Ups & Downs - 4. hét: Patriots @ Packers

Kép
Ups

Vasárnap este óriásit küzdött a Patriots, ám ez sem volt elég a Lambeau Fielden. A csapat teljesítménye azonban összességében pozitív volt, kis szerencsével és ha bevállalósabb az edzői stáb, akár a győzelem is megszerezhető lett volna. Következzen az Ups&Downs!

UP

Damien Harris - Rhamondre Stevenson
: A futóduó ezúttal is óriásit játszott. Mac Jones és Brian Hoyer kiesése miatt ráadásul még nagyobb szerep hárult rájuk, és nehezebb dolguk is volt, hiszen a Packers még inkább a futás megállítására törekedett. Harris 18 kísérletből 86 yardot és egy touchdownt, Stevenson pedig 14 futásból 66 yardot ért el, ráadásul még a levegőben is hozzátett 23 egységet. A hétvégi Lions elleni találkozón is nagy szüksége lesz a csapatnak az elit teljesítményükre. Természetesen ki kell emelni a támadófalat is, amely elsőosztályú módon nyitotta meg a lyukakat a futóknak.

Jack Jones - Marcus Jones: A két újonc cornerback megmutatta, miért volt sok szakíró olyan nagy várakozással az irányukba. Jack Jones az első negyedben kiharcolt és összeszedett egy fumble-t, majd a félidő zárasaképp egy pick sixet is szerzett. Természetesen voltak hibái, ám megmutatta, hogy hosszútávon ő lehet a csapat egyik kezdő cornerbackje. Marcus Jones nem a védelemben, hanem a speciális egységben jeleskedett, ő vette át Myles Bryant szerepét a visszahordásoknál és parádésan mutatkozott be: 4 kickoff returnből 111 yardot, két punt returnből pedig 49 yardot szerzett. Csak így tovább fiatalok!

Matt Judon: Judon továbbra is bizonyítja, hogy a csapat egyik, ha nem a legjobb játékosa. Ezúttal is volt egy sackje, többször nagyszerűen siettette Rodgerst, a Packers támadófala nem tudta megállítani.

Honorable mention: Bailey Zappe

Bár Zappe nem teljesített extrát, első NFL-mérkőzésén nem tűnt teljesen elveszettnek, bár a zseben belüli mozgásán és olvasásán még rengeteget kell javítania. Ennek ellenére egy negyedik körös újonctól nem várható el több beugróként, kíváncsi vagyok, hogy a Lions ellen hogy fog teljesíteni - már persze ha ő fog kezdeni.

DOWN

Isaiah Wynn: Wynn ötödik éves opcióval játszik idén, de rengeteg büntetést szedett már be, ez pedig a Packers ellen is folytatódott. Idén láthatóan küszköd, a csapat pedig meg is elégelte ezt és a héten leigazolt Marcus Cannon vette át a helyét a második félidőben RT poszton.

Futás elleni védekezés: Sajnos ahogyan a Patriots, úgy a Packers is jól szedte a yardokat a földön. Aaron Jones majdnem hétyardos átlagot és 110 yardot szerzett, ezen a területen is van tehát hová javulni.

Edzői döntés a hosszabbításban: Ezúttal nem kapta meg a Patriots a labdát a hosszabbítás elején, de az első jó védekezés után a félpályáról indult a támadósor. A csapat azonban nem négy játékban és a győzelemben, hanem a nem vereségben gondolkodott, ami igencsak furcsa volt, hiszen két középső futással is tudott volna öt yardot szerezni minden bizonnyal a támadósor, arról már nem is beszélve, hogy egy reverse/endaround játékkal is meg lehetett volna lepni a Packerst. Nem így történt, jött a punt, a hazaiak pedig lezárták a találkozót.

Hozzászólás

Egyetértek, én még Jake Bailey puntert raknám DOWN-ba, aki talán legrosszabb patriots-os meccsén van túl. Reméljük legközelebb javít :)

Válasz Increay üzenetére

Szeretném tudni mi alapján Ítélitek Bailey-t gyengének, mert egyetlen egy szakíró sem foglalkozott ezzel.  A GB meccsen a 7 puntja kb. a Liga puntereinek átlagát, 45 yard, hozta és volt egy 59 és egy 62 yardosa is. (I20=2). Az, hogy a labdát ki és hol fogja meg vagy merre pattan, az nem az Ő sara.

A rúgásai alapján. Nem minden a yard, mert nem mindegy honnan rúgod a 45 yardot, vagy a nagy rúgásoknál milyen a hangtime. Bárki, aki nézte a meccset és látta is, annak szemet szúrt Bailey mennyire messze volt egy átlag NFL puntertől. Mindenféle mérőszám nélkül is.

Az sem jó, ha túlrúgod a coverage-t, meg az sem, ha touchback lesz és 50+ yard a rúgás, de esély sincs azt bent tartani.

Az edzői döntés a hosszabításban down-al nem értek egyet, mert az szerintem minimum véleményes. Abban a drive-ban az első két kísérletünk futás volt 5 és 0 yardért, awg 2,5, nem igazán meggyőző esélyek a későbbiekhez. 3.-ra passzolni próbáltunk. Közel 7 perc volt még hátra, szerintem a 4&5-öt ebben a szituban nem kell feltétlenül megpróbálni. Zappe-nek biztos, hogy simán megy a reverse/endaround játék gyakorlatilag vadidegenekkel? Az edzői döntés a védelembe bízott jobban, az eddigiek alapján, mert a 7 perc alatt sok minden történhet, sajnos az is, ami bekövetkezett, azaz a védelem csődöt mondott.

Nem feltétlenül azt vitatom/vitatjuk, hogy 4&5 -re nem mentek neki. Eleve lehetett volna úgy vinni a drive-ot, hogy ok, 20 yardot kell megtenni, eddig ment a futás (lehet nem volt 5 yardos átlaga a futóknak, de nem véletlenül vannak up-ban, ők vitték a meccset), akkor 4! próbálkozásból csináljunk már 10 yardot (2x), ha eddig is azzal haladtunk a meccsen. Igen, a 4&5 már egy rossz helyzet, ott már inkább a punt felé billent a mérleg (bár ott sem teljesen), de ne arra helyezd ki, pláne ne az előtte lévő 2 futásnak a yard átlagára alapozd a futási teljesítményt, mert bőven volt olyan pillanat a meccsen, amikor egymás utáni két futás jócskán több mint 5 yardot átlagolt.

Egyébként emlékeim szerint csináltak reverse-t Zappe-val a meccsen, és volt is belőle előrehaladás, mint ahogy biztosra veszem, hogy volt pár "trükkös" futás még a tarsolyban (Wild cat pl?), amit elő lehetett volna húzni. Igen, van benne kockázat, de mondjuk a passzban is volt annyi, mint egy reverse-ben, vagy egy read option-ban, esetleg egy QB sneak-ben (simán hozhat az is 3 yardot, ha nem számítanak rá).

Valóban, valami váratlan játékkal lehetett volna esély. A futást leveszik. Egy biztos passz Zappe-nél még ilyen helyzetben meredek. Szerintem neki kellett volna megfutnia... Ha jól van eladva a játék, nincs az az irányító, hogy ne nyargaljon pár métert... (Igaz, ezen akadtam ki a múltkori kommentemben, mert személy szerint én ezt alapból utálom...) Persze ilyenkor ott a sérülés veszélye is. Szóval ez csak egy gondolatkísérlet volt... :-)

Nagyon skizofrén vagy ebben a QB passz-futás ügyben! :) De tetszik ez a hozzászólás, mert benne van a hezitálás. Hülyéskedve a trükkös játékkal, Én egy flea flicker-t javasoltam volna Zappe-nek Parker felé, Ő bevált Neki, egyet meg tud olvasni. Ez meg egy hülye gondolatkisérlet volt... :)

Pocsék hívás volt. Futni kellett volna, az egész meccsen ment, a fáradt védelem ellen még több esély volt. Ha  két futásból nem jön össze negyedikre a 1st down, kb. ugyanott lett volna a csapat mint a punttal. (A végére már fáradt volt a mi amúgy felemásan teljesítő védelmünk is, Rodgers úgy passzolta végig az utolsó drive-ot, ahogy akarta.) Felállni egyetlen, akár blokkoló futó nélkül egyértelmű passzjátékra az élete első meccsén játszó harmadik QB-val óriási hiba volt. Már korábban is látszott, hogy messze nem NFL-ready, lassan olvassa a védelmet, habozik. A védelemnek csak annyit kellett elérnie, hogy hozzáférjen. Amikor felálltak, lehetett látni, hogy ebből bukta lesz. Ezzel szemben két futásból meg lehetett volna tenni az 5 yardot és már csak 5 kellett volna a rúgáshoz.

Én is azt mondom, hogy ezt a hívást elrontották, ami azért meglepő, mert Belichick nem szokott ilyen felelősséget tenni valakire, aki newcomer.

 

Értem, hogy te ezt gondolod, hogy simán összejött volna, de pont előtte lévő playben sikerült 0 yardot haladni. Az meg mókás, hogy pont ugyanott lettünk volna a félpályán, mint a 10 yardon belül. Lehet BB nem ismeri ezt a matekot ezért nem jutott ugyanerre a nevezőre :)

A "sima átgyaloglásban" volt két kritikus 3rd down, ahol visszaszerezhettük volna a labdabirtoklás jogát, ahogy az OT első drivejában is tettük. Sajnos Myles Bryant nem tudta megoldani a feladatot egyik esetben sem, egy elkapást és egy zászlót jegyezhettünk fel ebben a két kulcsjátékban.

Teljesen érthető döntés volt a punt is, ahogy a 4 futás is az lett volna. És ahogy a behívott passzjáték is érthető. Aki szerint nem, az nem tudom miért nem hőzöngött a behívott passz miatt a Harris TD-s driveban? Vagy mivel ott elkapás lett belőle, akkor nem baj a hívás? Utólag értékelni elég fura az ismert eredmény fényében.

Ha nem sikerült volna 4 futásból megoldani, akkor most az menne, hogy meg se próbáltunk passzolni..

Nem olyan régen azon ment a hírig itt, hogy JMD 4 futást hívott be GOAL line szituban és miért nem passzoltunk. Nyilván azért, mert nem sikerült bejutni a célterületre. A szurkoló már csak ilyen.. de azért a pocsék hívás kijelentés 100%-os magabiztossággal az mókás..

Sztem azért nem áll, amit mondasz, mert más dolog egy Mac Jones mellett négyszer futni (és főleg más Tibivel), mint a teljesen zöldfülű Zappe mellett, aki alig gyakorolt még a kezdőkkel.

És ez tökéletesen kijött egyébként pont annál a hosszabbításos 3&5 szitunál, amikor konkrétan a play elején Henry üresen volt, volt egy lépés előnye a first down vonal mögött jóval, csak Zappe eltötymörögte (ami hangsúlyozom, az ő helyzetében teljesen természetes) és mire eldobta 2-3 másodperccel később, már beérte a védő a TE-et és leütötte a passzt. Ha ezt a játékot Macre hívják be, akkor taps és egy gyors, rövid passz után first down.

Szóval csak annyit akartam mondani ezzel, hogy a hívások megítélése nem független a körülményektől. Ettől függetlenül egyik döntés sem lett volna védhetetlen, de talán az amit választottak, kevésbé volt indokolható (legalábbis jogosan lehet ilyen érzése az egyszeri szurkolónak sztem)

De az "egyszeri szurkoló" érzése nem lesz szakmailag mérvadó.
Senki nem szólt volna egy rossz szót sem, ha négyet futunk, ahogy akkor sem ha sikerül a passz. Mivel nem sikerült így most jön hírig ezen, de ettől még a döntés nem ördögtől való a sikertelen második down miatt.

Mindig az a baj, hogy a csapat konzervatív. Most meg az a baj, hogy nem az. De ezek mindig abból indulnak, hogy nem sikerült az adott play. Mert ha sikerül, akkor nincs ilyen gondolat. Pont ezért hoztam a példát, hogy a Harris TD driveban is passzolt Zappe, ráadásul hosszút. Ott mindenki örömködött, hogy micsoda play, senki nem írta azt, micsoda hülye felelőtlen döntés volt a passzt választani.

Ettől függetlenül a 4 futás is jó döntés lett volna, mert van rá indok. Ahogy ennek a választásnak és a ettől függetlenül a puntnak is volt jogosultsága.

Nekem UP a teljes csapat ezért a végül teljesen nézhető meccsért, még a győzelemért is izgulhatunk egy valódi kórházválogatott csapattal - a csapat szerintem nagyon jó összképet mutatott.

Én még UP-ba tenném a támadó koordinációt is, az első pár snapet leszámítva elég jól átálltak Zappe képességeire, végig általa és a csapattagok által is játszható játékokat hívtak úgy, hogy gyakorlatilag nem létezett alap-összhang a támadóegység meg a tök ismeretlen irányító között. És egyszercsak elkezdett működni és volt számos momentum, mikor elfelejtettük, hogy "Jézusom, ki áll a center mögött????". Szerintem ez újabb bizonyíték, hogy a coach team is szépen fejlődik és nem az a tragikus csapat, amit a haterek szeretnek beállítani.

GOOO PATS!!!

 

Szerintem teljesen tudatos volt a Packers földre kényszerítése és az így elszenvedett futott yardok ennek a következménye. Nekünk az kedvezett, ha lassú a meccs a haladásokat tekintve, és inkább fussanak, mint Rodgers passzoljon. Nem néztem még statot a boxról, de meglepne ha túl sokat tömtük volna erőforrásokat elvéve a passzjáték levédekezésétől.
 

Szerintem:

UP

  • Mesterterv 01--- Mezőnygól távolságban az 1. félidő végén engedjünk egy strip sack fumblet, hogy az ellenfél rutintalan QB elhiggye érdemes még pontokért hajtania a félidő végén. Szerzett is 6-ot 😊
  • Mesterterv 02 --- Egy megítélt Delay of game után úgysem merik másodszor is bedobni, miközben a védők erre számítanak és nem védekeznek Parkeren 😊
  • Mesterterv 03 --- A meccs legfontosabb játékánál (a hosszabbításban) álljunk fel úgy, hogy 100%-an látszódjon, hogy nem akarunk futni, miközben jól ment a futás egész meccsen, hátha az ellenfél azt hiszi át akarjuk verni és futás ellen fog védekezni

 

DOWN

  • Visszaigazoljuk Cannon, mikor falemberből van bőven, na de melyik tud passzolni, ha megsérül MacJ+Hoyer+Meyers után esetleg Zappe is, miközben Edelman sincs sehol? --- UPDATE??? Jamie Collins tud passzolni?

A Birokat én még Down-ba tenném. Ritka szarul biráskodtak. Rendszeresen összekeverték, hogy melyik csapatnál volt a zászlo, stb...

Szerintem az ítéletekkel nem volt baj, az tény hogy szétszortak voltak helyenként szegények :)

Ráadásul az ajándék TD nélkül OT se lett volna feltehetően.

Off: Bradyék meg válnak. Rendkívül szomorú ez, nem tudom, megérte-e neki a 162. SB győzelem, miközben a család meg odavan. Nagyon sajnálom. :(

Ez csak pletyka egyelőre. Nekem furcsa az hogy mégse vonul vissza és keveset van a gyerekekkel és Gisellel.

Ezért az asszony válni akar ,ami miatt még kevesebbet lesz együtt a gyerekekkel, és egyáltalán nem lesz együtt

az asszonnyal.

Nekem több szempontból fura ez, kizártnak tartom, hogy anélkül találta volna ki a visszatérést, hogy nem beszélték meg (konkrétan az én teóriám az volt, hogy olyan kiakasztó a pali otthon, hogy inkább G visszazavarta játszani :D). Tom nem hülye, hogy a családot ilyen szempontból kockára tegye, illetve szerintem. Augusztus végén még a Bahamákra mentek, szintén miattuk van, hogy meccsnaptól számítva csütörtökig kábé azt csinál, amit akar. Szóval gallyra mehetett a sztori, de nem hiszem, hogy ez az ok, csak hát amerika az amerika, más infójuk meg nyilván nincs.

Ja, Giselle, ha vagy, írj privit...:))

végül is, csak úgy 5-6 éve tolja Gizi a visszavonulós fenyegetőzést..mi köze lehetne ehhez a visszatérésnek :)

Ennyire furcsa gondolatot még nem olvastam a témában. TB választotta magát és a sportot a család helyett. Ez van. Ettől még a ő GOAT, akkor is ha ezt a döntését egy újabb bajnoki gyűrű sem érheti meg sztem. Pláne, hogy van már neki ebből elég darabszámra is. Nem lesz nagyobb GOAT senki szemében a sportpályákon, ha év végén megint nyerne egyet.

El kellett volna ezt engednie és ha már ott a családja, akkor kiélvezni a gyerekek felcseperedésének minden percét. Az önmegvalósítás már megvolt.

A PFF szerint a 4. hét legjobb CB-je a ligában Jack Jones volt 88,5-el!!!

Thornton már edzett. Akár játszhatna is.

Szerintem kifejezetten nagyot mentünk a körülményekhez képest. Tetszett a mentalitás, kiváló volt a futójátékunk és összességében nagyon jól reagáltunk a Hoyer sérülése után előállt helyzetre és Zappe beillesztését jól végeztük el. Nem mondom, hogy ha valaki a meccs előtt azt mondja, hogy hosszabbításban, 3 ponttal kapunk ki, azt elfogadom, mert vereséget előre soha nem fogadnék el, de őszintén szólva benne volt a körülményekben egy sokkal simább vereség is.

Azt nem tudom, hogy mikorra fogjuk elhagyni ezt a sok buta szabálytalanságot, mert ez a Patriotsra egyáltalán nem volt jellemző, de napjainkban komolyan tetézzük vele az amúgy is meglévő számos nehézségünket.

Nekem tetszenek az offenzív játékhívások, bár Brady alatt hozzászokott az ember a sok-sok passzhoz, de most, hogy a támadófal és a futók közös munkájával működnek a futásaink, ezt is élmény nézni. Szezon előtt nem gondoltam, hogy Patricia ilyen jól kezeli a váltást, de ez mutatja, hogy komoly edzői képességekkel rendelkezik - legalábbis koordinátor szinten.

Szóval nem voltam boldog, de összességében egyáltalán nem a kudarc élményével álltam fel a fotelból a mérkőzés végén.

A holnapi detroiti csata érdekes lesz abból a szempontból, hogy csak a bajnokságot nyere a D, vagy az egyes meccseket is. Ha utóbbi az igaz, akkor meglesz a 2. W idén. :)

Go Pats!