Ups & Downs - 15. hét: Patriots @ Raiders

Kép
Ups

Nehéz egy ilyen mérkőzés után Upsot írni, de azért akadt néhány jó teljesítmény a csapatban.

UP

Rhamondre Stevenson: Továbbra is a legstabilabban és legjobban teljesítő támadójátékosunk. 19 futásból szerzett 172 yardot és egy touchdownt, az ő játékára abszolút nem lehetett panasz, főleg úgy, hogy a Cardinals ellen megsérült és csak limitáltan edzett a héten. Persze az az utolsó játék nagyon nem hiányzott...

Ja'Whaun Bentley: Bentley a tavasszal kapott egyéves szerződése után karrierje eddigi legjobb szezonját hozza le, nagyon fontos játékossá nőtte ki magát a védelem közepén. Ezúttal szerzett egy sacket is, mindenhol ott volt a pályán.

Kyle Dugger: Dugger hozta vissza igazából a csapatot a meccsbe, remekül olvasta a Raiders felállását - itt meg kell említeni az edzőket is, akik minden bizonnyal erre remekül felkészítették a csapatot - és Carr passzából pick sixet szerzett.

DOWN

Playcalling / edzői munka: Persze Mac Jones számai nem mutatnak jól, de összességében én nem vagyok meggyőződve arról, hogy az ő sara lenne a döcögős O#. A playcalling és a néhány drop ezúttal sem segítette őt, számomra érthetetlen, hogy egy ennyire gyenge passzvédelem ellen, miért nem tudunk egy értelmes passzjátékkal készülni. Matty P ülj le, egyes - de ez úgy a komplett O stábra értendő. A támadófal ráadásul ki is tartott végig, nem is sackelték Jonest.

Jakobi Meyers: A remek elkapó óriási butaságot csinált a meccs végén, aminek köszönhetően még hosszabbítás sem lett a meccsen. Az öltözőben magára vállalta a dolgot, a többiek próbálták vigasztalni, a Bengals ellen minden bizonnyal óriási lesz benne a bizonyítási vágy.

Adrian Phillips - Jabrill Peppers: A veterán safetypáros ezúttal nem tudta hozni az idén megszokott teljesítményt, előbbi egy TD-t engedett Wallernek, Peppers pedig nem állt készen a puntnál, amit így blokkolt a Raiders.

Hozzászólás

Devante Adams számai is UP: 9/4 elkapás 29 yardért - ez magáért beszél, Marcus Jones még ebben is kiváló, de többen védekeztek Adamsen, nekem ez komoly teljesítmény volt tőlük.

Aki nekem egy kicsit eltűnt ezen a meccsen, az Judon, most inkább Uche volt a tényleges passrush, Judon nem tudott kiszabadulni a sokszor duplázott falemeberektől, persze gondolom ezzel is helyet csinált Uchénak meg Beltleynek.

Ja, és ha már DOWN: a bírói kar végtelen DOWN ezért a nevetséges ítéletért a lábkitett TD után. Elmennek a ...

Ha jól láttam, Judon többször is visszalépett coverage-be. Sztem neki ezen a meccsen összetettebb “feladatköre” volt.

Igen, ez is igaz. Mondjuk kicsit pislogtam, mikor ő kergette Adamst, az nem volt egy jó párosítás.  :) :)

Meyers ott hibázott hogy elkapta az egyetlen mély 40 yardos passzt, amiből aztán Mondre TD lett, meg még a 2 pontost is megcsinálta. Ha elejti mindkettőt, beleszürkült volna Henry és Agholor siralmas teljesítményébe és senki sem foglalkozott volna Vele a minősítéseknél, mert az utolsó 3 sec se lett volna… 3 játékos csinált 90 yardot és 8 pontot 37 mp alatt! Nekem ez az UP! Nagyon tetszett! (Ebben a drive-ban persze az Ofal se volt kutya!)

Ha Meyers "csak" annyit hibázott, hogy önfejűen belefogott egy játékba, amiről  a csapattársaknak fogalma sem volt, az már magában hatalmas down. Stevensonnak, a spiritus rectornak  meg még nagyobb down jár. Az amerikai foci nem erről szól. Nem is értem, hogy hogy merülhet fel valakiben ilyen súlyos fegyelmezetlenség után az up.

Hozzáteszem, ennél a csapatnál ez öt éve nem fordulhatott volna elő, akkor még egy tehetséges futó eltűnt a süllyesztőben például, mert elkésett az edzésről. A Patset sok játékos pont azért kerülte/utálta évtizedeken át, mert nem kért a vasfegyelemből. Hát úgy tűnik, hogy ez már rég elmúlt. A csapnivaló fegyelem és az általános morális állapot a legnagyobb down.

 

Továbbra is úgy gondolom, hogy nem fegyelmezetlenség volt, amit láttunk. Nem hiszem, hogy a szájukba rágták, hogy nehogy hátrafelé passzoljanak. Ennyi erővel ki is térdelhették volna akkor. Nyerni akartak, ahogy az edzők is, hiszen nem térdelést hívtak. Ha sikerült volna, akkor most itt istenítenétek mindannyian őket meg  MP-t, hogy így kell ezt játszani, tökösen, bevállalósan, stb… Fegyelmezetlenség a szükségtelen durvaság, a false start, meg ha elkésel az edzésről. Ez egy látványos rookie mistake volt, illetve rögtön kettő egy play-ben.

Andrews elmondta, hogy a hívás egy draw volt. Senki nem talált ki olyat a két érintetten kívül, hogy passzolni kellene. Látszott, hogy MacJonest is teljes meglepetésként érte a felé jövő passz, már át is lépte a LOS-t. Nem is értem, miről beszéltek, hogy ki hívta a playt.

Amúgy kár róla többet beszélni, elmúlt, ahogy Meyers érdemeit sem lehet vitatni a szezonban - vakok között félszemű a király - csak azt írni, hogy ezek után Meyers up lenne, elég fura. Én ennek okán Stevenson up kategóriájával sem értek egyet. 

Hát akkor totális gubanc volt ez a play, mert a pályán nem draw hívást láttam! MJ azonnal átadta a labdát, semmi passz szándék mutatás, késleltetés nem volt, azaz a hívás minimális trükkjét sem használtuk ki. Az meg érthetetlen és abszurd, hogy Mondretól 55 yardos futást várt a playhívó.

1.Pedig az egy draw futás volt.
2.Nem várt TD-t.
3.A játék lényege, hogy minimális esélyt adjon egy esetleges nagy befejezésre, tehát nem 0%-ban lesz győzelem a hívás eredménye, mint egy térdelésnek.
4.Hasonló elképzelésből futott TD-t Stevenson azt hiszem a Lions vagy a Browns ellen talán. Ott még csak a 1st down sem volt megcélozva, csak a max pár yard nyerése a FG-hoz. De mivel soha nem 0% a big play esélye, így néha ki is jön belőle.

Ki volt az a tehetséges futó, aki a süllyesztőbe került, pedig olyan tehetséges volt, hogy csak na. De ezt aztán egyik másik NFL csapat sem vette észre? Vagy lehet mégsem volt annyira tehetséges, és még csak tucatjátékos sem?

Ne már, Jonas Gray volt az ominózus "tehetséges" futó, aki egész NFL karrierje alatt futott összesen 588 yardot. 😂😂😂😂😂

Fegyelmezetlen volt, Ő is "csak" egy ember, mindenki csinál f@szságot az életben. Emiatt ne vegyük már a fejét.

El is ejtett egy hosszú passzt az első félidőben, bár nem lett volna könnyű elkapás. Az utolsó play-t nem varrnám a nyakába, Stevenson kezdte a bohóckodást, felteszem alaposan meglepte vele őt is és rosszul reagált egy nagyon meglepő helyzetre. Menthette volna a helyzetet, de rosszabbá tette, ez igaz, de max. a felét írnám a számlájára a katasztrófának.

Csak érdekességként, Meyers-ről mondták a meccset követően:

MJ mondta: "Amikor nem játszom túl jól, akkor ebben a helyzetben vagyunk, és ez szörnyű. Nehéz, de szeretem Jakobit, és szeretem a csapatunk összes srácát. Nem Jakobi hibája. Azt hiszem, meg kell néznünk, mit tehetünk jobban.”

DMC meg ezt: "A lehető legközelebb van ahhoz, hogy kapitány legyen ebben a csapatban. Mindenki Jakobit figyeli. A játéka, a szíve, a szívóssága vezeti a csapatot a fogadásban, és a crack blokkokban is – ő ilyen típusú játékos...Azt hiszem, játékostársként mindannyian rosszul érezzük magunkat ebben a pillanatban. Úgy érezzük, játszhattunk volna jobban a győzelemért..."

Szerintem itt mindenki tudja, hogy Meyers a kedvenced, ezért el lehet nézni neked az elfogultságod amikor róla van szó. Itt most hibázott egy nagyot, mert egy váratlan szituációban nagyon rosszul döntött. Emiatt lett down, amit nem is lehet vitatni a következményeket látva. Nekem Stevenson sem lehet UP ugyanezért, esetleg Ő nem down, mert a meccsen nyújtott teljesítménye kompenzál annyit. Az értékelés az adott meccsre szól, nem azt vonja kétségbe, hogy Meyers jó elkapó. A meccs utáni panel szövegek meg a szokásosak, még ha van is benne igazság.

Mit mondanának, hogy marha volt? Tudja ezt mindenki, de mivel csapattárs ezért természetesen kiállnak Meyers-ért. Mindenki lépjen ezen túl.

Olyan felesleges az utolsó játékon fennakadni, ami történt megtörtént. Jövőre jó lesz ez.

Pár évente kell valami hülyeség is, Miami Miracle után itt a Raiders Miracle :P

Kicsit OFF

Bailey és OT Stueber edzettek, megnyílt a 21 napos visszatérésii ablakuk. 

Scott Zolak szerint MJ jövője számára sorsdöntő lehet a 3 utolsó meccs, amely komoly ellenfelek ellen lesz. Ha nem javul a játékának eredményessége, elgondolkodtató a további szereplése. 

Hát ez úgy marhaság ahogy van. Semmiben nem lesz más ez a következő három meccs, mint az idei szezon, akkor meg már az alapján is simán meg lehetne ítélni. Miért nem hozza be a képletbe a tavalyi teljesítményt? Szerintem relevánsabb egy olyan szezon, ahol értelmezhető playcalling, támadókoordinátor volt mögötte, mint az idei förmedvény.

Megsúgom, ugyanabból a playbookból lesznek kivalasztva a játékok az adott meccsre, az útvonalak összehangoltsága sem fog változni.

Ha jövőre kompetens OC-vel is hasonló lesz a helyzet, akkor lehet kongatni a vészharangokat.

Hát Én csak leírtam, komment nélkül, hogy mit mondott. Talán nem annyira ostoba, 7 évig játszott QB-t, Nálunk is, (Nincs fergeteges statja!), de közel áll a csapathoz, különböző pats-es műsorokat vezet. Persze bárki tévedhet! :)

Egyébként Ő csak MJ eredményesebb és nem "másmilyen" játékáról beszél, szerintem pontosan tudja, hogy ezt az idei playbook alapján és MP-vel együtt kellene javítania.

Tudom, nem is neked ment a reagálás. Meg is lepődtem, mert tőle nem várna ilyen véleményt az ember. Én még mindig tartom magam ahhoz, amit leírtam, szerintem a következő három meccsen nem fogunk semmi újat sem megtudni és nem is szabadna, hogy az alapján döntsük el, hogy vajon Jones most mennyit javult/romlott, milyen lehetőségei vannak neki és a csapatnak, stb.

Talán észrevetted idén nem piszkálom MJ-t, sőt a legutóbbi 90 yardos TD drive-ját megdicsértem. Biztosan nem felejtett el passzolni, amiről viszont immár több meccsen meggyőzödhettünk, kicsit elfelejtett QB (vezér!) módra viselkedni. JE és Wilfork is ezt kritizálja. Az utóbbi mondta: „...Őszintén szólva elegem van ebből...Te vagy a csapat vezére...nem lehetsz hétről-hétre frusztrált...azt irányítsd, amit irányíthatsz. Ez minden amit tehetsz, de elegem van a rohamaidból…”

Kicsit Nekem is ez a bajom! A frusztráció ragadós! Hetente látom, hogy az elit és a Nála gyengébb vagy Vele egykorú QB-knak is vannak sikertelen meccsei, sorozatai, de a csapat felé a „méltóságukat” megőrzik.

Én mindent megértek, de legfőképp MJ frusztráltságát. Ha valaki mindenáron győzni akaró versengő típus és minden energiáját arra fordítja hétről-hétre, hogy ő és ezáltal a csapat is jobb legyen, majd hétről-hétre mindig valami - legtöbbször - külső tényező(k) hatására gúzsba kötik, lábon lövik, visszahúzzák, azt elég nehéz a 8-9-10. alkalom után is tolerálni, elfojtani. Főleg egy vezérnek. Mondhatja ezt bárki, aki nem volt még hasonló cipőben, de aki már volt, az nem hogy az első követ nem dobja rá, hanem semmilyet! Imádom és tisztelem JE-t és Wilforkot, de egyikük sem volt karrierje alatt (Wilfork a “levezetés” időszakában a Texansnál sem) ilyen helyzetben. Képzeld csak el, hogy minden meccsnek úgy mész neki, hogy ma történjen bármi, én akkor is tűrtőztetem magam, mert példát kell mutatnom, majd valaki az egyik snap előtt közvetlenül mögéd lopakodik és tökön rúg. Majd néhány snap-el később mire jobban lennél (vagy már a következőben…) megint tökön rúg hátulról. Na most amikor ez harmadjára is megtörténik, nem hiszem hogy magadban fogod tartani a mérgedet! Kb. ehhez tudnám hasonlítani azt, amit MJ kifakadásaikor átélhet. Aki sportolt hétről-hétre tétért az életében és élt át hasonlót, az pontosan érti miről beszélek, de a példa szerintem mindenki számára érthetővé teszi a helyzetet. Kivéve a női szurkolótársainkat. :DDDD Go Pats! :)

Érdekes vélemény. A frusztráltság sajnos teljesítmény csökkentő. Minden játékosunk, edzőnk győzni akar az előbbiek is mindent megtesznek, hogy jobbak legyenek és nem MJ-t akarják „tökön rúgni”. Külső tényezők pedig mindig voltak, vannak, lesznek, a vezérnek kezelni kell „méltósággal”/higgadtsággal és ahogy mondani szokták, mindig a következő playcall-ra kell koncentrálnia. A Zappe alatti bizonytalanság idején még egy kicsit értettem a frusztráltságát, de annak már vége kell hogy legyen, egyértelműen Ő a QB1. Szeretném, ha az irányítónkat a külső tényezők nem frusztrálnák, mert ha ez nem változik, hát...nem tudom. A szinte steril/elit tuscaloosa-i offense környezet talán kicsit elkényeztette. MJ-nek most mindenek előtt önmagát kell legyőznie, nagyon drukkolok Neki.