Ups & Downs - 17. hét: Patriots vs Jaguars

Kép
Ups

Az utolsó hazai alapszakaszmeccsen szerencsére nagyon sok jó teljesítmény akadt, és ez az eredményben is megmutatkozott. Következzen az Ups&Downs!

UP

Mac Jones: Az újonc irányító az elmúlt két mérkőzésen a korábbiaknál gyengébben teljesített, a Jaguars ellen viszont parádésan játszott. Remek passzokkal találta meg az elkapóit, pontosan passzolt, ennek pedig meg is lett a jutalma 200+ yard és 3 TD formájában. A Jones-Meyers kapcsolat idén gyümölcsöző volt, most első közös hatpontosuk is összejött. Amit mindenképpen fontos kiemelni: a fiatal játékos többször is meg tudta hosszabbítani a játékot, jól mozgott a zsebben és azon kívül is ezek pedig extra yardokat és fontos pontokat értek a csapat számára.

Jakobi Meyers: Bár Wilkerson két hatpontost szerzett (ezért természetesen jár neki a pacsi), Meyers szerintem sokkal hasznosabb játékot mutatott ezúttal. Minden felé szálló passzt elkapott (8/73), míg Wilkerson nem volt ennyire hatékony ráadásul egy hosszú TD-passzt is elejtett.

Rhamondre Stevenson-Damien Harris: A futóduó ismételten megmutatta, hogy megfelelő helyzetben nagyszerűen lehet kiaknázni a bennük rejlő lehetőségeket. Harris kezdte még két touchdownnal a pontgyártást, majd a második félidőben Stevenson következett aki 100+ yarddal és szintén két hatpontossal zárta a vasárnapi meccset.

Kyle Dugger-J.C. Jackson: A safety-cornerback duó nagyszerűen teljesített a védelemben, fizikálisan, de ugyanakkor szabályosan védekeztek, ráadásul mindketten el is csíptek 1-1 INT-t. Ha Dugger türelmesebb és körültekintőbb, könnyedén pick sixet is szerezhetett volna, így azonban átpasszolta a lehetőséget a támadóegységnek.

DOWN

Jahlani Tavai: Gyenge szóviccel élve a játékos átmentette a tavalyi formáját idénre, ő lógott ki a legjobban a csapatból lefelé. A korábbi második körös LB Detroitban is gyengén szerepelt, ezúttal pedig Hightower cseréjeként játszott, de nem tudott maradandót alkotni, a Jaguars touchdownjánál is hibázott.

Speciális egység: Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a Patriotsé az egyik, ha nem a legjobb ST a ligában. Ez sajnos idén messze nincs így, több rúgásunkat is blokkolták már az idén. Ehhez jött most a Jags ellen egy blokkolt extra pont, illetve egy elrontott snap-hold kombináció a Cardona-Bailey párostól.

Hozzászólás

Down: A bírók Ward és Dugger büntetése miatt. Mindkettő hiba. Ward kézfogása a bíróval szenzációsan volt, azt hittem arra is kap majd egy sárgát unsportmanre.

Nem tudom, mi a pontos szabály, de basszus, ha egy szúrós nézésért már tauntingokat hajigálnak, akkor ez olyan fokú tiszteletlenség volt... de jó poén, nekem tetszett, együtt nevettem volna vele a bíró helyében, de azért rommá büntetem... :D

Köszi a cikket! 

Van benne egy kisebb elírás: Mac és Jakobi esetében az 'idén is' kifejezésből az 'is'-t szerintem ki kellene húzni.

Nekem kicsit meglepő Tavai megemlítése, noha minden amit leírtál Róla igaz, de a meccs szempontjából közömbös volt a szereplése a def.ben. A rosterünk talán leggyengébb/legsúlytalanabb tagja (Wade-el vetekszik), aki szerintem a sérülések miatt (Langi, King, McMillan) van csak az 53-ban. Ő jelenleg így a garbage-time-ok MLB-e a védelemben, többnyire csak a ST-ben játszik. Az eddigi 12 meccsén 55 snap-je volt mindössze a def.ben, most kapta a legtöbbet 12-t.

Egyébként az, hogy Mac Jones-t engedik ebben a hosszabb ujjú mezben játszani, klasszik Peyton-stílusban, arcátlanság :D

Plusz hülyén is néz ki.

A JAX meccs után az öltözőben a mondókája után BB Bryant-nak adta a labdát. A szöveg alapján bíztatásként... 

Kicsit OFF

Az idén először alkalmazta a csapat a kollektív szerződés azon lehetőségét, hogy a PS 4 tagja egy-egy fordulóban megvédhető az eligazolástól. Az utolsó forduló 4 védett PS játékosa: Wilkerson, LaCosse, Ekuale és FS S.Davis