Ups & Downs - 13. hét: Patriots vs Bills

Kép
Ups

Az elmúlt héttel ellentétben, itt gyakorlatilag esélye sem volt a Patriotsnak a győzelemre, a Buffalo nagyon simán, 24-10-re győzött. Következzen az Ups&Downs!

UP

Marcus Jones: Úgy tánik, hogy az újonc még mindig meg tudja lepni a szurkolókat. Az egyetemen is használták a támadósorban a fiatal játékost, most ehhez nyúlt hozzá az edzői stáb. Talán lehet azt mondani, hogy ez volt az egyetlen olyan húzás a támadóoldalon ami bejött. Két héttel azután, hogy élete első touchdownját szerezte az NFL-ben visszahordásból, most jött egy támadó TD is. Már csak egy picksix hiányzik ahhoz, hogy teljes legyen a repertoárja.

Josh Uche: Uche meccsről meccsre jobban teljesít, a társak és az edzők is dicsérik a munkáját. Ezúttal két sacket szerzett, az egyiknél ráadásul a labdát is megszerezte a védelem.

DOWN

Edzői stáb: A Buffalo nagyon keményen outcoachingolta a Patriots edzői stábját, tökéletes gameplant raktak ki a pályára, alig volt a Patriots támadóinál a labda. A játék mindhárom elemében jobbnak bizonyultak - ebben pedig természetesen az edzőknek is van része.

Támadósor: A Vikings elleni jó teljesítmény után újra arconvágta a valóság az offense-t, ismét előjöttek a hibák. Borzalmas playcalling, time-management és a többi. Úgy tűnik, idén már nem lesz változás, a maradék 5 meccset kell kihozni valahogy, aztán az offszezonban változtatni kell - főleg a támadókoordinátori poszton.

Jonathan Jones: Az idén eddig elit teljesítményt nyújtó cornerbacket több alkalommal is megégették, két touchdownt is engedett, amire elég rég nem volt példa - karrierje egyik legrosszabb meccsén van túl a veterán játékos.

Hozzászólás

Jones lehet up, de lássuk be, azért olyan nehéz dolga nem volt. Az egy jó hívás volt, a Bills nem számított rá. 
Olvastam egy cikket, hogy mi lehetett a Pats terve  és mi mehetett félre. Elvileg arra alapoztak, hogy a Bills a liga végén kullogott a szerelések sikerességében, ezért a rövid passzok és futások kerültek előtérbe, hogy majd a futók és elkapók megoldják a többit. Sajnos a Bills sérülésből visszatérő védői változtattak ezen a képen, de ami nagyobb baj, hogy az edzői stáb nem tudott/akart változtatni az eredeti terven. Szóval az alap elgondolás lehet nem volt rossz, csak mikor nem ment, lépni kellett volna. 
 

Kicsit offtopik, de istennek hála a zsinórban negyedik primetime meccsünk nem lesz az 🙏🏼

Kettes offtopik: #funfact, de ez úgy is a mi fordulónk lett, hogy simán kikaptunk. Ellenben kezd hiányozni a Vikes meccs, hogy a Bears-t különösebben ne is említsem. Indul a PO üzemmód, remélem ezt a csapat is átérzi majd..

Változott a menetrend? Nem monday night football lesz a mi meccsünk? Én eddig úgy tudtam, hogy a chiefs meccset cserélték le egy izgalmasabbra a sunday night football programjában.

De, a Cards elleni marad MNF - ez csak a harmadik primetime meccs zsinórban. A Raiders ellenit cserélték le, az lett volna a negyedik. MNF-et amúgy nem is cserélhetnek le, csak a vasárnapinál van meg a joga az NBC-nek.

Köszi az információt , azt nem számoltam hogy ez még csak a harmadik lesz. Elnézést mindenkitől, akkor ezt benéztem.

Összehasonlitottam a sorsolásunkat a Jets-el és megtippeltem szerintem mi lehet a végeredmény.

Jets:                                   Patriots:

Bills - L                               Cardinals - W

Lions - L                              Raiders - W

Jaguars - W                        Bengals - L

Seahawks - L                      Dolphins - L

Dolphins - L                         Bills - L

Persze az utolso meccsek eredménye attol is fog függeni, hogy esetleg pl. a Bills vagy a Dolphins már pihentetni fogja a kezdöit. Ezek alapján bejutnánk a rájátszásba. (Es persze a Chargers is be tud minket elözni.)

Jets nekem teljesen kiszámíthatatlan még mindig, de sajnos szerintem ennél többet behúznak.

Nálunk meg, ha őszinte akarok lenni, nekünk ez egy W jelenleg, sőt... A Cards is éppen milyen napot fog ki. A Raiders 3 meccses nyerőben, most a saját poraiban dagonyázó Rams jön Nekik, Ők már abszolút valós fenyegetés bárkinek, akik szeretnék a 6-7. helyet. Illetve BB sikerességi rátája a korábbi padavanjai ellen, hogy mondjam.. JmD, Flores, de még Patricia is kócsólta már out elég szépen, talán a Miamit vertük egyszer még CN-nal, több W nem nagyon rémlik.

Az utolsó 3 csapat pedig teljesen más szint jelenleg.
Ugyanakkor alulról jó páran számolgatnak még, Chargers, Browns, az említett LV, de ha a Steelers megfogja a Lamar nélküli Baltimore-t, Ők is 6-7. Jackson kiesésével ráadásul ott romolhat(na) a mérleg. Szóval ott vagyunk a sűrűjében szépen, papíron nem egy veszett ügy ez, csak hát javulgatni, nyeregetni kéne :)