Ups & Downs - 4. hét: Patriots @ Cowboys

Kép
Ups

Egy ilyen mérkőzés után túl sok okos dolgot nem lehet írni/mondani... Mindenesetre, jöjjön az Ups&Downs!

UP

Hunter Henry - Demario Douglas: A támadósor idei legjobbja Henry, ez egyértelmű. Minden meccsen szép és fontos elkapásokat mutat be, ezúttal neki is csendesebb napja volt, ám még így is kiemelkedett az offenseből. Ha hasonlatot kell hozni (a 3-28 után még jobban adja magát), talán James White teljesítménye volt ilyen a Falcons elleni Super Bowl első félidejében, aki szintén nem csinált semmi extrát, mégis kiemelkedett a csapat ezen részéből. Douglast is jó volt újból pályán látni, volt egy hosszú elkapása is a meccs elején. Nem voltak véletlenek azok a hangok, amik kiemelték, mennyire hasznos lehet slotban idén, szeretnék belőle ezek után többet látni...

Jahlani Tavai: A linebacker egyik legjobb meccsét játszotta a Patriotsban, volt leütött passza, sackje, több siettetése is. A védelemmel úgy egészében nem volt baj - persze Judon és Gonzalez kiválása után óriási feladat vár rájuk. Tavainak jár a pacsi, még ha az eredményre nem volt sok hatása, akkor is.

DOWN

Támadók: Gyakorlatilag a fent említett két úriemberen kívül mindenkit ide lehet sorolni, Mac Jonestól a támadófalon át, az edzőkig. Semmi nem működött ezúttal, folyamatosan jöttek a hibák - mindenkitől. Az első drive még jól festett - sikerült is pontokat szerezni, aztán viszont mehetett minden a kukába erről a vasárnap délutánról/estéről. Nemtudom láttam-e ennyire gyengén szereplő O-t, talán a Newtonos szezonban a hazai Bills és az idegenbeli Rams elleni találkozó volt ennyire kilátástalan. A legfájóbb az egészben, hogy az eddig jól szereplő játékosok is borzasztó teljesítményt nyújtanak (pl. Onwenu). Az inkonsziztencia magasiskolája az amit a támadósor bemutat idén. Persze, biztos vannak olyanok, akik azt mondják, az egész kuka - ami a Cowboys elleni teljesítményre maximálisan igaz. Ettől függetlenül azt még mindig tartom, hogy az offense egyes részeiben igenis van minőség, az igazán nagy kérdés az, hogy ezt miért nem látjuk (vagy csak egy-egy esetben) a pályán is pontokban manifesztálódni...

Myles Bryant - Shaun Wade: Sajnos az egyik legmélyebb egységünk a negyedik hétre szinte teljesen elfogyott, ez a két játékos pedig nem szélső cornerback - ezt az elmúlt években már láthattuk. Bryant idén slotban nem teljesített rosszul, Wade viszont nem tudja megközelítőleg sem az egyetemi játékát hozni a profik között, a Dallas cseréi is könnyedén szereztek elkapásokat, yardokat mellettük.

Biztos sok embernek furcsa, hogy "csak" ennyi a DOWN, leírhatnám a roster 85%-át nagyjából, de semmi értelme. Aki látta a meccset, az tudja meg miről van szó, aki pedig nem az örülhet, ha csak nem extrán mazochista az illető.

A heti podcastben bővebben is beszélünk majd a támadósorról, aki ennél részletesebben is kíváncsi a véleményemre, ott meghallgathatja.

Hozzászólás

Marha kíváncsi lennék a meccs utáni BB-BoB négyszemköztire, hogy akkor most mit is műveltünk ma???? És hogyan tovább??? Nagyon okos emberek, nyilván ezerszer jobban látják itt bárkinél, hogy mekkora a baj és mi az oka, de persze erről soha nem fogunk már megint megtudni semmit - egyem azt a szűkszavú fajtájukat. :) :)

A cikk természetesen tisztességes munka, köszönet érte! :)

 

Közben Gonzalez és Judon is hetekre kiesett a védelemből. A Buffalonal White idénye is véget ért, rengeteg a sérült mindenhol. Egyre több cikket olvasok arról, hogy ezek a művi gyepek igencsak benne vannak ebben…

A lábsérüléseknél lehet ennek alapja, ott is főleg a térdnél, az Achillese "egyszerűen" elszakadt szegény White-nak. Judonnál és Gonzonál szerintem semmi jelentősége nem volt annak, hogy milyen borításon történt az eset, szerencsétlen szituació volt mindkettő. Gonzo esete egyébként nagyon hasonlít Marcus Joneséhoz.

igaz, azt elfelejtettem leírni, hogy ez főleg a láb sérülésekre igaz. Pl ARod achilles meg még lehetne sorolni...

14 stadionban van már csak fű, a többiben műfű de nem egy-két éve, hanem régóta, úgy hogy a mostan/idei sűrűbb panaszkodások kicsit érthetetlenek. Mivel fedettek is épültek, (jelenleg 9 van) abban nem igazán lehet természetes fű (A glendale-i kitolható füves pálya kurriózum!). A Gillette-ben műfű van. Vannak játékosok, akik kimondottan szeretik a műfüvet, persze lehet, hogy csak addig, amíg meg nem sérülnek rajta. :)

Nagy tisztelettel szerintem Mac önállóan is megérdemel egy downt, nemcsak a támadószekció legfontosabb tagjaként. 

Hozott pár rossz döntést, ami egyértelműen az ő sara, mint pl. a keresztpassz.

De az, hogy összességében is borzalmasan nézett ki, legalább ennyire a támadófal, meg néhány elkapó hibája, valszeg a coaching-é is. Úgyhogy ezt mellé téve, én nem gondolnám külön kiemelendőnek. Csak őt nézed a meccsen, de sok már halva született play van, csak az okokat nem látni.

De akár lehetne is kiemelve.

Alapvetően igazad van, csak rage-elek... Mondjuk konkrétan 14 pontot kaptunk róla... Teljesen szubjektív, de én pl. szeretem, ha egy irányító együtt él a játékkal, tüzeli a többieket, ha azt érzem, felszántja a pályát. Mac ebből a szempontból is langyos víz, és lehet, hogy nemcsak én nem hiszem el, adott esetben meg tudja fordítani a meccset. Tudodkinél ez nem volt kérdés.

Én nagyon szeretem ha egy sportoló lát a pályán. Vasárnap első negyed, dallasi védő fut le, mert többen vannak 3&2. MJ nem indítja el a snapet, pedig már mindenki felállt, persze a dallasi védő kiért az oldalvonalon túlra, nem lett meg a first down a játékból. De ha ügyesebb és talpra esettebb, akkor jándék 5 yard és persze 1st down. Nah ezek a finomságok baromira hiányoznak nekem Mekitől.

Látom Te még bigott MJ fan vagy. :) Valóban bagatell, ha a 3 labdavesztéséből az ellen 22 pontot szerez, mindössze 12 passza volt jó, a PR-je 39,9. Mást ezért „megköveznek”! Ez azért több mint „pár rossz döntés”, ez sok rossz döntés! NFL meccsen.

A sokadik szélső CB és az alkalmi szélső CB pedig puff, máris down. Dugger-nek egyébként 15 szerelése volt.

De ez a cikkfajta ezért érdekes. :)

Nem, nem vagyok, én Patriots fan vagyok, és nem látok alternatívát. Mielőtt : Zappe biztos nem az. :)

Nem volt jó, sőt, rossz volt, igen, de ez előfordul mindenkivel. Ki tett volna pénzt arra, hogy Wilson lejátssza a pályáról Mahomes-t (még ha a csapata vesztett is) ?

Ha a stábnak van más ötlete, jobb, akkor menjen év végén, és lássuk az új próbálkozást. Ahogy kinéz, lesz ebből top10 draft jövőre.

Én azt mondom, hogy ez szar volt, de MJ nem szar. Lehet, hogy nem lesz jobb egy game managernél soha, de amíg nincs más opció, addig ebből építünk.

Az a baj, hogy két malomban őrölünk! :) Ez a cikk mindig egy adott meccsről szól és nem egy játékos általános minősítéséről. Nem volt jó, sőt, rossz volt, igen..."- tehát DOWN ezen a meccsen. A távlatok nem ide tartoznak. :)

igazán nem a kötekedés végett, de két olyan homály rigót amit dobott, azt nehéz lenne nem az ő nyakába varrni...plusz még az a fumble, ahogyan lóbálta a labdát, abszolút nem vigyázott rá, és közben tizenkétszer kidobhatta volna oldalra...konkrétan miatta kaptunk 14 pontot...fumble return és pick six formájában...szar az Ofal ez kétségtelen, nincs egy igazi wr1, ez is igaz, de ezek a hibák újoncként is bántják az ember szemét, nemhogy harmadéves korában...és ez az offense körüli 3 éves herce-hurcától tök független szerintem...egészen egyszerűen ezt éreznie kellene, a hátulról jövő veszélyt, meg azt, hogy nem hajigáljuk keresztbe a labdát a pályán. az első éve teljesen jó volt, nem azt mondom, hogy láttam benne az új Bradyt, de egy korrekt, mondjuk top 10-12-es irányítót igen...a tavalyi évet hagyjuk, az nem csak az ő sara, minimum 50%-ban az edzői stábé...és itt vagyunk a harmadik évben- ahol villantani kéne, mert ha nem akkor, ő nem lesz kezdő soha többé az NFL-ben sehol szerintem- az első két meccs tök rendben volt, majd az utóbbi kettőn a tavalyi Jonest látom (vagy Zach Wilsont) és most valószínűleg le is fogják ültetni...közben a D elfogyott, nem lesz segítség, így neki kéne a hátára kapni a csapatot az egész offense-szel együtt, hogy egy igen csúnyán negatív szezontól megkíméljen minket, szurkolókat...és ez az amit én nem látok jönni...szóval nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejt szintű enzimműködés.

Azért az,  hogy "egészen egyszerűen ezt éreznie kellene, a hátulról jövő veszélyt" az nagyon távol áll a valóságtól.

2021 Brady (ha már emlegetted).:

https://www.youtube.com/watch?v=7U7kAIa8f3I

Ez pedig a teljes fumble stat úgy általában. Ezek szerint Lamar Jackson a maga 6 fumble-jével nálad még a kispadra sem férne be. De a legtöbb QB többet gyűjtött már egynél, ahol MJ tart. Megnézheted a tavalyi évet is, meg fogsz lepődni kik vannak előtte. 

https://www.teamrankings.com/nfl/player-stat/fumbles 

Szóval nem, nem lehet érezni minden esetben. Tudom, ez csak kis része a kommentednek és nem feltétlenül lényeges, és ezzel együtt el lehet hordani MJ-t mindennek, mert szarul játszott, de (nem) fumble-ben kifejezetten erős.

Egyébként egy keresztbe dobás 2 -3 play-el az első INT előtt pont, hogy bejött neki (first down, 10-20 yard), már akkor fogtam a fejem, hogy mit csinál. Gondolom úgy volt vele, ha egyszer bejön, máskor is be fog. 

 

Ha jól látom, hogy ez hozzám válasz, akkor én inkább a hármasba sorolnám magam. :)

A kettes mentegetné mindennel. Én azért nem mindennel. Legfeljebb azzal, ami nem csak rajta múlt. Ez egy ritka szar meccse volt, az kétségtelen. (ha a csapat többi része is így folytatja + sérülések, akkor lesz ennél még rosszabb is attól tartok).

Na jó, kicsit valahol a kettes-hármas között... :)