Ups & Downs 4. hét: Patriots @ Bills

Kép
Ups&Downs

Akadozó, gyenge támadósor, remek védelem és speciális egység, szoros csoportrangadó. Ezekkel a szavakkal lehet leginkább jellemezni a vasárnapi Bills elleni idegenbeli mérkőzést, amely egy ideig simának tűnt, a végén viszont keményen meg kellett izzadni a győzelemért. Szerencsére sikerült, 16-10-re győzött a Patriots, így 4-0-val áll az alapszakaszban. Lássuk az Ups&Downs-t!

UP

J.C. Jackson: A fiatal cornerback már eddig is csillogtatta tehetségét, de igazán most tudta megmutatni, miért is tartják olyan jónak és mélynek a Patriots cornerbackjeit a szakértők. Volt egy blokkolt puntja, amiből Matthew Slater touchdownt ért el (elsőt a karrierje során), két interceptiont jegyzett, valamint volt két leütött passza is. Háromszor dobtak felé az irányítók, ebből mindösszesen egy elkapást és 3 yardot engedett. Csak így tovább!

Kyle Van Noy-Jamie Collins: A Patriots linebacker sorából hiányzott Dont'a Hightower, de Van Noyék nagyszerűen teljesítettek. Van Noy 2 sacket, 2 kierőszakolt fumble-t, 4 QB hitet és 8 tackle-t ért el, amiből egy a line of scrimmage mögött érkezett, míg Collinsnak egy sackje, egy QB hitje, 2 pressure-je, 4 szerelése (egy mínusz yardos) és egy meccszáró interceptionje volt.

James White: Az egész támadósor szenvedett a mérkőzésen, egyedül a visszatérő White tudott értékelhető teljesítményt nyújtani, főleg az elkapásoknál: 8 elkapásból 57 yardot szerzett.

Jake Bailey: Bár Baileynek csak egy puntja ment a 20 yardoson belülre 9-ből, de ez leginkább a támadósornak köszönhető, folyamatosan a saját térfélről kellett elrúgnia a labdát. 48,1 yardos átlaga, és az, hogy szorongatott helyzetben sem tudták blokkolni a rúgásait mindeképpen dicséretre méltó.

DOWN

Tom Brady-Josh McDaniels: Az előző három meccsen rendben volt a támadójáték, ebből most semmit nem láttunk. Brady sok rossz döntést hozott, nem voltak pontosak a passzai, bár az elkapók is elejtettek néhányat. Mindössze 18 jó passza volt 39 kísérletből, 150 yardért és egy volt egy interceptionje is. Látszott rajta, hogy nem találta a ritmust, hosszú passzokat erőltetett, amik egyáltalán nem ültek. Josh McDaniels sem segítette a játékhívásaival, motion alig volt a snap előtt, és mismatcheket sem sikerült kialakítani. A vasárnapi teljesítmény után elmondhatjuk, van még bőven munka Brady és a támadósor előtt, mert ez csúnyán szólva "Gostkowski-s teljesítmény" volt, a Redskins ellen lehet javítani.

Stephon Gilmore: Az elit cornerbacknek meggyűlt a baja John Brownnal, nem igazán tudta lekövetni a sebességét, ráadásul volt egy szabálytalansága is. 

Elkapók: Gyakorlatilag az ő teljesítményük is a nullához konvergált, a Gordon-Edelman-Dorsett triónak 9 elkapása volt, miközben 23 passz szállt feléjük. Edelman és Gordon is megsérült a Jets elleni meccsen, Minitron limitáltan is edzett a héten, ez lehetett az egyik oka gyengébb szereplésüknek.

Hozzászólás

Gost is mehetne a Down-ba. 🤔

Brady INT-je előtt meg voltam győződve, hogy a passz a RZ bal sarkába fog érkezni Gordonnak, aki egy az egyben volt egy cornerrel. Pár pillanattal később meg már szinte biztosra vettem, hiszen a labda feladása előtt Meyers átmozgott balról jobbra (mint tudjuk, később róla lépett le az INT-et szerző védő...). A faltól balra egyedül Gordon maradt, aki a play indítását követően azonnal meg is verte legalább 1,5 lépéssel az emberét és az élő adásban láthatóan mérges volt (ezt a kameraállást később már nem játszották be) hogy nem felé megy a passz, majd pár pillanattal később ott volt az INT. Nézzétek vissza, mert én már akkor sem igazán értettem, miért ezt a megoldást választotta TB. (Mondjuk 1 pillanatra sem nézett oda, ami szokatlan számomra Bradytől). Ha valamit rosszul láttam, nyugodtan javítsatok ki. Go Pats! :)

Nem néztem ismétlést a mérkőzés óta, de úgy rémlik, hogy jött a nyomás, és Brady jobb kezes irányító lévén jobbra forgott ki.

Balra visszadobott labda veszélyes, mert túl sok időt tölt a levegőben és abból INT lehet. (Tudom, így sem lett jobb, de az álmoskönyvek szerint amikortól kimozgott, onnan Gordon nem volt jó opció)

Köszi a választ, szerintem is pont ez történt. Én mindössze azt nem értem, hogy TB látta hogy 1-1-ben maradt, ennek ellenére nem ő vált első számú célponttá, hanem a játékosokkal púpig töltött jobb oldal. (Egy azonnali passz a nyomás ellenére balra is tudott volna menni, rengetegszer láttuk Gronkkal.) Azaz vagy foggal-körömmel ragaszkodott a behívott forgatókönyvhöz, vagy - na ide nincs tippem. 😅 Go Pats! :)

OFF

Mo Chanel (ő volt az, aki először lehozta, hogy Minkah Fitzpatrick megy a Steelersbe) szerint komoly tárgyalásokat folytatunk a Vikingsszal Diggs kapcsán. Eközben Diggs instagramon mintha elbúcsúzott volna Thielentől. Persze Mo Chanel nem a legmegbízhatóbb forrás, de volt már, hogy beletalált a tutiba, szóval érdemes lehet figyelni ezt a sztorit.

ON

Nehéz elképzelni, hogy hozunk egy WR-t akinek 9 mil. az idei fizetése. Jelenleg kb 1 millával vagyunk a sapka alatt és a héten elvileg aktiváljuk Ben Watsont is.

Pláne úgy nehéz elképzelni, hogy Diggs esetében rengeteg garantált ragadna bent a Vikings csapatánál.

Sajnos a Brown szerződéssel megszívtuk a fizetési sapka szempontjából. Hiába nem kapta meg fizikailag a garantált pénzt, a könyvelésben ott maradt a halott pénz. :(

Slater, így vastagon szedett betűvel, a szövegett értelmezve csak említve van, de ha a vastag betűt nézem, akkor (egy kicsit) UP. Lécci, lécci, legyen ezen a 4. héten nagyon UP!!!! Hihetetlen intelligens, nagy tapasztalatú játékos. És megvan az első NFL TD-je. Egyszer majd kiváló edző lesz belőle.

Mondjuk Jackson 2. INT-jénél kiderült, hogy azért a videózás sem sokat ér ha vakok nézik vissza az esetet. :)

 

Mondjuk én azt a magyarázatot nem értettem. Egy pályán kívüli játékos mitől "bírálja" felül a játékot? Ráadásul ő szerintem el sem kapta.

Válasz NB2 üzenetére

Ha egy pályán kívül álló játékos hozzáér a labdához az olyan mintha pályán kívül lenne a labda, így ott végetér a játék. Lényegtelen hogy nem ő kapta el és hogy nem birtokolta a labdát. Jackson elkapása így elvileg már a "játék vége után" született, így nem lehetett volna INT-et ítélni.

Szerintem ez hülye szabály, mert én inkább azt mondanám, hogy aki elhagyta a pályát az "megszűnt" létezni:) Magyarán a pályán maradó játékos birtokolhatja a labdát.

Ráadásul ugye ha egy pályát elhagyó játékos játékba avatkozik akkor unsportsmanlike conduct szabálytalanságot vét

sőt Slaterre dobtak is ilyet egy puntnál amikor nem jött vissza egyből és igy nem lehetett blokkolni.

Ez alapján én sem vettem volna el az Intet.

Mikor megkezdte a játékos a szerelést még mindketten a pályán voltak, így aligha lehetne büntetni hogy közben elhagyta a pályát. Szóval még mindig inkább a nem INT lett volna a jó ítélet.

Már leérkezett a földre pályán kívül a támadó játékos egyik lába utána ért a labdához /majd nézd vissza/, az hogy J.C mikor kezdte meg a szerelést és mikor ért földet irreleváns ebben az esetben mivel pályán kívül levő játékos nem avatkozhat közbe csak azután ha visszatért a pályára.