Ups & Downs - 5. hét: Patriots vs Lions

Kép
Ups

Fantasztikus teljesítményt nyújtott a Patriots vasárnap, 29-0-ra győzött a csapat a Detroit Lions ellen. Egy ilyen meccs után rengeteg játékost/edzőt lehet, és kell is kiemelni, következzen az Ups&Downs!

UP

Rhamondre Stevenson: A másodéves futó karriernapot tartott, 25 futásból 161 yardot szerzett, valamint volt még két elkapása is 15 yardért. Damien Harris sérülésével ő maradt az egyetlen running back az aktív meccskeretben, de a fáradtságnak a jele sem látszódott rajta. Remekül találta meg a lyukakat, amiket a remekül teljesítő támadófal nyitott neki, hihetetlen testcseleket mutatott be, rengeteg kontakt utáni yardot szerzett. Egyszóval mindent nagyon jól csinált, amit egy futótól szeretnénk látni, egyedül a touchdown hiányzott, de ez legyen a legnagyobb gond.

Jakobi Meyers: Meyers úgy tért vissza a sérülése után, mintha nem kellett volna két meccset kihagynia a térde miatt. Továbbra is ő a legmegbízhatóbb elkapó a rosteren, 7 elkapásból 111 yardot (15,9-es átlag) és egy touchdownt szállított, rengeteg first downt szerzett a csapatnak. Láthatóan nagyon jól megértették egymást Zappe-vel is, a Lions védői képtelenek voltak megállítani.

Matthew Judon: Judonra is lassan elfogynak a szavak. Egyrészt új franchise rekordot ért el azzal, hogy a szezon első öt meccsének mindegyikén elért legalább egy sacket, ezzel Andre Tippett rekordját adta át a múltnak. A shownak azonban itt még nem volt vége, a második negyedben egy negyedik kísérletnél ért oda ismét Goffhoz. Az eredmény egy strip sack, amit Kyle Dugger hordott vissza hat pontért. Tavaly is az egyik legjobbja volt a csapatnak, idén azonban még egy szinttel feljebb kapcsolt.

Jack Jones: Az újonc cornerback egy újabb zseniális interceptionnel örvendeztette meg a szurkolókat. Goff TJ Hockensont kereste a redzoneban a passzával, Jones remekül olvasta a játékot és le is húzta a labdát a levegőben, ráadásul arra is jutott még energiája, hogy elkapókat megszégyenítő módon mindkét lábát az oldalvonalon belül rakja le. A PFF-nél továbbra is a legmagasabbra értékelt corner, ha így folytatja, könnyen lehet, hogy egy új Mr. INT születik Foxboroughban...

Támadófal: Az előszezonban rengeteg szó esett erről az egységről, méghozzá azért, mert egyáltalán nem teljesítettek jól. Az alapszakasz elején még szintén döcögött a játékuk, hétről hétre azonban egyértelmű jelei vannak a fejlődésnek, ezúttal is remekül játszottak. Passz- és futásblokkban is kiemelkedőt alkottak, ráadásul sokoldalúságuk miatt éppúgy megtalálhatóak az "újdonságnak" számító zónafutások, mint az "oldschoolabb" power játékok. Zappe szerint egyébként ez az egység volt a meccs MVP-je, nehéz vele vitatkozni.

Bailey Zappe: Zappe a Packers ellen sem tűnt elveszettnek, de ott a gyakorlás hiánya még kiütközött a játékában, a Lions ellen azonban tökéletesen hajtotta végre a feladatát. 17/21, 188 yard, 1-1 TD és INT, ennél többet azt gondolom badarság lenne kérni, főleg úgy hogy az interception egyáltalán nem az ő hibája volt. Így kerek 100-as lett a passer ratingje, enélkül ez a mutató 122,22 lett volna. Természetesen voltak hibás döntései, az első driveban nem vette észre Meyerst a hosszabb útvonalon, amiből könnyen touchdown lehetett volna, de összességében remekül menedzselte a meccset, a Meyersnek dobott touchdownja pedig egészen pazar volt, remekül olvasta, hogy a védelem cover 2-t játszik. Ettől függetlenül, ha Jones felépül, nem kérdés, hogy ismét a cserepadra kényszerül, de talán több ideje van Macnek meggyógyulni, mint azt sokan gondolták...

Mindenki, kivéve 

DOWN

Nelson Agholor: Agholor továbbra is hullámzó teljesítményt mutat, ezúttal egy combhajlító sérülés is hátráltatta, de Zappe eladott labdája egyértelműen az ő hibája volt. Ezután nem is került már a pályára, kérdés, hogy ez csak az eladott labdának vagy a sérülésének is köszönhető... Mindenesetre bemutatkozott a csapatban Tyquan Thornton, aki hosszútávon egyértelműen az ő pótlásának tekinthető.

Hozzászólás

Én Bourne-t nem teszem a Mindenkibe. 1 run, 1 rec összesen 0 yard. (Micsoda különbség Parker 0 yardjához képest!) + 2 penalty. Ha ez UP, akkor a felsoroltak micsodák? 

Bourne majdnem bekerült Agholor mellé, hiszen volt false startja, meg egyszer rosszul állt fel, amiből szintén bünti lett, utána volt a balhé BB-vel. Ettől függetlenül, ahogy visszanéztem a meccset, volt hogy lehetett volna neki passzolni, ellég sok snapet is játszott (konkrétan szezoncsúcs), blokkolásnál is használtuk, a screennél amit kapott meg jól reagált a védelem. Nagyon rosszul nem játszott, az egyszerűség kedvéért került bele az UP-ba mindenki, de persze néhány nevet, akik semmi extrát nem hoztak ki lehet venni :)

Megelégedetthettél volna, hogy nem rakod a kedvencedet down-ba, de szépen besodortad az UP-ba. Bravúros! :) 

Köszönöm a személyeskedő elismerést! :) Van egyébként egy nagyon jó megoldás, ha nem tetszenek az írásaim/véleményem akkor nem olvasod el. Az Upsnál sosem az alapján kerülnek besorolásra a játékosok, hogy kit mennyire szeretek, alapvetően mindenkinek és kompletten a csapatnak szurkolok.

Halihóóóóóó,

Elöljáróban csak annyit, hogy IMÁDOM EZT A RUHÁT, EZT AZ OLD-FASHION STÍLUST!!!

Szerintem:

UP

  • Végre találtunk egy biztoskezű elkapót a drafton. Kár, hogy CB-t játszatunk vele….
  • Ha kiesik az ellenféltől 4-5 DB akkor egyből jól néz ki az OFF
  • Zappe optimizmusa --- 3&9-re futott 3-4 yardot és mutatta, hogy egy pici hiányzott csak 😊

DOWN

  • Jobb lett volna, ha Hunter Henry eddig nem csak a 3. számú QB-val edzett volna…
  • Stevenson minek botlik meg minden fűszálban (védőben) futhatott volna 3 TD-t is…
  • BB boldogan mosolyog a szezon 5. meccsén??? Na ne már!!! Hova tart így a világ???

OFF

Szakírói vélemény Ruhle elbocsájtásával kapcsolatban a Pats szempontjából: Amennyiben a Panthers újjáépített csapatot szeretne (tankolás) vagy egyszerűen csak visszaesik, a korábban tőlük kapott jövő évi 3. és 6. körös pickünk értéke növekszik. Sajnos viszont az évvégi "edzőszipkázásnak" is kárvallotjai lehetünk (pl. Mayo).

ON

Harrisnak minden bizonnyal több mérkőzést ki kell hagynia az első hírek szerint. :(

Visszaesik? Ennél jobban? Hova? :D

Szerintem ott a kultúrával is bajok vannak, ha csak egy csepp esze van, bottal se piszkálja egy kvalifikált edző...

Durva lenne, ha CMC kikötne a Billsnél, ahogy pletykálják, mondjuk az is igaz, hogy nem oszt, nem szoroz, a Bills most is olyan erős, hogy tökmindegy ki megy még oda...

Az a trade már a drafton is tetszett, egy harmadik kör végéért kaptunk egy következő évi potenciális top 5-ös picket a körben, a negyedik körös pickből meg jött Zappe, aki a stabil csere jelzőre mindenképpen rászolgált a másfél meccs alatt.

Humphreyt kivágtuk, talán PS-be visszahozzuk

Patriots waived WR Lil'Jordan Humphrey.

Humphrey played 82% of the team's snaps in Week 2 and played a role for most of the first four weeks, but had just four targets. He's got the build to be an outside starter but has yet to find a way to be a real fantasy factor. Humphrey could be back on the practice squad for the Patriots.

Valószínűleg nem az elégedettlenség miatt lett cut, kell a hely Montgomerynek.

Mivel Gutierrezt meg a PS-ből bocsájtottuk el, lehet visszaigazoljuk Humphrey-t ide, ha nem kel el a waiver-en.

Hétfőn azt nyilatkozta az öreg, hogy Montgomery a héten még nem fog edzeni, de ott van a PS-ban Kevin Harris és JJ Taylor is 

Montgomerynek előbb-utóbb kell a hely, mert a héten nyílik a 21 napos ablaka. Az említett 2 futót ideiglenesen is fel lehet vinni a PS-ből. Úgy gondolom Harris sérülésének súlyossága fogja meghatározni a roster mozgást. 

Akkor nyílik a 21 napos ablak, ha megkezdi az edzéseket, de BB szerint nem fog még edzeni a héten. Harrisnek nem először van gondja a combhajlítójával, simán lehet hogy IR-re is kerül. Strongra így egyértelműen nagyobb szerep hárulhat, mert Stevensont nem kéne agyonhasználni...

AFC Defensive Player of Week 5.: Matt Judon

Úgy tűnik, a héten statisztika nem lesz. :(

Marcus Jones a Liga legjobb punt returner-e 20.3 yarddal.

Dugger a 2. legjobb kick off returner. 

Mindig jó statisztikákat szedsz össze, miért nem vállalod el ha a szerkesztők is úgy gondolják?