Ups & Downs - 11. hét: Patriots @ Texans

Kép
Ups#11

A múlthetivel szinte teljesen ellentétes mérkőzést játszott a Houston Texans vendégeként a New England Patriots, mind a támadók, mind pedig a védők elkövettek néhány hibát, főleg az első félidő nézett ki rosszul. A hazaiak megállították a Patriots utolsó támadását, és 27-20-ra győztek. Nézzük, kik kerültek az UP-ba és DOWN-ba!

UP

Damiere Byrd: A támadósor (és az egész csapat) legjobbja volt vasárnap, 6 elkapásból 132 yardot és egy touchdownt szerzett, valamint volt egy futása is 11 yardért is. A Seattle elleni mérkőzésen jól játszó elkapó azóta beleszürkült a mezőnybe, most viszont ismét fontos szerep jutott neki, az ő elkapásainak köszönhetően tudott haladni a csapat.

Jake Bailey: Bailey lassan kinövi magát az egész liga egyik legjobb punterévé, ezúttal 3 puntjából több mint 50 yardos átlagot hozott, leghosszabb puntja egy yard híján 60 yardra szállt. Az sokat elmond a mérkőzésről, hogy a punter UP-ba került...

Lawrence Guy: Guynak fontos szerepe volt a védőfal közepén, sok gondot okozott a hazaiak támadófalának.Nagy szerepe volt abban, hogy a Patriots teljesen megölte az ellenfél futójátékát.

DOWN

Edzői stáb: Szándékosan nem emeltem ki senkit, véleményem szerint több hiba is volt a gameplanünkben. Támadóoldalon a futójáték hanyagolása számomra teljesen érthetetlen, a védőoldal pedig nem igazán tudott reagálni (vagy csak későn) Watson játékára, aminek köszönhetően a fiatal irányító folyamatosan jó passzokkal találta meg az elkapóit.

Passz elleni védekezés: Itt sem emelnék ki senkit, a secondaryből gyakorlatilag nem volt olyan játékos, aki mellett ne csinált volna meg egy nagy játékot a Texans. A hazaiak elkapósoráról lehetett tudni, hogy tehetségesek, ami viszont szembeötlő volt, hogy a meglehetősen gyenge támadófallal mennyire nem tudott mit kezdeni a Patriots. Watsonnak rengeteg ideje volt megtalálni játékostársait.

Hozzászólás

Halihóóóóó!

Szerintem:

UP:

 • Fő a biztonság
  • Newton --- Aki annyira vigyázott, hogy ne legyen eladott labdája, hogy inkább biztonságosan el se dobta az elkapóig (vagy beledobta Watt kezébe, vagy az elkapó elé a földre)
 • Blokkolás
  • Harry --- Kiderült, hogy blokkolni sem tud (ellenben rövid útvonalon, slotban használható)
  • Izzo --- Kiderült, hogy Izzo nem képes Wattot (vagy behelyettesíthető bármely járniképes D-line embert 😊) megblokkolni, úgyhogy ennek a gameplanbe való építésével a továbbiakban majd nem kell időt pazarolni, így hatékonyabb lesz a felkészülés!!!
 • Ja, és innentől nyugodtan lehet meccset nézni és nem kell azon izgulni, hogy hogyan lesz idén Playoff…


DOWN:

 • D-line tanulási képessége
  • JJ Watt többször is megmutatta, hogy hogyan kell passzt leütni, de láthatóan nem volt sikerült elsajátítaniuk
 • Felkészülés a meccsre
  • Izzo taktikai felkészítése --- Hail Maryt nem kapunk el 5 yardon, hanem felütjük TD területre…
  • Esőtáncot tudó szertáros, vagy segédedző --- aki vagy nem táncolt vagy nem utazott el Houstonba, vagy legalább egy kis füstöt, tüzet csinálhatott volna valaki, hogy beinduljon az automata oltórendszer
 • BB sportszerűsége –
  • Sportszerűség hogyan lehet DOWN…??? Azt még csak értem, hogy nem küldi fel az 1. félidőre a DEF-et (a SEC-et semmiképpen), de szóljon már neki valaki, hogy ez nem a 2007-es csapat és az OFF-t felküldhetné.

Kedvelem Guy-t, jó játékos, de UP-ba emelését indokolatlannak tartom és a magyarázatot is hozzá. Guy 5 (4+1) szerelése közül 1!!! volt a mérkőzés első felében, aztán egyszer a 2. negyedben megkergette Watson-t, de csak 11 yard után állította meg, a 3. negyedben egy 7 yardos elkapást! szerelt, az utolsó 2 pedig az utolsó 2 percben volt, amikor a HOU már az időt húzta. Ehhez képest pl. Dugger és Phillips többet tett az első néhány HOU drive-ban, még negatív szerelést is. Egyébként a Houston futását nem megállítottuk!, hanem abbahagyták, mert látták, hogy passzal gyorsabban/kényelmesebben/eredményesebben haladnak. Az ellenfél nem kényszerült a futás abbahagyására, hanem választhatott mást, jobbat.