reménynek szól, mint a meggyőződésnek. :-D De BOLD-nak nekem megfelel.

Kérlek ne vedd offenzívnek az "átlag szurkoló" kifejezést. Pusztán átlagot vontam, innen a név és megnéztem, hogy ki az aki ehhez közel tippelt (tavaly én is közte voltam, idén épp csak lemaradtam).

Illetve szerintem nem szégyen Brady pályafutását követni és szurkolni neki, hogy minél szebb legyen a levezetése, de a Tampának nem tudok szurkolni. Ettől függetlenül én is L-re vettem a 4. hetet, de minden meccshez úgy fogok leülni, hogy a W-t szeretném látni és azért szurkolok.

Nagyon szép, köszönjük!

Köszönjük az elemzést.

Mindenhol leírják a Jetset, de szerintem nem olyan egyértelmű az a win sem. Wilson kifejezetten jónak tűnik és új az edzői gárda is. Az egész csoportunk egy óriási kérdőjel itt tényleg bármi lehet. Még azt se zárnám ki hogy a Bills tavaly csak egy fellángolás volt. Lehetünk itt még csoport elsők de még utolsók is.

Szerintem egyik meccs sem lesz könnyű, főleg az irányító kérdőjelek miatt. Minden meccsen kérdéses lesz hogy Cam mit tud produkálni, mivel gondolom ő lesz a kezdő ameddig véletlen be nem nyelünk 6-8 veszteséget zsinórban. Az egyértelmű volt számomra a látottak alapján hogy Jones fényévekkel jobban passzol és egyre gyorsabban is olvasott. Cam is gyorsult valamelyest tavalyhoz képest (bár azt túlszárnyalni nem volt nehéz) sajnos mire eldobja a lasztit lemegy a Nap is. Bízom benne hogy engedik majd futni is, úgy hátha hatékonyabb lehet. A védelem és a futó gárda szerintem parádés lesz idén. Ha meccsenként 2-3 TD-t tudnánk hozni már jó esélyekkel nyerhetnénk a meccseket.

Akiről még nagyon nem esett szó az Mcdaniels, ennyi fegyverrel jó lenne ha belenyúlna a kreatív dobozba és kihúzna meccsenként pár furimányos játékot.

Köszönjük Kenny, ez ismét szuper munka.

Az elemzést olvasva hirtelen vetekedni kezdett bennem két érzés: de jó lenne már januárban lenni, hogy lássuk, mennyire jöttek be a tippek, ill. dehogy lenne jó, hiszen akkor lassan véget ér, amire lassan háromnegyed éve várok. 

Aztán győzött a harmadik, legyen már szeptember közepe, a többi meg majd jön magától...

"Idén is érkezett egy tippsor a hibátlan szezonra" - amit rendkívül komoly előkészítő és elemzői munka előzött meg. (A szaküzletben a megfelelő dupla IPA kiválasztása, precíz hűtés - nem túl hűtés!!! - , elfogyasztás, szakszerű tipp komment megírása)

Azért remélem, hogy legalább az első két fordulóig kitartok ;)

Közben Cam Newtont kiraktuk. :o

Mondjuk az enyém, ami CN kezdésről és 10. forduló körüli váltásról szólt, meg is bukott, de bánja a fenyő, ha jól leszünk MacTen-nel 😃

Köszi Kenny! 🙏🏼 Nagy vagy. Go Pats! ;)

Szuper elemzés! Nagyon köszönjük!