Ups & Downs - 12. hét: Patriots @ Giants

Kép
Ups

Újabb meccs, újabb gyenge támadójáték, újabb vereség. A Giants elleni találkozó legjobbjai és legrosszabbjai következnek.

UP

Rhamondre Stevenson - Zeke Elliott: A két futó hétről hétre a hátán cipeli a támadósort, passzban ugyanis teljesen fogalmatlan ez a Patriots O#. Ezúttal is ők szállították a yardok nagy részét; Stevenson 98 futott yarddal és egy touchdownnal, míg Zeke 46 futott yarddal zárta a találkozót.

Támadófal: A Giants messze nem a fenomenális pass rushról híres, ráadásul a fal közepéről Dexter Lawrence is kiesett, Ez nagyban megkönnyítette az OLine dolgát, akik futáshoz és passzhoz is jól blokkoltak. Sajnos ez is kevés volt, irányító nélkül nehéz passzolni...

Front 7: A Bentley-Tavai páros ezúttal is jól szerepelt, melléjük pedig jól lépett fel Barmore és Jennings is. A pass rush sem volt teljesen elveszett - nyilván itt az ellenfél is "segített". Vannak hétről hétre jól teljesítő játékosok ebben a védelemben, akikre hosszútávon komolyan építeni lehet - az idei szezon úgy is arról szól már, hogy hosszútávra tekintsünk előre.

DOWN

Irányítók: Nem gondolnám, hogy sok magyarázatra szorul ez a rész, mindketten borzasztóan játszottak, ezek után ki kezdjen a Chargers ellen...?

Cornerbackek: J.C. Jackson visszatérése nem segített az egységen, borzasztóan gyengén szerepel, de legalább jövőre minden rossz érzés nélkül lehet elküldeni. Bryant továbbra is rettentő hullámzó, idén pedig Jonathan Joneson is érzek egy visszaesést. A Giants nem draftolt újonca több alkalommal is borzasztó üresen találta meg az elkapóit, főleg Jalin Hyattet.

Chad Ryland: Sokan örültek, hogy kihagyta a végén a mezőnygólt, de 35 yardról minden helyzetben be kell rúgni. Az újoncnak is borzasztó hullámzó szezonja van, a Colts ellen is kihagyott egy könnyű rúgást és most is. Belichick elmondása szerint is tehetséges játékos, de sokat hibázik, én azért bízom benne, hogy az újoncokra jellemző hibákat a szezon végére/jövő év elejére kinövi, akkor stabil rúgóvá válhat.

Hozzászólás

Hát,nem írigyellek Ákos,hogy ilyen meccsek után is géphez kell ülnöd megírni a cikkeket,nem lehet könnyű… Ezúton is köszönöm a munkádat!

A meccsről fölösleges szót ejteni nem sok újat láttunk,ami talán más volt amit ki is emeltél a feléledő passrush,itt nyilván árnyalja a képet,hogy DeVitot az utolsó 3 meccsén 20x sackelték.

Én ezt abszolút nem érzem tehernek vagy ilyesmi, a meccs az meccs, a cikk meg értelemszerűen jön utána. Nyilván jobb dolog W-re kelni hétfő reggel, de ha ez van, hát ez van :)

Nem tudom, hogy milyen Pats szurkoló lehet az, aki örült annak, hogy a végén kimaradt a mezőnygól!

Ez a szezon rég elment, a lehető legmagasabb draft pozíció, ami kihozható belőle. Szóval sok értelme nincs nyerni. Más kérdés, hogy én nem hiszek már abban, hogy Belichick újjá tudja építeni ezt a csapatot. Brady távozása óta az egyik, ha nem a legrosszabb GM a ligában.  Szinte csak rossz húzásai vannak. 

Szerintem ebben a helyzetben pont az a jó, hogy ha berúgja örülök, hogy nyertünk vagy hát itt éppen hosszabbítás, ha meg kihagyja akkor tudok kicsit örülni a jobb draft pozíciónak, mert azt gondolom ez az irányító helyzet csak onnan oldható meg!

Szegény uj irányito, akit majd huzni fogunk. (valoszinüleg) Nem lesz egyszerü dolga. Valahol a Draftnak ez egy nagy "hibája", hogy a szar csapatok huznak elöl, akiknél asztán elég nagy valoszinüséggel elkallodik az irányito...

Nem értem a BB-t eltávolítani igyekvő szurkolókat. Az O-nál teljesen egyértelmű, hogy valami nagyon félrement, de nagyon jó védelmet hoztak össze immáron harmadik éve. Én inkább BoB-ot küldeném el, BB-nek adnék 2 évet. Andy Reid-et is kirúgták anno és kiderült, hogy ért a szakmához. BB is az egyik legnagyobb edző. 

Válasz crucified üzenetére

Persze, de az O edzők kinevezésében, és így a játékosok fejlesztésében is óriási szerepe van Belichicknek. Nyilván még mindig egy nagyon jó edző, aki rengeteget tud a játékról és én sem feltétlen lennék boldog ha távozna, de azt is látni kell, hogy az elmúlt években a húzásai (edzői kinevezés, FA) inkább mellémentek mint bejöttek, egy ilyen szezon után meg pláne nagyobb a valószínűsége a váltásnak (magas draftpick, sok pénz, új irányító kell). Persze ezeket a dolgokat rá is lehet bízni, csak most nagyobb az esélye egy full új rezsim érkezésének, mint akár a Newtonos szezon előtt vagy után.

Ok, akkor ki jöhetne mint HC? Úgy hullanak a HC-k mint a legyek, nem olyan egyszerű mint sokan gondolják. Vastagon benne van BB az O kudarcában, de azért 3 éve pofás a D, sok tehetséggel. Ez ugyanúgy BB érdeme is azt gondolom. A jövő évi QB prospektektől nem vagyok elájulva. Dobjunk ki 40 év rutint az ablakon? Az mitől lesz jobb? Lásd Scarnecchia, igaz Ő önként nem vállalja már tovább és láss csodát, sz@r az O-line azóta is. MJ maradjon backup QB, annál jobb minthogy elküldjük. Bills drukkerként már sokkal nagyobb kudarc lenne a szezon - ilyenkor mindig megkapom, hogy kit érdekel más csapat -, én adnék 2 évet BB-nek, BoB menjen és jöjjön JMD. Még egy gondolat, ugye senki nem gondolja komolyan hogy BB egyedül intézi a játékosokat és nincs mögötte megannyi scout? És nem vagyok abban biztos, hogy Kraft teljesen szabad kezet ad ebben. 

Az a baj, hogy bármennyi scout van, BB hozza meg a végső döntést. Belichick pedig többre értékeli a defense játékosokat, főleg ha csapatkapitány volt az egyetemi csapatában az az egyén.
Támadóoldalon eddig a falba találtunk késő körös tehetségeket, de jó TE vagy WR draft idejét se tudom mikor volt már. Örülnék, ha maradna az öreg, de egy fiatalos OC-val, aki nem túl konzervatív. Ráadásul szerintem, ha marad, akkor valamilyen más alkuval pl. Kraft ad másnak is beleszólási jogot a draft prioritásokba stb.

Meddig maradjon még ez a tágabb értelemben vett nepotizmus a klubnál (értve ez alatt azt, hogy mindig visszavárunk itt valamiért bevált, de máshol látványosan megbukó játékost és edzőt egyaránt)?

Valamikor kellene húzni egy vonalat, BB kiöregedőben és az idősebb Kraft sem fiatalodik. Valamikor el kell jönnie az őrségváltásnak, most az az érzése van az embernek, hogy egy hangya....nyival tovább húzódott már eddig is a történet, mint kellett volna, de az sincs kizárva, hogy azoknak lesz igazuk, akik a mostani vezetésben látják  a kiutat (én mondjuk kevés esélyt látok erre).

 Nem azt mondom, hogy nem kellene semmin változtatni, sőt, láthatóan muszáj lesz az O oldalát rendbe tenni. Én csupán amellett protestálnék, hogy BB-t ne rúgják ki, 40 év rutin nagy kincs. Áttételesen a munkahelyeken is tapasztalom a 30+ év rutin hiányát sok szakmában ( egészségügy, ipar, stb ) ami a színvonalat befolyásolja. Az öreg legyen HC mert a D-hez nagyon ért, de jöjjön egy O-speciális koordinátor és ne egyszémelyes legyen a döntés ( lehet most sem az ). Ez már az őrségváltás első lépése lehet. Nézd meg pl Sean McVay esetét, tehetséges és tele van sztárokkal a Rams, az SB-k óta semmivel sem jobbak mint mi. De ott a Bucs, TB is azért tudta behúzni a 6. gyűrűt mert a fél csapat beáldozta a pénzt, de most jön a 100 év magány a Bucs-nál ( ne legyen úgy ). Az az érzésem, hogy a legtöbb szurkoló egy második 20+ év Pats dominananciájában gondolkodik mert sokan a soccer-t veszik alapnak, de az NFL teljesen más, itt nincsenek csodák ( bár a Pats az ). Jó lesz ez, MJ-ért nagyon kár, ha Hurts szintjén lenne a magabiztossága ugyanazt ki lehetne hozni a srácból, de most láthatóan olyan mintha mi állnánk oda QB-nek.

Szerintem Mindenki tudja ezen az oldalon, hogy TB korszak szinte megismételhetetlen, ezt már kár tovább ragozni. Mindössze tisztességes, NFL szintű támadó játékra vágyunk és hogy ne Nálunk legyen az INT KING és legalább azt játsszuk, ami úgy ahogy megy és ne azt ami nem megy.

MJ szerintem nemcsak magabiztosságban van igen messze Hurst-től.

Maximálisan egyetértve Veled, kedves Hopi én még annyit várnék a csapattól, hogy legyen identitása. Tom Brady nélkül is tudnunk kellene fegyelmezetten játszani, kevés figyelem hiányából adódó hiba, jó kondi, hogy bírjuk a meccs végéig, kívülről ismeri a szabályokat és nem egylábas elkapásokat produkálni.

Nekem nem Brady, hanem a Patriots volt a kedvencem és nagyon rossz látni, hogy a liga bohócai vagyunk és teljesen elveszítettük a presztízsértékünket és a Patriots Way már csak egy üres kifejezés lett.

Kicsit OFF

Nézegetem a draftolható QB-at és fogalmam sincs miért áll a jelöltek élen Caleb Williams és Maye, amikor az idei teljesítmények alapján a legjobbnak Jayden Daniels (LSU) látszik. Minden passz stat. mutatóban veri őket és ráadásul igazi modern dual threat QB, mert egészséges arányban messze! a legjobb futó is! (327 passz-40 TD, comp%:72,2 ill. 153 carry, avg 8,4-10 TD és leghosszabb futás is az övé, 85 yard, a RB-eket lepipálva.) A PFF Big Board-on 23., még Nix is megelőzi (17.), igaz, az Ő passzmutatója jobb. Valaki magyarázza meg Nekem, hogy a sztárallűrös Caleb és a kicsit sótlan Maye miért van ennyire előrébb a QB-k között?

Nyugodtan nézd meg az NFL QB-k számait. Attól mert valaki éppen egy szakaszban jobb statokat hoz valamilyen mutatóban, nem jelenti azt, hogy jobb játékos is. Nézegesd a QB rangsororokat statok alapján, aztán gondolkodj el, hogy az vajon a valós QB rangsor is, vagy inkább hátrébb lévő QB mégiscsak jobb játékos.

Nézzed meg kik ellen hozták össze a statokat, milyen a saját csapatuk ereje, mekkora upside van bennük, milyen módon tudnak illeszkedni egy NFL offense-be. Az egyetemi játékosoknál nagyon nem az a lényeg a tudásuk rangsorolásánál amilyen statokat felsoroltál.

Közben a veretes elvárásokkal - már ha még van valahol…- óvatosan, a héten már 3 qb versenyez mielőtt dönt az öreg szombaton 🤦🏻‍♂️

5! noname kicker volt próbajátékon a héten Nálunk. Reszkess Ryland! A legnagyobb problémánkon próbálunk javítani! :) De volt 5 LS is, Cardona-val mi a gond?