Ups & Downs - 4. hét: Patriots vs Buccaneers

Kép
Ups

Izgalmas összecsapást hozott Brady visszatérése a Gillette Stadionba, a szakadó eső pedig egy újabb nem várt faktort jelentett. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végén Nick Folk sorozata 56 yardról szakadt meg, így 19-17-re győzött a Buccaneers. Lássuk, kik kerültek az UP-ba és DOWN-ba!

UP

Mac Jones: Az újonc irányító nem kezdte jól a mérkőzést, utána viszont driveról drivera magabiztosabbnak tűnt. Ezúttal is volt 40 passzkísérlete, amiből 31 sikeres volt, 275 yardért, 2 touchdownért és volt egy eladott labdája még a meccs elején. A Buccaneers három kezdő cornere nélkül játszott a második félidő során, ezt pedig remekül használta ki az újonc, rendre tudott yardokat szerezni a passzokkal a támadósor, egy ponton zsinórban 19 sikeres passznál tartott, jól olvasta a védelmet. A támadófal ezúttal sem volt a segítségére, négyszer került a földre, de ennek ellenére is a meccsvégi drive során eljutott mezőnygól távolságra a csapat - csak sajnos ott Folk hibázott. Sok pozitívumot ki lehet emelni vele kapcsolatban, hiszen futójáték hiányában egyedül kellett megoldania mindent.

Jakobi Meyers - Kendrick Bourne: Meyers és Bourne, akárcsak a Saints ellen, ezúttal is jól teljesítettek. Utóbbi minden felé szálló passzt elkapott (5/5, 58 yard), míg Meyersnek volt két remek passza is 45 yardért, ráadásul még elkapva is szerzett 70-et. Ilyen megbízható, stabil teljesítményre van szükség a továbbiakban is.

Matt Judon: Judon továbbra is hozza azt, amire a szezon előtt számítottunk tőle, ennek a frontnak messze a legstabilabb játékosa. Ezúttal is volt egy sackje, valamint két negatív yardos szerelése is.

DOWN

Támadófal: Írhattam volna ide a futójátékot is, de sajnos a támadófal sem a futást, sem a passzt nem tudta megfelelően támogatni. Számomra a legnagyobb kérdőjel egyértelműen ez az egység, hiszen a legstabilabb teljesítményt pont tőlük vártam. Kíváncsi vagyok, hogy Brown visszatérése lendít-e rajtuk (amikor a pályán volt a Miami ellen, működött a futójáték), bár azt gondolom ennél sajnos komolyabb a probléma...

J.J. Taylor: Ismét egy újabb fumble az egyik futónktól, ami ha nagyon rá akarjuk húzni, a meccsbe is került. Remek mezőnypoziícóban vesztette el a labdát a fiatal játékos, ezzel egy majdnem biztos mezőnygóltól fosztva meg a csapatot.

Futás elleni védekezés: A másik komoly gond a futás elleni (nem) védekezésünk. A Buccaneers nem szállította eddig a yardokat a földön, de ellenünk ismét sikerült majdnem 120 yardot összehozni (sőt ha Brady térdelése miatt kivesszük a yardokat, akkor meg is van). Hasonlóan a múlthéthez, most sem volt teljes csőd a védelem ezen része, de a Bucs rendre abból tudott haladni, hogy nem 2&8-9, hanem 2&4-5-6 yardot kellett megtenni.

Hozzászólás

Megint sikerült egy nyerhető meccset az egyéni hibákkal elszúrni!

Nem volt ez rossz. Én rosszabbra számítottam. Viszont az ofalllal kezdeni kell most már valamit. Az hogy nem tudtunk semmit fut az elképesztő. Ilyet még nem is láttam. Ha a def áltlagba 20 pont alatt tudja tartani az ellenfeleket, bármelyik csapat ellen van esélyünk. A passzjáték most kifejezetten teccett. Látszik hogy kezd beérni a sok gyakorlás.

Az O-fal szerintem állományban meglenne. Azért ne felejtsük el azt sem h az előző szezon végén Scar visszavonult, szerintem itt érezhetően nagy űrt hagyott maga után.

Bíztató h innen már csak javulni tud a fal. Talán nekik most több időre van szükségük, hogy összeálljanak. Így is bíztató volt a támadó játék. Ha még a fal is hozzáteszi a magáét a futáshoz és Mac-nek is több időt hagynak, akkor szerintem jó lesz az decemberre mire kell :D

A def végre úgy játszott, ahogy nagyjából elvárható még ilyen ellenféllel szemben is.

Tegyük be UP-ba JMD-t is, kifejezetten jó játékterv volt és jól tudta a fiatal irányítót és az elkapókat használni.

Ezerszer szívesebben néztem ezt a meccset a vereséggel együtt, a múlt heti reménytelenség ellenében egy küzdős, mégis gyakran igen jól működő offense-el, mint a Jets elleni győzelmet, ahol két nem jól játszó csapat közül mi nyertünk. Én továbbra sem vagyok igazán optimista, legalábbis erre a szezonra. De a jövő egyelőre tetszik, legalábbis a potenciál, aztán majd meglátjuk.

On to Texans - ha ott nem nyerünk, akkor sehol.

Én a bírókat és az időjárást is up-ba tenném:) Most azért nem panaszkodhatunk, megkaptuk a hazai pályát...

A mérkőzés eleji fumbli az tiszta labdaszerzés volt, benéztek jópár OPI-t a kedvünkre, meg pár fals startot is...

De összességében jól megizzasztottuk a kecskét, JC egész jól fogta Evans-t, AB és Godwin sem volt tényező. Az O kreatívabb volt a szokásosnál, jól ráéreztek a Tampa cornereinek hiányára/minőségi gyengeségére.

Nekem nagyon tetszik egyelőre Mac, tényleg tökös, és pontos. Kapott olyan ütéseket, hogy a kanapén fájt, és mikor visszajött ugyanolyan pontosan dobott. 

Egyébként nyert már mérkőzést úgy csapat ever, hogy mínusz yardot futott?

 

Nos én nem tudtam,hogy ennyire képes vagy kikockázni játékokat.""Jópár" OPI ??? Fals startok? Nagyon álmos lehettél,ha így láttad.Én újra megnéztem a meccset.Talán a fumbli volt kétséges-nem tiszta! Azonkívül a minusz yardos futások sajnos az Ofal holdingjai miatt történtek meg.Ott nagyon hiányzik egy-két jó guard.Sajnos Thuney távozását és Brown sérültlistáját megérezzük.Viszont Mac lényegesen jobban játszott mint a GOAT.Gyenge Ofallal együtt is BEÁLLITOTTA 19 folyamatosan sikeres passzal Brady csapatrekordját ,275 yardot passzolt 77,5% pontossággal 101.6 passer ratinggel.A GOAT 269 yardot 51.2% pontossággal és 70.8 passer ratinggel! Pedig a túloldalon Brown,Evans,Godwin volt a pályán.

A záró NE drive-ban volt egy jól kimutatott, kikockázott fals start.

Szerintem több olyan DPI (rosszul írtam, nem, OPI!) is volt, ahol elkaphatatlan volt a labda, oda se nézett az elkapó, ilyen volt egy Winfild felé középre dobott passz, meg az egyik Harrynek dobott.

Szerintem most könnyű szívvel tekinthetünk a bírókra:)

 

A záró NE drive-ban volt egy jól kimutatott, kikockázott fals start.

Szerintem több olyan DPI (rosszul írtam, nem, OPI!) is volt, ahol elkaphatatlan volt a labda, oda se nézett az elkapó, ilyen volt egy Winfild felé középre dobott passz, meg az egyik Harrynek dobott.

Szerintem most könnyű szívvel tekinthetünk a bírókra:)

 

Most kivételesen megkaptuk a zebráktól a hazai pályát, ezt kár tagadni. Amúgy sem sűrűn fordul elő. Az a fumbli teljesen egyértelmű volt, ha tőlünk vesznek el egy ilyet, joggal lennénk zabosak. A záró drive-ban pedig kaptunk egy ajándék DPI-t plusz egy elkapást (kilépett mire birtokolta). A köztes időben sem panaszkodhattunk.

OFF: érdemes megnézni Fournette futásait. Mintha lepattanna a falról, közben meg nem megy annyira közel a tolongáshoz, hogy be tudják fogni, hanem nagyszerűen megtalálja azt az irányt, amerre lendületből a tömegről le tud fordulni és rendre le is gyorsulja a linebackereinket. Félelmetesen józan a pali ezekben a helyzetekben, nem megy eszetlenül neki a tömör falnak, hogy hátha csak ma, csak most az egyszer át tudja törni a másfél tonnányi egymásnak feszülő falakat, hanem inkább kikerüli.

Elégedetlen nem vagyok, de százféle dolog bosszant, persze legfőképpen a vereség módja! A legnagyobb bosszúságom a 2 TO és a 8 bünti. A RB fumble lassan bekalkulálható hagyomány lesz, a kutyaházat is meg kell nagyobbítani, és mielőtt vakbírózna valaki, a büntetéseink felét szürke hályoggal is lehetett látni, játékkésleltetés, 12 ember, false start a döntő drive-ban, Slater félpályányi futása az oldalvonalon kívül. Elfogadom a holding és a PI véleményességét, de BB mondta egyszer valamikor, hogy a bírókhoz alkalmazkodni kell, és nem is ezzel volt probléma, hanem a saját fegyelmezetlenségünkkel. A további 2 off. és 2 def, azaz 4 bünti elfogadható lett volna.

A megint igen diszkrét UP&DOWN is azt mutatja, hogy a falakkal pocsékul állunk. (Szerény számítással is, ha lebontjuk Increay osztályozását, 4UP, 13DOWN jön ki (5 Ofal+7 def. futás ellen+ Taylor) és ez minden, csak nem megnyugtató.

Meyers-t vélem az off. legjobb és legkiegyensúlyozottabb játékosának az eddigiek alapján, a 70+45 yardja most is imponálóan elit volt, míg sajnos a védelemben Judon-on kívül alig vehető néha észre valaki is.

Egyetlen vágyam valósult meg a meccsel kapcsolatban, hogy az utolsó percig küzdöttünk és győzelmi esélyünk is volt az önmagához képest gyengén játszó regnáló bajnok ellen. A gyenge játékukban persze Mi is jócskán benne voltunk.

MJ mondta a meccs után (nem szó szerint!): „Hiába játszol 85-90%-ban jól, ha veszítesz, az erkölcsi győzelmet nem jegyzik és elfelejtik. Bárcsak jobban játszottam volna…” A fiút egyébként egyre jobban kedvelem, csak ne lenne olyan „elesett” és többnyire tehetetlen az összeomló zsebben…meg kell tanulni kiszabadulni. :) Múltkor már futott egy keveset, groteszk, de akár 5 yarddal megint a legjobb futónk lehetett volna és szerintem néha meg is kellett volna tennie, volt olyan szitu néhány play-ben...

"Múltkor már futott egy keveset" - Meg blokkolt, meg beleállt a gólvonalon a tolongásba :)

Én anno korainak éreztem, hogy így egyből bedobják a mélyvízbe, többször hangot is adtam ennek. Mostmár inkább azon aggódok, hogy mikor törik össze, mert amúgy minden hibája ellenére összességében pozitív, amit látok tőle.

Érdekes ez a fal dolog, mert egy csomó csapat meccsébe belenézve nem csak nálunk hatalmas probléma. Sőt, a többségnél szintén ez a probléma.

MJ-ről meg általában: Jelen helyzetnek én sem örülök, viszont ennek is van pozitív hozadéka. Látjuk, mennyit bír el. Mert az AFC East trónjának visszaszerzéséhez olyan ember kell, akit nem lehet megtörni.

"Meg blokkolt, meg beleállt a gólvonalon a tolongásba :)" - nagyszerűen kiválasztottad a kb. 250 eddigi play-eiből a dominánsakat! :D

Élvezhető, fordulatos meccs volt, sok hibával mindkét (mindhárom) oldalon.

Ezt a meccset L-re vettem (ahogy a többség), na most ha ehhez nézem, sokkal jobban alakult a vártnál, hiszen végig esélyünk volt a győzelemre.

Ezt a végjátékot azért remélem, nem ismételjük meg gyakran, de ebben is az volt a tragédia, hogy úgy nézett ki, megcsináljuk, de egy vizes fűszálon elbuktunk. Bosszantott, mert a váltakozóan vegyes kép alapján is megérdemeltük volna a győzelmet, mert volt tartás a csapatban. 

Ha nyerünk, azért nincs jó érzés, mert gyengén játszottunk, ha meg bíztató a produkció, kikapunk. Ez már szinte olyan magyaros tempó, nem?

Biztos volt a NextGennek élő kalkulátora arra, hogy mekkora a sansz a 4&2-re, valamint berúgni 56-ról. Kár, hogy nem írták ki, kíváncsi lettem volna. Gyanítom, nem utobbira volt több esély, főleg ha tudod, hogy a rúgód nagyjából 46-48 yardig stabil, plusz az időjárás, stb, stb. Szóval értem, hogy nyerni akartunk csak azt nem értem, miért így. Ha be is megy még kapnak közel egy percet, egy időkéréssel (azt hiszem). Biztos az én hibám, hiszen “ezek” profik, de nekem ez akkor is hibás döntés volt. Most, hogy aludtam rá egyet, pláne. Az egész mérkőzést lehoztuk tökösen, ahogy szerettem volna, amikor a legjobban kellett volna azonban, sehol semmi, konzervativitás foreva…🤦🏻‍♂️

Amúgy a meccs tetszett, kalkulált L - még ha bosszantó is -, a Miami vereség fog itt sokba kerülni, még mindig attól tartok. Mindenesetre azért kezdjünk el most már nyerni, ha lehet.

Bármilyen ilyen-olyan módon kalkulált valószínűség max annyi információt ad, hogy ha pl. 90% az ominózus szám a sikerességre, akkor több tízezerszer megismételve a szituációt a két lehetséges kimenetel szempontjából 90%-ban a sikeres végrehajtás esemény következne be, 10%-ban meg a másik.

Egy-egy döntő eseménynél viszont finoman szólva is problémás ez alapján döntést hozni, mert kismillió egyéb faktor van, ami közül egy csomó relevánsat simán elken egy ilyenfajta átlag.

Én is hasonlóan gondolkoztam, de fura módon a rúgással nagyobb esélyünk volt a W-re (56% körül), míg ha nekimegyünk csak 43%. Pontos számokra nem emlékszek (lehet 53-46), de biztos hogy a rúgás volt előrébb.

Folk +10 centi = Tucker

Bár előtte Tucker se rúgott soha 66-ról. Gyanítom minden egyéni rekord így dől meg, hogy bár nem próbálta mégis megkapja az  esélyt valaki.

Az a 10-15 centi meg nem azt jelezte, hogy ne lenne lábereje. Ráadásul warm upban 58-ról is berúgta. Semmit nem jelent ez utóbbi, csak nem biztos hogy tudsz róla, hogy Folk el tud rúgni addig gond nélkül, csak élesben nem kellett eddig megtennie.

És a franchise rekordot is megdöntötte, közte 50+ yardos meccset nyerő rúgással is. Valahogy mostanában nem érdekelték a korábbi statjai a rúgásokkor.

Nem vonom kétségbe, hogy papíron ez igy van, csak a meccseken nekem nem jött át mióta itt van, hogy rendszeresen beküldjük 55+-os field goalokra. Ez a mezőnypozíció a meccs bármely más szakaszában úgy gondolom, hogy punt. Persze csak fikció, tudom, és jelentősége már nem sok van. 

Akad némi kontextusbeli zavar. Itt nem volt opció a punt, a meccsen viszont egy stabil védelemmel teljesen kiváló mezőnypozíció nyerhető egy 10 yardon belüli punt esetén. Ami ugye azt hozza magával, hogy sikeres védekezés és egy közepes punt esetén ugyanonnan jöhetünk 1st down formájában.

Szóval ezt nem nagyon lehet összehasonlítani. Senki nem nagyon rugdos a félidők vagy a meccs lezárását jelentő down előtt 55 yard felett.

De ha megtalálod a helyes kontextust, akkor nem kell várni hogy beküldjük 55+ FG-ra.

Szerintem érted, hogy értem. Neked hiányzik Croaker, nyugodtan bevallhatod 🙂

De nekem se kedvem, se kapacitásom erre.

Patriots 4th & 3 decision at end of game:

@NextGenStats go for it +10.5%

@edjsports go for it +11.5%

@ben_bot_baldwin go for it +2.6%

ESPN: kick FG +7.5%

https://www.nfl.com/news/week-4-s-biggest-decisions-bill-belichick-hurt-patriots-chances-colts-rewarded-f

Tehát: Folk esélye a sikeres FG-ra a real time modellezés alapján (páratartalom, időjárás) 45,1 %. Annak az esélye, hogy sikerül az O-nak a 4. kísérlet 52,3%.

Ha berúgja Folk, akkor a nyerési esély 52,3%, mivel visszatámadhatott volna a Bucs, és elég lett volna egy FG a fordításhoz.

Ha sikerül a 4th down, akkor a nyerési esély 65,3%, mivel így vélhetően egy közelebbi FG-ra lett volna esély, és kevesebb idő maradt volna (ha marad) a Bucsnak.

 

 

A futás elleni védekezést nem tenném a downba, azt úgy tűnt, teljesen tudatosan adtuk fel. Erre utal a sok nickel és dime felállás, a 6 emberes boxok (legalábbis elég soknak tűnt, szóval kíváncsi leszek a statokra) és az is, hogy Barmore elég sok snapet vett el Guy elől. Egyébként ez egy teljesen logikus lépés volt, és ebben is reménykedtem, mert a Bucs offense ellen egy esély van: ha saját magukat lassítják le a rengeteg futással. Ezt meg is tették. Hiába tudtak jól futni, ezzel gyakorlatilag magukat gyengítették, és az idei leggyengébb offense produkciójukat tették le az asztalra. Az megint egy más kérdés, hogy a kiváló védelmi gameplant nem sikerült győzelemre váltani a támadófal csődje és a negyedik kísérleteknél mutatott konzervatív hozzáállás miatt.

Természetesen a DOWN kategória szubjektív, nincsenek konkrét kritériumai, így ezzel nem vitatkoznék. Az indokodat viszont nem igazán értem. Lehet, hogy a terv az volt, amit írtál, de szerintem ez nem igazán sikerült. A közel 120 yard futás, 4,0 yard átlaggal, 1 TD-vel Nekem gyatra „fékezésnek” tűnik, sőt inkább „láncmozgatásnak”, haladásnak vélem. Főleg a domináns RB1 4,6-os átlagával, amit azért TB meg-megtört jó passzokkal. A Tampa futójáték kísérleteinek száma átlagon felüli volt (jelenleg 78/4, ami durván 20, ellenünk 30 kísérletük volt) és szerintem örülhetünk, hogy nem futottak többet. Természetesen nem ezért vesztettünk, de lehet, hogy Ők ezért nyertek. :)

Önmagukban ezek a számok nagyjából semmit nem érnek. Ha hozzátesszük, hogy mínuszos rushing EPA/play mutatóval érkeztek, miközben a passing EPA/playük nem kiemelkedő, de masszívan pozitív, valamint a 7,4-es YPA-t, akkor mindjárt más a helyzet. Ennek a Bucs offense-nek a legnagyobb fegyvere az elit irányítójuk és elkapósoruk, így minden egyes alkalom, amikor Leftwich a középszerű futóik kezébe adja a labdát, lassítja a támadósorukat. És ez történt hajnalban is, a pass heavy támadójátékukkal egészen könnyedén mentek át a védelmen, és ha mondjuk 30 helyett csak 15 futást hívnak, nehezen tudom elképzelni, hogy megússzuk 30 pont alatt.

Nos, akkor ezek szerint, az aki nem igazodik az EPA statokhoz, az akár ki is kaphat. Sőt, outcoachingoltuk Arians-t, Leftwich-t és a jó öreg Tomot is alaposan megvezettük, mert elhitettük Velük, hogy többet kell futniuk, mint szoktak, mert az eredményes. Még TD-t is engedtünk futásból! Lehet, hogy akkor a D7 majdnem UP? Vagy kicsit azért eltúlozták a futás „engedését"? Ezt nem tudom megítélni. Viszont, ha a pass heavy támadásaik olyan jók voltak, mint a hogy írod, miért nem azt forszírozták? Ennyire ostobák lennének? Vagy talán nem is volt annyira szokásosan jó? Persze, ha többet passzolnak, a gyorsabban haladó drive-ok miatt, lehet Nekünk is lehetett volna több sikeres drive-unk, és akár 30 pontot is elérhettünk volna. :) Tetszett Fournette, mint középszerű futó! :)

Az eddigi Tampa meccseken is sok volt a passz,de nem volt ennyi drop. Atlanta ellen 24/36, de az elkapók rendre 5/9, 4/5, 4/5, 4/4, 1/1, 1/3, 2/2, 1/3, 1/1,1/2.

Most Evans és Brown droppolt/nem kapott el 5+4-et, ami majdnem annyi, mint az Atlanta elleni összes sikertelen kísérlet. Tedd hozzá még Fournette 2 szerencsétlenkedését, Brate 4 "el-nem-kapását", amiből legalább 1 a kezei közül esett ki. 

Szóval mentek volna itt is bőven a passzok, csak el kellett volna kapni (helló eső). Volt az utolsó play, aminél nem a védőn múlt, hogy AB nem TD-t ér el. Volt a 40+-os visszahívott AB elkapás. Egyébként meg lehet azt mondani, hogy a Patriots engedte a futást, de mondhatnánk azt is, hogy a Bucs is tisztában volt azzal, hogy a Patriots ellen mindenki tud futni, akkor miért ne erőltesse? Szóval engedték a futást, vagy ennyire tudják tartani a futást? Megközelítés kérdése szerintem. 

Edit: De ugyanez igaz fordítva is. Tampa két kezdő CB-je nélkül állt fel, a harmadik kiesett az első félidőben. A cserék egyike rookie, a másik Sherman 3 nap edzés után, a harmadik tavaly nem játszott ebben a védelemben, illetve JPP sem játszott. Ehhez még hozzá jött, hogy kiesett az utolsó negyedben a kezdő S is. Ellenben ott van a (tavaly is) ligaelit futásvédelem. Akkor most passzoljunk ilyen esetben, vagy fussunk? Nyilván passz volt az opcionális, mert ez a sec. nem tudott jól védekezni. Mindezek fényében nem csoda, ha ilyen jó eredményt ért el MJ, amiért le a kalappal amúgy, mert ő is újonc. De akármennyire is tetszett, amit láttam tőle, azért ezt az eredményt (passzpontosság, yard stb.) helyén kell(ene) kezelni, és megmosolyogtat, amikor összehasonlítják TB ezen a meccsen elért számaival, mert kb. semmi köze egymáshoz a két védelemnek. Igaz, az elkapók sem egyformák, ezt is hozzá kell tenni! Volt több rossz passza Bradynek az este, de nem rajta múltak a kezek közül kieső droppok. 

Szóval szerintem lesz MJ-ből valaki, nagyon ígéretes a srác, és örülök, hogy ő van a pályán. Mindenképpen jó döntés volt, hogy nem CN mögött padozik, inkább nézem az ő esetleges botladozásait, hiszen ő rookie, mint CN-ét. Ha csak sérülés nem lesz, akkor szerintem MJ benevezhet az idei rookie QB díjra. Hajrá!

Abban a nem elkapásokban azért JC és Mills is rendesen benne volt, sokszor volt nagyszerű az elkapókon a coverage, és Bradynek is volt jónéhány borzasztóan (nyilván eső meg minden) magasan dobott passza. A Tampa secje egyébként nem csak ezen a meccsen volt borzasztóan gyenge, valami nem stimmel ott náluk hátul, de azt is hozzá kell tenni, hogy nálunk az Ofal is botrányosan játszott, nekem inkább az tetszett, hogy Jonesnak egyre több jó kimozgása, blitz elleni gyorsan és jól megdobott passza volt, sokszor nem lehetett zavarba hozni - lásd ugye a 19-es sorozat. Persze az más kérdés amikor egy 5 lépéses passznál 1,5-2 sec alatt odaér a védő, akkor gyakorlatilag a playcall során meghalt a játék.

Persze, hogy volt részük a nem-elkapásokban a védőknek is, szerencsére olyan nem volt, hogy tök üresen futkároztak az elkapók. Az utolsó passz az endzone-ban nem a védőn múlt, hanem AB ejtette el. Ahogy a kb "mellkasondobott" Brate dropja sem a védőn múlt, illetve Fournette is tök üresen állt, vagy inkább piruettezett, amikor elejtette a labdát. 

Amúgy a sec persze, hogy nem stimmel, hiszen nincs állandóság, nem voltak még fent egy egész meccsen ugyanazok a játékosok. De ez nem a Patriots dolga ;) Max ha SB-ben találkoznak :)

Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy nem feltétlen jó megközelítés az, hogy a Patriots engedte a futást, mert nem tudtak mit csinálni ellene, sem most, sem korábban (sem tavaly). Ugyanígy nem mondhatjuk, hogy a Tampa engedte a passzot, mert ugyanúgy nem tudott mit csinálni a sec a passzok ellen, a fent említett okokból. Így szerintem ehhez kell mérni MJ teljesítményét, amit jó lenne, ha folytatna olyan csapatok ellen, ahol a sec jó a passzok ellen is. Én kívánom, hogy így legyen, csak ne essünk bele abba a csapdába, hogy összehasonlítjuk a passz ellen jó és a passz ellen tudvalevőlegesen csapnivaló sec elleni teljesítményt, és azt kihozni belőle, hogy MJ már most > mint Brady, hiszen most jobbak voltak a számai :) FB csoportunkban ilyet is láttunk :D 

Jones ezen a meccsen jobban játszott mint Brady, ez szerintem egyértelmű. A passzoknál nem csak a secondaryt kell azért figyelni. Végül persze ez nem ért semmit, elvégre ez egy csapatjáték - ott volt az Eagles elleni döntő, ahol Brady élete egyik legjobb meccsét játszotta, mégse volt elég semmire, majd utána a Rams ellen sokkal gyengébben játszott mégis nyertünk:)

Azért arra kíváncsi lennék, hogy Brady ennek a secnek 4, vagy 500 yardot passzolt volna :) De mint mondottam volt, tetszett, amit MJ-től láttam. Talán dropja sem volt a csapatnak, az elkapói is segítették. Jó lesz ez, csak kérdés, hogy mikor. Ha most hétvégén nem püfölik meg a Texanst, akkor csalódott leszek. 

Nem kellett nagy hitegetés, Leftwich a liga egyik, ha nem a legrosszabb támadókoordinátora, aki mindig úgy érzi, többet kéne futniuk. A futás engedését pedig nem úgy kell elképzelni, hogy a játékosoknak ki van adva, hogy ne csinálják meg a tackle-t, bár ezt nyilván Te is tudod. Viszont én itt ezt a magam részéről lezárom, teljesen felesleges tovább folytatni, akit érdekel a dolog, az nézze vissza hogyan állt fel a védelem vasárnap, meg a 2013-as PM-féle Broncos elleni meccset.

Még az utolsó mondatra reflektálva: Fournette a középszerű RB mintapéldája, minden releváns mutatóban a liga középmezőnyében van.

Én ebből a meccsből nem vonnék le messzemenő következtetéseket, sem pozitívakat, sem negatívakat. Szerintem Jones nagyon ügyes játékos, de néha túlságosan nagy kockázatot vállal a passzoknál. Ez a romjain heverő Tampa secondary ellen nagyrészt belefért, de így is voltak INT veszélyes helyzetek.A Tampának jelenleg gyakorlatilag nincs passz elleni védekezése, ha a passrush-uk nem ér oda az irányítóra, akkor szinte bármilyen passzjátékot beszívnak. De emiatt fájjon az ő fejük. Számomra sokkal nagyobb aggodalomra ad okot a futójátékunk teljes hiánya. Értelmezhető secondary-val rendelkező ellenfelek ellen kizárt, hogy ez az egydimenziós játék működjön.    

Márk fogalmazta meg jól az éjszaka: A két TD-vel végződő támadássorozat nagyon szép volt, MJ megmutatta, hogy van benne potenciál, azonban a támadások nagy részében jöttek a hibák, a labdavesztések , mindkét arcát megmutatta a támadóegység. Mellesleg ez a Tampa védelem jelenleg - több ok miatt - árnyéka az év eleinek. A passz elleni védekezésük , az irányító siettetésük kb. 0.  A védelem időnként kimondottan tetszett, de itt is figyelembe kell venni, hogy Brady végig görcsösen játszott, beleesett a túlzott akarás csapdájába és a Tampa játékhívásai minden kreativitást nélkülöztek. ( Az utolsó két meccsükön mint Brady, mint a támadók látványosan visszaestek eredményességben )

Valahol írták, hogy régebben minden csapatnak a Pats elleni meccs volt a Super Bowl, most a Patsnak volt az, látszott az akarás. Én  még nem temetném a csapatot rájátszás ügyben, de el kell kezdeni behúzni a W-ket.

 

A futás "engedése" a felállás miatt a gameplan része volt, ahogy Peti is írja. Extra ember kellett a paszsávokra, felkínáltuk a könnyű box melletti futást és bízhattunk benne, hogy ez így limitálja Bradyt.

Maximálisan bejött, így ahogy Peti is írta, biztosan nem tenném downba, ha egyszer tudatosan lett gyengítve ez az elem.

Még plusz egy UP: a RZ játék, ami most VOLT. Két szép touchdown a két TE-nek, az első kicsit küzdelmes, de a másodiknál végre SZABAD ember az endzoneban és kapja is a tökéletes passzt. Ez eddig hiánycikk volt nálunk.

Esélyek ide vagy oda szerintem meg kellett volna próbálni a 4. kísérletet egy ilyen gyenge secondary ellen vagy még esetleg egy hosszút is mikor mindenki a rövidre számít.

Ma este még meg kellett néznem újra

Mac : most először elhiszem, hogy megvan a Fanchise qb, és azt is, hogy a GOAT coach akár SB-vel léphet majd le a színről. 
JMD meg akarta mutatni, és meg is mutatta, nagyon jó offensive gameplan volt, a bajnok minden hiányosságát ki tudta használni

A D# ezer fokon égett, TB12 hiába játszott remekül, nem tudott TD-t elérni, futni is csak egyet sikerült nekik, és szerintem ez a meccs nem a D#-en múlt

hanem a szerencsén. 
persze a sok sérült miatt a Bucs a túlélésért játszott, a Pats meg kb Super Bowl-t, de aki ezen a meccsen nem ölelte végleg a keblére ezt a csapatot, és nem látta meg, hogy a valaha volt legnagyobb jelenlétében a jövő megmutatta magát, az nem jó meccset nézett

TB12 mindig is nagyon pozitív szemléletű volt, az, ahigy a sajtótájon a Patsról és a drukkerekről beszélt, etalon

ha megengedtek annyi párhuzamot: ez a Bucs az ezer sérüléssel, és kiküzdött W-vel leginkább az “on to cincinnatti” Pats sb w szezont idézi. Aztán lehet, hogy sehol nem lesznek, de nekem most az az érzésem, higy pont addigra lesznek teljesek, amikorra kell

Ez a Pats még sokára lesz SB kész, de ez a meccs nagyon rendben volt, nagyon sok pozitívummal a jövőre nézvést 

Ja! Judon egy állat, nekem egyik új kedvencem

 

Ezen a támadó falon már csak a piócás ember segíthet... Vagy Trent Brown.

Közben kiderült, hogy Henry Anderson mellizom-sérülés (gondolom szakadás) miatt kiesett egész évre... :(

Csak érdekességként, R. Spagnoli szakíró (Patspulpit) up&down-ja így néz ki: up: MJ, Meyers, Judon és JoJo!, down: Taylor, Onwenu!

Szerinte JoJo jól limitálta AB játékát, Onwenu indiszponált volt, a 2 büntije után lecserélték és a helyére beállt Karras-al javult kicsit a fal. Rég nem játszott ilyen kevés off.snap-et (56%).

Van rá mód ilyenkor év közben, hogy uj Ofal edzőt szerezzen a csapat? 

A tavaly 2-ből az egyik oltás ügyben elment, a másik van. Az NFL  nemigen hemzseg a jobbnál jobb, szabad faledzőktől szezon közben... Persze biztos van az a pénz... de nem biztos, hogy az edző a gond, aki abból főz, ami van... :) 

MJ, akit a Tampa meccsen 12x, összesen 4 meccsen 32x ütöttek meg azt mondta (Nem szó szerint!) : "... A fal előttem kiváló! és az esetleges problémáknak Én is az okozója vagyok a hezitálásommal....Az ütéseket meg állni kell...szórakoztató!" (Forrás:Patspulpit) Nálam egyre szimpatikusabb a fiú és nem érdekel, hogy tudja a playbookot kívülről oda-vissza vagy sem... :) Az a fontosabb, hogy tudja mit nem tud még és nem keni másra a tulajdonképpen közös problémát... 

Megjósoltam a győzelmünket és csak 10 centit tévedtem. Vagy két ponttal kevesebb lett mint amennyi szükséges lett volna! Viszont végre reménykeltő focit láttam.

Azért ne felejtsd el, hogy 52 másodperce maradt volna a Tampának, hogy a mezőnygól távolságig eljusson, az Brady szintjén nem nagy durranás.

Azért vele is megtörtént néha hogy nem jött össze. Előre ezt nem lehet biztosra venni, még ha szerintem is valószínűbb hogy megcsinálta volna, mint hogy nem (ha már róla van szó, legyen stílszerű a megfogalmazás)

MJ Meyers-ről: "...Hát, igen, Jakobinak, remek karja van. Tegnap este szép passzokat dobott...Bármilyen pozíciót is játszik, keményen játszik, és pontosan azt teszi, amit az edzők és mindenki kér tőle. Egyszerűen remek játékos...Látom, ahogy dolgozik, és megpróbál helyesen cselekedni, Én is ilyen akarok lenni."

Meyers a meccs leghosszabb passzát dobta Agholornak. Pályafutásának eddigi passzkísérletei: 4/4, 2TD, 88 yard, PR: 158,33 (azaz maximum)

Nagyon remélem hogy Wynn és Onwenu be van oltva , mert ha nem akkor még a Texans védőfala ellen is kukák leszünk...

(Covid IR-re kerültek...)

Válasz davidqan üzenetére

Két hét múlva meg visszatér még Gilmore és egész pofás D-re lesz kilátás. Remélem, Collins megint valami minimálbéres konstrukcióban érkezik. Kár, hogy jövőre szétszalad a fél D#, úgyhogy idén még kéne egy gyűrű ;)

Vasárnap az 1/1-re várt Jets(!) elkapta a Titans-t, a Chiefs meg csoportutolsó. Itt már felállástól függetlenül bárkivel, bármi megtörténhet :)

Közben azon eszeltem, hogy az utolsó drive-unkban a 6 passzjáték után 3&3-nál talán futni kellett volna. Lehet meglepte volna az ellent az igen szokatlan play-ünk. :) 8as fal és gyerünk neki...1-2 yard is jobb lett volna a semminél, ráadásul megy az idő is. Utólagos okoskodás...

Az a play megvolt, MEyers útvonala teljesen szabad, méterekre a védő. 10+ yardos előrehaladás. Leütötték a passzt egy bravúros mozdulattal. A részünkről rendben volt az a játék.

Gilmore cut

Válasz GhostLead12 üzenetére

Most láttam én is. Mi az isten folyik itt? 

Válasz GhostLead12 üzenetére

MI VAN????????????????????????