Ups & Downs - 1. hét: Patriots vs Eagles

Kép
Ups

Sajnos nem sikerült győzelemmel indítani a 2023-as szezont, ám bizakodásra van ok, hiszen több jó teljesítményt is láthattunk az Eagles ellen. Következik az idei szezon első Ups&Downs-a!

UP

Kendrick Bourne - Hunter Henry: Nem véletlenül jöttek olyan hírek az offszezon során, hogy mindketten kirobbanó formában vannak, az Eagles ellen nagyszerűen teljesítettek. Bourne két touchdownt is szerzett, Henrynek pedig a negyedik kísérletes egykezes elkapását és a touchdownját lehet kiemelni. A következő meccseken is szükség lesz majd erre a teljesítményre tőlük.

Jabrill Peppers: A veterán safetynek nem volt könnyű dolga, ugyanis neki kellett átvenni Devin McCourty helyét a védelemben. Peppers azonban zseniálisan kezdte az évet, a kiharcolt fumble-lel esélyt kapott a támadósor, hogy megnyerje a meccset. Ez sajnos nem jött össze végül, de a játékos megmutatta, hogy DMC visszavonulásával is rendben lesz a csapat hátsó alakzata.

Védelem: Szándékosan vettem külön Pepperst, viszont úgy kompletten az egész egység is megérdemli a dicséretet, mert remekül helytálltak az Eagles ellen, sőt. Az első drive-ban nem nagyon találták a ritmust, ahogy azonban a redzone-ba ért az ellenfél, jött a már jól ismert "bend, not break". Engedtek egy rövidpályás TD-t ugyan, de emiatt nem érheti szó a ház elejét, a tavaly zseniálisan teljesítő - és ugyanazokkal a játékosokkal felálló - Eagles támadósor nem tudott dominálni. Erre lehet és kell is építeni!

DOWN

Első negyed: Ami elromolhatott az el is romlott. Nagyban hasonlított a tavalyi első drive-ra az idei, akkor is meg volt a ritmus, majd jött egy eladott labda és szétcsúszott minden. Ez idén is így volt, azzal a különbséggel, hogy ebből még picksix is született, majd jött Elliott elvesztett labdája. Ha az első negyedben nem alakul ki a 0-16, akkor könnyen máshogyan alakulhatott volna a találkozó, de ugyebár a sportban ennek nincs jelentősége...

Futójáték: Sajnos semmifajta átütő erő nem volt tetten érhető, pedig alapvetően sokan arra számítottak, hogyha valahol, akkor a játék ezen aspektusában lehet esélye a Patsnek. A két kezdő guard hiányzásával Mafi és Sow került a kezdőbe, akik se futáshoz, se passzhoz nem tudtak megfelelően blokkolni (ez talán a képernyőn nem jött át, de sok siettetés engedtek), sokkal inkább volt köszönhető BoB-nek és a gameplannek az, hogy működött a passzjáték, semmint a kiváló passzblokknak. Nagyon fontos lenne Strange és Onwenu visszatérése, minden bizonnyal nagyot lendítene a blokkoláson.

Hozzászólás

Off (spoiler nélkül)

A tegnapi Jets - Bills meccs igazi roncsderbi volt, a kínosabb fajtából. Ráadásul mindkét csapat látványosan szenvedett a pass rush ellen, ami a Patsnek külön jó hír. Tudom, nem illik 2 külön meccset összehasonlítani, de ennek a mérkőzésnek az alapján azt mondanám, hogy a Patriots mindkét csapatnál jobban játszott vasárnap (legalábbis jobban nézett ki). Szóval, aki szeretne egy kis önbizalmat a szurkoláshoz, az ne hagyja ki!:)

On

Szerintem a csapat, mint egység, példásan szerepelt, míg ha a különálló egyének hibáztak is olykor. Inkább szurkolok egy ilyen csapatnak, mint  mondjuk a Dolphins- nak, ami kis túlzással 2 emberből áll (támadó oldalon legalábbis).

A futójáték hiánya nagyon meglepő volt, de az is kiderült, hogy nagy a bizalom MJ felé.

 

 

Támadófal nagyon rossz volt. Elliott fumble? Elliot blokkolási képességei?

2 sack volt MJ-n. Nehéz rá azt mondani, hogy rossz volt, futásblokkolásban esetleg.. Elliot amúgy 5 yard körüli átlaggal futott. A fumble zuhogó esőben egy mögé érkező passz megszelídítése után volt. Mindkettő (fumble, futásblokk) amúgy benne van a "futójátékban", mint down. Ettől még lehetne down Elliot külön, de az se zavar, ha nem az. 

Mindkét csapat  viszonylag keveset (100 yard alatt) futott, az átlag 3,9-3,4 a Sasok javára. (Elliott 4,1). A futás szerintem nem volt döntő az eredmény szempontjából, a fumble-k száma is kiegyenlített volt. (A Sasos Elliott viszont 3x átrúgta a félpályát 9 pontért.) Szerintem a félig tartalék Ofalunk minimum helytállt, függetlenül attól, hogy a playcall-unk segített Nekik.

A sack szám önmagában semmit nem ér, hiszen már régen nem ez alapján mérik a siettetést. Nézz be PFF-re, vagy az ALL22-ben csak a két guardot figyeld, és meglátod mennyire gyengén játszottak.

A gameplan, playcall (BOB) és Jones zsebben való mozgása, gyors dobásai nagyon befolyásolták, hogy nem lett több sack. A héten a második legrövidebb volt az átlagos zsebben töltött ideje dobás előtt. (2.5 alatti átlag) ami nagyban befolyásolta, hogy nem ért oda a sack, de nyomás attól még volt és ha picit is tovább tartja, akkor még több lett volna.

Vannak szakírók, akik nem nézik a PFF statokat, csak a meccset. C.Mason (masslive.com) így ír: „...az újoncok, Atonio Mafi és Sidy Sow – akik az egész edzőtábort tackle-ben töltötték – egész jól tartották magukat guardként, akárcsak Calvin Anderson tackle-ként, aki betegség miatt az előszezonban nem tudott játszani.

Saját vélemény: a liga egyik legjobb Dline-ja naná, hogy alaposan nyomta az Ofalunkat, de BoB és a többi támadó eltakarta/kiváltotta ezt a gyengeségünket a passzolás során.

OFF

Néhány közhely BB megfogalmazásában az újoncokkal kapcsolatban:

  • ...Nincs más módja a tapasztalatszerzésnek a tapasztalatszerzésen kívül.”

  • ...Nincs baba medence. Csak ugorj be, és próbálj meg nem megfulladni."

Off: Lehet, hogy ARod komolyabban megsérült a tegnapi meccsen. A highlights-ot végignézve azért kapott rendesen mindkét irányító. A végén az a csapat nyeri a halálcsoportot, aminek az O# fala életben tudja tartani a #1 QB-t.

NSO-n azt írják ARod-nak elszakadt az Achillese, vége a szezonjának.

A WR Boutte srácnak nem ártana pár különóra WR Bournetól hogy hogyan kell a pálya szélén a lábmunkát kivitelezni.

Kritikus pillanat volt és megoldható lett volna.

Boutte meg fogja tanulni a "vonaltrükköket", de egyelőre az elkapásokra koncentrált. Bourne a 7. szezonját kezdte, Boutte meg az első meccsét.

Közben AR egész évre kidőlt.

Én azon sem lepődnék meg ha visszavonulna. Nyáron többnapos sötétkamrás meditációt csinált, hogy eldöntse folytatja-e vagy sem, mielőtt aláírt a Jets-hez. Azt persze nem tudhatom mi van ezzel kapcsolatban a szerződésében.

Én őszintén kíváncsi voltam arra, hogy mit tud kihozni ebből a jet-ből, illetve, hogy mi mire vagyunk képesek ellenük.

Örülnék neki, ha jövőre összedrótoznák és megmérkőznénk.