THPFC Podcast 103

Kép
podcast

Elérkezett a szezonzáró adás, amelyben beszéltünk a Bills elleni csúfos Wild Card-vereségről, összegeztük a csapat 2021-es szezonját és kiosztottunk néhány díjat is!

2021-es szezon
Podcast Tippelde Összpontszám Hármas összpontszám Százalék Hármas %
Kenny 38 23 57,58% 57,5%
Tzimisce 20 17 40% 42,5%
Increay 46 24 60,53% 60%

 

2021-es szezon
Szezondíjak Év Játékosa Év Csalódása Év Pillanata Év Meccse
Kenny Matt Judon Jonnu Smith Meyers első touchdownja Titans
Tzimisce J.C. Jackson Nelson Agholor Bills elleni gameplan Falcons
Increay Kyle Dugger Josh Uche Bourne TD-je a Browns ellen Browns

Hozzászólás

Köszi az egész éves munkát Srácok! :)

Off:

A mi "csúfos" vereségünk sehol nincs a GB vereségéhez képest a sz@rul játszó Garoppolo által vezetett SF-tól. Ezért sem értem a fanyalgókat az idei szezon után. 

On:

Ez köszönhető a lebonyolításnak. Mi is szívtuk már meg, hogy jó alapszakasz után jött egy betli meccs és a GB (ismét) eljátszotta ezt.

Sziasztok! Előszőr én  is köszönöm az egész éves munkátokat. Nagyon sok dologgal  egyetértek  Veletek. Egy pár gondolatatot én is szeretnék megosztani. Mac teljesen megfelelt az idei év várakozásainak. A támadó oldalon egy igazi playmaker lenne szükség. Az edzői oldalon JMD-t én már 4-5 éve elküldtem volna - több éve play hívások kiismerhető, nem a játékosokhoz  és a támadó falhoz kellett volna playbook-t készíteni, és mind emellett nem tud meccs közben váltani. Még itt talán egy jó támadó edzői is elférne. Védelem játékos fronton hatalmas takarítás szükséges  és új igazolások aki elérhető vagy draft. A védelem  leolvadását ahogy már írtam erőnléti és Steve B.-nek edzőknek  tudom be. Én is örülnék Floresnek de  kicsi az esélye( BB egyik legjobb tanítványa)ne kövezettek meg de  ha  idén újra Matt Patricia lesz a védelmi  főedző és marad Mayo segédedző. Amin sokat gondolkodtam 3-4 éve  nem látok a draftolt játékosok fejlődését, inkább visszafejlődést  aminek az eredménye speciális cs. mennek  vagy cut. Részemről erős edző váltásra ami új szemléletet hozna  és  speciálisabb kiegészítő személyzetre lenne  is szükség lenne a frissen igazolt vagy draftolt játékosok számára. Kíváncsian várom az edzői és játékosok mozgását az idei évre, milyen irányban megyünk tovább,  hogy fog haladni az újjá építés.

 

Sziasztok,

Nagyon régen írtam a honlapra, de általában olvasgattam a cikkeket, kommenteket és szorgalmasan hallgattam a podcast adásokat. Nagyon köszönöm az egész éves munkátokat, mindig öröm a Pats.hu oldalát olvasgatni.

Én a csapat problémáit elég komplexen látom. Röviden talán úgy lehetne összefoglalni, hogy az évek során hozott kisebb-nagyobb rosszabb döntések, edzők elvándorlása és még rengeteg belső tényező, amiről nem is tudunk meggyengítették a csapatot és már nincs itt Brady, hogy ezeket a hibákat a győzni akarásával és a clutch formájával áthidalja. Szerintem ez az offseason nehéz lesz, de úgy érzem, hogy néhány nehéz döntéssel meg lehetne oldani a problémák nagy részét. Én ezeket a prioritásokat látom:

1. Kell egy DC. Tudom, hogy BB nem szokta egyből kinevezni DC-nek az embereket, először lesz egy éve, amikor csak a játékokat hívja kvázi levéve a felelősség egy részét a válláról és utána nevezi ki védelmi koordinátornak BB. Szerintem idén Steve Belichick - ha tényleg önállóan hívta a játékokat - sokszor leszerepelt és szép magyarul mondva "outcoachingolva" lett. Jobban örültem volna, ha Mayo kapja meg a kizárólagos játékhívási lehetőséget, mert ő egy elképesztően intelligens LB volt, nagyon jól látott a pályán és szerintem felülmúlta Hightowert (legjobb éveiket összevetve). Nem véletlenül akarják főedzőnek Mayo-t sok helyre, bár még szerintem korai lenne kicsit. BB-nek lesz egy nagyon kellemetlen beszélgetése a fiával / fiaival a védelemről, mert valószínűleg őket nem fogja kirúgni, habár hasonló teljesítmény miatt lehet mást elküldene / kisebb felelősségű pozícióba tenne.

2. JMD-nek szerintem mennie kell, nagyon örülnék, ha a Raiders elvinni (bár remélem Zieglert nem vinné magával GM-nek, mert az ő munkáját nagyon szeretem). JMD játékhívásai szerintem kreatívak voltak 15 évvel ezelőtt, de már nagyon elhaladt mellette a foci. Nem kell folyton trükkös játékokat játszani, de egyszerűen a hagyományos futással alapozzuk meg a passzjátékot filozófiája már nem működik. Sokkal jobban futunk, ha nem a falon belülre (ott szerintem kicsit könnyűek/gyengécskék vagyunk), hanem a tackle-ökön kívülre futunk és nem értem, hogy miért középen erőltetjük mindig. A passzjátékban is ritkán van kreativitás én jobban örülnék egy fiatal edzőnek, aki kicsit bevállalósabb, aki maximalizálni tudja majd Jones pontosságát és aki sokat tud segíteni a másodéves fejlődésben.
Egy új OC-vel remélhetőleg egyszerűsödne is a playbook, mert úgy érzem ez a mostani se a QB-nak, se az WR-eknek, TE-eknek nem jó. Az opcionális route-oknak megvan az előnye, de baromi nehéz elérni, hogy ugyanazt lássák az emberek az adott play-nél. Egy kreatívabb, de fix útvonalfával jobb eredményeket lehetne elérni, mert Mac Jones-nak megvan a játékhoz az esze és képes végigmenni 3 olvasáson egy play során, de lehet ez saját tapasztalatból.

3. Draft. Muszáj lesz egy jó draftot összehozni, elég sok a hiányposzt, de valahogy okosan kell csinálni: olyan posztra, ahol azonnali erősítés kell pl. defensive end, elkapógárda stb. lehet én free agency-ről vagy trade során hoznék valakit, de pl. linebackert draftról hoznék. A draft még odébb van, még nem néztem utána a lejáró szerződésű játékosoknak és még azt se tudjuk, hogy ki hagyja abba a játékot vagy ki folytatja. Muszáj Mac Jones-nak hozni egy igazi WR1-et, akivel meglesz a kémia.

Összefoglalva: nehéz offseason lesz és nem lennék BB helyében, mert kemény döntéseket kell meghoznia a következő szezonig, de ha nem történnek radikális -személyzeti- változások, szerintem nem fogunk tudni érdemben nagyot fejlődni.

Én bízom benne, hogy elviszik JMD-t, hogy Mayo marad DC-nek és hogy támadókoordinátornak vagy jön valaki az egyetemi közegből, vagy a ligából valaki jól eldugott nevet, de egyelőre a csapat edzői közül nem látom azt, hogy ki az aki többet hozzá tudna tenni JMD-nél a támadójátékhoz és sajnos az amire JMD képes, az még mindig kevés lesz.

Akárhogy is lesz, go Pats. Én optimista vagyok a jövőre nézve. :)

A pénzt mindig meg lehet oldani. :) 

Pl. Agholornak szinte csak eszmei értéke van, lehet el lehetne cserélni olcsóért vagy ha nincs sok dead money utána én azt se bánom, ha kivágják. Isaiah Wynn-t is el lehetne küldeni, Trent Brown mehetne balra vagy Onwenu, szerintem mindkettő megbízhatóbb. Hunter Henry és Judon szerződését valahogy át lehetne alakítani, hogy jövőre ne legyen ekkora cap hit. Szerintem a lehetőségek száma majdnem végtelen, csak muszáj drasztikusat lépni, mert túl sok dologban kellene fejlődni és az kockáztatás nélkül nem megy. 

Agholort az idei éve után szinte kizárt hogy el tudjuk cserélni, kivágni nincs értelme gyakorlatilag (10 milliós DM, 5 millás spórolás, ez tradenél fordítva), Wynn-nek ott az ötödik éves opció, őt csak cserélni lehet, kivágásnál az egész fizetése DM lesz, Brown szabadügynök, szóval vele meg kéne egyezni előtte. Ami a tényleges megoldás, az az átstrukturálás, az meg ugye a későbbi évekre tolja a "bajt".

Pontosan, ezért van szűk mozgásterünk az idén, a draft is kb. 10 milla ha minden játékost draftolunk a cetlinkkel, ezért kár álmodozni skill játékosokról. Nem tudom pl. a Kansas, Rams hogyan csinálja, hogy tele van skill játékosokkal és még van pénzük is.

Sziasztok,

Én is köszönöm az egész éves podcastokat, remélem jövőre is tudjátok/akarjátok folytatni .

A JMD kérdést én úgy látom, hogy az a rendszer amit működtetni akar egy tökéletes  rendszer ha minden működik.DE, az elmúlt 2 év megmutatta hogy jelenleg ez csak döcög.Mikor működött akkor egy évek óta a rendszerben lévő( és ráadásul elég jó :-) ) QB volt+ a vele összeszokott WR(+TE)-ek. MJ-nek még fejlődnie kell szerintem kell még neki 1-2 év mire elérheti a benne lévő potenciált, illetve ha ez a rendszer marad akkora lehet teljesen komfortos vele. És ehhez kellenek a WR-ek akik a rendszerben tudnak működni. Ami pedig talán a legfontosabb lehet kell egy srác aki tudja a legfontosabb elkapásokat hozni (akik pl ilyenek voltak TB-nek:Welker,Edelman,Amendola,Gronk) akinek "bekötött" szemmel is oda lehet dobni pl a 3. kísérletet. Ilyen jelenleg még nincs meg (leginkább Henry és Meyers aki most ehhez közel áll) - ezt az embert kell megtalálni/kinevelni.

 

Sziasztok!
Én is régen írtam, de mivel az oldalt napi szinten követem, és a podcast-et is rendszeresen hallgatom, szeretném megköszönni az egész éves önzetlen munkátokat, azt hogy munkátok mellett, egyéb tevékenység kárára biztosítjátok itt egy közösség részére az alapvető információkat a csapatról!
Természetes, hogy vegyes az értékítélet a szezonról, de józanul végiggondolva ki várhatta volna, hogy azonnal a csúcsra jutunk. A GOAT elvesztésével létrejött űrt egyszerűen nem lehet egy év alatt korrigálni. Évek óta tudott, hogy mily kevés tehetség volt a csapatban, amit irányító, edző, és nagy áldozathozatal kompenzált. Ezt korrigálni évek kellenek, még úgy is, hogy az öreg bevásárolt az idei szezonra. És ennek maximálisan láttuk is eredményét, de a csoda az lett volna, ha 100%-ban klappol minden, egyből. A legjobb  szándékkal sem sikerülhetett az összes FA választás, főleg úgy, hogy eleve tudtuk a rizikóját (pl. Agholor). De Judon-ra, Henry-re, Bourne-re lehet építeni.
Ami számomra örömteli volt, az idei évi draftolt játékosok minősége. Jones abszolút OK, előre károgtak a korlátairól, meg hogy mily kevésre tartják a szakírók, mégis azon a helyen, azon az áron maximálisan jól jöttünk ki belőle. Nagy valószínűleg nem lesz Mahones (sajnos még Allan sem), de lehet rá építeni. Úgy tűnik, ha kapna megbízható elsőszámú elkapót, akkor Meyers, Bourne, Henry, futójáték segítségével már a közeljövőben simán biztosítaná a támadójátékunkat.
Jónak tűnnek a 2. és további köröseink is (már akit láttunk idén). És sajnos itt jön ki markánsan, amit többen is írtatok, hogy éveken keresztül milyen pocsékul választott az öreg (vagy vki más is), mennyi értékes pick ment el használhatatlan játékosokra. Szerintem a (közeli) jövőnk, fejlődésünk kulcsa, hogy ne vigyék el Ziegler-t és Wolf-ot, akik tavaly levezényelték a draftot. Ha még két-három évig a mostani elvek szerint választanánk, plusz a lehetőségekhez képest invesztálnánk a piacról, én nem aggódnék.
És nagyon kellene, hogy az edzői stábban is legyen minőségi javulás. JMD-t sokan kritizáljátok, én is, néha hihetetlenül idegesítő dolgokat csinál, de szerintem most a védelem nagyobb gáz.
Sajnos nekem BB fiai nem NFL szint, a legjobbat akkor tenné velük meg a csapattal is, ha néhány évre elküldené őket az egyetemi ligába, vagy Shanaham vagy Harbaugh mellé. Aki talán az Mayo, valszeg elviszik, így kellene egy olyan védelmi agytröszt, aki BB segítségével rendet tesz (Martindale?), és a liga jelenlegi védelmi irányvonala szerint koordinálja felelősséggel az egységet. Konzisztens fal, fiatalabb, gyorsabb LB sor, Judon mellé még legalább egy tehetséges valaki. Szerintem JC-t nem fizeti meg BB, DMC-nek max egy éve lesz, tehát hátul is bajban leszünk.

De a remény hal meg utoljára, és ha covid-mentes nyár lesz, akkor nagyon remélem, hogy jók leszünk jövőre, és támadhatjuk a Bills trónját (ahonnan remélhetően elviszik Daboll-t).

Bízom benne hogy mozgalmas és érdekes FA piac és draft jön, szóval kitartás Pats-rajongók, már csak 8 hónap, és kezdődik újra...
 

McCourty azt nyilatkozta, hogy Steve Bellichick hívta a D játékokat: “The play calls, they kept changing. We kept trying something different. I mean, Steve [Belichick] called everything we had Saturday night, and just nothing went right for us.