Ups & Downs - 2. hét: Patriots @ Jets

Kép
Ups

A New England Patriots vasárnap a második csoportmeccsét játszotta le, ezúttal a New York Jets volt az ellenfél idegenben. A múlthéten gyengébben teljesítő secondary most négy interceptiont is szerzett, ami megalapozta a csapat győzelmét, végül 25-6-ra győzött a Patriots. Következzen az Ups&Downs!

UP

Ja'Whaun Bentley - Josh Uche: Hiába a négy szerzett labda, nekem személy szerint az ő játékuk volt a legnagyobb plusz. Bentley úgy teljesített, mint anno amikor bekerült a ligába, Uche pedig rövid idő alatt megint megmutatta, milyen potenciál lakozik benne. Előbbi gyakorlatilag mindenhol ott volt a pályán, ha kellett blitzelt, de 8 tackle-t is összehozott. Uche főleg a mérkőzés végén erősített bele, két sackkel zárta a vasárnapi meccset.

James White: White teljesítménye sokkal inkább a 2019-es szezont idézi, nyilván ez annak is köszönhető, hogy teljesen más offense van idén a gyepen, mint tavaly. A veterán futó 6 elkapásból 45 yardot, valamint 5 futásból 20 yardot és egy touchdownt szerzett.

J.C. Jackson: Jackson ezúttal remekül védekezett az ellenfél elkapóin - többnyire Corey Davisen, akinek siralmas meccse volt - ráadásul két interceptiont is szerzett. Ezek közül én inkább az elsőt emelném ki, ahol először elütötte a labdát, majd Devin McCourty közreműködésével az INT is összejött. Egy játékon belül PBU és INT is, erre csak csettinteni lehet.

Nick Folk: Folk ugyan egy extra pontot elhibázott, de négy mezőnygólt a helyére küldött, 46, 49, 32 és 26 yardról. Ezzel a négy FG-vel pedig új franchise rekordot állított be (33), már ami a zsinórban berúgott mezőnygólokat illeti.

DOWN

Yasir Durant - Isaiah Wynn: A mai nem a tackleök meccse volt, mindketten gyengén szerepeltek. Durant a mérkőzés elején három sacket is engedett, ezután lecserélte őt az edzői stáb. Wynn tavalyi stabil játéka is eltűnt, idén lehívta a csapat az ötödik éves opcióját, de egyelőre nem szolgált rá a fiatal játékos.

Futás elleni védelem: A futás elleni védelmünk sajnos megint inkább az ementálira emlékeztetett, mint egy kompetitív csapatéra. A Jets rendre tudott haladni a földön fontos yardokat szerezve, végül 152 yardnál állt meg a számláló.

Hozzászólás

54 penalty yard, jobb mint múlt héten, de még mindig sok...

Én Wilsont is UP-ba tenném. Majdnem jobban passzolt Pats játékosnak, mint a sajátjainak 🤣

A tippem bejött, hogy legalább 2 TD lesz a külömbség a pontokat tekintve, de valahogy a győzelem és a 4 szerzett labda ellenére valahogy sok a hiányérzet bennem. Tudom csak a győzelem számít, de nekem nem tetszett a fal Jones elött és az edzői stábot is down-ba tenném, hogy ilyen sima mérkőzésen nem engedtek az újonc irányítónknak szabadabb kezet. Belefért volna pár kockázatosabb hívás,hosszabb játék. A red zonba passzjáték hívás, hogy egy kis önbizalmat adjanak az újonc irányítónknak.

Örülök, hogy Folk is azt vallja, amit Én, „...nem a stat.ok, hanem a végeredmény (győzelem) számít…” Most győztünk, hála futóinknak és a sec.-nek. Az elpusztíthatatlan Harris-nek és a liga talán „legfociintelligensebb” hibrid RB-jének, White-nak, a védelmünk Gerd Müllerének JC-nek, aki, nem véletlenül, mindig arra kóricál, ahol labdát lehet szerezni és persze Phillips repülő INT-je se volt kutya. Az UP&DOWN minősítésekkel egyetértek! Jó lenne majd egy Ofal stat. Én nem hiszek Brown „mindenhatóságában”, a sérülékenysége miatt sem. Uche-ék a végén nekikezdtek, hogy az egyik boldom (primer def. min. 40 sack) megvalósulhasson. :) A büntetés még mindig sok, ráadásul 2/3-át az offense követte el. Tavaly a 2. forduló után 2x ennyi TD-unk volt, passzolt viszont u.annyi, egy. Persze ez csak legfeljebb érdekesség, mint DMC 2. meccses INT-je idén és tavaly is. :)

Győzelem, az külön örömömre szolgált,  hogy nem CN önelégült képét kellett a pályán látnom ,nagyon rossz döntés volt idehozni ! Elvesztegettünk egy évet az új csapat épitésében . Nem véletlen hogy a kutyának sem kell ! Bizalmat kell adnunk a formálódó csapatunknak ,és reménykedni hogy visszatérnek a legendás esztendők !!!

Én sem voltam elragadtatva CN-től (aki figyelte a vele kapcsolatos hozzászólásaimat az tudja), de azt meg kell hagyni, hogy elég mostoha szerepben találta magát. Egy korszakos zseni után kellett vezetnie, egy finoman szólva sem elit támadóegységet. Mindezt azzal a tudattal, hogy a lehető leghamarabb fognak draftolni a helyére egy olyan ifjút, akiben benne lehet a jövő. Nem sok esélye volt a hosszú maradásra, már csak azért sem, mert a támadó séma a csapatnál nem dual-threat irányítóra van szabva. Persze találtak ki neki játékokat a futására alapozva, de nem az volt az alap. Kapott egy évet a csapattal, majd utána még egy TC-t, de csak azért, mert előre nem lehetett tudni kezdésre alkalmas lesz-e MJ. Az volt, így CN repült. A viselkedése nekem is irritáló volt néha, de ez ott kint jobban elfogadott. Egyáltalán nem sírok, hogy nincs már itt, és kezdem is unni, mikor fórumtársak utalgatnak a személyére folyamatosan, de remélem ez is kikopik majd innen egyszer. Szerintem tette ami tőle telt, a körítést meg hagyjuk. Remélem a QB sérüléshullámban talál magának csapatot, és így véletlen sem merül majd fel a visszahozása.

Valaki hozzáértőbb:

Szerintetek mi lehet a gond az O fallal? 

Nekem szezon előttről az rémlik, hogy a szakértők az átlag felettire tették ennek a csapatrésznek az erősségét és az emberanyagot. Most viszont még két nem igazán veretes csapat ellen is komoly kihívások látszanak. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy igen kicsi az esélye annak, hogy ezt a szezont le tudják sérülés nélkül hozni.

Vagy ez csak a szokásos szezon eleji fáradság?

Esetleg MJ vár sokat?

Az nem segít, hogy RT-ben a 3. és 4. számú embereinket cserélgetjük, és egyelőre egyik sem legit megoldás, Durantet egy az egyben verték meg folyamatosan, igaz ebből az egyik sacknél a coverage is tökéletes volt. Ott egyértelműen várható előrelépés akár Brown, akár Cajuste visszatérésével. Egy másik opció az lehetne, hogy Onwenu megy vissza RT-be, Karras pedig LG-be, hogy a legjobb ötösünk legyen a pályán, de az meg a fal baloldalán húzná el a problémák megoldását. Ott elsősorban időre van szükség, hogy Wynn és Onwenu kicsit összeszokjon. A Dolphins stuntjai például nagyon ültek azon az oldalon, és szerintem Wynn gyengébb játéka is visszavezethető arra, hogy még nem olyan komfortos Onwenuval a jobboldalán.

Onwenu és Andrewst leszámítva mindenki képessége alatt játszik, Brown meg pályára se tud lépni, Herron és Durant nagyon gyengén játszanak. Ezzel szemben a Dolphinsnak és A Jetsnek is elég jó front7je és ez ütközött ki a két meccsen. Bízzunk benne,hogy Brown hamar felépül mert ez eddig nem néz ki jól.

 

​​​​​​De amint kiértékelte a PFF  lesz róla számadat is, de ha jól sejtem akkor nem sokan lesznek 60as gradenél magasabban.

Egyenlöre nem tudom hova tenni ezt a csapatot. Vannak nagyon szép megmozdulások és nagyon szörnyüek is. Az látszott hogy a 3 negyed TD-je után mcdaniels becsukta a playbook-ot. Amit nem igazan értek. 

Nincs robbanékonyság az offensben. Az látszott, hogy az időzitéssel még vannak gondok. Screen játékok pl. Rendere odaértek a védők. Vagy a gyors oldalso passzok. Nincsenek keresztbe futások az elkapókóol TEk-töl. (Amolyan Edelmanesen.

Latszik, hogy még kimélik MJ-t, ami amugy rendbe is van hiszen rookie, de ahogy nézem már most lehetne rá többet pakolni, főleg amikor ennyivel vezetünk.

Szerencse, hogy eléggé inkonzistens a csoportunk eddig, szóval meg akár lehet is keresnivalónk.

Nekem pont ellentétes volt az érzésem a tegnapi meccset nézve, mint a múlt héten. Ott kikaptunk, de a játék képe sokkal bíztatóbb volt, ráadásul egy erősebb csapattal szemben. Tegnap a győzelem ellenére azt éreztem, hogy az ellenfél védelme simán kontrollálni tudja a támadásainkat, mintha előre tudnák, hogy mit hívunk, a falunk időnként széthullott, ugyanakkor a futásaikkal a mi védelmünk alig tudott mit kezdeni, gyakorlatilag agyonblokkoltak minket. Judon láthatóan valami bajjal küszködött, mert bár igyekezett megtenni mindent, de alig volt ereje a meccs végére, Uche ekkor tudott igazán előrelépni. A támadójátékunk rendkívül primitíven alakult (az egy amúgy nagyszerű trükkös hívásunktól eltekintve). Szerencsére szegény Wilson beállt hozzánk tizenkettediknek. Értem, hogy MJ felépítéséhez fokozatosság kell, de ezt nézni, pláne a múlt heti sokkal változatosabb játékához képest, nem volt egy nagy öröm. A Bills ilyen játékkal agyonver minket, a Tampáról meg ne is beszéljünk.

Viszont egy UP nekem még van: Harris TD-je egészen elképesztő volt, 6-8 védőt rázott le vagy került el és a végén a többiek segítségével be is ért a célterületre - elszánt, akarattal teli futás volt az. 

Kedves dravait! Pont ilyen érzések kavarogtak bennem a meccs után. Az első heti vereség nagyon bosszantott, de a meccs összképe számomra mégis nyugtatólag hatott. Most megnyugtatott a győzelem, de nyugtalanítóan hatott az összkép. Látok előrelépést /sec/ és (további) visszalépést /ofal/ is az első meccshez képest. De még az elején vagyunk és épül a csapat, ráadásul mindig győzzünk inkább csúnyán, minthogy veszítsünk szépen. :D Go Pats! :)

Ami jelenleg komoly probléma: mind a 2 fal.

D#: azért igazoltunk és erősítettünk a Draftról, hogy legyen tömeg és ne fussanak szét minket és tudjunk releváns nyomást helyezni. Ez egyelőre nem igazán működik. Aztán lehet, hogy az öreg csak altat.

O fal: Ez előtt a fal előtt Brady sem villogna! 2,5MP-n belül ha Jones nem szabadul már ütik és nem picit. Minden passzjátékban benne van, hogy a szezonban az lesz az utolsó játéka. Emellett a futást sem tudja támogatni az egység. Harris TD-je az ő zsenialitása volt, nem a fal munkája. Középen még megvagyunk, de a 2 széle full kapufa.

A szezonban a védelmünk összességében rendben lesz. Ha jön Gilmore az nagy boost lesz a teljes egységnek. Valamint a szezon 2. felére számítok egy Dugger-Uche komoly robbantásra.

Bízom benne, hogy McDaniels kicsit nagyobb szabadságot ad Jones-nak és nem hagyjuk egész szezonban, hogy egy sima game manager irányító legyen. 

Nagy boldogság: kicsi a merítés és léc is a Marianna árok alján van, de eddig a miénk legbíztatóbb rookie QB. 

Csak halkan zárójelben jegyzem meg, hogy Judon az összes LB és Edge játékos közül az 5. helyen áll az NFL-ben nyomás gyakorlási statisztikában. 💪

 Szerintem is lehet, hogy csak altatnak, a play book sokkal, de sokkal mélyebb, mint amivel tegnap előálltak. A végén már nyitva se volt, ahogy valaki előrébb ezt már megmondta. MJ a végefelé a puntok után csak ült maga elé bámulva és azon gonolkodott mi lesz a vacsi, mert a könyvet már tudja. 

 Az villant be Harris zseni TD-je után, lehet az egész szezonunk pont ilyen lesz, mint ez az egyetlen TD, csak nagyban: kerülgetjük az ellent, átugorjuk, lerázzuk, harcolunk fogcsikorgatva, de megyünk tovább, néha ötletesen, néha erőből és a végén csak bebrusztoljuk, bejutunk valahogy minden csapattárs segítségével a PO-ba. A szívem melegedett mikor megláttam MJ-t hátulról nyomni  többieket!

Érdekes, hogy a Patspulpit szakírója Judont is UP-ba rakta. (Nála ez győztes-vesztes megfogalmazású!) A statja nem rossz 3 tackle, 1 sack, 3 QB hit, mégis többen önmagához képest gyengének vélték, sőt volt aki szerint talán valami baja van.

Egy passz statot is találtam. Pats átlag 4,6 yard/play, Jets 4,9!, miközben Wilson szórta az INT-eket. 

 

Judon tegnap konkrétan a legjobb védőnk volt, szinte beköltözött a Jets backfieldjére. 7 pressure-je volt, miközben vagy duplázták vagy holdinggal tartották meg minden playben, a Jets pedig futni sem mert felé. 

Hát én Uche UP-ját kicsit erősnek érzem. Ha felé megy egy futójáték akkor többnyire olyan könnyen arébb teszik mintha ott sem lenne. 

Tetszett a meccs, old school, szikrázó csata, ezúttal rengeteg hibával :)

A D# remekül működött, de persze ezt felnagyítja a jets összecsiszolatlan offense-e

Mac-et én még nagyon féltem, sokat kapott most is, de szerencsére észre sem vesszük a Michel trade-et, a futóink nagyot mennek, ami segít nem kockázatot vállalni

Összességében még sok a munka 

A saints ellen készülhetünk az év legjobban várt meccsére, ez azért keményebb próba lesz, mint a NY :)

Két kör után pár érdekesség PFF-ről, ha valakit érdekel.

Mac Jones passzolásban 70.2es értékelést kapott az gradeje 71.2 ami két kör után 18. legjobb teljesítmény (a Jets elleni meccs kicsit lehúzta,de összességében még mindíg jó)

Az élkapóink közül Agholor érte el a legjobb értékelés eddig elkapásban 70.4 mögötte Meyers 66.3al második legjobb, az össz greadjük egyébként Agholornak 71.2 Meyers 66.4. 

Nem elkapó de a legjobb elkapó teljesítmény két kör után James White hozza 87.1!!! aki futásban is 72.7es értékelést kapott összesített értékelése 77.3. Damien Harris utásban 69.4 elkapásban 73.0 összesítetten 74.4es grade.

 

A TE párosunk Jonnu és Henry eddig nem túl kimagasló teljesítménnyel rukkolt elő. Henry futásblokk:53.2 passzblokk 53.7 elkapásban kicsit jobb 69.7et össz grade 66.1. Jonnu futásblokk:37.6 passzblokk 42.2 elkapás 56.7 összgrade 50.3.

 

A nagy kérdés, támadófal, nincs meglepetés...

Onwenu a legjobb 84.4! grade 2.legjobb teljesítmény liga szinten a G között passzblokkolásban 69.1 futásban 84.7!.

Mason 65.4 grade mellett passzblokkolásban 58.9 futásblokkolásban 68.7.

David Andrews gradeje 63.7 passzblokkolásban 57.1 futásban 80.1! re lett értékelve.

És innentől jön a feketleves:

Durant 58.7es összértékelése mellé  passzblokkolásban 60.3 futásblokkban 53.2.

Herron 48.8 grade mellé passzblokk 43.7 futás 50.1. 

És az eddigi nagy csalódásWynn 51.1 passzblokk 50.8 futás 54.3... két kör után a 66. a T között 74ből :(.

 

Védelemből pár érdkesebb:

A CB között Coverageben J.C.Jackson 70.7 JonJon 74.7... eddig szép.

a S sorban is van pár szép értékelés: Philips coverageben 81.2 Dugger 71.3... Philips a legjobbra értékelt védőnk 80.2es graddel liga szinten a 6. legjobb a S között.

Védőfalban a legjobb teljesítmények: passrushban Uche 82.3 Judon 80.4 wise 70.2 Van Noy és Barmore is 68 felett teljesített. Futás ellen viszont csak Van Noy és Wise tudtak csak kimagaslóan teljesíteni előbbi 73.8 utóbbi 74.5.

A védőfal legegyenletesebb teljesítményét (futás ellen és passzrushban) Wise nyújtja eddig összértékelése neki a legmagasabb 73.9 ez a 27. legjobb 99 játékosból.

Ucheról egy kis érdekesség: míg passrushban 82.3! kiemelkedő addig futás ellen 28.3! nagyon gyenge. Hasonló Judon is passrusban 80.4 de futás ellen csak 42.2. 

Biztosan párakat érdekel Wino akinek nem túl sok snap jut eddig de azokon is csak közepes mindenben. passrushban 52.1 futás ellen 62.5 összgrade 56.6.

 

Ennyit hámoztam ki 2 kör után. 

Köszi Arnold! Tudtam, hogy rád számíthatok! :) Alaposan átböngészem majd a számokat, de annyit már első látásra sejtek, hogy a fotelből nem mindig ugyanazt látjuk az izgalmak közepette, mint amit a "hideg" PFF-esek. :) Persze ez nem baj, mert utólag legalább árnyalja a képet, ami szurkolóként nézve lehet kicsit +/- torz volt. :)