Ups & Downs - 2. előszezon-mérkőzés: Tennessee Titans

Kép
Ups&Downs

Vasárnap hajnalban a Patriots lejátszotta a második előszezon-meccsét, ezúttal a Titans otthonában. Bár az első félidőben kicsit aggasztó volt a játék képe, a második 30 percre megváltozott a kép. Több jó teljesímény is akadt, főleg az újoncok részéről, míg néhány veteránnak komolyabban kell majd teljesítenie a hátralévő meccseken, ha be akar kerülni az 53-as keretbe.

UP

Jakobi Meyers: A draftolatlan újonc elkapó az edzőtábor legnagyobb meglepetését szolgáltatta jó játékával, ami szerencsére a meccseken is folytatódott. A Titans ellen hatszor vették célba, mind a hat passzt elkapta, 82 yardot szerezve ezzel. A meggyőző teljesítményével folytatódik a sor, szinte bizonyosan lesz ebben az évben is egy draftolatlan újonc a végső keretben.

Chase Winovich: Winovich már a draft után is az egyik legnagyobb stealnek lett kikiáltva, a harmadik kör közepén választotta ki a Patriots, pedig a a szakértők a második kör közepére várták, sőt, volt olyan mock draft is, ahol 1/32-re a Patriots őt választja. Winovich már a Lions ellen is pozitív érzéseket váltott ki a rajongókból, a Tennessee ellen folytatta ezt. Mindenhol ott volt a pályán, remekül ért oda az irányítókhoz többször is, de ha a futó, vagy elkapó kapta a labdát, akkor sem állt meg. Mike Vrabel és Rob Ninkovich után egy újabb ásza lesz a Patriotsnak az 50-es mezben?

Jarrett Stidham: Stidham már az első meccsen is mutatott biztató jeleket, de a Titans elleni játéka még meggyőzőbben festett. Az első snapjén (Lance Kendricks holdingja miatt) safetyt ért el az ellenfél, de ez egyáltalán nem zavarta meg és több hosszú driveot vezetett a meccsen, konkrétan egy 99 yardosat is, aminek a végén Damoun Patterson szerzett a passzából touchdownt. Végül 14/19-cel, 193 yarddal és egy TD-vel zárta a meccset. Lábon sem volt elveszve, 3 futásból 18 yardot ért el, közte egy fontos first downnal.

Damien Harris: Sokan nem értették, miért ő érkezett Foxboroughba az idei draft harmadik körében egy már amúgy is telített posztra. Harris teljesítménye a Titans ellen bizakodásra ad okot, 14 futásból szerzett 80 yardot és 4 elkapásból 23-at. A Lions elleni meccset kihagyta, de most meggyőző volt az egykori Alabama-futó.

Joejuan Williams: Williamsről aggasztó hírek érkeztek az edzőtábor első napjaiban, azóta viszont szépen fejlődk, most is volt két leütött passza a Titans kezdői ellen.

DOWN

Stephen Gostkowski: A veterán rúgónak a Lions ellen is volt már egy elhibázott rúgása, csakúgy mint most. Az előző években megfigyelhető volt, hogy nem olyan biztos lábbal értékesíti a rúgásait, ezen mindenképpen javítania kell, vagy könnyen új rúgó után nézhet Bill Belichick jövőre.

Hjalte Froholdt/James Ferentz: A két támadófal-játékos több holding büntetést is összeszedett a meccs során. Froholdtnál valószínűleg a túlzott bizonyítási vágy is közrejátszik ebben, illetve meg kell szoknia az NFL bíróit is, itt azért máshogyan dobnak sárga zászlót, mint az egyetemi futballban.

Hozzászólás

Én még Down-ba tenném a 35-ös mezszámú Keion Crossen CB-t is. Már tavaly feltűnt, hogy milyen sokszor hibázik, és ez sajnos idénre sem változott meg. Egyszerűen nem tud lépést tartani az elkapókkal.

Az UP-al teljesen egyetértek! A junior négyes fogatunk kiugróan jól teljesített. A többiek közül csak legfeljebb egy-egy villanása volt valakinek (pl. Covart, Patterson) ami valóban kevés az UP-hoz.

A két Ofal ember mentségére több minden felhozható. Először is egy meccsen 4 off.holding nem sok, pláne, hogy ez most a bíráskodás középpontja. Az Ő holdingjaik (3) a 4. negyedre estek, már egy kissé elfáradtak, hiszen ekkora snap számot (Mindketten 68 snap, 100%! Senki más nem kapott ennyit ezen a meccsen!) talán még sohasem kaptak, ráadásul egy negyedet a Titans elit off. ellen játszottak. Aztán a Titans 13! LB-t és 9 Dline játékost használt a meccsen a gamebook szerint, azaz mindig volt/lehetett friss erejük. No meg arról sem szabad elfelejtkeznünk, hogy Stidham nagyszerű játéka az Ő érdemük is! Szerintem backup-ként megállták a helyüket.

A 4 off.holding rengeteg. Gyakorlatilag előkészít 4db 3&outos drive-ot. Ami kb egy csapat támadásainak majdnem a fele egy meccsen. Ez megengedhetetlen mennyiség.

Papiron ez igaz lehet, a meccs szituációban ez egyáltalán nem biztos. Froholdt egyik holdingját megoldottuk field goal kisérlettel (a futó a holding ellenére sem haladt semennyit), a másikat TD-vel! Ferentz holdingjánál tovább tudtuk folytatni a támadást, a 4.holding a TEN kick off-jánál esett B.King által.

Az, hogy a következő playben valaki más kijavítja attól az még hiba. Nem csak akkor, ha éppen nem sikerült miatta a 1st down később. És nem feltétlenül erre a meccsre értendő a drive kinyírása, hanem általánosságban.

Egy teljes meccsen 4 darab offensive holding rengeteg és megengedhetetlen?

Nem értek én a statisztikakereséshez sem, de én sem érezném annyira soknak. Mennyi az átlag egy meccsen?

Nem kevés, de a megengedhetetlent költői túlzásnak érzem.

Jópár előfordul csak akkor - szerintem nagyon helyesen - amikor letarolnák az irányítódat, és inkább ezt választod. Tudom, akkor is hiba, nem szabadna előfordulnia ilyennek sem, de hát ez a játék a hibákról illetve annak kihasználásáról (is) szól...

Ha off.holding van, mert letarolnák a QB-t, akkor már előtte hibázott valaki, vagy képtelen megoldani szabályos eszközökkel a feladatát..egyik sem túl jó és megengedhető.

Mielőtt érzésekre hagyatkoznánk, a tények:

2,0,2,2,4,0,1,3,0,2,6,6,2,9,3,4,3,1,1 a csapat tavalyi összes offensive szabálytalansága/meccs. Nem csak OLine holding van benne.

Úgy fest a 4off holding vállalhatatlanul sok..tavaly mindössze 3 meccsen volt ennél több teljes offenseben elkövetett szabálytalanságunk.

Értem, köszi.

Így már árnyaltabb, és valóban soknak tűnik. (A vállalhatatlanul jelző még így is túlzás talán).

Abban azért van igazság, hogy ha ez után X%-a (60? 70? 80?) egyébként first down-nal ér véget, akkor nem katasztrófa.

De igen, javítani érdemes rajta, az nem kétséges, és meg is lesz.

Ha a QB INT-et dob, de a védelem visszaszerzi a labdát és TD-t ér el, akkor végső soron nem katasztrófa a QB-tól az INT, hiszen a védelem kijavította. De az utólagos megítélés az lényegtelen. Az adott play a lényeg, mert az van értékelve. Vagy off futball példaként én váratlanul kivágok a szemben haladó sávba, de a másik sofőr korrigálja a hülyeségem és ezért nem lesz frontális ütközés. Így voltaképpen nincs miről beszélni, hiszen nem történt semmi..Holott dehogynem, balfék voltam, csak más korrigálta helyettem. De ettől még ha ilyeneket művelek, nekem nincs helyem a volán mögött.

Azért került downba a 2 játékos, mert rosszul teljesített. Nem az egész meccs alatt. De olyan mértékben szereztek szabálytalanságot, ami miatt fel sem merülhet hogy nem rossz értékelést kapnak. 11 tavalyi meccsen az egész offense csapategység  2 vagy kevesebb szabálytalanságot vétett, itt most ezt egy ember elérte. Nem is értem miről beszélünk..

4off holding OL játékostól, akkor is vállalhatatlan jelző, ha szerinted nem sok. Illegal motion, szabálytalan felállás, false start, WR holding, OPI és minden más egyéb szabálytalanságot belevéve láthattad mennyit szabálytalankodtunk tavaly. Akkor is sok lenne ez 2 embertől, ha csak az OL off.holdingjait tükröznék a számok, de a teljes offense összes szabálytalanságát mutatják.

Froholdt az egyik kedvenc prospektem, szerintem akár Thuney helyét is átvehetné jövőre, ha nem tudnánk megtartani. De ettől még ez a meccse nagyon gyenge volt, nagy részben az off.holdingok miatt. Ettől még senki nem tört pálcát felette, csak ez egy ilyen meccse volt. Ez a teljesítménye volt értékelve. Mindegy hogy preseason meccs, meg nem számít, meg más kijavította később, az ő adott teljesítményének értékelésére ezek nincsenek kihatással.

 

Nagyon pofás csapatunk lesz.Tényleg élmény nézni az újoncokat. Winovich-on nem lepődnék meg,ha úgy robbanna be az NFL-be,hogy az év újonc védője lesz majd. Meyers pedig lehet,hogy az új Wes Walker lesz majd. Stidham pedig hamar kiszorítja majd Hoyert és akár egy jó utódjelölt is lehet belőle. Szóval nagyon jó előjelekkel várhatjuk a szezont és akkor még ott van Wynn "debütálása" is, illetve én még Collins visszatéréséről is sokat fogok remélni és szerintem ő nagy erősítés lesz az LB sornak. 

Közben eldőlt a puntercsata, elküldtük Allent.

Sziasztok! Tudnátok segíteni, hogy honnét tudom letölteni és megnézni a meccset? A szokásos sport-video.org.ua oldalra még mindig nem került fel és az Ncore-on sem találom. Segítségeteket előre is köszönöm. Go Pats! :)

Simán fent van a jutyubon, barátságos 2:07 órás verzióban.

A hosszú szüneteket kivágják, de nem zanzásított az egész.

Hátha érdekel valakit néhány snap adat:

Offense snaps: 68. A legtöbbet játszott: OC J.Ferentz (68; 100%), OG H.Froholdt (68; 100%), WR J.Meyers (54; 78%), OT D.Skipper (52; 76%), QB J.Stidham(46; 68%), a legkevesebbet: TE E.Saubert(14; 21%), WR B.Berrios (13; 19%), OT M.Ivey (11; 16%), RB B.Bolden (9; 13%), WR R.Davis (2; 3%)

Defense snaps: 67. A legtöbbet játszott : DE T.Harris (58; 87%), DE Ch.Winovich (54; 81%), CB J.Williams (54; 81%), LB C.Munson(51; 76%), SS O.Melifonwu(49;73%), a legkevesebbet: DE N.Thurman(13; 19%), DE D.Rivers(11; 16%), LB B.King (10; 15%), FS A.J.Howard (7; 10%), SS M.Gant(7; 10%)

ST snaps: 22. Érdekessége a 40 fős résztvevőknek, hogy a K,P,LS játékosokon kívül néhány fix 53-as roster tagnak tűnő játékos is pályán volt: pl. King 55%, Ebner, Slater 45-45%, Simon 27%.

Egy érdekesség. A rookie-k közül egyedül OG H.Froholdt vett részt az előszezon eddigi 2 mérkőzésének valamennyi off. snap-jén (152).