THPFC Szerkesztőségi Első Körös Mock Draft

Kép
NFL draft

Holnap már itt is van a 2020-as NFL draft első napja és köre, így szokás szerint pár szerkesztővel, mi is csináltunk egy mock draftot.

1. Cincinnati Bengals (Spigo): Joe Burrow, QB, LSU

Óriási meglepetés lenne, ha mást választana a Bengals vagy akár elcserélné az 1/1-et. Sokak szerint Andrew Luck óta a legnagyobb tehetség. Mások kicsit tartanak tőle, hogy csak egy kiemelkedő éve volt. Mindenesetre a 60 touchdown és több, mint 5600 yard, amit 15 meccsen dobott 2020-ban magáért beszél. Ráadásul helyi, ohio-i srácról van szó. 

2. Washington Redskins (Increay): Chase Young, EDGE, Ohio State

Hallhatóak néhány helyről olyan hangok, hogy a Redskins húz egy Cardinals 2.0-át, és egymás utáni két évben irányítót húznak az első körben. Én ezt két oldalról sem tartom jó dolognak, sem Tuát(sérülékenység), sem Herbertet nem tartom 1/2-es játékosnak jelen pillanatban, illetve Chase Young az idei draft szerintem legjobb prospectje. Young kiválóan illeszkedik majd a fővárosiak új 4-3-as rendszerébe, Rivera és Del Rio pedig imádni fogják, ha egy ilyen tehetséges játékos landol a rosterükön az első körben.

3. Detroit Lions (balimate)Jeff Okudah, CB, Ohio State

A Pro Bowl cornerback Darius Slay csere útján távozott a csapattól . Jeff Okudah az idei draft legjobb cornerbackjeként hamar pótolni tudná Slay-t. Ráadásul kiváló emberezésben, ami fekszik a Lionsnak, hiszen a ligában mindenkinél többet védekeztek ilyen módon. Az ő draftolásával és Desmond Trufant megszerzésével stabilizálódna a Detroit secondaryje. Erre nagy szükség is lesz azért, mert a Lions szakmai stábján hatalmas a nyomás, hogy végre jó eredményt tudjanak felmutatni. Ehhez pedig szükség lesz a kőkeménynek ígérkező NFC North megnyerése.

4. New York Giants (raschy)Mekhi Becton, OT, Louisville

Több olyan tackle is van a drafton, akit jelenleg jobb játékosnak tartanak mint Bectont, azonban egyik sem rendelkezik olyan méretekkel mint a louisvillei reménység. A Giants az elmúlt két évben futót és irányítót draftolt az első választával, idén eljött az ideje, hogy ezeknek a játékosoknak megteremtse a lehetőséget is a ragyogásra.

5. Miami Dolphins (Spigo): Tua Tagovailoa, QB, Alabama

Neki elég rosszul jött ez a karantén, hiszen ősszel súlyos sérülést szenvedett és így nem tudta megmutatni, hogy menniyre egészséges (elmondása szerint teljesen). Ha nem lett volna több sérülése is (mindkét bokáját műtötték, illetve 2019-ben a csípőjét is), akkor versenyben lenne a Burrow-val az 1/1-ért. Így viszont Herberttel van versenyben a második kiválasztott irányító címért. Az utóbbi időben, olyan hírek jönnek, hogy a Miami jobban kedveli Herbertet, de azt gondolom, ez csak a szokásos mellébeszélés. Tua, ha egészséges (nagyon nagy ha), akkor sokkal jobb játékos Herbertnél.

6. LA Chargers (Increay): Isaiah Simmons, LB/S, Clemson

Ezzel a pickemmel megkavartam egy kicsit az állóvizet, Herbert helyett a Clemson üdvöskéje kerül a Chargershez. Herbertet még itt sem érzem BPA-nak, ennyire elöl pedig én inkább ezt a választást tartom jobbnak, semmint a needre választást. Tyrod Taylorral simán nekivághat a szezonnak a Chargers (esetleg Cam Newton?). Az új stadionba való költözés miatt mindenképpen fontos lenne ha lenne a franchise-nak egy új arca, emiatt védhető a Herbert-pick is, ám én úgy gondolom egy ennyire sokoldalú játékos szökőévente jön a draftra. Az amúgy sem gyenge Chargers védelem kap még egy top játékost a védelem közepére.

7. Carolina Panthers (balimate): Javon Kinlaw, DI, South Carolina

Javon Kinlaw a draft után a szomszédos államba teszi át székhelyét. Kinlaw a draft egyik legjobb védőfal játékosa. Nagyon fizikális, jól használja a nehéz kezeit és keményen támadja a támadófalat. Erőteljes első lépésnek köszönhetően, akár a két blokkolót is maga alá tud temetni. Nagyon hosszú karjai és nagy keze van. A testfelépítésének és az erejének köszönhetően sokoldalú játékos, aki fal több pontján is bevehethető. A teljesítménye még hektikus és még az egyensúlyán is dolgoznia kell. Az erősségeinek köszönhetően jól illeszkedik a Panthers újraépülő falába.

8. Arizona Cardinals (raschy): Tristan Wirfs, OT, Iowa

Elkapó fronton jelentős javulás várható a Cardinalsnál, hiszen megszerezték a Texanstól DeAndre Hopkins-t és a tavaly draftolt, de sérülés miatt nem játszó Hakeem Butler is bevethető lesz már idén. Éppen ezért Kyler Murray elé egy olyan falembert választ a Cardinals aki az utolsó egyetemi évében már a blokkolás minden tekintetében kimagaslóan teljesített. Wirfs az utolsó két évében mindössze 2 sacket engedett 889 passzjáték alatt úgy, hogy futásblokkolásban talán még ennél is jobb teljesítényt nyújtott. A gyenge pontját a nagyobb méretű, hosszabb karú defensive endek jelentik.

9. Jacksonville Jaguars (Spigo): Derrick Brown, DI, Auburn

Tavaly a Jaguars legnagyobb védelmi problémája a futás elleni védekezés volt. Ezen hivatott javítani Brownm, aki az idei draft legjobb belső védőfal játékosa. A fal belsejében a 0-technique-tól kezdve, egészen a 5-technique-ig tud játszani. Azonnali kezdő játékos pro-bowl potenciállal, főleg, ha még tud majd fejlődni passz siettetés terén is.

10. Cleveland Browns (Increay)Jedrick Wills, OT, Alabama

Bár a Browns megszerezte a szabadügynök-piacról Jack Conklint, ez még édes kevés lesz Mayfieldnek. Wills az egyetemen Tua Tagovailoa vakoldalát védte (ugye RT-ként). Passzblokkolásban kiemelkedő, futásblokkolása sem hagy maga után sok kívánnivalót. A legnagyobb kérdés vele kapcsolatban, hogy át tud-e állni LT-nek, valószínűleg ezzel sem lesz gondja. Igazi blue-chip játékos, az elkövetkező évek egyik legjobb tackle-je lehet az NFL-ben.

11. New York Jets (balimate): Andrew Thomas, OT, Georgia

Sam Darnoldot meg kell védeni minden áron. Tavalyi évben a New York Jets támadófala a PFF értékelése alalpján a 28. volt. Joe Douglasnél, a Jets GM-nél a falak megerősítése eddig is prioritás volt. Több potenciális OT jelölt került kiválasztásra amire a húzhattam a Jets-szel, így lecsúsztam Tristan Wirfs-ről és Jedrick Wills-ről. Viszont Andrew Thomas személyében egy nagyon ígéretes támadófalember kerül a csapathoz, akinek a fal mindkét oldalon több éves tapasztalata van. Hatalmas játékos, akit nagyon nehéz erőből legyőzni. Még nem teljesen kiforrott a technikája,de nagyon ígéretes karrier áll előtte.

12. Las Vegas Raiders (raschy): CeeDee Lamb, WR, Oklahoma

A Raidersnek elkapók és a secondary tekintetében van szüksége fejlődésre ahhoz, hogy előre tudjanak lépni. A tavalyi évben bukott az Antonio Brown projekt és szinte egész évben elkapó problémákkal küzdöttek ezután. Szinte minden játékosmegfigyelő egyet ért abban, hogy az idei évben elérhető legjobb elkapó CeeDee Lamb. Az oklahomai WR személyében egy technikailag rendkívül fejlett, NFL kész játékost kap a Raiders.

13. San Francisco 49ers (Spigo)Jerry Jeudy, WR, Alabama

Az utóbbi két évben mindig 1000 yard és 10 TD felett kapott el. Ízlések és pofonok, hogy ő vagy Lamb az idei draft legjobb elkapója, de mindegy is. Kyle Shanahan olyan fegyvert kap, aki bár nem a legerősebb testfelépítésű elkapó, de játék sebességével, hirtelen irányváltásaival és fantasztikus útvonalaival azonnal Jimmy G és a közönség egyik nagy kedvencévé válik majd.

14. TB12 Buccaneers (Increay)Austin Jackson. OT, USC

Tom Bradynek egy jó támadófalra van szüksége, ezt mi, Patriots szurkolók tudjuk a legjobban. A Bucs offense részlege nagyjából rendben van, a támadófalon azonban még csiszolni kell. Két lehetséges pickem volt ide (a harmadikat Máté elvitte előlem), Jackson, illetve a houstonos Josh Jones. Kettejük közül Jacksonra esett a választásom,ő talán készebb játékos, mint houstonos poszttársa. A USC Trojans baloldali tackle-je volt az előző két évben. Minden fizikai adottsága megvan, ami ehhez a poszthoz kell, de a technikáján még fejlesztenie kell. Egy korrekt baloldali tackle lehet belőle az NFL-ben.

15. Denver Broncos (balimate)Henry Ruggs III, WR

(Ezen a ponton el tudom hinni Elwayről, hogy ha bent lenne Justin Herbert, akkor kiválasztaná őt) Én viszont úgy gondolom, hogy a Denver támadósorába szükség van újabb fiatal tehetségre, hogy Drew Lock játékát segítsék. Henry Ruggs igaz, hogy nem a legjobb route-runner,de brutális sebességgel játszik, amit Lock erős karjával (+Mile High stadion különleges fizikai adottságaival :P) ki tudnának használni.

16. Atlanta Falcons (raschy)Kristian Fulton, CB, LSU

Desmond Trufant távozott, Kristian Fulton érkezik. Kulcspozícióban gyengyült az Atlanta védelme és rögtön az első körben meg is kell oldani. Fulton nem kész játékos, de a képességei megvannak, hogy remek CB legyen belőle az NFL-ben is. Ezt jelzi az is, hogy a kikényszerített sikertelen passzok számának tekintetében első volt az idén draftolandó védők között.  Nem csak a játék bizonyos technikai elemeiben, de erőben is fejlődnie kell ahhoz szembe lehessen állítani nagyobb testű elkapókkal.

17. Dallas Cowboys (Spigo)CJ Henderson, CB, Florida

Byron Jones személyében egy pro-bowl corner távozott Dallasból, CJ Henderson személyében egy potenciális pro-bowl corner érkezik Dallasba a draftról. Ha nem lennének szerelési problémái, akár Okudah-val is emlegethetnénk egy lapon. Tökéletes testfelépítés és atletikusság, végtelen potenciállal. 

18. Miami Dolphins (Increay): Josh Jones, OT, Houston

Úgy tűnik nekem jutott az offensive tackle-ök nagy része az idei mockban... Tuának is szüksége van egy jó támadófalra, a Dolphinsé pedig jóindulattal sem nevezhető annak, ezen hivatott majd javítani Jones. Tipikusan a "low floor-high ceiling" játékos, sok edző álma. Az alapvető képességei megvannak, de eléggé nyers még a mozgása, csiszolnia kell a technikáján, illetve a lábmunkáján. Nem az első évében fogja a legjobb teljesítményét nyújtani, de ez a Dolphinsnál nem is feltétlenül jelent gondot.

19. Las Vegas Raiders (balimate): Xavier McKinney, S, Alabama

A 12. választással CeeDee Lamb került a csapatba, így akárki is lesz a Raiders irányítója, kapott egy új játszótársat magának. Emiatt a 19. választással a Raiders seacondary kap erősítést az alabamás Xavier McKinney személyében, aki az idei draft legjobb safetyje. Igazi svájci bicska: 2019-ben 393 snap safetyként, 166 snap cornerbackként, 120 snap belső linebackerként, 113 snap külső linebackerként. Jól szerel és hatékony blitzelő.

20. Jacksonville Jaguars (raschy)A.J. Epenesa, EDGE, Iowa

Calais Campbell távozott a csapattól és Yannick Ngakoue szénája is kifelé áll, emiatt a Jaguars a második választási jogával is védőfalat erősíti. Epenesa az egyetem alatt több évében is domináns tudott lenni, így jóval biztosabb picknek számít több másik passzsiettetővel szemben. Technikailag még van mit csiszolni a játékán, azonban ez pont az a dolog, amiben a Jaguarsnak van tapasztalata.

21. Philadelphia Eagles (Spigo): Justin Jefferson, WR, LSU

JJ Arcega-Whiteside tavaly nem váltotta meg a világot, Jeffery mióta Philly-be igazolt, nem tudta hozni a chicagoi formáját, míg Desean Jackson már pályafutása vége felé tart. Tavaly egyik legnagyobb hiányossága az elakpó sor volt az Eaglesnek és ezt orvosolják most Jefferssonnal, aki slotból indulva kiváló útvonalaival és keménységével, azonnal Wentz egyik kedvenc célpontja lehet.

22. Minnesota Vikings (Increay):  K'Lavon Chaisson, EDGE, LSU

Everson Griffen távozott Minnesotából, így Danielle Hunter túloldalára érkezik egy ígéretes defensive end. Chaisson egy igazi szörnyeteg, természetesen jó értelemben. Hihetetlenül gyors és hajlékony, robbanékonyságával és technikájával a legjobb tackle-ök ellen is képes felvenni a harcot. Futás ellen is jól teljesít, hatalmas potenciállal bír. Az LSU védelmének egyik fontos eleme volt tavaly, az egyetlen kérdőjel vele kapcsolatban, az a sérülékenysége: 2018-ban elszakította a keresztszalagját, és tavaly is volt egy kisebb bokasérülése. Ezektől eltekintve Chase Young után talán a legjobb EDGE játékos az idei börzén.

23. New England Patriots (balimate)Justin Herbert, QB, Oregon

Jómagam úgy gondolom, hogy a valóságban Justin Herbert, mint a draft TOP  3 irányítója, nem lesz elérhető a 23. választással. Leszögezném, hogy én is annak a híve vagyok, hogy Stidham kapjon legalább egy év lehetőséget a bizonyításra és nem mennék fel a drafton egy másik irányítóért. De ez most egy szerkesztőségi mock draft és leesett hozzám az egyik legjobb irányító, így nem volt kérdés a választás :)

 A Patriots részéről Josh McDaniels kettesben beszélgetett vele a combine alatt és NFL körökben is van egy olyan vélemény, hogy a Patriots beleszeretett az irányítóba. Így úgy gondolom,hogy ha Herbert valamilyen oknál fogva el kezdene csúszni a drafton, akkor a Patriots megpróbálja megszerezni őt. De mivel Tua Tagovailoa sérüléséről a karantén miatt nincsen sok infója a csapatoknak, így aki Tua és Herbert megszerzése között vacilált, Herbertre fogja tenni a voksát. Ha tényleg akkora a szerelem Patriots részről, mint ahogyan a pletykák tartják, a csapatnak az 1/3 (Detroit Lions) picket kell bezsebelnie Herbert kiválasztásához...ez pedig már túl nagy ellenérték lenne.

24. New Orleans Saints (raschy)Laviska Shenault Jr., WR, Colorado

Laviska Shenault a legnagyobb fekete ló az elkapók között. Talán pont azért, mert vannak akik nem is az elkapók közé sorolnák legszívesebben. Fizikai adottságaival kitűnik a mezőnyből, egyes játékosmegfigyelők Shaquon Barkley-hoz hasonlítják. Az egyetemen sem volt fix pozíciója, ezért a játék technikai elemeiben még sokat kell fejlődnie, de ezek többnyire tanítható dolgok. A Saints szeret hibrid játékosokkal kísérletezni és emiatt Shenault tökéletesen fog illeszkedni a támadósorukba.

25. Minnesota Vikings (Spigo)Trevon Diggs, CB, Alabama

Mert olyan nincs, hogy nincs egy Diggs Minnesotában! Különben sem találni nagyobb lyukas posztot a vikingeknél, mint a corner. Mike Hugheson kívül a jelenlegi keretben senki sem játszott 170 snapnél többet és Hughes is a 74-ik corner volt a PFF osztályzatai alapján. Diggs magas és erős corner, aki Alabamában Nick Saban alatt tanulta a szakmát. Technikailag van még mit fejlődnie, de a fejlődése évről évre folyamatos volt az egyetemen és mentalitásával, illetve atletikusságával az alapok nagyon jónak ígérkeznek.

26. Miami Dolphins (Increay)Grant Delpit, S, LSU

Brian Flores kapott egy igazi ékkövet a védelembe, Delpit ugyanis egy olyan safety, akit bármelyik edző szívesen lát a csapatában. Tavaly ő lett a legjobb defensive back az egyetemen, kétszer egymás után került be a legjobb csapatba is. Rendkívül sokoldalú, de inkább a boxban szeret játszani, inkább strong safety, mint FS. A szerelésein kell még dolgoznia, de az újjáalakuló Dolphins védelem egyik legjobb játékosává nőheti ki magát. Az is figyelemre méltó, hogy néhány szakértő Eric Berryhez hasonlitja Delpitet.

27. Seattle Seahawks (balimate)Cesar Ruiz, iOL, Michigan

Ha Clowneyt nem tudják visszaigazolni, akkor itt EDGE játékost húztam volna. Véleményem szerint meg fognak tudni egyezni a felek, így a figyelmemet a támadófal belsejére fordítottam. A Ruiz nagyon tapasztalt játékos és a draft legjobb centere, aki tud jobb guardot is játszani. A Seattle elsősorban a guard pozícióban fogja őt használni annak érdekében, hogy az ő játékával a futójáték még eredményesebbé tehessék. Nagyon okos és atletikus játékos, aki meg tudja nyitni az utat a futójátéknak és a második vonalban is eredményesen blokkol, miközben passzblokkban is helytáll.

28. Baltimore Ravens (raschy)Patrick Queen, LB, LSU

C.J. Mosley ugyan már a tavalyi év előtt távozott, de még mindig nem sikerült őt teljesen pótolni. Patrick Queen egy igazi off-ball linebecker, aki talán pont ezért sokáig nem is volt kezdő a LSU-ban. Erősödnie kell és konzisztensebbé válnia a futók levitelével, de egy passz orientált ligában szükség lenne minden csapatnál egy ilyen linebackerekre, mint ő.

29. Tennessee Titans (Spigo): Yetur Gross-Matos, EDGE, Penn State

Vagy egy passz siettetőt vagy egy passz siettetőket blokkoló tackle volt a kérdés ezen a ponton a Titansnél. A passz siettetés tavaly is gond volt, míg Conclin távozásával a támadófal jobb oldalán maradt lyuk. Az első körös tackle-k kimentek (talán Ezra Cleveland vagy Isaiah Wilson lehet opció), így YGM mellett döntöttem, aki kiválóan illeszkedik Vrabel 3-4-es játékrendszerébe és azonnali segítség lenne passz siettetés terén. 

30. Green Bay Packers (Increay)Denzel Mims, WR, Baylor

Denzel Mims személyében Rodgers egy nagyon ígéretes célponttal gazdagodik. Egy tipikus X-elkapó, egészen kivételes sebességgel, elkapási rádiusszal és kezekkel. Ha felé száll egy hosszú labda, igen jó eséllyel húzza be azokat. Az elkapás utáni yardokban is jeleskedik, egyedül az útvonalain kell még csiszolnia. Davante Adamsszel párban az NFL egyik legveszélyesebb duóját alkothatják.

31. San Francisco 49ers (balimate)Neville Gallimore, DI, Oklahoma

Jerry Jeudy a 13. helyen kiválasztásra került, amivel Jimmy Garoppolo megkapta a legújabb játékszerét és Sanders utódját. Így a 31. helyen a védősor kap egy olyan játékost, aki már az első naptól kezdő lehet. DeForest Buckner távozása miatt Neville Gallimoret választottam, az Oklhamoa Sooners defensive tackle-jét, aki jól passzol a 49ers 4-3-as sémájába. San Francisco-ban 3-tech defensive tackle lesz. Egyetemen kiemelt figyelmet kapott az ellenfelektől. rengetegszer duplázták őt. Az LSU elleni elődöntőben a snappek 80%-ban kapott double teamet. Nick Bosa és Arik Armstead mellett az ellenfelek ezt már nem tehetik meg ellen, így én azt várom, hogy 1-1-ben pusztítani fog középen...nem hiába kapta a "Kanadai bulldózer" becenevet.

32. Kansas City Chiefs TRADE! Pittsburgh Steelers (raschy): Jordan Love, QB, Utah State

Kansas City kapja: PIT 2020 2nd round (49th); 4th round (124th); 2021 2nd round

Pittsburgh kapja: KC 2020 1st round (32th); 4th round (138th)

Tavaly láthattuk, hogy mire vihetné ez a csapat, ha nem egy kacsa vagy szarvas vezetné őket pályára. Az első körös választással járó ötödik éves opció és a Chargers közeli pick-je arra készteti a Pittsburghöt cserét hajtson végre. Big Ben-ben ugyan még van talán pár év, de még most választanak mögé valakit, aki tanulhat tőle, majd jövőre átveheti a stafétabotot. Jordan Love ugyan koránt sem egy biztos siker, sőt nagy veszély van az ő kiválasztásában, de akkorát is nyerhet vele az acélgyárosok, ami meghatározhatja évekre a csapat sorsát.

Hozzászólás

Sziasztok,

Eddig nagyon sok Mock draftot olvstam, de valamiért nekem ez áll legközelebb a majd ténylegesen kialakúlthoz. Mondjuk ezt a realitás mondatja velem, de mint tudjuk a drafton általában ettől sokszot elrugaszkodnak :) :) !! 

Üdv nektek és további jó munkát kívánok. Mindig várom az új cikkeket :) !! 

Már csak egyet kell aludni a draftig, szóval itt az ideje, hogy megosszam a végső Patriots mock draftomat. Megpróbáltam olyan játékosokat választani, akik a valóságban is célpontok lehetnek, de a saját boardomat is figyelembe vettem. A needeket nem állítottam sorrendbe, mindig az elérhető legjobb játékost választottam, a szimulációhoz pedig a draftnetwork szimulátorát és predictive boardját használtam. Már korábban elkészültem egy mockkal, de mire az indoklást megírtam, elcseréltük Gronkot, szóval kezdhettem elölről, de csak elkészült.

TRADE: Patriots adja: 1/23+4/125+6/204, Packers adja: 1/30+/62

1/30: Cesar Ruiz, IOL, Michigan

Azonnal egy lefelé cseréléssel kezdtem, mert mindenképp szerettem volna csökkenteni a különbséget az első két pickünk között, így egy második kört muszáj volt szerezni. 1/30-on viszont már kihúztam Cesar Ruizt, aki Travis Frederick óta a legjobb belső falember prospect. Sok rosszat nem lehet róla elmondani, ha kell játszhat guardot és centert is, ez pedig aranyat érhet Thuney és Andrews helyzetét ismerve (vagy inkább nem ismerve). Ha fogadnom kéne, hogy ki lesz az első választásunk, én Ruizra tennék.

2/62: Ashtyn Davis, S, California

Ashtyn Davis szerintem a class legjobb safetyje, és véleményem szerint top15-ös játékos, így itt én stealnek gondolom. Korábbi gátfutóként félelmetes a sebessége, ami mellé magas játékintelligencia és keménység is párosul, így igazi elit free safety lehet belőle. 2020-ban Harmon helyét tökéletesen át tudja venni, hosszútávon pedig DMC utódja lehet.

3/87: Logan Wilson, LB, Wyoming

Ezúttal a saját helyünkön választunk, méghozzá Logan Wilsont, aki az a LB, aki leginkább illik a mi elképzeléseinkbe az idei drafton. Megfelelő méretek, ehhez képest kifejezetten atletikus, magas játékintelligencia, sorozatban 3 évig volt csapatkapitány, szóval tényleg minden stimmel. Hightower utódja is megérkezett.

TRADE: Patriots adja: 3/98+5/172, Redskins adja: 4/108+4/142

3/100: Devin Asiasi, TE, UCLA

Itt van a várva várt TE-pick. Asiasi szerintem a class második legjobb TE-je Trautman mögött, itt pedig szerintem már jó értéket képvisel. Ugyan a passzjátékban és blokkolásban se rossz, jó eséllyel nem lesz Gronk 2.0, de a jelenlegi állománynál biztosan jobb, így akár azonnal kezdő lehet.

4/108: Alex Highsmith, EDGE, Charlotte

Mindenképp kellett edge rusher is, és ugyan Highsmith jelenleg még leginkább projektnek tekinthető, de elég magas az upside-ja, bőven benne van a kezdő potenciál. Van Noy szerepében egész korán bizonyíthat, ráadásul ST-ben is kiemelkedő.

TRADE: Patriots adja: 4/139+6/195, Colts adja: 4/122

4/122: Darnell Mooney, WR, Tulane

Elérkeztünk az egyik kedvenc idei prospectemhez, aki lehet később is elérhető lett volna, de nem mertem megkockáztatni, ugyanis top100-as játékosnak tartom, így felmozogtam érte. Ha valami hiányzott tavaly az offense-ből, az a szeparáció és a nagy játékok hiánya volt, Mooney pedig a létező legjobb ember ennek javítására. Alulméretezett playmaker, aki más sebességgel közlekedik a pályán, mint bárki más, jó route futó, a kezei is rendben vannak, a magassága ellenére pedig még az 50-50 labdákat is egész jó százalékkal húzza be. Mooney esetében kitérnék arra is, hogy nem értem a Hamler-hype-ot, szerintem ő csak a szegény ember Mooney-ja. Mi két körrel később húzzuk be a jobb verzióját.

4/142: McTelvin Agim, IDL, Arkansas

Az utolsó évére került a fal belsejébe, előtte edge rusherként játszott. Ennek köszönhetően elég nyers játékos, de nagyon izgalmas projekt. Az első lépése elképesztően gyors, amivel az NFL-ben is gondot okozhat a falembereknek.

6/212: Rodrigo Blankenship, K, Georgia

Mindenképp kellett egy rúgó, Blankenship pedig a legjobb idén. Könnyen lehet, hogy itt már nem lesz bent, és simán el tudom képzelni, hogy korábban kivinnénk, de elég nehéz megítélni, hogy melyik ST-játékos hol megy ki. Ha sikerülne behúzni, a következő 10 évre megoldhatja a rúgóproblémánkat.

6/213: Cole McDonald, QB, Hawaii

Minden évben érdemes QB-t húzni, főleg akkor, ha nem vagy benne biztos, hogy megvan a franchise irányítód. Nagyon bízok Stidhamben, de az előbb említett okok miatt mindenképp akartam QB-t húzni, viszont mindig korábban mentek ki, mint ahol én szívesen behúztam volna őket. Szerintem McDonald itt már jó értéket képvisel még a borzasztóan kinéző0 dobómozdulata ellenére. Ha sikerül ezt helyretenni, akkor minőségi csere lehet belőle.

7/230: Earnest Edwards, WR, Maine

Oké, már látom a kérdést, hogy miért kell nekünk két ilyen alulméretezett elkapó. Igazából azon kívül, hogy nem tudtam eldönteni, hogy Mooneyt vagy Edwardsot kedvelem jobban, nincs más indokom. Persze a két játékos nem pont ugyanolyan, csak első ránézésre. Lehet, hogy indokolatlanul sok filmet néztem Edwardsról, de nagyon szórakoztató játékos. Igazi playmaker, aki tavaly 4 különböző módon szerzett TD-t (elkapott, futott, passzolt, visszahordott), nem véletlenül kapta az „Electric Ernie” becenevet. Az FCS-ből érkezik, szóval felmerül a kérdés, hogy mennyire tudja felvenni az NFL ritmusát, de vannak olyan képességei, amiknek köszönhetően helyet szerezhet magának a rosteren (félelmetesen gyors, méretei ellenére kifejezetten kemény és jó blokkoló, magas ST-érték, akár returnerként, akár gunnerként). Klasszikus elkapóként nehéz elképzelni az első éveiben, de ha megfelelően használják, akkor életveszélyes lehet.

Gyakorlatilag egy hónapja, csak prospect ismertetőket olvasok... podcastet hallgatok... mockokat olvasok... régebbi draftokat futok végig... És mire ideért a draft bele is untam 😄

Igazából már elfogadtam,hogy BB-t úgy sem lehet kiszámítani... van egy két név aki tetszik és szívesen látnék a csapatban de nem sok esélyt látok rá,hogy kicsit is úgy lesz ahogy kalkulálok.

 

Már nincsenek elvárásaim csak reménykedem,hogy idén azt a rengeteg felhalmozott picket felmozgásokhoz fogjuk felhasználni... Nem egy QB Allinre gondolok hanem,hogy megpróbálunk valahol az elsőtől a harmadik körig felfelé mozogni a pickekkel. És idén inkább 3-4  minőségi kezdő potenciállal rendelkező játékosra rámenni minthogy egy csomó 5-7. körös roster szökevénnyel gyarapodjunk.

Még egy Thuney trade is benne lehet,hogy  még egy második kört is behúzzunk a draftig, hamár nem sikerült vele eddig megegyezni.

Már nagyon várom ezt a pár napot! 

 

Go Pats

 

Most hogy lett Gronkért pick, lett valós esély felcserére is a 2.körbe akár vagy a 3.elejére. Enélkül elég esélytelen volt. A 12 pick fele értékelhetetlen felmozgás szempontjából. Azokkal 4-5 helyeket se tudunk felmozogni, nem hogy konkrét köröket.

Ha választunk az első körben a 23.helyen, akkor a köv.pick a 87. lenne. Van közte 64 választás, amihez nagyjából hozzá sem tudtunk volna szagolni a Gronk pick nélkül, vagy max úgy hogy 2 harmadik körössel felmegyünk a harmadik elejébe. A 4.körös pickek önmagukban hozzátéve egy 3.körösünkhöz, kb 10-11 hely felmozgásra jó. tehát nem jutottunk volna az első10-be vele a 3.körben sem. És el is vesztettünk volna picket, amire meg szükségünk van.

Nem a darabszám a lényeg. Hanem az, hogy hol vannak.

Az első körös hátramozgással kaphatunk extra 2.kört vagy 3.kört. A Gronk pick is jól jön felmozgáshoz. Így lehet akár húzni első végén, másodikban kettőt és harmadikban kettőt, negyedikben egyet.

De inkább érzem azt, hogy az egyik 4.körből 5.be tolatunk és ott jön Blankenship. Vagy egyik 3.köröst váltjuk be negyedik és 5.körös pickekre.

Két pickgyűjtő letrade és egy felcsere nagyjából 1 egész környit a másodikba, valami ilyesmire számítok.

Sajnos abból kell gazdálkodni ami van, BB amit tudott összekapirgált, annyira nagyértéke nincs a pickeknek de annyi azért van,hogy kisebb felmozgásokat megtegyünk.

A 23 ról mehetünk hátra kicsit és mondjuk a legfelső harmadikkal a második végére fel. 

(+Thuney is lehet menni fog egy második körért)

Annak semmi képp nem örülnék, ha még a harmadik körből is hátrafelé mozognánk... ha nem tudunk felfelé mozogni akkor inkább húzzunk a helyükön...

Szerintem olyan sok pick van már ígyis a hátsó körökben ,minek tovább gyarapítani... Még azt tudom elképzelni,hogy átcserélünk párat a jövő évi draftra.

Ha csak a hiányposztokat nézzük 1-2LB , 1TE, 2WR, 1K , 1Oline akkor van elég mozgástere a csapatnak. Sőt több is mint kellene. 

Ami bezavarhat a QB kérdés, de ha csak nem csúszik le valaki lőtávolságba vagy épp az ölünkbe akkor én nem erőltetném. Idén Stidham kaphat egy esélyt ha meg totál csőd akkor maximum jövőre magasabban húzunk.

Válasz ArnoldPatsenegger üzenetére

A 6. és 7.körös pickekkel majd 1-2 helyet mozgunk előre a 3. vagy 4. esetleg 5.körben.

A 2.végébe 3 picket kell adnunk, onnan ahol mi vagyunk 2 pickkel nem jutsz el a 2.végébe. Ezért jött jól a Gronk pick, mert azt hozzárakva, már nem kell mind a három 3.körös ehhez.

Én a 4.-5. kör alatti pickekkel és húzásokkal nem is nagyon számolok... olyan szinten nem érnek semmit. Talán Kicker posztra húznak ott aminek értelme meg értéke is lehet.. de a többi UDFA szint.

4db 6. körünk van, remélem lesz olyan pick amit átcserélünk jövőre mondjuk az 5. körbe. Annak semmi értelmét nem látom,hogy 4-5 játékost is kihúzzunk a semmire... mert kb 80% hogy nem ragadnak meg.

Válasz ArnoldPatsenegger üzenetére

A harmadikból hátramozgás is jó lehet, ha több relatív sok olyan játékos van bent, akire legalább harmadik körös értékelésünk van. Én pont ezért cseréltem hátra a mockomban.

Néhány napja említettem, hogy két mockot csináltam, ez volna a második:

Trade down: NE 1/23 for LAC 2/37 + 3/71

Trade down: NE 2/37 + 6/195 for JAX 2/42 + 4/116

2/42 DT Ross Blacklock

3/71 WR Bryan Edwards

Trade up: NE 3/87 + 4/125 for DEN 3/77

3/77 LB Logan Wilson

Trade up: 3/98 + 5/172 + 6/212 for LV 3/91

3/91 EDGE/OLB Alex Highsmith

Trade down: NE 3/100 for DET 4/109 + 5/166

4/109 OL Ben Bartch

4/116 TE Harrison Bryant

4/139 WR Darnell Mooney

5/166 QB James Morgan

Trade up: NE 6/204 + 6/213 for GB 6/192

6/192 NT John Penisini

7/230 K Dominik Eberle

 

A végére néhány lehetséges UDFA célpont azok közül, akiket kedvelek:

Offense: QB: Josh Love WR: Austin Mack, Easop Winston, Chris Finke RB: Scottie Phillips, Reggie Corbin TE: Cheyenne O'Grady, Charlie Woerner OL: Trey Adams, Jon Molchon

Defense: DL Jashon Cornell, Darrion Daniels, Ron'Dell Carter LB: Cale Garrett, Kamal Martin, Khaleke Hudson DB: Levonta Taylor, Jared Mayden

A Wilson,Pensini,Bartch,Mooney pick tetszik! De szerintem Bartch a 3.ban kimegy, Pensini meg talán bent lenne 5.ben is.

Corbin-t cspeti is kedveli :)

Taylor meg majd jön a 7.ben :)

Highsmith kicsit reach nekem ott, de elbírnám képzelni őt nálunk.

Akiknek szoktam adni a véleményére, azoknál nagyobb egybecsengünk több névben is..ezért kezdem azt hinni, hogy totál vakvágányon vagyunk, mert ennyire nem húzhat papírformát BB :)

Én az alapján gondolkoztam, hogy 2 éve Alex Cappa is a 3. kör végén ment, aki szintén small school-ból, egy jó senior bowl után ment a Tampa-hoz és alapvetően OT-ből lett OG. Szerintem Bartch is ezt az utat járja majd be és így talán ott lehet a 4. elején. Persze abszolút benne van, hogy elvisznek 7-8 OT-t a top 50-ben, és ezért előbb kell húzni a projejecteket, bár, nálam pure OT-ként előrébb lenne a sorban Niang, Wanogho és Peart is. Talán még Charles is.

 

Adeniji meg Runyan a másik két T/G, akiket elnéznék nálunk hátrébb.

 

Jelenleg van 6 db top 150 pickünk (tudja fene mennyi lesz a draft után), ha jön 3 olyan játékos, akit kedvelek, már boldog leszek.

Mennyire lehet valós az alábbi:

Adjuk 1/23+Thuney+2 db 3rd pick

Kapjuk 1/3 és visszük Herbertet

 

 

Nem hiszem, hogy a Detroit ennyire hátrajönne. Simán letradelhetnek a Miami-val, ahol jobb pickeket kapnak, elviszik Okudah-t vagy Simmons-t és után még Thuney is simán beleférne nekik.

 

Meg olyan hír is volt, hogy a Redskins szeretne letradelni a 2. pozícióból, ami vélhetően azt jelentené, hogy a Lions ölébe pottyanhat Chase Young.

Ha képesek vagyunk felcserélni 1/3-ra Herbertért, akkor kivágom a laptopot az ablakon.