THPFC Podcast 119

Kép
podcast

Hozzászólás

Köszi a podcast-et! Szerintem a Jonnu trade-ben erősen benne van az is, amit geo81 szurkolótarsunk írt, hogy így a jövő évi cap space-ből is felszabadul egy szép darab.

Yapp. Ahogy a podcastben is mondtam, így utólag ezzel a cserével (Jonnu-t Gesickire) abszolút elégedett vagyok, sőt. Nekem inkább az volt abban a pillanatban a furcsa, hogy Jonnu-ban láttam azt, hogy BoB jól tudná használni, ezt a lehetőséget viszont eldobtuk.

Sziasztok, emlékeim szerint pár hete olvastam Brady egy napos visszaigazolásáról, Kraft nagyon szeretné, azóta semmi info. Szerintetek ebből lesz még valami vagy tényleg ennyi volt. Számomra ez a rész nagy csalódás. 

OFF

BB a hétfői tulajdonosi értekezleten többek között Achord-ról is nyilatkozott: "...Jó edző, igen. 2020-ban a ST a legjobb volt a ligában. Nem hiszem, hogy ez lenne a probléma...."

Örülök, hogy így látja! Szerintem sem Archod tehet Bailey katasztrófális visszaeséséről, Folk elbizonytalanodásáról, Cody Davies korai kieséséről és az ominózus meccsen Schooler sérülés miatti hiányáról. (Az utóbbi jól odavágta volna Hines-t, oszt jónapot.) Ha úgy tetszik a ST volt a szezon folyamán, de főleg második felében a "legtartalékosabb" csapategységünk a formahanyatlások és sérülések miatt. Most kapott "erősítést" Board személyében, Davies és Slater is visszajött, van egy közepesnek tűnő punter-ünk, de lehet elkapunk valakit a draftról, Folk-ot egyelőre nem tudom hova tegyem.

Folk számai érezhetően visszaestek amikor már nem Bailey volt a holdere. Valamiért elbizonytalanodott emiatt. Lesz egy nyara összeszokni valaki mással. Nem tudom mit csinálhatott másképp Palardy, és az miért számított ennyit.

Örülök, hogy legalább ebben az uborkaszezonban mást is érdekel a ST tavalyi gyászosnak mondható szereplésének okai. A szurkolók többségét, és ez nem szemrehányás, csak annyiban érdekli a ST, hogy Mi sok yard-ot hordjunk vissza, az ellen keveset, a punt messze szálljon, a mezőny gólt meg úgy 45-50 m-ről rúgjuk be és kész. Amennyiben ezek többsége nem így működik, keresünk néhány bűnbakot, pedig az okok fontosabbak, mert ezek orvoslása adja majd a javítást. Nézzük pl. a mezőnygól rúgást, amelynek nyilván van egy megszokott időintervalluma, ritmusa. A LS labdaerőssége, íve, a H labdaelhelyezése a szokott vagy az aktuálisan megbeszélt módon (nem hiszem, hogy csak a fűzővel kifelére kell figyelnie!) és pont akkorra, amikor a rúgó odaér egy sajátos emberi szimbiózist igényel, amit a Cardona-Bailey-Folk trió a 3 együtt töltött év közel 120 mezőnygól kísérletével szinte automatikussá tett, az edzésmennyiségekről nem is beszélve. Nem azt mondom, hogy Addington „kutyaütő”, hanem azt, hogy Cardonának van valami speciális készsége/és most már rutinja is erre a posztra, amit BB is jól tud/lát, hiszen gyorsan újabb 4 éves szerződést kötött Vele, noha jól tudja, hogy nem Bailey kapja majd a snap-jeit, hanem egy új fiú. (Palardy H tevékenységéről nincs infóm, de Addigton Nálunk játszotta első NFL meccsét.) Kb. ugyanez volt a helyzet, amikor kiesett a punt protektorunk vagy a leggyorsabb gunner-ünk. Persze helyettesítette Őket Valaki, de a minőségük sokkal gyengébb volt (talán itt kellett volna néhány fiatalnak előre lépnie?), hiszen a szűk roster nem engedi meg a ST minőségi backup létszámát.

Én bizakodó vagyok a ST ügyében, nem lehetünk még egyszer ilyen szerencsétlenek, mint tavaly, amikor szinte minden, ami rossz lehet, összejött.

Ne haragudj, de az edző felelőssége nehezen vitatható ha egy csapategység ennyire leszerepel. Az ő felelőssége és pont. Ezek után lehet beszélni mentőkörülményekről, amiket te is említesz. Nyilván elbeszélgettek vele, és igen, úgy döntött a vezetés, hogy kap még egy esélyt, de felteszem ha a következő év is így megy, nem hiszem hogy maradni fog, akármilyenek a körülmények. Ennyi erővel MP-t is felmenthetjük, mert a Pats elkapó sora a liga alsó felébe tartozott (a szakértők szerint), meg rossz volt a fal és sok volt a sérült, amiről nem tehet. És igen BB is benne van nyakig, mert ő van mindenki felett. Ezzel együtt nem kell kirúgni őt sem.:)

Nem állítom, hogy Achord egy szuper ST edző, de nem hiszem azt sem, hogy 2020-as sikere óta amnéziában szenved. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a ST specialistáiból (LS, K, P, H stb.) egy játékos van és nincs WR4 vagy CB3 aki előre léphet. Igen, a meccset vagy annak egy-egy szituációját a játékosok nyerik meg és az edző veszti el és természetesen övé a felelősség, a kérdés csak az milyen mértékben. Mert mi van akkor, ha a ST edzőnek szinte teljesen elfogynak és/vagy hirtelen „analfabétává” válnak az „egyke” speciális játékosai?

A Patricia-ügyet nem hasonlítanám a ST esetéhez. Az előbbi egy tudatosan megszervezett kísérlet kudarca volt, az utóbbi pedig szerencsétlen esetek sorozata. Természetesen lehet, hogy rosszul látom a dolgokat. :)

Breaking news!!!

Leigazoltuk Aaron Rodgers-t. Adam Schefter hozta le a hírt. Eltradeljük Mac Jones-t?

https://mobile.twitter.com/AdamSchefter/status/1637965176874967089

OFF

Hoyer 2 évre leszerződött QB2-nek JG mögé a Raidershez. Az expats játékosokat (11) az edzők/vezetők száma lassan utoléri a "fiókcsapatunknál": JMD, Ziegler, Lombardi, Hardegre, Bricillo, Schuplinski, Graham. :(

UPGRADE: Amendola returner asszisztensként csatlakozott a Raiders edzői stábjához.

Off: elég érdekes híreket olvasni, miszerint BB megharagudott MJ-re a hisztik és egy külső tanácsadó megkeresése miatt, és állítólag felmerült Mac elcserélése is (az első forrása Tom Curran beat writer, a másodiké Mike Florio - PFT)

Pletyka/szakértői eszelés van dögivel. Kihasználják azt, hogy BB ritkán kötelezi el Magát hosszú távra egy-egy játékos mellett, pláne, hogy JE visszavonulása óta nincs igazán ligaelit játékosunk és ebben a QB poszt sem kivétel. Ráadásul MJ-nek per pillanat nem igazán magas az ázsiója. BB-nek a „versenyeztetés” a vesszőparipája, ami általában jó, bár QB1 poszton most nem biztos, hogy szerencsés. Szerintem viszont nem akar egy új, kezdő QB-t, gazdaságos, minőségi cserét meg Én nem igazán látok. BoB véleménye döntő lehetne, de erről semmit sem tudunk, BoB egyelőre szótlan, fogalmunk sincs hogyan gondolkodik a jelenlegi irányítóinkról.:)

Én nagyon nem örülnék neki. Még mindig azt mondom, hogy lehet hosszabb távra megoldás MJ, vállalható összegért. Piacról szerezni irányítót hatalmas pénzekért lehet... meg nem is nagyon van kit (AR, Lamar?). Ez egy újjáépülő csapat, 1-2 év még szerintem belefér, hogy keresgéljék a hosszútávú megoldást.  

Tisztelem - plusz imádom - annyira a pletyka intézményét, hogy nem zárom ki 100%-ban, de azért mondjuk 97-ben igen :)

Leginkább a bedobott csapatok teszik jobban hiteltelenné, nehezen hiszem, hogy a Commanders elzárkózott volna pl a mostani ottani qb-roommal, vagy a Raiders inkább elvitte volna Jimmyt, mikor JmD bizonyítottan kedvelte Jones-t. Az Ő esetükben abban jobban hiszek, hogy rákérdezett a Combine-on és kosárka lett belőle, mint ezt a mostanit.

Na, de majd meglátjuk, ahogy szokták volt mondani..

Off: új 3. számú QB a csapatnál.

Patriots signed QB Trace McSorley, formerly of the Cardinals, to a one-year contract.

McSorley got extended playing time as a backup with the Cardinals last season after Kyler Murray's injury, and even started one game. He's got a career 51.6% completion percentage and has thrown one touchdown against give interceptions. He's also rushed 21 times for 79 yards. The soon-to-be-28-year-old is a depth add. It probably didn't hurt his chances that he went to Penn State, OC Bill O'Brien's former coaching grounds. 

Hát, nem tudom! Kicsit BoB Penn State-es nosztalgiájának tűnik, mert ott jól játszott. NFL-es 4 éve alatt számottevő meccse tavaly volt először 6. Tavalyi stat.jaiból: 54% passzpontosság, 5,4 yardátlag, 0 TD, 5 INT. Camp body? Hm.

A 90-es roster edzéseihez muszáj megfelelő számú QB-t a rosterre tenni, hogy minimális legyen az üresjárat az O-s gyakorlatoknál. Gondolom, az sem baj, ha az OC minél hamarabb tud nekik adni valami playbook szerűséget, amiből a hivatalos edzésekre már fel is tudnak készülni a résztvevők. A 90-es roster limit szempontjából mindegynek tűnik, hogy a draft előtt, vagy után töltik fel a spot-okat. Viszont minél hamarabb történik ez meg, annál több játékos közül lehet válogatni. Végül meg, ha az OC és a QB már dolgozak együtt akkor talán sokkal olajozottabb lehet a két ember közötti munkaviszony, ami növeli a hatékonyságot. Mivel az ilyen közös edzések száma limitált, ezért minden kis hatékonyságnövelési esélyt meg kell ragadni. A draft-ról jövő QB-kkal szemben viszont megvan az az előnye, hogy már ismert, hogy mennyire "NFL képes" - még ha 2-4. QB is volt az elmúlt szezonokban -, mert van róla információ (mentalitás, csapatmunka, megbízhatóság, sebesség, tanulási képesség), és a 2-4. QB mivoltából adódik, hogy az előző csapatában is az adott csapat felkészülésben volt szerepe. Az ilyen játékosokkal kapcsolatban, a mostani felkészülési periódusban nem az a cél, hogy kiértékeljék őket - a draft-ról jövőkkel ellentétben - , hanem hogy részvételükkel előmozditsák az edzést. Aztán majd augusztusban eldöntik, hogy van-e még olyan dolog, amire használni tudják őket a szezonban.

Mostanában, az 53-as rosteren, amúgy is 3 QB-val kezdtük az idényt, illetve volt még egy a PS-ben. Most van 3, a 90-ből.

Elnézve az eddig fizuját, a szerződése valószínűleg amúgy sem fogja megborítani a cap-et és BB eddig sem habozott cut-olni senkit, ha ő úgy gondolta, talál helyette jobbat. Szerintem megtartjuk a régi szokásunkat és a draft 5-7 körében úgyis húzunk még egyet.

Pontosan tudom hogy a felkészülés során legalább 3 QB-ra szükség van, söt szerintem a draftról jön egy 4. is. Tehát nem a poszt igazolás volt számomra érdekes, hanem az érkező személyt nem tudom hova tenni, sohasem hallottam Róla és az eddigi statjai egy sikertelen NFL bemutatkozásról szólnak. Noha a FA piacon van még vagy 6-8 elérhető „sikeresebb” QB, amennyiben Ő volt a legolcsóbb és/vagy BoB kívánságára jött, nincs kérdésem.