Ups & Downs - 14. hét: Patriots vs Chiefs

Kép
Ups&Downs

Újabb rangadó, újabb vereség, ezúttal hazai pályán szenvedett vereséget a Patriots a Chiefs ellen. Az előző hetekkel ellentétben viszont a támadósor a második félidőben kompetitív tudott lenni, több szép játékkal is yardokat tudtak szerezni. Sajnos más tényezők miatt nem jöhetett létre a fordítás, ám talán valami elindult az offense-ben, amire sokan vártunk. Nézzük, kik kerültek az UP-ba és DOWN-ba!

UP

Nate Ebner: Ebner a speciális egységben rendkívül fontos szerepet tölt be, ennek bizonyításaképp egy blokkolt punttal vétette észre magát, ezzel esélyt kínálva a támadósornak egy gyors touchdownra.

Stephon Gilmore - J.C. Jackson: Mindketten jól játszottak a mérkőzésen, 2, illetve egy elkapást engedve, Jacksonnak volt egy interceptionje is emellett. Főleg a második félidőben - amikor az egész védelem - teljesítettek kiemelkedően. Gilmore-t sajnos egy teljesen jogos touchdowntól fosztotta meg egy téves bírói ítélet.

Julian Edelman: Továbbra is Edelman az egyetlen igazán megbízható célpont, ezúttal 8 elkapást, 95 yardot és egy touchdownt szerzett.

DOWN

Jonathan Jones: Pár hete még ódákat zengtünk Jones teljesítményéről, azóta két borzalmas meccsen van túl. Ezúttal 5 passzt kaptak el mellette, 86 yardért és egy TD-ért. Jason McCourty sérülésével ráadásul cornerback poszton is eléggé "vékony" a csapat, bár JMC ezúttal aktív volt, érdemi szerep nem jutott neki (erről bővebben a statisztikás cikkben), így pedig gyakorlatilag három cornerbackkel nyomta végig a meccset a Patriots.

Támadófal: Ami már úgy tűnt, hogy összeáll, az most mégis felborult. Ezúttal gyakorlatilag ott verték meg a támadófalembereket a Chiefs védői ahol akarták, Brady rendre nyomás alatt kellett, hogy passzoljon, ez pedig egy fiatal irányítónak is gondokat okozna. Senki nem hozott tiszta meccset a támadófal-játékosok közül, Thuney volt a legjobb egy QB hittel.

Blokkolt FG: Ennyire sima blokkolt rúgást ritkán lehet látni, a fal közepén tudott áttörni a Chiefs, Cannon és Newhouse hibájából, Folknak esélye sem volt.

Bírói tevékenység: Bár nem a Patriotshoz tartozik, és tavaly már egyszer "megégettem" magam emiatt, egyszerűen nem lehet elmenni a bírói döntések mellett szó nélkül. Aki volt chaten, az emlékezhet rá, miket írtam mérgemben, nem vagyok rá büszke, de ennyire nyilvánvaló sok rossz ítéletet nagyon ritkán látni. Gyakorlatilag egy driveon belül 2 TD-től fosztották meg a zebrák a Patriotsot, előtte egy nagyon kérdőjeles first downt ért el a Chiefs, pályán kívüli balhéra nem érkezett sárga zászló... Aztán persze, ahogy lenni szokott, jött a "kompenzálás", amitől ugyancsak herótom van... Mindkét oldalra rengeteget tévedtek a játékvezetők, és bár tudom, hogy erre semmi esély gyakorlatilag, remélem idén már nem kapnak munkát egyik meccsen sem...

Hozzászólás

Hot off the press:

http://www.nfl.com/news/story/0ap3000001086298/article/bengals-nfl-investigating-if-patriots-filmed-sideline

Nekem nagy DOWN JMD a playbookjával együtt, mert az nem állapot, hogy erre az elkapógárdára képtelenek szeptember óta épkézláb játékokat felépíteni. Mert vannak elkapóink, de olyanra próbáljuk őket használni, ami nem megy. És nem két hete, hanem három hónapja. Teljesen érthetetlen, hogy ebben miért nem vagyunk képesek az adottságainkhoz alkalmazkodni. BB-t meg végképp nem értem, pontosan látja, hogy gyakorlatilag a támadóegységünk alig szerez pontokat és közben nem változik semmi. Pont ugyanazt próbáljuk játszani szezonkezdet óta, amiről mindenki látja, hogy teljesen impotens. Ha a védelmünk nem lett volna ennyire jó, akkor még fele ennyi győztes meccsünk se lenne. Nem értem a változtatás hiányát, na.

Nem kötözködve, és csak költői kérdésként:

- elhisszük, hogy az NFL történelem egyik, ha nem a legjobb edzője ennyire vak lenne, hogy nem látja, nem lép előre az offense és nem tesz az előrelépésért semmit?

- nem képzelhető el, hogy esetleg altat és nem akarja kitárni a lapjait? (emlékezzünk tavalyra, amikor nem nagyon zavarta, hogy KC-ben kell az AFC döntőt játszani)

- tényleg elhisszük JMD-ről, hogy nem tud többet és csak ennyit tud kihozni az O-ből?

Részemről nem hiszem, hogy 1 év alatt elfelejtette volna miként kell bejutni mondjuk az AFC döntőbe (és ott nem esélytelenül fellépni), minthogy JMD-ből is többet nézek ki, mint az idei szezonban mutat.

Szóval mielőtt a szezont értékelnénk, és ítéletet mondunk, várjuk meg annak a végét. (Ettől függetlenül simán lehet, hogy tévedek és túlzott az optimizmusom, de remélem nem! :-) )

Jaj istenem hagyjuk már ezt a dumát...

Nem, azt nem hisszük, hogy ennyire vak lenn. De az tény, hogy gyakorlatilag 3 hónapja ugyan azt a nem működő dolgot erőlteti vagy erőltetik JMD-vel. Olyan meg nincs, hogy altatnak mert bármennyire is szép lenne ebben az álomban hinni meg abban, hogy mindegy neki mert aztán majd valami megtáltosodott játékkal a holdon is elver bárkit. A hazai pálya előny. Még neki is! Nem szándékosan engedi el az első kiemelést mert az a tavalyi AFC döntő is csücskös volt Kansasben. Ott ha Andybá tökösebb és nem az egálra megy és FG helyett engedi Mahomest még egy playre akkor csúnyán benne lett volna, hogy nincs overtime. Ahogy az is meleg lett volna ha ők kezdik a támadást a ráadásban. Ilyen nincs. Nem megy ez a játék és nem változtatnak az, hogy miért azt lehet találgatni de biztos nem amiatt mert “nem fedi fel a lapjait” és a többi ilyen baromság miatt.

JMD meg eddig sem volt a legkreatívabb és legjobb OC csak a klasszi játékosaival a keze alatt ez annyira nem mutatkozott meg. Egy Shanahan fényévekkel jobb volt mindig is. De McVay is akár. 

Bízunk a javulásban persze de azért ne ferdítsük már a magunk számára kellemes magyarázatba a látottakat...

Abban kételkedsz amiben akarsz, szíved joga. Ne érts félre nem azt mondom, hogy én majd tudom a tutit. De azért a látottak alapján levonni a konzekvenciát és az alapján véleményt formálni szerintem közelebb áll a valósághoz mint a konteo gyártás. 

Persze ettől függetlenül mindenki kételkedhet mindenben és hihet akár a gyíkember/csillámpóni szerelemgyerekben is :)

 

A tv-n látottak alapján el lehet mondani, hogy nem tetszett, amit láttál. (Nekem sem). Mi több, én sem hiszem, hogy két playbook lenne, bár kétségtelen, hogy a rájátszásban elő szoktak kerülni olyan játékok és játékosok, amiket/akiket addig nem használtak. Ahogyan ezen a meccsen is kénytelenek voltak bemutatni olyan játékokat, amiket előnyben nem tettek volna.

De venni a bátorságot, hogy fikázd, no pláne alkalmatlannak minősítsd az edzői stáb bármelyik tagját, nekem erősnek tűnik. Gyanítom fogalma nincs itt senkinek, így neked sem, hogy mi zajlik a csapat körül, mi történik edzésen és azon kívül, vagy az edzői szobában. Ahogy arról sem, mi van, vagy mi nincs a szakértők által a legösszetettebnek és legbonyolultabbnak tartott playbook-ban.

Amúgy elmondták: van úgy, hogy a kezdeti game plan nem ül, de nem várnak a félidőig a módosítással. Egyébként ebben az egyik, ha nem a legjobb a Pats edzői brigádja.

Nem mellesleg JMD-t a szakemberek az NFL egyik legjobb támadó koordinátorának tartják. A tavalyi rájátszásban sőt idén, amíg voltak elkapók és támadófal, a szurkerek is így gondolták.

McVay pedig valóban nagyon kreatív volt februárban és az idei szezon nagy részében. Ezt mi sem mutatja jobban, mint az SB-n szerzett 3 pont és az idei szenvedésük.

Az elmúlt években mindig történt olyan esemény ami nagyon feltüzelte a csapatot és szép eredmények születtek belőle a végén.

- Brown még Steelers játékosként feltette a twiterre, hogy Tomlin szidja a Pats gárdáját az AFC döntő előtt

-labda leeresztés nem leeresztés

-Brady 4 meccses eltiltása

-A rájátszás közepén megjelent egy cikk miszerint Kraft-Belichick-Brady hármasa ki nem állhatja egymást

-Edelman 4 meccses eltiltása

-A röhejes Dolpihins elleni utolsó kapott TD

Most ez a frusztráló, idegesítő bíráskodás a Chiefs ellen.

Úgy érzem most fog valami megváltozni, a játékosok jobban összekovácsolódnak és minden áron nyerni akarnak, hogy megmutassák nem lehet őket leírni.

Na meg most az új Spygate...

Már megint ráncigálják az oroszlán bajszát, soha nem tanulnak? Csak kicsit félek, hogy fogatlan már az az oroszlán.

Üdv Mindenkinek!

2003 óta drukkolok a Pats-nek és évek óta követem az oldalt is.

Elérkezettnek láttam az időt, hogy regisztráljak is, így ezúton üdvözlök mindenkit :)

Nagyon nagyra értékelem a szerkesztők odaadó munkáját amivel rengeteg információhoz jutok illetve a közösség kulturált és értő megnyilvánulásait, sajnos ez egyre ritkább ma az online fórumokon.

És hogy akkor érdemben is hozzászóljak a cikkhez.

Az összes NE mérkőzést megnézem, megnéztem élőben mikor adják, így az ideieket is láttam és bennem nagyon viaskodnak a pozitív és pesszimista gondolatok.

Brady-t én sem látom lerobbantnak vagy inkompetensnek. Egyetértek abban, hogy sok összetevős az idei O teljesítménye és ebből legkisebb problémánk TB ( bár vele elfogult vagyok :) )

JMD-t szinte minden szezonban szidják sokan, hogy nem jó a játék terv aztán a végén mégis csak összeraknak valami nyerő dolgot.

BB-ről mindenki tudja hogy zseni- ezek így bizakodásra adnak okot, de!

Tényleg minden meccset megnézek és valahogy az idei évben nem érzem a támadókon az elsöprő erőt.

Leginkább a fal aggaszt, az az alfája és omegája a támadásainkank és ők minimum inkonzisztensek egyenlőre Winnel a fedélzeten is.

Záró gondolatként az is lehet, hogy azért vagyok bizonytalan a csapat erősségét illetően, mert ahhoz szoktam, hogy a támadók azok akik viszik előre a gárdát és ha a védelem felnő hozzájuk akkor happy minden, idén pedig nagyon nem így van.

Bár mondjuk az első 3 gyűrűnél is hasonló volt a szitu talán, ott inkább a védelem volt az erőssebb, ha jól emlékszem.

So röviden ennyi, igyekszem a továbbiakban aktív tagja lenni a csoportnak.

 

üdv

J

A Patriots.com-on beleolvastam az állandó rovatukba, ahol a meccs után pár nappal kimazsolázzák a helyi lapok, szakértők nyilatkozatait, elemzéseit a meccsről, a csapatról. Ajánlom mindenki figyelmébe. Kb. ugyanazt lehet olvasni, mint ebben a fórumban, van aki már kezdi temetni a csapatot, Bradyt, van aki csak nem érti, mi van a társasággal, stb.Az tény, hogy az eddig elért eredményekre büszkék, de nem különösebben tartják befolyásoló tényezőnek a jelenlegi  helyzet elemzése, kritizálása során. Ha a szakértői véleményeket nézzük, még nem temetik a csapatot, de jelen állapotukban  nehezen  tudják elképzelni, hogy majd egyik pillanatról a másikra minden szép és jó lesz.

Egyetértek a fenti hozzászólóval : egy csapatsportban sokszor előfordul, hogy egy külső behatás mozgósítani tudja az addig semleges energiákat és a csapat egy ideig erőn felül teljesít. Azt hiszem, hogy nálunk a támadóegységre elmondható, hogy nem tartozik játékosanyagban a legjobbak közé az idén, de van bennük annyi, hogy le tudjanak darálni egy olyan sorozatot, ami még komoly eredményt hozhat. 

Kíváncsi vagyok, mennyire lesz felfújva ez a mostani "mini spygate "  egyrészt nem hiányzik, hogy a játékosoknak, edzőknek ezzel kelljen foglalkozniuk, másrészt akár adhat egy lökést, ami kicsit átlendítené őket a jelenlegi állapotukon.  

Azért kapnak itt pofonokat mások is, csak a hétvégén a New Orleans, a Seattle,a múltor a Rams, stb. én továbbra is csak annyit szeretnék, hogy a társaság adja ki magából, ami benne van, beleértve az edzőket is.

Halihóóóóó!

Szerintem:

UP:
-    Influenzát legyőztük!
-    Hazai pályás játékvezetés! Ja nem 😲☹😲☹
-    Megvan az új franchise RB-nk!!! (Viva la cheetah!!!)

DOWN:
-    Alvó ügynökünk, mint Chiefs szertáros csak félig végzett sikeres munkát.
-    Burkhead hogy blokkolja a puntot...
-    A Szertáros! Adjon mindenkire zöld cipőt!

 

Ne felejtsük el, hogy az eddigi mindhárom vereségünkben, amelyek során jó csapatoktól kaptunk ki voltak külső okok, amelyek jelentősen befolyásolták a végeredményt:

1. Baltimore ellen: sok meccs utáni fáradt csapatunk fogadott egy bye weekről érkezett kipihent, dinamikus futókkal (irányítót is beleértve) rendelkező csapatot.

2. Houston ellen: influenza, influenza, influenza...

3. Kansas ellen: bírói félrenézések garmadája

Ezzel nem akarom a csapatot mentegetni, de néha úgy érzem, hogy túl magasra tesszük a lécet az elvárásainknak.

Van egy olyan érzésem, hogy az elkapógárda körülbelül a playoffra fog összeszokni: szerintem megvan bennük a potenciál, csak még idő hiányában nem jött ki. A dobásoknál hihetetlenül fontos a jó időzítés, és ezt nem lehet pár hét alatt megtanulni, mert elég, ha valakinek picivel hosszabb a lába, nagyobbat támaszt ki, nem futja meg tökéletesen az útvonalát, és máris teljesen máshova kell dobni a lasztit.