Ups & Downs - 16. hét: Patriots vs Bengals

Kép
Ups

A Bengals elleni találkozó leginkább egy hullámvasútra hasonlított, akadtak jó és rossz teljesítmények egyaránt. Következzen a 2022-es év utolsó Ups&Downs-a!

UP

Kendrick Bourne: A tavalyi év után idén mindenki hatalmas robbantást vár KB-től, de az edzőtábor során már érkeztek aggasztó jelek, a szezon során pedig sokkal kevesebbet használta a csapat, mint azt a józan ész diktálta volna. Ezen a meccsen bizonyította, hogy ő sem felejtett el játszani, Hat elkapásból 100 yardot és egy touchdownt ért el, közte egészen elképesztő elkapásokkal, a mérkőzés egyik legjobbja volt szombaton.

Matthew Judon: Összességében szerintem az egyik legjobb idei meccsét hozta le Judon, a játék minden elemében jól teljesített: hatszor ért oda Burrowhoz, volt egy sackje, valamint a meccs végén remekül ütötte ki Chase kezéből a labdát, amivel a támadósor megkapta az esélyt a fordításra.

Ja'Whaun Bentley: Tavasszal én azon szurkolók közé tartoztam, akik nem feltétlen hosszabbítottak volna Bentleyvel, bár az is igaz, hogy nem gondoltam volna, hogy ilyen alacsony összegért is megtartható lesz. Az idei év egyértelműen karrierje legjobbja, most is jól szerepelt, a védelem vezéréve nőtte ki magát, átvéve Hightower szerepét.

Honorable mention: Marcus Jones

DOWN

Nick Folk: Folk nagyszerűen kezdte a szezont, most viszont látványosan elkezdett szenvedni, hetek óta borzalmasan gyengének tűnnek a labdái, nem véletlenül végezte el Vizcaino a kickoffokat. Két kihagyott extrája sokba került, hiszen így touchdown kellett az utolsó drive-ban, máskülönben le lehetett volna pörgetni az órát két térdeléssel és az utolsó másodpercben egy meccsnyerő mezőnygólra lett volna lehetőség.

Jonathan Jones - Myles Bryant: Azért az látszik, hogy Jack Jones és Jalen Mills hiányában a corner sorban is akadnak gondok, JonJon is elfáradni látszik a szezon végére, Bryant pedig továbbra is hullámzó, bár általában a hullám alján látjuk többet.

Rhamondre Stevenson - Tyquan Thornton: Két fiatal játékos, akiktől sokat vártak idén. Előbbi idén ezt hozta is - jobban mint bárki remélte, de a Bengals elleni teljesítménye (a fumble-től függetlenül, amiről ugye már leírtam, hogy szerintem rég le kellett volna fújni a forward progress miatt) gyengére sikerült, utóbbi pedig egy szinte biztos touchdown helyett egy borzalmasat droppolt. Az esély ott volt, hiszen jó helyre jött a labda, de ez a momentum is olyan volt, mint a csapat szezonja összességében...

Hozzászólás

Szia

Nem igazán értem, hogy Ma.Jones miért nem up: volt 14 szerelése, egy TD-re visszahordott INT-je, egy megszerzett fumblija, és a támadósorban a 4. legtöbb yardja (15).  Ennél mit lehet többet tenni (Mondjuk passzolni egy TD-t, oké...)?

A 14 tackle egy cornernél minden csak nem jó az én megítélésem szerint. 12 felé szálló passzból 11 elkapás is lett, 169 yardot szereztek is ellene, természetesen a pick6, az összeszedett fumble, meg a támadósorban az a szép játék megérdemli a dicséretet, de nálam a honorable mentionnél nem ér többet ez a teljesítmény. Persze nem volt ideális a helyzete a magassága miatt, hiszen Higgins és Chase is jóval magasabb nála...

Ezzel nem vitatkozom, csak szerintem a meccs kimenetelére jóval nagyobb befolyással bírt a momentumok terén a két labdaszerzése. De ez egy szubjektív lista, nincs túl nagy jelentősége, hogy mit gondolok, csak meg akartam süvegelni Ma.Jones teljesítményét. Ismét. 

Egyetértek! A legalacsonyabb CB-ünk előre kapott egy missmatch izű helyzetet, Higgins 20 centivel magasabb Nála, Chase 10-el, Burrow-nak, kis túlzással, csak arra kellett ügyelnie, hogy magas legyen a passz. :) De legalább valószínűleg a YAC-ek többségét limitálta, ha ennyiszer szerelt. Többnyira Chase jutott Neki, az INT-et is ellene szerezte. Egyébként a CB-ink elég alacsonynak tűnnek, Wade a legmagasabb 180 cm-el, de idén mindössze 18 snap-je volt. (Nem tudom a többi csapat ezzel hogy áll, de a menőbb  CB-k  pl. Ramsey, Howard, B.Jones azért 185 cm magasak.)

Marcus sokoldalúsága természetesen tetszik BB-nek is, de azt mondta, azért nem kívánja Tőle a "WR playbook-unk" alapos ismeretét. BB szíve egyébként úgy tűnik "lágyulgat", mert több helyen azt nyilatkozta, hogy nem aggódik Mondre labdabiztonsága miatt. :) Persze ez lehet egy finom célzás is a legutóbbi bírói döntésre.

Marcus és Judon idén az öröm a sok ürömben, :) Na jó, többnyire Mondre, Uche, Bentley is. :)

Valóban, kellenbe egy igai "top CB" a védelembe a holtszezonban és szerintem kész is van. Persze, lehet mélyíteni a kispadot, de szerintem most is a liga felső részébe tartozik már, egy elit CB-vel pedig nagyon komolyat erősödne. Minden más forrás mehet a támadókhoz és a spec. team-hez. Jövőre ez egy nagyon erős csapat lehet, ha a támadójáték életre kel. 

Megnézve a szokásos playoff machine-t, tök egyértelmű lett a sorsunk. Ha nyerjük mindkét meccsünket, bent vagyunk a PO-ban. Most, hogy megérdemeljük vagy nem, az édes mindegy, de bent vagyunk :)

Úgy tudom Tua agyrázkódás protokollon van (megint). A Dolphins meccs "simán" hozható innentől. A Bills meg kis szerencsével a cseresorral áll ki, mert mindegy lesz neki. Még jobban is örülnének a Pats-nek a rájátszásban, mint a halaknak. Annyira azért nem reménytelen... mondjuk vérmes reményeink akkor sem lehetnek a rájátszásban (esetleg abban bízhatunk,hogy fordul a szerencse végre és behúzunk 1-2 meccset).

 

A Tua hír igaz, tételezzük fel, hogy csereqb-s Miamit verjük, de a Billset verni kéne. Nah most a Bills meg megy az első helyért a bye weekért, vagyis egy hét pihi kinek nem jönne jól? Ráadásul az elmúlt 20 év miatt biztos nagy a szerelem irántunk, tuti bennünket akarnak a PO-ban :)

Azért azzal a skill-személyzettel Teddy is bőven életképes, nem tartok attól, hogy sétagalopp lesz, ha úgy alakul, főleg ennek a Patsnek…

A Bills azért a Bengalshoz megy, utóbbinak nem lesz elég két negyed foci, mint szombaton. Várjuk meg, mik lesznek az eredmények. Talán jobb lenne nekünk - persze ha győzelemmel számolunk -, ha a Chiefs kapna ki valahogy, akkor a Buffalo egy W-vel tuti első, az utolsó héttől függetlenül. 

Persze, azért tettem idézőjelbe a "simán"-t. :) De azért Tua nélkül elvesztették mindkét meccsüket ha jól emlékszem, szóval biztos növeli a Pats esélyeit. 

Mondjuk amilyen rosszul játszott Tua mostanában, lehet jobb lenne ha játszana!:)

Érdekes, hogy cornerként Marcus Jones lett az az embere az offenznek, amely szerepet úgy gondoltam, Thornton fog betölteni. Ahhoz képest, hogy Clevelandben mekkora meccse volt a serülése után, a szezonjának második fele nagy csalódás.

Ha már Higgins szóba került, bár ez félig-meddig offtop: klasszis szabadügynökök híján tökéletes trade-célpont lehetne, mint WR1. Harmadik éve, a Bengals pedig nem hiszem, hogy két 100+M elkapó fizetést akar magának az elkövetkezendő években.

Parker még mindig nem edzett tegnap... és a Jones-ok is fogynak jelentősen. 

DID NOT PARTICIPATE
T Yodny Cajuste, Illness
CB Jack Jones, Knee
DB Marcus Jones, Concussion
CB Jalen Mills, Groin
WR DeVante Parker, Concussion
SpT Matthew Slater, Not Injury Related / Rest
TE Jonnu Smith, Concussion

 

OFF

A Patriots beat írók szavazatai alapján szerdán Jacobi Meyers lett a Rob Hobson Media Good Guy Award 2022-es díjazottja. ( A csapatról tudósító médiában mindig szerényen/alázatosan, szavahihetően, és felelősségteljesen viselkedik.)