Tom Brady pletykafigyelő - Frissítve: 03.04.

Kép
Stay Tom

Ebben a folyamatosan frissülő cikkben nem kisebb feladatra vállalkoztunk, mint hogy megpróbáljuk nyomon követni a Tom Brady jövőjével kapcsolatos pletykákat.

03.04.: Mai napon több hír is érkezett Tom Bradyvel kapcsolatban.

1. A hírek szerint Brady és Belichick kedden telefonon beszélgettek egymással a közelgő szabadügynök piaccal kapcsolatban. Nem tudjuk, hogy mennyi ideig beszéltek, és hogy vitába kerültek-e a pénzről, a szerződés időtartamáról vagy a szerződés részleteiről. A jelentések szerint a beszélgetés nem volt túl produktív,de Belichick úgy beszélt erről, mintha Brady még mindig szerződésben állna.

2. Tom E. Curran, a NBC Sport Bostontól,  szerint a Titans és a Patriots az első számú kérői Tom Bradynek. Pletykák szerint képbe került a 49ers is egy érdekes csere kapcsán. A csere abból állna, hogy Jimmy Garoppolo és Tom Brady helyet cserélnének egymással. Valószínűleg azért kerül ki ennyire sok "szivárogtatás" Bradyvel kapcsolatban, mert egyelőre nem túl erős az irányító utáni kereslet és talán ezzel próbálják felkelteni a többi csapat figyelmét-

02.27.: Több forrás szerint is az a pletyka terjed a combine helyszínén, hogy Brady és a Patriots útjai szétválnak. Karen Guregian, a Boston Heraldtól azt állítja, hogy Brady és a Patriots még csak el sem kezdtek tárgyalni egy esetleges új szerződés részleteiről.

02.15.: Larry Fitzgerald Sr. (Larry Fitzgerald édesapja, aki sportújságíró) szerint a Las Vegas Raider egy olyan kétéves szerződést készül Tom Bradynek ajánlani, ami évenként 30 millió dollárt tartalmazna. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Raiders jelenleg 50 millió dollár elkölthető összeggel rendelkezik a szabadügynök piac megnyitása előtt és emiatt rizikós lépés lenne ekkora szerződés megkötése. Egyelőre csak egyszerű spekulációnak tűnik az egész dolog, amit az indított be igazán, hogy egy gálán Tom Brady és Mark Davis a Raiders tulajdonosa kedélyesen beszélgettek egymással.

02.14.: Matt Miller (B/R Gridiron) szerint a NFL berkeiben mindenki úgy vélekedik, hogy Tom Brady újra aláír a Patriotshoz és a csapatnál új igazolásokon dolgoznak annak érdekében, hogy új fegyvereket adjanak Bradynek. Egy volt Patriots stábtag szerint Belichick tisztában van vele, hogy más jelenleg elérhető irányítóval nem fog tudni nyerni. Két játékos neve van folyamatosan napirenden, mint lehetséges igazolás: TE Hunter Henry és WR A.J. Green.

02.11.: A fogadóirodák 66,7% esélyt adnak arra, hogy Brady a Patriotsnál marad. A további esélyesek:

Raiders: 3/1
Chargers: 4/1
Buccaneers: 7/1
Panthers: 9/1
Colts: 9/1
Cowboys: 9/1

02.11.: CBS Sports értesülései szerint Robert Kraft mindenáron meg akarja tartani Tom Bradyt, de engedni fogja hogy tesztelje a szabadügynökpiacot.

02.10.: Micheal Irvin időközben már visszatáncolt, és azt mondta, hogy ő soha sem mondta, hogy Jerry Jones-tól, vagy bárki olyantól származna az infó, aki a Dallasnál dolgozik.

02.09.: Micheal Irvin szerint a színfalak mögött a Dallas minden követ megmozgat azért, hogy Dak Prescott-ot elcseréljék és a helyére Tom Brady-t szerezzék meg maguknak.
[Micheal Irvin a Dallas 3xSuper Bowl bajnok elkapója, az NFL Network szakértője]

02.09.: Matt Miller (Bleach Report) szerint a korábban felmerült pletykák ellenére a Chargers nem Brady-re feni a fogát. Minden jel arra utal, hogy QB-t fognak draftolni vélhetően az első körben a 6. helyen (tehát vagy Justin Herbert, vagy Tua Tagovailoa a célpont). Azonban a napokban felmerült, hogy az üres lelátót meg tudnák tölteni egy nagyobb névvel, nevezetesen Cam Newtonnal is-már amennyiben egészséges. 

 

Hozzászólás

Ha megy, akkor Frisco és aki jön, Garoppolo. Az öreg meg nagyobb mágus még saját magánál is... :-)

(Az én mániám, hogy a mosolyszünet Bill és Tom között ezért lett. Nem akarta abbahagyni ahogy megbeszélték, így viszont a mester lecsúszott Jimmy-ről. Viszont, ha már így alakult +1 gyűrű Brady-től és ha bejön a jóslatom, +10 év Garoppolo-tól. Zseni.)

ui.: a poszt címében benne van a “pletyka”. Így értelmezzétek! :-)

Másik poszt alatt írtam, hogy ha Garoppolo jön, akkor a 2020-as évben még rosszabbul áll a csapat cap ügyileg, mintha Brady aláír március 18 előtt. Még akkor is, ha Brady 30 millióért ír alá, mert akkor 2020-ra 30+6,75= 36,75 lenne a cap hitje, míg Garoppoloval 40,1 millió. Ez azért van, mert Garoppolo 2020-as cap hitje 26,6 millió, de Brady távozásával a csapat benyeli a 13,5 halott pénzt, így végül rosszabbul járna a csapat. 

Ettől függetlenül persze bármi lehet, de jelenleg ezekkel a számokkal kell gondolkodni.

Ez így van. Azonban amíg csereértéke van, nem hiszem, hogy csak úgy szabadulnának. Idén csak 4,2 millió maranda utána, de jövőre már csak 2,8. Fizetése pedig csak 26,6-ról 26,9-re nő. Meglátjuk, bármi lehet természetesen :)

Off:  Érdeklődnék, hogy tud-e valaki XFL hozzáférést? Amerikai foci hiány oldására. :)

 

 

Találtam egy oldalt, ahol szerintem fenn lesz minden meccs belőle (egyébként ez rohadt jó oldal, majdnem minden nagyobb sportág mérkőzéseit felrakosgatják és seed-elik rendesen), eddig négy meccs van ott fenn - szerintem ennyi is volt, mert ezen a hétvégén indult az egész... Igazából csak egy - ingyenes - regisztráció kell hozzá és ajánlatos pl. Chrome-ban átfordíttatni angolra, mert ha jól látom, eredetileg orosz nyelvű az oldal. Én már sok meccset szedtem innen és nem volt gond vele. Csak azt nem tudom, ide lehet-e linket kitenni vagy sem? Mindenesetre ha nem, úgyis elküldhetem, amennyiben kapok egy mail címet pl. (láttam másoknál is, hogy adtak már így ilyen-olyan linkeket vagy torrenteket).

Válasz anti.pass üzenetére

Még jó, hogy visszanéztem :P Elküldtem egy rövid "útmutató" kíséretében, remélem minden menni fog!

Na Dallasba viszont minden adott..jo tamadofal, jo futojatek, jo elkapok, igaz tight endek arrafele sincsenek (egyelore).

Gronk nem szabad. Mivel még volt egy év a szerződéséből, csak a Patriotsba térhetne vissza

Pletyka! ha nyit az FA piac Hunter Henry és AJ Greenre rá-rá pillantunk

 

Mindkét játékos becsült piaci értéke 9M/év. Ha van pénz Én Henry szerződtetésére voksolnék. Lehet azonban, hogy tényleg csak nézelődhetünk/sóvároghatunk.

A Chargers hivatalosan bejelentette, hogy nem szerződik jövőre Rivers-el, azaz cut. Így viszont lehet, hogy Henry-re tag-et raknak. :(

Hát kb. 9M/év volt a top5 pénzű TE átlag cap hit-je tavaly. (A pontos tag számítást nem tudom. :)) Henry átlag pénze 1,6M/év volt eddig. (LaCosse 1,4M/év jelenleg.)

Érdekes lenne tudni, hogy valójában mi is ez a huzavona BB és TB között. Mindenki a mostani finom üzengetésre koncentrál, pedig az okok sokkal érdekesebbek lehetnek.

Szerintem alapvetően jövőre semmilyen jobb, vagy minimálisan potens opció nem látszik helyette. Még akkor sem, ha azzal számolunk, hogy az idő vasfoga TB-t sem kíméli. Amíg TB/BB van, addig tuti nem fog magasan draft-olni a csapat. De ha magasan draftolnának egy QB-t, akkor is elnézve a sok bust-ot a többi csapatnál, semmi nem biztosítja azt, hogy be is jön.

Akkor mi lehet a háttérben:

1. Semmi. Régen megegyeztek, de a marketingesek szerint ezzel lehet uralni az uborkaszezont.

2. TB sok pénzt kér. Szerintem számára már nem oszt nem szoroz 10+ milla ide vagy oda. Ráadásul, ha az az ára egy következő SB esélyes évnek, hogy az ő fizujából az O igazol pár embert, valószínűleg azonnal rámondja az áment. Viszont lehet, hogy ebbe bele akar szólni. Vagy azzal próbál nyomást gyakorolni, hogy BB villantsa az új szerződéseket, és ha ez megvan, akkor ő aláírja a korrigált összeggel az övét.

3. A vita nem a következő szezonon van, hanem hogy TB legalább 2, vagy több évet akar, BB viszont maximum egyet, mert valami másban töri a fejét. Ha emlékeztek rá, akkor a Garoppolo story-nak is volt valami olyasmi előzménye/mellékszála, hogy TB nehezményezte, hogy BB nem hajlandó neki semmit mondani a jövőjével kapcsolatban. És akkor volt az, hogy panaszkodott Kraft-nak, aki állítólag beleszólt BB melójába, aminek a következménye volt a Garoppolo trade, illetve ami után volt némi mosolyszünet.

4. Valaki igazán nagy név van a célkeresztben, aki nem bízik már a csapatában, de szeretne gyűrűt, és akiben még a Pecc oldalon is látnak 4-6 jó évet. Két dudás ...

5. Pár 1 körös bust van a célkeresztben, aki a csapatnál szokásos és más pozícióban már többször működő, kukázott játékosnak adott utolsó esélyként kapna lehetőséget. (Mondjuk ide talán pont jó lenne TB mögött egy szezon)

6-7-8-9-10. Szerintetek?

A nagy közhely: BB-nek minden eshetőségre van terve. Miért pont a TB utáni korszakra ne lenne már kész koncepciója.

Abban is biztos vagyok, hogy BB az utolsó éveit/évtizedét nem egy alsó 1/3-os csapattal tervezi, ahol várják a következő megváltó QB-t a draft nevű lottó játékról.

Válasz InfiniteLoop üzenetére

Mert mire szerzodeseket villantanak neki, addigra egy evre oszlik a dead money..tehat ennyivel kisebb az esely erosebb keretre. Ezen felul aligha diktalhat egy jatekos BB-nek hogy kikkel epitsen csapatot..

Tévedés. 

Március 16-18 között tart a "legal tampering period", ami alatt a csapatok és a játékos képviselője (tehát nem a játékos maga!) felvehetik egymással a kapcsolatot. 

Ez idő alatt: 

  • csak a képviselők találkozhatnak
  • még telefonon sem értekezhet a Szabadügynök játékos, és az érdeklődő csapat
  • lehet szerződésről, számokról, szerződéshosszról beszélni
  • szóbeli egyezséget lehet kötni a szerződésre vonatkozóan, de aláírni csak március 18 után lehet.

Így ez nem igaz, hogy "mire szerzodeseket villantanak neki, addigra egy evre oszlik a dead money". 

Mi ebből a lényeg?

A hírek szerint Brady tesztelné a piacot, Kraft pedig engedné is, de szeretné visszaigazolni.

Így van 2 napja Brady ügynökének tesztelni a piacot, visszamenni egy/több számmal a csapathoz, és a Patriots eldöntheti, hogy megadja-e ezt, vagy sem.

Így a Kecske is megmarad(hat), az szabadügynök piac tesztelési vágya is teljesülhet, de a Cap hitje nem oszlik el egy évre, ha  március 18 előtt aláír a Patriots-al.

 

Link. (One other key point as it relates to free-agent visits: Brady’s agents can negotiate with other teams in the legal tampering period, which begins on March 16 at 4 p.m. ET. So Brady can still get a sense of the free-agent market for 48 hours before the 2020 league year begins without taking an official visit with another club.)

Nyilvan ehhez az kell,hogy minden olyan tamadocelpont a tampering ido alatt elkotelezodjon a pats fele, akire a kecske megelegedve bolint. 

Kerdes: mi van ha a csapat fele elkotelezodik,de aztan TB-nek nem tetszik? Visszalepunk? Popsit csinalva a szankbol? Mert lehet TB nelkul,meg nem koltenenk az illetore..

Kerdes: visszalep a jatekos es inkabb mashova ir ala a piac nyitas utan?

Kerdes: mindenki tudja, hogy 2napunk van a tampering alatt letudni a szerzodeseket,igy minket surget az ido es az ugynokoknek nem erdekuk engedni nekunk,hiszen mi vagyunk "surgos" igazolas kenyszerben.

Kerdes: TB eseteben az ido szinten minket surget, neki a piacnyitas kb mindegy..ott se kell a csapatnak tul sok lehetoseget hagyni az ugynoknek.

Nem lehetetlen manoverek a 3.evezredben a gyors kommunikacios csatornak altal..de azert a csapatnak nem elonyos, ehhez nem kell diploma hogy belassa barki is..

Bar lehet megszannank minket, vagy egyutt soroznek velunk, csak hogy a Patsnek es a szurkoloinak jo legyen..;)

Amit írtam az pusztán arra vonatkozott, amit tévesen írtál, mert az hibás információátadás volt. Mert tesztelheti a piacot Brady anélkül, hogy egy évre számolódjon a DM.

Minden más amit írtál találgatás, mi van ha ez, mi van ha az. Találgasson, vagy játsszon kérdezz-feleleket, aki szeretne. Diplomával, vagy anélkül. 

A tampering idoszakos interju eddig is koztudott volt (szerintem)! Le volt mar irva tobbszor. Ha megsem itt, akkor masik pats topicban. Irkalok par helyre.. Remelem nem lettem nagyon nevetseges a hatalmas dezinformalasom miatt :) 

 

 

Szerintem nem minket sürget az idő, hanem mindenki mást, de leginkább Brady-t.

Egyrészt, ugye, mi már most egyeztethetünk a szerződésről (minden részletéről), míg más csapatok ezt "legally" nem tehetik, bár egyébként nincsenek illuzióim ezzel kapcsolatban. Másrészt, elég világos kell legyen TB számára, hogy ez az ajánlat márc 18-ig él, utána már merőben más a helyzet. Tehát ha addig nem ír alá, akkor félig-meddig felégeti maga mögött a hidat. És, persze, ezt tudja az összes többi csapat is, akiknek - miután a Pats kiesik a képből - már nem kell annyira nagyot ajánlaniuk. Szóval, hacsak nem az van, hogy biztosan lesz legalább 2 csapat, aki versenyezni akar TB aláírásáért, akkor 18-ig el fog dölni minden, és a legesélyesebb, hogy marad. Szerintem 1. válasz: marketing hype.

A piacon mindig nagyobb a suska mint elotte..olyan keves esetben van, hogy egy kapos jatekos van lepeskenyszerbe..marpedig ha 2 csapat akarja rajtunk kivul,akkor nem kell kapkodnia..

Akkor lenne igaz amit irsz ha tudnank, hogy TB mindenkepp itt kepzeli el a jovot..de szerintem ez nincs igy. Plane ha supporting cast felmutatasa is feltetel a reszerol..azt ugye nehezen oldod meg tampering alatt maradektalanul.

Kérdés, hogy tényleg kapós-e, és hogy meg meri-e kockáztatni... Pont most, mikor egy rakás QB van a piacon (OK, egyik se goat, de azért több az átlagon felüli, mint szokott.)

Ahogy varhato volt a Raiders a hirek alapjan 2ev / 60 millio ajanlattal probalkozik majd..

Szoval piaca biztos lesz a kecskenek..

Rapoport twitter bejegyzése szerint Kraft nem kívánja megakadályozni, hogy TB tesztelje a FA piacot, de szeretné ha utána visszatérne tárgyalni vele. (És BB vajon mit szeretne? :))

Korábban meg valami olyasmi pletyka volt, hogy Kraft szeretné ha TB itt maradna, de ennek érdekében nem fog BB dolgába beleszólni (mint tette állítólag JG elcserélésekor).

Egy viszont biztos, a 13,5M és a 6,75M különbsége kb. egy elit /jó TE/WR fizetésének mintegy 2/3-a. És ez ebben a pénzszűkében nem mindegy.

Más. Állítólag van valami "30%-os szabály" a CBA-ban, ami kimondja, hogy minden üzlet érvénytelen, ha a 2021-es korlát elérése a 2020-as korlát elérésének több mint 30 százalékával növekszik. Valaki mondja meg mit jelent ez TB esetében!

Nick Caserio hosszabbított. Úgyhogy, én nem aggódom a fizetési sapka miatt.

Hogy meg lesz az oldva, hogy legyen is pénz játékosokra és a sapka alá is beférjünk.

(Ha jól tudom, ennek nálunk ő a guruja és nem is állunk olyan csehül, mint más csapatok... khm.. Saints...)

Örülök, hogy Te ezt sima ügynek látod a személyével, Én kissé aggódok a könnyű/sima? megoldhatóságban. Nem kételkedve a szakértelmében, nem bűvész és azért ekkora kihívással nem biztos, hogy találkozott már. Nemcsak a GOAT ügy ilyen, hanem annak a 25!, köztük több elit, FA játékosnak a szerződése, akik közül 5-6-ot jó lenne megtartani miközben jó TE/WR igazolása is kívánatos, a pénz meg annyi amennyi, pontosabban kevés. Természetesen a sapka alá be fogunk férni, csak az a kérdés, milyen minőségű roster-el. Kétségtelen, hogy nagyot kéne alkotnia. :)

Az első új fiú a roster-en: CB Lenzy Pipkins (183 cm, 89 kg, 26 éves, Oklahoma State) a Browns PS-be volt utoljára. UDFA-ként a Packers-be kezdett, 3 év alatt mi vagyunk az 5. csapata. (Jelenleg 8 CB van a roster-en.)

Számomra tragikomikus ez a téblábolás, tata-batázás! Adott egy világot rengető edző-irányító páros és hozzá egy csapat amely lassú változásokkal, de top-on tartotta az eredményeket. Brady ikonná vált mint Patrióta! Nehéz elképzelni másik mezben, de ettől függetlenül mi az elképzelése? SB-t akar játszani? A nagy esélyeseknek megvannak az irányítói és mehet bármelyik csapathoz, akár Belichik tanítvány volt az edző, akár nem, neki egy új csapatot kell megszokni, megteremteni az összhangot, kialakítani azt a bizonyos kémiát. Utolsó egy-két évében akarja máshol kipróbálni magát és vállalni egy hatalmas leégést? Neki is van büszkesége és abban biztos lehet, hogy ha ilyen "rossz" szezonunk lenne, akkor is a rájátszás biztosra vehető, de sikeres igazolás és jobb támadó teljesítménnyel főcsoport döntőre is esélyesek vagyunk sőt még többre. Önmaga szobrát rombolná le, amennyiben elmenne egy-két évre idegenbe, ahol eddig sem szerették és az első pár rosszul sikerült hívás után kikezdenék a "vén" irányítót. Ez nem olyan mint a magyar fioci, hogy elmegy egy kisebb csapathoz levezetni. Valaki azt írta máskor, hogy az amerikai fociban a fizetés egyfajta értékmeghatározás, de Brady-nek nem hiszem, hogy szüksége volna egy vesszőfutásra. Ezzel elidegenítené a Pats szurkolókat, de nem lenne egy-két év alatt ikon abban a csapatban. Ez nem olyan lenne mint Favre esete, mert azt tudomásom szerint elküldték és nem Ő hagyta ott oly sokáig hűségesen vezetett csapatát! Ez vegytisztán a csapat elhagyása lenne esetleg pár millióért. Ami nekem sok pénz, de neki nem annyira!

Ha igaz a Raiders 30 milla/év ajánlata, akkor szerintem TB jó eséllyel tényleg Vegasban fog játszani a következő szezonban.

Ez az egész sztori messze nem a pénzről szól. Brady újra a csúcsra akar kerülni és ez Vegasban aligha jönne össze neki, ott max egy cirkuszi attrakció lenne.

Sztem a Raiders eleg jo lesz 2 even belul. Nyomnak meg 1 ilyen draftot mint tavaly, akkor azutan mar melle is lohet Mayock egyet-egyet 2021-es drafton. Sapka alatt is van helyuk, igy FA piacrol iden is turbozhatnak..eleg sokan mockolnak hozzajuk elso korben WR,LB parost. Amivel mindket hianyposztjukat potolnak egybol. Waller reven van egy nagyon jo, Moreau reven pedig egy kozepesnel kicsit jobb tight endjuk is. Az a csapat 2021es szezonra SB contender lesz, ha talalnak egy QB-t. Szoval, akar a csucsra is juthat veluk TB..

Már elég sokszor láthattuk, hogy egy draftról hozott játékos nem biztosíték arra, hogy megoldódik a probléma aminek a megoldására szánták, és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a Raidersnek ritka gyenge a passzvédekezése, szóval vannak ott még gondok. Én még megtippelni sem merném mennyire lesznek SB contenderek 2021-ben.

A tavalyi draftjuk Mayock vezetesevel tokeletes lett kb. A safety srac visszater, FA piacrol is hozhatnak barkit, es ket draft alatt barmit orvosolnak, HA ugyanigy draftol Mayock Grudennek.

Az offense egy QB-ra es egy elkapora van a jotol. A vedelembe kell egy LB, egy CB a draftrol nekik. A tobbit megoldjak FA. Ebbol a QB pipa TB-vel, elkapo es LB a draft elso kore, mindketto playmaker kaliber (Jeudy,Lamb,Ruggs,Shenault illetve Queen,Murray)  CB-re kesobb is van esely, vagy 2021es drafton es van meg egy 21es FA piac is. Szerintem a legnagyobb porencial ebben a csapatban van, ami az elorelepest illeti. 

Rendbe raktak a tamado falat, lett tight end egyseg es fr.futo..Carr nem megoldas,igy kell egy QB..elkaponak mar tavaly is vittek AB-t. Iden a drafton 5 evre vihetnek elit elkapot. 

A vedekezesukbe a sebesseg hianyzik. Elso koros LB, visszatero safety, es ujonc es FA CB eleg pofasra hozza a vedelmet is. Es Mayock miatt eleg jo eselyuk van folytatni az epitkezest. Crosby es Jacobs egyarant 2.lett az ujoncok kozott tamado es vedo oldalon. Ferrell egyre jobb, futas ellen mar kulonosen. Felszedi a kilokat, amik a serules miatt hianyoztak, o is jo lesz. A safety gyerek meg abszolut vezer lesz. Nagyon jo vonalon van ez a csapat..

Ha szigorúan ezt az elvet fogadjuk el, akkor a Pats ugyanolyan problémával küzd mint a Las Vegas. Van 5-6 fontosabb FA, akik közül párat vissza kellene igazolni (TB-DMC-KVN-Thuney-Collins-Butler stb.), és erre van 30 mill Cap Space összesen úgy, hogy kellene erősítés az FA piacról, és ki kell majd fizetni a tavaszi draftoltakat is. Ha nem bízhat a csapat a tavalyi draftolt állomány előrelépésében, és a mostani draft minőségében, akkor igencsak szorít a cipő. Ez alapján azt gondolom, hogy semmivel nem jobb a helyzet mint a Raiders esetében, sőt, sapka ügyileg náluk jobbak a FA kilátások.

Egy évvel ezelőtt erősen hasonlót lehetett írni a Brownsról is. Aztán mégse sikerült.

Van, amikor érdemes kockáztatni ilyet, egy jobb edzővel talán be is jöhetett volna (persze csak utólag vagyunk ilyen okosak), de TB helyzete most nem az, hogy olyan sok kockázatot érdemes felvállalni. Nincs már ideje évekig várni, hogy összeálljon körülötte egy új csapat...

Gruden egy jo edzo, Kitchens meg pozicios edzonek tudott csak elmenni iden..annyira nulla volt a pasi. Tavaly is voltak hirek, hogy Zampese volt az agy valojaban es nem Kitchens..szoval az a Browns es a Raiders nincs egy helyen. Foleg, hogy a Browns FA nyomult, mig a Raiders draftrol epulget inkabb a playmakereket tekintve..

Azért azt is nézni kellene, hogy a Pats már tavaly is csak egy éves szerződést adott neki, és ez nem valószínű hogy változna. Ráadásul ez Brady-nek már akkor sem tetszett. A feltételezett Raiders 2x30 millió meg nagyon nem ugyanaz mint a Pats 1x25-27 millió (ez csak tipp részemről, bár szerintem a cap space még ennyit sem enged). Plusz  egy kétévessel még azt a fogadalmát is teljesítheti hogy 45 éves koráig akar játszani, és a jellemét tekintve ez neki legalább annyira számíthat.

Úgy tudom, hogy nekünk is két éveset kell "adni" (igazából a meglévőt átalakítani), ha meg akarjuk felezni a 13 M dead moneyt. 

Egy Max McAuliffe nevű szakíró szerint a Patriots-nak WR Cooper Kupp-ot kéne megszereznie a Rams-től egy trade keretében az idei 23. pick és egy 3.körös komp. pick ellenében. Kupp a liga egyik legjobb útvonal futója, tavaly az alapszakaszban 16G, 134 tgts/94 rec, 70%!, 1161 yard, 10 TD. Ez lesz a 4. szezonja, 27 éves, jövőre FA. Jelenleg a Rams-nek nincs 1. körös pick-je. Kupp pénze 2020-ban 1,2M! Talán TB-nek is tetszene...

Nekem tetszik az ötlet! :) Kupp nem lenne zsákbamacska, mint egy draft pick, és maradna jó TE-re pénz.

Kupp lehetne JE utodja, de sajnos nen x elkapo, o is slotban virgonckodik. A Rams cap space nem tul rozsas,egyetlen olcso tamadojuk Kupp. Cooks es Woods is szepen keresgel, Higbee dealje is bitang es Gurley se aproert van ott. Aligha valnak meg tole..foleg hogy Woods es Cooks inkabb melysegben jok. Az elso koros pick meg tobbet keresne mint Kupp. Akkor mar inkabb Woodsot cserelnek el sztem.

Mondjuk egy bíztató JE utód sem ártana már. :) Kétségtelen, hogy Woods se lenne rossz opció, a tgts/rec 65%, elkapásainak több mint a fele first down (90/54), YAC 6,5, rutinos játékos, 7 szezonja volt már és csak egy évvel idősebb Kupp-nál, de a pénze sajnos 9M 2020-ban. Közel ennyi pénzért talán a FA piacon is kapnánk elfogadható WR/TE-t. (Egyébként az 1. körös pick-kel nem biztos, hogy WR-t választanának, Kupp is 3. körös volt.)

A cap helyzet miatt jegyeztem csak meg a pick keresetet..mindegy milyen posztra huznak, dragabb lenne. Nekik pedig hely kell a sapi alatt, ezert az olcso jo jatekost aligha cserelik el, ugy hogy potolni se tudjak olcsobbal es akit huznak a kapott picken az is tobbet keres.

Persze en is orulnek Kuppnak, de nem biztos hogy o erne ennyit..

Az FA elkapoknal arban jobb Woods. Mert aki oda kijon es jo az mind 12 felett fog elkerni, mert nagyon gyer a felhozatal. Egy Roby Andersonnak is kinezhet 13-14millio/ev. De egy masik evben 8 felett se nagyon biztos kapna..az idei WR piac eleg siralmas es tulfizetik majd az elso 5-6 jatekost szinte tuti..hiszen nincs mas es oket nagyon akarjak majd.

Gondolom, nyilván ez a szakíró is tisztában van a "Kupp-Woods helyzettel", mégis Kupp-ot "javasolja" és nem Woods-ot, de lehet, hogy csak a pénz miatt. Esetleg talán a Dola és/vagy a Cooks igazolások kis hasonlóságai alapján (Jó csapatkapcsolatok?) gondolja így? Nem tudom. Minden esetre bármelyikük jó fogás lenne. :)

Ez az otlet a Pats nezopontjabol oke lehet, bar soknak tunik az ellenertek. De a Rams oldalarol tul sok ertelme nem lenne. Cap alatt iden tul sok vizet nem zavar es a tamadosor alapkove. Egy tradehez 2 csapat kell es olyat felesleges komolyan venni, ami az egyik csapatnak ongol. 

Max arra tudok gondolni, hogy amugy sem tudna megtartani a Rams jovore es most jo ellenertek johet erte. De igazabol ez nem segitene a cap helyzetukon, csak rontana. Az elso koros ellenertek cap hitje nagyobb lenne. Lehet cutoljak Gurleyt is, Woods is meredek. Cooks se er annyit, amennyit keresgetni fog a kov.2evben. Szoval en nem latom, hogy a tulfizetett offense egyik legfontosabb es legolcsobb puzzlejet miert adna oda barkinek a Rams, ahol sztarjatekosok fognak hullani a cap hell miatt..

Ebben a 02.15-i hírben van egy megjegyzés ami böki a szemem. A hírben az van, hogy a Raiders-nek kockázatos lenne évi 30 milliót adnia TB-nek, mert csak 50 millió dollár van nekik a sapka alatt. Ha azt nézzük, hogy a Pats-nek 30 millió az elkölthető jelenleg, akkor a fentiek alapján még az is kockázatos lenne ha TB-nek 10 milliót adnának, pedig az már megalázó lenne, és kvázi lehetetlen. Mégis korábban azt olvasni, hogy simán megoldható hogy maradjon. Érdekes ellentmondások. Ja, és ha Brady-t leigazolják, akkor Carr már nem kellene nekik, akinek 21.5 mill a sapkában foglalt helye, de 7.9 halott pénz benyelésével eltávolítható (ha jó sort néztem a szerződésében). Az még 13+ millió dollár cap space.

Egy Brian Hines szakíró szerint BB a következőt nyilatkozta december közepén Stidham-el kapcsolatban: "...több példa volt arra, hogy Tom nem sokat gyakorolhatott ebben az évben. Szóval Stid-nek lehetősége nyílt többször, hogy a kezdőkkel gyakorolhassa a play-eket és ez jót tett Neki..."

Kérdéses, hogy JE-n és Harry-n kívül marad-e valaki akikkel gyakorolt. :(

Ebből nekem a fontosabb rész, hogy még BB szerint is Tom nem sokat gyakorolhatott  - ez magyarázhatja az összhangtalanságot az elkapóival, mert meló nélkül ugyan mitől jönne meg?  Gondolom a sérülések vették ki többször az edzésből, ez meg azért nem jó hír, mert ha a könyöke ennyire zavarta, akkor komoly baja lehet, és akkor egy tök új elkapógárdával hogyan tudná "összegyakorlni" magát - nemcsak nálunk, hanem egy új csapatban is? 

Sokváltozós a TB egyenlet és a legtöbb változó ismeretlen - így nem könnyű a megoldóképletet megtalálni... :) :) :)

Azért remélem BB jó matekos, és az lesz az egyenlet vége, hogy Patriots=Tom Brady. :) :)

Igen, ez már év közben is volt hír, hogy nem tudott mindig 100% os edzésmunkát végezni. Viszont az is tény, hogy a pontos útvonal futást és az elszakadást az elkapóknak kell(ett volna) megtanulnia, és ott mindegy, ki az irányító épp. És épp ez utóbbi 2 dolog volt, ami siralmasan működött.

Volt olyan meccsunk regebben is, ahol JE, Gronk es Amendola is volt de ugy sem ment a passzjatek. Mert akkor is a 4 emberes pass rush mukodott ellenunk, raadasul ha White is el van veve a 4 DLine jatekos egyikevel, akkor ugye jon/jott az iden latott matek a palya kozepen. Vagyis 2-3 emberrel tobb a vedok szama, a kulcsembereket duplaztak, a kebesbe jol szeparalodokat, akiknek nem az 1:1 elleni jatek az erosseguk, azokat pedig egy vedo is levette ( pl Hogan, Dorsett). 

Onmagaban az elkapokra varrni azt, hogy nem mukodott a passzjatek, szerintem nagyon feluletes. Ugyanis jobb minosegu tamadoszekcioval is foldbe alltunk amikor ez a fajta vedelmi felfogas mukodni tud ellenunk. 

Ezt orvosoltuk azzal, hogy rafekudtunk a futasra es hoztuk Michelt. Akivel szepen ment is az offense a playoffban, meg ugy is, hogy a Rams ellen latszott az, hogy volt Suh is raallitva a screen, checkdown jatekra es csak ott alldogalt a Rams fal szelen, nem is ment TB fele. Egybol meg is akadtunk tamadasban..

Ez egy ilyen copy liga, akinek van esze atveszi a mukodo semakat ellenunk..ezert kellene nemi melysegi celpont egy x elkapo formajaban, aki megnyujtja a palyat, duplazni kell igy elvisz egy safetyt is es tobb hely marad a tobbieknek..

Azért lehet utólag azt is mondani, hogy a nyáron amikor nem jelent meg Brady a nem kötelező edzéseken - szokásával ellentétben egyébként - akkor lehet hibázott. Jó pár nap összeszokási lehetőség kimaradt akkor, és utána meg a körülmények mindig közbeszóltak mint pl Harry esetében akitől mindenki többet várt (először az elkapó sérült meg az előszezon legelején, majd Brady-t kellett pihentetni az edzéseken amikor Harry visszatért, és ezért nem nagyon edzettek együtt).

A másik dolog, hogy lehet valami a teniszkönyökös pletykában. BB nyilatkozata is azt támasztja alá, hogy sokat kellett pihentetni TB-t, ezért volt Stidham a kezdőkkel edzésen. Egy felszíni sérülés látható, és gyorsabban is gyógyul, tehát kizárható az az ok (tudom volt neki egy kötése szezon közben, de arról még Ő is azt nyilatkozta jelentéktelen). Ha valami szalag vagy porc probléma lenne, akkor meg műtét lett volna szezon után, amiről nincs hír. Így azután marad a makacs húzódás-ficam-teniszkönyök vonal, amiből a ficam nem valószínű, mert ödémával jár amit kiszúrtak volna úgyis az újságírók. A húzódás és a teniszkönyök makacs dolgok, és bármikor újra előjöhetnek, ami nem megnyugtató.

Engem ez az Erhardt-Perkins támadó rendszer (amit Én csak kapiskálok) izgat, amely kétségtelenül a legkorszerűbb és látszólag a legegyszerűbb kódú, viszont a QB szemszögéből működik, azaz nem mindegy, hogy kivel gyakorolja a csapat az edzéseken. TB-nek nyilván a kisujjában van az egész rendszer, Stidham-nak meg még nyilván nem, a gyors olvasásról nem is beszélve. Ráadásul a Pats által  "továbbfejlesztett" változata kicsit megnehezíti a RB/WR/TE csoportnak a megtanulást, mert  egy adott elnevezésű play-nél nemcsak a saját, hanem a többi játékos teendőit is tudniuk kell, az esetleges, ellenfelet megtéveszteni szándékozó "csereszabatos" felállás érdekében (Ld. pl Develin, mint X elkapó vagy idén Roberts TD-je). Az elmúlt év WR fluktuációja, az Ofal gyengesége (mind futás-, mind passzvédelem szempontjából), a FB-ek kidőlése, a TE-ek súlytalansága/sérülése,TB időnkénti edzéskorlátozása nyílván csökkentette a megjátszható play-eket, ill. a megjátszottak sikerességét, pl.1-2 sec alatt végig se lehetett gyakran olvasni a lehetőségeket. Elég, ha csak 5-6 nem sikerül egy meccsen, de az kritikus esetben az egész drive-ot tönkre teheti, mint ahogy bőven volt ilyen. (Az meg abszolut nonszensz, hogy szezon közben támadó rendszert váltson egy csapat, amit évtizedek óta használ.) Amennyiben TB visszajön, olyan játszótársak (főleg WR/TE) kellenek Neki, akik ezt a rendszert hamar! elsajátítják és nem sérülékenyek, azaz mindig rendelkezésre állnak. Amennyiben nem jön vissza, csak Stidham fejlődésében bízhatunk...

Azert lehet a playbookot QBra szabni EP rendszeren belul is. Cassel, JG es Brissett is megkapta a tamogatast JMD-tol. Nem ugyanazt vartak toluk, alakitottak azt egyeni erossegekre. Nyilvan TB-vel mukodik ez nalunk a legszelesebben, de azert egy FA QB is megtanulja offseason alatt es raszabjak week1re,aztan a szezon soran egyre tobbet hoznak felszinre belole. Szoval nem csak Stidhamben bizhatunk..de azert akkor se lenne vilagvege, ha o maradna..

Értem, de így, amikor nem TB gyakorolt a kezdőkkel, akkor Stidham, mint rookie, talán egy átszabott (lebutított?)/, leegyszerűsített playbook szerint gyakorolt, ami nem igazán szerencsés így többször egy szezon kellős közepén, esetleg egy fontos/nehéz meccs előtt. 

Kicsit off, de biztató lehet a következő szezonra!

B. Buchmesser, a Patspulpit szakírója szerint a Pats előző szezonjának legjobb támadó újonca WR Jacobi Meyers volt. (Állításait remek clip-összeállításokkal illusztrálja/bizonyítja, amelyre ha valaki kíváncsi a Patspupit-on megtekintheti.)

Mindenek előtt kigyűjtöttem Meyers statjait az alapszakaszban: A támadó snap-ek 34%-án vett részt, 15G, 41 tgts/26 rec (63,4 %), avg 13,8! (a jelenlegi roster-en a legjobb min. 10 rec figyelembevételével), 0TD, 17 first down (JE és White mögött a 3. legtöbb), YAC avg: 4,7 (a jelenlegi WR-ek között a legjobb, csak Burkhead és White előzi meg). A PFF szerint 3 dropja volt, amivel a csapat WR-ei közül százalékosan a 3., az elkapást produkáló 11 játékos közül pedig a 6.

Buchmesser szerint: Az UDFA WR a Pats nem könnyű támadó rendszerében remekül futotta az útvonalakat, a számokon kívül remek elkapásai voltak (talán a legjobb volt!), kicsit a néhai Mitchelt idézte, jól igazította ki szükség szerint az útvonalait, érvényesítette fizikumát szoros coverage esetén is és több kritikus (alacsony) passz elkapásával bizonyította ügyességét. TB 11x játszotta meg 3.down-nál és ebből 6x sikeresen. Hiányosságai egyelőre: a nem egyenletes koncentráció (drop-ok), többször kicsit későn játssza tisztára magát és a legnagyobb probléma: a QB-vel való gyakori téves kommunikáció ill. a QB „előrejelzéseinek” figyelmen kívül hagyása. A hiányosságok inkább a tapasztalat hiányára, mint a képességekre utalnak, azaz fegyelmezett kiküszöbölésével remek Z elkapóvá válhat 2.évére.

Saját vélemény: nagyon drukkolok Neki, hogy sikerüljön! :)

Már 1 jó TE-el is beérném! Meg kellene az új hír szerint egy jó/elfogadható G is, és ki tudja mi kell majd még... :)

A Sports Hub tudósítója, Tony Massarotti a következőket véli: TB tavalyi szerződés módosításának elsősorban az volt a célja, hogy az utolsó éveinek sorsáról Ő dönthessen és ne BB! Ismerve BB keménységét/korlátlan eszközeit és emlékezve Seymour, Vrabel, Mankins sorsára, nem hagyhatta, hogy az edző irányítsa az életét ill. esetleg kereskedhessenek Vele.