TRADE: Duron Harmont a Lionshöz cserélte a Patriots!

Kép
Harmon

A safety Duron Harmont a Detroit Lionshöz postázta a Patriots.

A csapat harmadik számú safetyje hátsó körös pickcserével kerül Detroitba, tovább részletek egyelőre nem ismertek. Egyes hírforrások szerint más játékos is távozhat a Lionshöz a csere keretein belül.

UPDATE: Megérkeztek a csere pontos részletei; Harmon mellett a Patriots idei 235. választása (7.kör) megy Detroitba, ahonnan a 172. pick érkezik cserébe (5.kör).

Hozzászólás

Remelem Sony Michel megy meg vele -) 

Halkan jegyzem meg, hogy eddig 7 kezdőjátékosunk ment el (szerződéses ellenérték cca. 150 M USD), és érkezett egy nevesincs WR. 

A LB sorból HT, Simon és Bentley maradt.

Hát, ez sovány, nem is kicsit.

Név/Poszt/Hova/Mennyiért/Hány évre

Tom Brady/QB/Tampa Bay Buccaneers/60 M/2

Kyle Van Noy/LB/Miami Dolphins/51 M/4

Elandon Roberts/LB/Miami Dolphins/?/?

Ted Karras/C/Miami Dolphins/4 M/1

Duron Harmon/S/Detroit Lions/trade

Danny Shelton/DL/Detroit Lions/8 M/2

Jamie Collins/LB/Detroit Lions/30 M (18 M)/3

Roberts, Harmon, Shelton nem feltétlenül kezdő, de ez most mindegy. Engem inkább az érdekelne miért nincs szinte semmi pénzünk? :(

Igaz, a tojásfociban másképp értelmezhető a kezdő, de átfogalmazom: nevezettek aktív rooster tagok voltak 2019-ben szinte minden játéknapon, és pályára is kerültek. Roberts gyakorlatilag minden csapategységben...

Ez így kiárusítás.

Én értem, hogy el vagy keseredve, de nem ezt nevezik kiárusításnak, hanem a trade-ket, tendereket. Lejárt szerződésű (értsd: nincs tovább fizetése!), szabad profi játékosok oda mennek ahová akarnak, pontosabban, ahol jobban megfizetik Őket, ráadásul többségük pályája vége felé jár vagy eddig gombokért játszott.

Inkább azt kéne vizsgálni, mi miért nem tudjuk akar csak egyiküket is megfizetni? Kicsit segíthetek, pl. a DM-nk 2020-ban $22,5M (főleg TB+AB+Bennett "hagyatéka", és szerintem csapatvezetési hiba!), azaz az idei cap több, mint 11%-a! Egyet- kettőt pl. megtarthattunk volna a 22M-ból...

Kevésszer vagyunk közös nevezőn de ezzel most teljes mértékben egyetértek veled. Rengetegszer hangoztattam az idény alatt is. És most a Brady faktort vegyük ki a képletből. AB szerződtetése úgy, hogy alig valami esély volt rá, hogy végig bírja az évet nálunk ilyen feltételekkel szerződést kötni az kritikán aluli. Bennett akiről mindenki tudta, hogy nem patriots fit játékos leigazolni arra a fél szezonra úgy, hogy DM is maradt utána nem kevés az is borzalmas. És mellette ugye a szokásos közepes vagy értékét tekintve közepes játékos relatív agyonfizetése lásd most példának okáért Slater is..... Belichick senki sztárnak nem fizeti ki az értékét de cserébe a töltelék emberek kisegítő emberek sokkal jobban meg vannak fizetve mint bárhol máshol. És így van az, hogy pl a dallas tageli Prescotot bomba pénzt fizet Zekének, hosszabbít Cooperrel. Mi is sokat fizetünk csak nem a sztároknak és ez sokáig jó balanszban volt csak egy ideje átesett az öreg a ló másik oldalára. Plusz JMC/DMC ikrek is drágák szerintem. 

Thuney kapásból elvitt 14 milliót a 20 ból... nyugi szabadul majd fel pénz... Harmon csere elvileg felszabadított 3,5 milliót. *4,5 milliót*

 

+a Hernandez sztoriból is visszakap a csapat 3,5 milliót. /most $12,945,574 millio van a spotrac szerint./ és még lesznek más cserék és kivágások is.

Egyénként szerintem még sorban áll cserére  Edelman és Thuney is....

Egy 1/23 pick+Thuney trade-del meddig lehetne szerintetek felmenni a drafton?Esetleg valamelyik top QB-ért?

 

Nem eleget, 3 kiemelkedő irányító van a drafton Burrow, Herbert, Tua, szerintem top 6ba kimegy mindegyik Bengals, Miami, Chargers + lehet 2. helyen Redskins is Qb húz. Én bízom Stidhemben, ő nagyon jó prospect volt csak utolsó egyetemi évében rossz csapatban játszott. Vannak még izgalmas irányítók, de őket 2.-3. körben is kilehet húzni.

Thuney csereértéke attól függ mennyire akarja egy csapat, mert azonnal nagy pénzt kell neki adni. Azok után hogy TB elment én nem cserélném el mert a legbiztosabb pont a falban.

Nekem kifejezettem szimpatikus, de nagyon nehéz megmondani kiből lesz kezdő nfl irányító, talán a legösszetettebb poszt és a legnagyobb váltás. Stidham órási előnyben van hogy lehúzott egy évet nálunk, veterán irányítók meg horror áron vannak. Brissett cap space idén 21m. Ha marad Stidhem akkor 3 évig nem kell irányítóra költened és mellette hozhatsz minden évben egy közép-hátsó köröst kipróbálni. Kessler itt van szinte ingyen + egy draft és megvagyunk, de persze lehet bármi más is :)

 

Beau Allen védőfalember érkezik 2 évre $8 millióért

Vince Wilfork 188 cm, 147 kg. Beau Allen 191 cm, 148 kg. Remélem nemcsak testméretében hasonlít majd Vince-re az új NT. :)

Azt azért hozzá kell tenni, hogy kerek háromszor annyi snappet volt a pályán Shelton (539), míg Beau (179). Shelton így 70.0-a globális értékelést kapott, Beau 72,6-ot. 

Sajnálom hogy elment Shelton, szimpatikus figura volt pályán és pályán kívül is.

 

Mi lenne ha visszaigazolnánk AB-t? Nem halott pénz, hanem aktív WR lenne! Persze kérdés hogy menniyt kellene kiülni a "zaklatás" miatt illteve hogy a TB nélküli Pats menniyre érdekli?

Ja és Sanu cut, felszabadítva 6,5 M, DM nélkül!

Itt van CB Justin Bethel 2,0 M-ért, úgy hogy 21 snapet jatszott tavaly. Minek?

Állítólag Brady azt akarja, hogy AB menjen a Bucshoz vele együtt. AB a social media megnyilvánulási szerint nagyon bele van esve Bradybe, szerintem a Patsbe nem jönne vissza.

 Justin Bethel pedig alapember a speciális egységben, szerintem Slater utódjának, csapatkapitánynak szánják.

AB ne is jöjjön vissza, az az ember nem normális. Soha nem lehet tudni mikor robban ki körülötte a következő balhé.

Ha valóban Kraft zavarta el ahogy hallani lehetett akkor AB soha többet nem fog nálunk játszani. Lehet máshol sem nagyon mondjuk... 

Azt tudja vki hogy hány pick van a tarsolyban most és ki az akiert még kaphatunk? Mert elvileg van egy csomó választási jogunk. Azokból azért lehet vmit még összehozni. 

Sanu tényleg cut? Erről tud vki vmit? 

Pörgés van rendesen. 

Én remélem nem vágják ki, mert a felszabaduló 6.5 millióból csak rosszabbat lehetne igazolni nála, és a WR jelenleg hiánycikk a csapatnál.

Nate Ebner a Giants-be szerződik. Brady-n kívül minden Pats szabadügynök olyan helyre ment, ahol korábbi Pats edző dolgozik.

Hogy legyen valami bizakodni való is:

https://www.boston.com/sports/new-england-patriots/2020/03/06/jarrett-stidham-quarterback-coach-patriots-tom-brady

Bármi is van a puding próbája itt is az evés lesz.

TB-ben az volt az egyedi, hogy képes volt felállni a padlóról, illetve az esetek többségében a legnagyobb nyomás alatt is végigmenedzselni a game winning drive-ot. Fejben egészen hihetetlen a faszi. És Stidham-nek is, amellett, hogy jól dobál, menedzsel, ezt kell tudni hoznia.

Így utólag benne lehetett az is a TB story-ban, hogy BB közölte vele, hogy több meccsen ki akarja próbálni Stidham-et. Akár kezdőként.

Egyszerűen nem túl logikus, hogy pusztán +10 milliárt lelép. Még üzletileg sem feltétlenül biztos, hogy megéri neki.

Én úgy gondolom, hogy tavaly siralmas volt a játékhívás és Brady kiszolgáló személyzete. Szerintem e miatt szeretne jobban beleszólni az offense play call-ba és a keretbe, de ez nálunk nem lehetséges.

Szerintem csak félt, hogy nem tudnak jó embereket köré rakni és nem így akarja befejezni a karrierjét. Tavaly is próbálkoztunk jó elkapót és TE-et hozni és semmi nem jött össze, a Bucsban meg 2 baromi jó elkapó van, jó futó, jó TE, fényévekkel előttünk járnak skill pozikban.

Senki nem erősítette meg azóta sem, hogy volt bármilyen ajánlat TB irányába. Állítólag csak egy évre szólt, úgy hallani nem felelt meg a pénz, stb, de az a helyzet, hogy ez majd kiderül, ha az érintettek is úgy akarják. 

Valami bűzlik itt, mert konkrétan az nfl.com hozta le pár hete csapathoz közeli forrásra hivatkozva, hogy a 30 milla/év - bárhogy is terveztük "kikakálni" - vállalható a csapatnak, és meg is fogja adni. Ha valóban volt ilyen, akkor szerintem simán menni akart. De az is benne van, hogy a miértekre még évekig várhatunk.

Mindenesetre a sok távozó ellenére ez a csapat egy korrekt drafttal és egy azonnal minőséget jelentő irányítóval harcban lehet a januárért. De ahhoz matekozni kell és irányító kell, ez az én véleményem. Szerintem továbbra is luxus egy Cam Newton elvetése, ha a sérülésén túl van 6-7 évre megoldás lehetne akár. Meglátjuk hogy alakítjuk, na meg hogy alakítja a piac. 

Saját vélemény Cam Newton-ról: Nem való hozzánk, mert nem igazán zsebirányító, sokat kockáztatja a fizikumát és ez kicsit fegyelmezetlenség is egyben. Azonkívül 2020-ra szerződése van, a cap hit-je $21M. Thuney-t nem pazarolnám Newtonra egy trade-el. Egyébként Én Stidham hívő vagyok...:)

Ugyanakkor új impulzus, kissé más offenz, egy kis kiszámíthatatlanság. Nekem nem lenne ellenemre. Mindenesetre ha hinni lehet a pletykáknak, az állapotát már meózzuk. 
 

Ne érts félre, nincs nekem problémám Stidhammel, csak jóval nagyobb a rizikófaktor és úgy érzem ha szeretnénk valamit, akkor kell az extra qb irányból.

A cap hitje 19 M. Teddy iránt is érdeklődtünk, tudtuk, hogy ő sem olcsóbb. Ha jönne úgyis hosszabbítás, strukturálás, miegymás. Ha nem jön, aligha emiatt.

DEN elküldte Flaccot, rárepülünk? System-fittebb, mint Newton...

2 évre szerződtettük a sokoldalú exChargers-es 27 éves S A. Phillips-et, aki képes Harmon és Chung helyén is játszani. Ez lesz a 7. NFL szezonja, tavaly sérült volt, eltörött a karja. 2018-ban Pro Bowl-er volt. 

Még egy kis adalék A. Phillips többszörösen "fregoli" használhatóságáról. A 2019-es 7 mérkőzésén, a sérüléséből visszatérve, 281 def. snap-je volt a következő megoszlásban: SS 122, slotCB 72, S 60, LB! 18, CB 9. A ST-ben 97 snap, 23%. (kicsit nagyvonalú extrapolációval ez egy teljes szezonra akár 50% fölé is mehetett volna). A ST -es Pro Bowl-eres évében  a szezon 2. felétől a def. snap-jei 70-100%. A def.-nél főleg subfelállásoknál használták, nem kis része volt a LAC 12-4-es szezonjában! A Patspulpit egyik szakírója szerint nem csak Chung/Harmon szerepét veheti át, hanem a ST-ben Ebner-t is pótolhatja sőt akár "szükség LB/S" is lehet. A Patspulpit olvasói szavazatai alapján nagy többséggel a leigazolása B minősítést kapott.

Állítólag közel a megegyezés a volt Packers FB Danny Vitale-al. Ezek szerint Develin nyaksérülése problémás továbbra is?

Andrews-al kapcsolatban volt egy cikk egy-két hete a Patspulpit-on ami szerint jelenleg jól van. Az már orvosi kérdés, hogy ez nála egyszeri eset volt, vagy hajlama van a vérrögképződésre. Ha utóbbi, akkor nagy odafigyelést igényel ez nála, és a kontaktsportokat tudtommal olyankor nem ajánlják. Egyelőre bizakodó hangvételű volt a cikk.

A másik két játékosról semmit nem hallani, csak az új FB igazolás mutathat arra, hogy Develinnel nincs minden rendben (de ne legyen így).

 

Andrews, az ember, jól van, s ennek örülök. Andrews, a játékos, bizakodó, de minimum állandó kockázat a játéka. A C poszt nem kockáztatható és fontos az állandósága. Szerintem nem fog játszani. 

A 31 éves Develin szerintem sajnos nem jön vissza. Az Ő habitusához/korához/posztjához túl súlyos és komplikált volt a sérülése. 

Úgy gondolom, a felépülésük/gyógyulásuk már rég nem időfüggő. Szeretném,ha ez a hozzászólásom a visszatérésük szempontjából egy nagy tévedés lenne. 

Érdekes volt az előző szezonja, teli karriercsúccsal! FB-ként először futott labdával a 4 éve alatt (3 yard), de volt 7 elkapása (12/7; 58%) 97 yard, avg:13,9, YAC: 8,2, ezek is csúcsok. Elkapó FB-ünk még nem volt, vagy lehet, hogy TE-nek fogjuk be? :)

Örömhír!!!! Cajuste is készen áll az edzőtáborra, Froholdt és King után! (B.Buchmasser, Patspulpit szakíró) :)

Vitale már roster-en! 

Brian Hoyer a Pats-ben.

 

És OLB Brandon Copeland is! UDFA, 2 év PS, aztán 4 év 60G, 73 tackle (~1,2 tackle/G!), 7 sack 1 FF, 4 PDef. A Jets tavalyi 11 LB-e közül a 6. legtöbb def.snap-je volt 30%-al. Nem túl acélos karrier eddig, de majd meglátjuk...

Copeland hasznos lehet nekünk nagyon, főleg pass rush terén, mivel OLB/EDGE feladatokat tud ellátni. Az meg ránk fér :) Én örülök ennek és a Beau Allen szerződésnek is. Mindkettő az a kategória, aki szürke zongoracipelő és nem kell túlfizetni, cserébe egy jó rendszerben, ahol nem feltétlenül az egyéni skill a döntő, ott hoznak egy nagyon stabil átlagot.

Allen teljesen vállalható volt a Tampa falban, Copeland visszatérésével meg sokat javult a pressure a Jetsnél. Egyik sem az egyéni statisztikával fog kiemelkedni, hanem a rábízott feladat maximális megoldásával. Nem vezérek, de nagyon hasznos fogaskerekek lesznek..Copeland kapcsán Ayers féle játékosra számíthatunk. Nálam mindkettő 53-ba fér, főként mert mindkettő nálam van GM játékban. Ha még hozunk valakit a keretemből, élek a gyanúval, hogy BB scoutokat küldött :)

Értem! Nem stat.orientált, hanem feladatorientált szürke eminenciásoknak jönnek, azaz csapatjátékosoknak. Úgy legyen ahogy gondolod! :)