Ups & Downs - 3. hét: Patriots vs Ravnes

Kép
Ups

Nem hozott sikert az első hazai mérkőzés az alapszakaszban, a Baltimore Ravens 37-26-ra győzött egy izgalmas mérkőzés végén. Volt néhány kiemelkedően jó és rossz teljesítmény a meccsen, sokaknak mégis Mac Jones sérülése fog évek múltán is eszébe jutni erről a találkozóról. Következzen az Ups&Downs!

UP

Deatrich Wise Jr.: Wise-zal kapcsolatban sok szurkoló évek óta (Flowers távozása) várja, hogy átveszi elődje helyét, és olyan domináns teljesítményt fog majd nyújtani. Úgy tűnik, ez ebben a szezonban elérkezett, hiszen nagyszerűen teljesített az első három mérkőzésen. Ezúttal három sacket is elért, ami egyértelműen karriercsúcsnak számít egy meccsen, tavaly összesen volt három sackje a szezonban.

DeVante Parker: Parkernek is óriási meccse volt a Ravens ellen, ő is pár yard híján karriercsúcsot ért el (5 elkapás, 156 yard). Végre megmutatta, miért is szerezte meg őt a Patriots az offszezon során, Mac Jonesszal is jól működött a kémia, zseniális elkapásokat mutatott be. Sajnos egy újabb INT - idén már a negyedik - jött össze abból, hogy Jones felé dobta a labdát, ezen az arányon javítani kell majd a későbbiekben.

Jonathan Jones: Jones igyekszik átvenni a #1 corner posztot a távozó J.C. Jacksontól, és eddig ez igen jól sikerül. Ezen a meccsen is volt egy interceptionje, valamint egy kiharcolt fumble-je, mindkét labdaszerzésből kivette a részét. Mi sem bizonyítja jobban az idei jó teljesítményét, minthogy a PFF-nél ő a legjobbra értékelt cornerback a ligában.

Rhamondre Stevenson: A másodéves futó idénre szintet lépett, ahogyan sokan azt várták is. Ezen a meccsen egyértelműen jobban teljesítettt Harrisnél; 12 futás, 73 yard, 1 TD valamint 4 elkapás, 28 yard, tehát összességében 100 yard fölé jutott.

DOWN

Myles Bryant: Sajnos Bryant továbbra sem tud egy megbízható szintet hozni a slotban, ezúttal is engedett egy touchdownt, valamint a puntvisszahordásnál is hibázott, csak idő kérdése sajnos, hogy mikor fogja megszerezni egyszer az ellenfél a labdát a 20 yardos vonalunkon belül. Össze kell magát kapnia, hiszen a sorban ott van mögötte az újonc Marcus Jones és Shaun Wade is, akik slotban tudják helyettesíteni, Jones ráadásul az egyetemen kiváló returner is volt.

Isaiah Wynn: A veterán tackle is igencsak hullámzó szezont tudhat eddig maga mögött, főleg a büntetésekkel gyűlik/gyűlt meg a baja, amik mint idén látjuk, szinte azonnal megölik az adott drive-ot. A szintén hullámzó offense teljesítmény miatt jó lenne ezeket a hibákat minimálisra csökkenteni, hiszen így még kevesebb a pontszerzési lehetőség.

Mac Jones: Jonesnak alapjában véve egyáltalán nem volt rossz meccse, sőt megkockáztatom, idén eddig most játszott a legjobban - már persze az interceptionöket nem számítva. Remekül osztogatta a passzokat, rengeteg elkapás utáni yardot szereztünk, amiben neki is része volt, ráadásul lábbal is tudott "veszélyeztetni". Sajnos a két érdemi interception teljesen annulálja az addigi jó játékát, az elsőnél négy ember közé próbálta bedobni teljesen feleslegesen, a másodikat Parker magára vállalta, de ha Jones picit okosabb, akkor kidobja oldalra és egy mezőnygóllal tudott volna tovább zárkózni a csapat, hiszen idő volt még bőven. Sajnos a meccsvégi sérülése miatt, most jó időre az oldalvonal mellé szorul...

Hozzászólás

Mac10 kiesik 6 hétre az Packers-Lions-Browns-Bears-Jets-Colts és utána jön pont a BYE week. Ebből szerintem 2 meccset fog tudni hozni Hoyer, de így nem lesz PO.

Komolyan hittél benne az első 3 meccs után, hogy PO lesz a vége? Szezon előtt nekem is voltak illúzióim, de a mutatott játék sajnos nem ezt predesztinálja... Úgy tűnik ez egy újabb esztendő lesz a 7 szűkből, ahogy a mondás tartja...

Ami azt illeti elég naiv vagyok hozzá, hogy igen. :)

Szezon előtt az volt bennem, hogy egy-egy meccs ha szerencsésen alakul akkor WC meglehet.

Nekem az a véleményem, hogy Mac pont azt csinálja, mint egy újonc irányító - egy csomó dologban egyre jobb és közben kisebb-nagyobb hibákat vét - ez a tanulási folyamat. Az, hogy hibák vannak, teljesen természetes, ő se úgy született, hogy egy 38 éves Brady képességeit tudja. A fontos az, hogy a hibákból mennyire képes tanulni ő is és a coach team is, hiszen a korlátait most kezdik valójában kiismerni, ami azt is jelenti, hogy a gameplant is ezekhez kell majd igazítani.

A sérülése ezt persze kicsit hátráltatja, viszont most lesz elég ideje videózni, hogy mit csinált jól és kellett volna máshogy végrehajtani. Ne felejtsük el, 24 éves fiatal gyerek, a legtöbbünknek a fia lehetne, és azt várjuk tőle, hogy egy világverő csapat és a világ talán legbonyolultabb játékának vezére és irányítója legyen. Én nagyon szurkolok neki, hogy ebből a sérülésből is jól jöjjön ki ő is meg a csapat is és lássuk a fejlődését. Aztán jöhet a következő szezon, hol jól agyonverünk majd mindenkit. :) :) :)

GOOO PATS!

MJ-t nem raktam volna Down-ba. Egy új Jones-t ismertem meg, aki vezérként dolgozott, nem merevedett a zsebbe, lábon is megoldott kritikus play-eket, és a 2 INT-je után is meccsben tartotta a csapatot az utolsó 6 percig Agholor hibájáig. Nekem kimondottan tetszett, lehet nem most játszott a legeredményesebben, de talán a legjobban. (Most kimondom, utólag bosszantott, hogy a garbage time-ban nem Hoyer állt be.)

Ahogyan írtam is, szerintem is ez volt az eddigi legjobb meccse, nem egy passza pedig egészen zseniális volt. Nekem az a 2 INT is nagyon fájó, mert ezt a Ravenst úgy meg lehetett volna verni, ha szisztematikusan haladunk és pontokat teszünk a táblára mindkét elhibázott támadásból. Az első kimondottan fájt, a másodikat az ismertek fényében még el tudom fogadni. Pont az hiányzott belőle idén, ami tavaly megvolt benne: jó döntéshozatal, olvasás. Erről egyébként beszéltünk a podcastben, ott bővebben is kifejtettem. Hoyerrel kíváncsi vagyok mi lesz, mert ha vigyáz a labdára, akkor meccsben is lehetünk akár...

De Agholor fumble-ja a meccsvesztő, a passz tökéletes volt, meg Parker kóválygása, aki pedig UP. A két rutinos WR döntéshozatala smafu? Nem igazán értelek! Ráadásul MJ futotta a legjobb átlagot is! Úgy tűnik Nekem, túl magas a mércéd MJ-vel szemben, szerintem indokolatlanul. Én ezen a meccse kedveltem meg! Tökös volt, down lett. 

Abszolút örültem amikor visszaigazoltuk, fontos szereplőnek gondoltam a vonalon kívül, de az már más tészta, amikor játszania kell... Persze, tiszta sor, Zappe még nem, biztos okkal kezd Ő, de az is biztos, hogy annyira keveset tud hozzátenni, egészen elképesztő és váratlan meccsforgatókönyv esetén lehet ebből esély, talán ha beragad a Packers mi meg két pontszerző drive-val - legyen 10-0 - kezdenénk. De ez már szurkolói elképzelés, nem realitás. Chiefs két éve jó példa, 3 negyedig meccs volt, de amint nem ölni kellett a játékot hanem építeni, vége is lett.

Persze álláspont az is, hogy ez a forduló Jonesszal is L-nek lett könyvelve, meglátjuk, mi hogy fest, sok idő van a bye weekig, váltani lehet, ha annyira szarul néz ki. Főleg, mert azért 2-3 meccset nem ártana valahogy behúzni addig. Inkább hármat. Mac addig szinte biztosan nem épül fel, a csapat műtené, Ő hallani sem akar róla, ez is egy érdekes dolog. Volt 2-3 hasonló sérülés a hétvégén, mindenhol tudni már a körülbelüli kihagyás idejét, nálunk annyi sem jön ki, hogy day to day vagy week to week, ami alapból mindkettő bullshit, de mégis valami.

Elnézve ezt a Packers O-t, nem ördögtől való gondolat, hogy a 3.negyedben még meccsben legyünk és 1 labdabirtokláson belül legyen a különbség.

Ehhez haladni kell a földön is, meg nem kell Hoyernek nagyot játszania hozzá, hogy az alapdobásokkal mozgassa a láncokat. Persze, ha a futójáték nem fog működni, akkor komoly baj lehet, mert az valóban kevésbé van benne, hogy dob 350-400 yardot. Viszont ha stabilan szereznénk a pontokat a drive-okból, még csak TD sem kell ehhez feltétlenül, akkor ott tudnánk lenni a nyakukon. Nem kell ehhez 10-0-s kezdés.

Az nyilván nem fog beleférni egy game manager QB-val, hogy első két-három támadásából 14-21 pont között pakoljon fel a Packers, mi meg csak hármat. Szóval kell a D is hozzá ez nem is kérdés, de ha fogjuk a futójátékot, akkor lehet esélyünk lassítani őket és az a mi malmunkra hajthatja a vizet. Minél kevesebb drive lesz, annál közelebb lehetünk, annál kevésbé tud kijönni a 2 QB közötti difi. De ennek eléréséhez kulcs a futójátékunk, mert anélkül az órát sem tudjuk kontrollálni. Itt én most kevésbé Hoyeren érzem a győzelmi feladatot. Ő csak ne veszítse el ezt, és az elvárható dobásokat tegye be üzembiztosan a közösbe.

Talán vele a center mögött sokkal több play actiont is fogunk kapni, ami kedvezhet nekünk.

Ami MJ kiesését illeti. Felesleges sopánkodnunk, remélem valamilyen merész B terv jön, lehet, hogy már rögtön a Packers ellen. Állítólag a Pats a legesélytelenebb csapat a 4. fordulóban, próbáljuk megcáfolni, remélem a héten Zappe gyakorol a kezdőkkel. Vesztenivalónk nincs Green Bay-ben, próbáljuk ki Őt élesben. Jones meg visszajön amikor visszajön, addigra az ellenfelek nem lesznek már fittek. :)

Próbálgatni a preseasonben, meg edzéseken szokás. Pontosan tudják, hogy nem tudja olvasni az NFL szintű védelmeket, hogy gyors neki a játék még ebben a fázisban, és hogy egy gunslinger opció lenne, amit Macben mindenki megtalált hibaként.

Amíg van esély a playoffra, addig Hoyer kell, hogy Jones visszatéréséig ne ússzon el a hajó. Play actionből jó az öreg, a futójátékunk meg amúgy is bivaly. Megnyerni nem fogja a meccseket, a lényeg az, hogy ne veszítse el. Ha kidől Jones egész évre, és elmegy a PO esély, akkor jöhet Zappe. Vagy ha nagyon vernek minket valamelyik meccsen, akkor lehet "próbálgatni" őt.

2-3 cikket olvastam a Pats jelenlegi helyzetéről. Érdekes módon Zappe még csak szóba sem került, mindenki Hoyert várja kezdőnek. 

Mert kvázi nincs olyan opció, hogy Zappe jöjjön. Egyszerűen nincs készen erre. Nem is értem, hogy merülhet fel bárkiben.

Most ezt komolyan kérdezed? A kötekedést rohadtul unom, meg az ostobaságot is. Értem hogy ő is újonc volt, meg Zappe is az, de basszus gondolkozzunk már mielőtt ennyire 1.0 kontextusból okoskodunk.

Jones első körös volt, még top10-ben is húzhatónak tartották, legyőzött veteránt a TC alatt a teljesítményével, aki a kezdő QB volt addig. Oké, nem volt magasan a léc, de megugrotta azzal, amit láttak tőle a gyakorlatok során, amit hallottak tőle a filmroomban, amit bemutatott a pre season meccseken. Ráadásul inkább ezt várta mindenki, csak kicsit korainak tűnt playoff elvárással. Ha az nincs, akkor sima ügy, hogy ő kezd és Newton megy.

Ehhez képest most szerinted hasonló alternatíva egy sokadik körös QB, akinek a játéka és az edzésekről jövő hírek, a pre meccseken mutatott teljesítménye is azt mutatja, hogy nem NFL ready jelenleg. Persze be lehet rakni, még akár jól is elsülhet 1-1 meccsen, mert ebben is lesz variancia, nincs olyan, hogy valaki mindig gyenge. Egy-egy jó meccse mindenkinek van és ez akár lehetne az első is, még ha kicsi is rá az esély. De ott van a szezon életbetartásának a lehetősége, ami miatt nem tehetjük meg sem a csapattal, a többi játékossal, hogy próbálgatunk nyeretlen kétéveseket, aki képtelen védelmet olvasni, nem csak blitz ellen van vakon, és semmi jelét nem adta annak, hogy ő jelenleg kezdő kaliber lehetne. Jonesról meg látszott, hogy az lehet, az első edzések után. Ráadásul az egyik franchise playernek jött, a másik meg örök backupnak. Már csak ezekből fakadóan sem értem ezt a kontextust amit feszegetsz. Egyszerűen döbbenet nekem, hogy valaki, aki 10+ éve követi a sportágat ennyit bír felfogni belőle.

Mit üzenne a csapat többi tagjának, hogy elengedjük a nyerési esélyt, hogy kísérletezzünk valami megmagyarázhatatlan okból egy jelenleg alkalmatlan játékossal. Mindezt miért tennénk? Mert a szurkolók nem szeretik Hoyert? Mert balfék volt a Chiefs ellen? Az volt, de még mindig nagyobb esély van vele, mint Zappe úrral. Aki ezt nem érti, annak hiába is magyarázza bárki.

Mivel én nem láttam Zappe játékát a pre meccsek óta, edzésekről nem jött olyan report, hogy valami hatalmas fejlődésen ment volna keresztül az eltelt 3 hét alatt, ami NFL újonc léptékkel semmi, így nem gondolom, hogy készen állna. Fields hol tart, Lance hol tartott egy teljes évvel, meg 2 offseasonnal a háta mögött az idei évben? Egyszerűen nem lehet ezen a poszton késznek lenni ilyen gyorsan, ha a kvalitásokkal probléma van. Ha fejlesztik, akkor meg idővel odaérhet. Ez az idő meg egyénenként változik. Hoyer kifejezetten emiatt maradt a csapatnál, ha ég a ház, akkor ő a bridge, amíg elégünk vagy visszatér Jones. Zappe meg nem a jövő, mert a jövő Jones. Emiatt nem kell őt nézegetni egy aktív és élő szezon elején, hogy mi lehet belőle. Majd ha elment a szezon, akkor lehet ezt tesztelgetni, de az sem feltétlenül jó üzenet. Egyetlen oka lehet, az hogy Hoyer még nála is rosszabb teljesítményt ad le hetente és kilátástalan lesz. Tehát nagyobb győzelmi esély lesz az újonccal, ahogy most meg a veteránnal van az. És ez nem is kérdés.

Ha viszont mégis valami csoda folytán Zappe kezdene, akkor már a 3 hét alatt olyan benyomást tett a filmszobában a meglátásaival, hogy bebizonyította jól és gyorsan olvas, az edzéseken pedig képes volt mozgatni a láncokat folyamatosan. Viszont jelenleg a scouting teammel dolgozik, ami nem ebbe az irányba mutat. Tehát nincs készen rá, még edzés szintjén sem. Jones pedig az első offseasonjában villantott a filmroomban és a kezdőkkel gyakorolt felesben Newtonnal.

Szóval, ja ő készen állt. És pont olyan szezont is rakott le az asztalra, hiszen az NFL történetének egyik legjobb újonc QB teljesítményét rakta le egy ekézett WR egységgel és egy közepes csapattal a háta mögött.

Annyira jó olvasni a hozzáértő meglátásaidat, hozzászólásaidat - de csak kb 90-95%-ban. A maradék meg ilyenekből áll: "meg az ostobaságot is." <-- ezekből kérek kevesebbet ;) - a többit meg köszönöm előre is!!

Abszolút megértem, viszont ez nem prekoncepció a részemről, hanem már előélet. Ha mondjuk te írod ezt nekem, akkor biztosan nem kerül bele, hiszen nem olvastam ilyesmit tőled soha, a hozzáállásoddal is tiszteletet vívtál ki, mikor megnyilvánulsz a véleményeddel. Akkor is, ha nem értek vele egyet. Viszont ahol már "történelme" van a diskurzusnak és évek óta is ugyanott tartunk, ott sajnos én is pont ugyanannyira nem figyelek ilyesmire, mint aki nem veszi a fáradtságot, hogy gondolkozzon.

Viszont abban biztos lehetsz, hogy élőben ugyanez nem hangzik degradálóan tőlem, pedig ugyanezeket a szavakat használom, vagy durvábbakat is, de a mimika, a beszédkörnyezet, a hanglejtés inkább hétköznapivá teszi, sem mint sértővé. Tisztában vagyok vele, hogy írásban ez máshogyan hat(hat).

Részemről is ugyanez, 100 év múlva sem leszek azon a tudásszinten az NFL-el és a Pats-el kapcsolatban mint Te, le a kalappal, de picit néha erősnek érzem a reakciót. Szerintem ez nem egy profi szakmai fórum, imádom olvasni a szakmai hozzászólásokat, de ha becsúszik valakinek egy-egy nagyobb marhaság az úgy gondolom nem "gáz". Persze ez is egy szakma, de nem a Pats videoszobájában vagyunk ahol mindenkitől elvárt a szakmaiság.

Béke :)

Halihóóóóóóó,

Szerintem:

UP

  • Mi tanítottuk meg a ligát, hogy hogy kell igazán TE játékot játszani, most legalább testközelből láthattuk, hogy honnan kell a mieinknek újratanulni.
  • Volt a meccsnek olyan szakasza amikor MJonesnak jobb számai voltak, mint Lamar Jacksonnak. Futásban
  • Kiderült, hogy MJonesnak vannak tökei (kár hogy néha olyan mintha az agya helyére csúszna) és nyomja a trash talkot

 

DOWN

  • Mi a CB-k legfontosabb feladata? Az hogy elkapják az ellenfél elkapói elől a labdát, nem? Miért nem Parker játszott CB-t is?
  • Adjon már valaki MJonesnak egy tabletet amit összetörhet, hogy ne üljön olyan elárvultan a padon
  • Play-actionből nagy hatékonysággal játszottunk, de minek is mutatjuk meg a leendő ellenfeleinknek, hogy ilyet is tudunk. Majd jól rákészülnek, aztán akkor a jelenlegi 80%-nál is többet kell futnunk under center játékok esetén

Gondolom hálaadás után megint változik a playbook, egyébként a hivatalos oldal is írja, hogy "play-action, RPO please".