Tippjáték összefoglaló

Kép
Pats_logo

Lezárult a tippelési időszak, innentől mindenki szoríthat – vérmérséklete szerint- a csapat győzelméért vagy azért, hogy bejöjjenek a tippjei.

Érdemes azzal az adattal kezdeni, hogy az idei tippjátékon részt vesz a már megszokott „átlag szurkoló”, aki az összes leadott tipp átlagát reprezentálja, ahogy idén is „jelentkezett” öt külföldi szakíró, akiknek a cikkeit átolvasva megalkottam a tippsorukat, így az ő tudásukhoz is tudjuk mérni magunkat. 39 kedves olvasó és szerkesztő adta le a tippjei időben, illetve ezen a létszámon felül volt két szurokló társunk, akik a határidő után adták meg a tippsort, így az ő nevük mellett egy csillag szerepel, de meg fognak jelenni a kiértékelésekben.

A summa tehát szakértőstől, átlagostól, elkésőtől mindösszesen 47 tippsor, ennyien szállunk ringbe a felbecsülhetetlen érzésért, hogy elmondhassuk „mi megmondtuk előre”.

Általános következtetések

Az első táblázat rész, amit mutatok a W% alapján rakja sorrendbe a mérkőzéseket, tehát minél közelebb vagyunk az 1-es értékhez annál inkább tűnik papírformának a győzelem.

tipp_1


A legsimább mérkőzésnek a Detroit elleni találkozó tűnik, itt mind a 46 tipp arra érkezett, hogy megnyerjük a találkozót. Hasonlóan biztosnak hat a Chicago elleni mérkőzés is, ahol egyetlen tipp érkezett vereségre. A két fentebb említett mérkőzés mellé sorakozik még fel a Jets elleni mindkét összecsapásunk.

A „zöld” oldal után vessünk egy pillantást a „piros” végére is a táblázatnak. A legbiztosabb bukta a naptárunkban a Green Bay elleni idegenbeli mérkőzésünk, mindösszesen 8 bátor szurkoló vállalta fel a W esélyét ezen a találkozón. Sajnos az alsó 4 mérkőzésben szintén szerepel egy csoportellenfél, nevesítve a Bills, aki ellen feltehetően bukjuk mindkét idei mérkőzésünket. Ebbe a négyesbe kapott még helyet a McDaniels által vezetett Vegas elleni mérkőzés.

Fontos még megemlíteni a rájátszás részvétel valószínűségét, itt 65,2%-on állunk, tehát a szurkolók kétharmada bízik abban, hogy Mac Jones második szezonjában is be tudja vezetni a csapatot a playoffba.

Egy ilyen kiértékelésnél logikus lenne a végeket nézni, de nem ott van a legnagyobb kérdés, hanem a táblázat statisztikai közepe, ahol a tippek a 0,500-as határt közelítik.
Ennek értelmében a szezonnyitó Miami, valamit az Indianapolis, Arizona és Cincinnati elleni mérkőzések lesznek a sorsfordítók. Ezeknek a mérkőzéseknek a kimenetele alapvetően tudja majd befolyásolni a szezonunk sikerességét.
 
Optimisták, pesszimisták és átlagosak

Idén megduplázódott a szuper optimisták létszáma, mivel xBGBRx és InfiniteLoop is arra tippelt, hogy mind a 17 mérkőzésünket megnyerjük. Kettejük közül InfiniteLoop az akinek bizalma töretlen, hiszen már tavaly is egy ugyanilyen tippsorral indult neki az évnek.
A szuperoptimisták mellé zoli0321 ért fel a maga 14-3-as tippjével, szerinte Green Bayben fogunk kikapni, illetve két csoportellenféllel szemben, de számomra meglepő módon mindkét esetben a hazai mérkőzésünket vette vereségre és nem az idegenbelit.

tipp_2

A lista másik felén vannak azok, akik nem hiszik el, hogy a BB által összeállított, de még formálódóban lévő csapat idén meg tudná rengetni a ligát. Ők ezt az évet még a csapatépítés szellemében képzelik el.

tipp_3

Legborúsabb szurkoló társunk idén vhs-box, aki mindössze 3 győzelemre számít a csapattól, aki csak a Detroit, Jets és Miami elleni hazai mérkőzéseket látja esélyesnek a győzelemre.
Érdekes, hogy itt van egy nagyobb szakadás a tippekben, hiszen a „pesszimista dobogóra” a 3 győzelem után már egy 7-10-es tippel is fel lehet kerülni.

Itt jegyezném meg, hogy végéig pesszimistát írok, de ezek a tippsorok akár realitássá is válhatnak a szezon végére, hiszen egy épülő csapat esetében egy 7-10 benne van a realitásokban is. A jegyzőkönyvek végett Croaker és geri1996 volt a két személy, aki ilyen arányú szezont vízionált.
 
Megvolt megint a lista eleje és vége, de mi van a közepével? Kik azok és hányan vannak, akiknek a tippje megegyezik az „átlag szurkoló” tippsorával?

tipp_4

Az átlag szurkolónk 9 győzelmet látott előre, így ebbe a listába az a 6 fő került be, akik szintén 0,529-es eredményt láttak előre a szezonra. Ez alapján a Baltimore, Green Bay, Buffalo (2x), Cincinnati elleni mérkőzések a legvalószínűbb bukások. Elm az, aki nemcsak az arányban egyezik meg az átlaggal, de minden egyes mérkőzést úgy tippelt meg, mint ahogy azt a teljes tippsor átlaga mutatja.

A végére itt a teljes lista.
(jobb click + kép menyitása új lapon)
 

tipp_5

Szakértői tippek forrásai: 1, 2, 3, 4, 5

Hozzászólás

Köszi Kenny a játékot és a beletett melódat!

Zseniális, remek lesz olvasni a szezonközi elemzésedet, komoly munka, de nagyon szórakoztató az eredménye. KÖSZÖNJÜK!!!

A tippek alapján nincs olyan tippelő, aki 9-8-al PO-ot vár (még a szakértők között sem, sőt ott 10-7-el is van olyan tipp, hogy nem lesz PO, és egy olyan is, hogy lesz, az 5 szakértőből mégis 4 azt tippeli hogy nem lesz meg a PO), és bár az összes szavazó kétharmada PO-ot vár, az "Átlag szurkoló" tippjével nem vár senki PO-ot, így végülis nézhetjük úgy is, hogy az "Átlag szurkoló" 9-8-as tipp nem ér vélhetően PO-ot. (Persze ez az egész attól függ, hogy a 17 mérkőzés tippjét, és a PO tippet külön, vagy egyben kezeljük-e) 

Egyszerű matematikai képlet nézi a sort, ezért ez az eredmény. Több volt az igen mint a nem.

Amit írsz valid, de nem úgy írtam meg a képletet.

Tudom, csak jeleztem, hogy ugyan a többség PO-ra szavazott, de a szummázott eredményvárakozás alapján nem lesz PO (nagy eséllyel legalábbis kevés a 9-8).

Még jó, hogy ezen semmi nem múlik, hogy ki mit vár, különben mindenki 17-0-át írt volna ;)

Nagyon szépen köszönjük a remek kiértékelést! 

Remélem az én tippsorom közel lesz a valósághoz, mert az egy szép szezon lenne.

Átlagosnak lenni jó. :)

Megmondom őszintén, hogy (az én tippen ugye az edzőtábor elején született) mostanra még kevesebb W-t mondanék. Úgy tűnik, inkább pozitívan szeretek csalódni... :D

Az adott mérkőzésre vonatkozó 10 kérdéses tippjáték az idén nem lesz?
Még van néhány óra hogy a mai kérdéssor felkerüljön az oldalra !

   A kérdést nem is neked címeztem Kenny, nem is tudom hogy egyébként ki szokta csinálni. Csak azért ide írtam, mert ez a cikk is egyfajta tippjátékkal foglalkozik. Én is csak délelőtt döbbentem rá, hogy hoppá, este már mérkőzés lesz és kérdéssor még sehol ...! Biztos oka van annak, hogy most eddig elmaradt. Ha a további fordulóra már visszatérne, akkor az egy hét kiesése nem annyira nagy probléma.

Én is várom (vártam) a meccsenkénti tippjátékot 😉

Azt én is, ha már a szezon tippelést elmuasztottam...