Ups & Downs - 6. hét: Dallas Cowboys

Kép
Ups

Ismét egy végletekig kiélezett mérkőzést játszott a Patriots, ám mint idén sajnos már sokszor, a mérkőzés vége nem számunkra kedvezően alakult. A védelem láthatóan elfáradt a negyedik negyedre, a támadósor két negyednyi semmitevése pedig nem fért bele ebbe a mérkőzésbe, így hosszabbításban 35-29-re győzött a Cowboys. Következzen az Ups&Downs!

UP

Damien Harris - Rhamondre Stevenson: A futójáték meglepően jól működött a mérkőzés nagy részében. Harris ismét 100 yard fölé jutott, az újonc Stevenson pedig földön és levegőben is egyaránt hozott yardokat, az 1-1 touchdownjuk mellett.

Ja'Whaun Bentley: Bentley élete egyik legjobb meccsét hozta a Cowboys ellen, összesen 13 szereléssel zárt, emelett ő ütötte ki a labdát Prescott kezéből a gólvonalnál, ezzel megakadályozva az ellenfelet, hogy touchdownt szerezzen.

DOWN

Edzői stáb
: Megint csak azzal zárom mint a múlthéten, ám most sokkal inkább a támadóoldallal nem voltam megelégedve (annak ellenére, hogy a D# nyelte a yardokat). Ennyire konzervatív játékhívással egy átlagos csapatot lehet maximum legyőzni, nem pedig egy liga szinten top 5 környéki együttest. Tucatnyi példát hozhatnék, mikor lehetett volna agresszívabban hívni a játékokat. Amikor ment a támadósornak, és a védelem is tartott valamennyire, akkor ismét jöttek az ultrakonzervatív hívások, aminek köszönhetően a védelem a meccs végére elfáradt. Nem is arról volt szó, hogy egyáltalán nem tudtunk haladni, hiszen a futójáték is többé-kevésbé működött, passzal pedig zavarba lehetett hozni a Dallast, ám valamiért a pálya szélén másképpen gondolkoztak...

Passz elleni védekezés: Arra már a meccs előtt is lehetett számítani, hogy komolyan tesztelve lesz ez a védelem - mind futás, mind pedig passz ellen - végül utóbbi teljesített gyengén. A Dallasnak majdnem 450 passzolt yardja lett a meccs végére, a labdaszerzések miatt nem dőlt már el korábban a mérkőzés. Komolyan javulni kell ebben (is) a következő mérkőzésekre!

Isaiah Wynn - Yodny Cajuste: A tackle-ök voltak ismét a gyenge pontjai a támadófalnak, Cajuste-ról szerezte Gregory a strip sacket, ami után teljesen megállt a támadósor, Wynn pedig a COVID-ból visszatérve volt teljesen súlytalan. Később mindkettejüket lecserélték és Herron, valamint Onwenu álltak be a helyükre.

Hozzászólás

Ismét egy szoros vereség egy jo csapat ellen. A védelem sajna tul sokat volt fenn a pályán. A végen lehetett tudni, hogy ha az O nem tud pontot szerezni, akkor a Dallast már nem lehet megállitani. Ezert nem értem, hogy miért nem mentek neki 4. re. Megint ez a tök konzervativ játék. Plusz mi lett TE-kel, szinte teljesen eltüntek az egész meccsen. Vagy csak blokkoltak végig?

Henry 2/2, 25 yard, TD / Smith 1/2, 9 yard.

Nem maguktól tüntek el, ami feléjük ment, azt nagyrészt megoldották.

Én is hiányoltam, hogy a végén rájuk dobjunk, Henry jónak tűnik nagyon.

Úgy látom, hogy az edzői stábot egyre gyakrabban rakjátok downba. (Hozzáteszem jogosan) Valamiért nagyon konzervatívak a hívások, nem tudom, hogy azért mert ezzel a játékosállománnyal ezt gondolják célravezetőnek vagy az edző stáb nem tud/akar változtatni a konzervatív felfogáson. (Erről pont a Seattle jut eszembe, van egy zseniális irányítójuk, de folyamatosan megy a futás) 

Ha nem lett volna alapból down, akkor reklamáltam volna.

Első félidő végén ca 1:20 volt még, amikor nem indultunk neki (lásd mit tudunk egy passzból a pick6 után), második félidő végén volt még 20 mp meg egy időkérés -> Hail mary a pálya közepére, időkérés, field goal kísérlet.

Hosszabbítás -> amikor láttuk, hogy a védelem hulla fáradt, akkor nem megyünk neki egy 4&3-nak, hanem tulajdonképp átadjuk a győzelmet az ellenfélnek.

Nagyon nem tudtam egyetérteni az edzői döntésekkel.

A hosszabbításban azért sem értettem a punt-ot mivel egész meccsen tudott haladni a Dallas és a ren zone-ban voltak igazán problémáik, viszont itt már elég lett volna nekik egy FG is.

Nagyon sok egyéb mellett ezt értettem a legkevésbé. Nem tudom fejből hányszor, de nem sokszor állítottuk meg a Dallast FG távolságon kívül. Így gyakorlatilag borítékolható volt az L a punt pillanatában. Én egy INT-ben vagy fumble-ben bíztam csak. Sajnos egyik sem jött. Go Pats! :)

@taizoli Asiasi inaktív volt, Henrynek volt egy 20 yardos TD elkapása (+ még 5 yard egy másik playben), Smithnek egy 9 yardos. Kb. ennyi.

Ami viszont nekem hosszú távon is komoly gondot jelent, az a támadófal. Cajuste kb. teljesen homály volt addig, amíg pályán volt... Ezzek így komoly bajok lesznek. A playhívásokat nagyon nem értem. Vagy még az is lehet, hogy igen. JMD és a támadóstáb is tudja, hogy ez a fal gyenge, nagy játékokra, illetve hosszú távon védelmet biztosítani Mac számára nem képes. Talán ezért nem merik beleállítani Jonest nagyobb játékokba. Pedig látszik rajta, hogy tudnának ezek működni, ha lenne előtte egy normális fal, ld. pl. Bourne TD-je. 

Nekem pl. kellemes meglepetés volt Kyle Dugger játéka is bizonyos helyzetekben. 

Ezt a meccset is JMD és BB veszítette el. Ebben a játékos állományban érezhetően több van, még a fotelből nézve is. Kivéve a támadó falat mert az sajnos harmat gyenge.

Valahogy én is úgy érzem, hogy több van a csapatban. Egységenként és csapatként egyaránt. Látszik ez abból is szerintem, hogy egyik meccsen jól mutat pl. az O, míg a következőn szörnyen, és ugyanez igaz a D-re is.

Véleményetek szerint mitől teljesít gyengébben a támadó falunk az elmúlt évekhez képest? Végtére is ugyanazok a játékosok alkotják évek óta Onwneut leszámítva.

A probléma inkább a játékosokkal van. Sérülések, plusz rossz felkészülés a nyáron. Olyan mintha visszafejlödtek volna (rossz lábmunka stb.)

Én a Wynn downt nem teljesen értem. Oké, gyenge volt, de 2 hét kihagyás után, edzés nélkül, Covidból visszajőve várt bárki mást? (amúgy Herroné volt a forduló egyik leggyengébb passzblokkoló teljesítménye)

Nem tudtam sajnos a meccset végig nézni, azonban ott éreztem egy nagy törést az O-ban, amikor 4&1-nél puntoltunk. A puntot meg tudjuk, hogy milyen lett. Ezt a szitut még a Kecskével is meg tudtuk oldani. Nem értem miért nem bízott B.B. a Kicsiben.

én azt látom, igy 6 meccs után, plusz az előző éveket is már ideszámolva, hogy BB és az egész edzői stáb nem tud fejlödni. BB szerintem már öreg is hozzá. Ugyan azt probálják csinálni, mint Brady éra alatt. Csak be kéne látni, hogy idö közben az NFL továbblépett, robbanékonyabb játékosok offense es defense oldalon egyaránt. Futkosos irányitok. (itt inkább azt értem, hogy gyorsan ki tudnak mozogni, ha a zseb összeomlik elöttük stb.) és ennek megfelelően draftolni, plusz épiteni a csapatot. 

Azért ez így elég erős.Miért ne működhetne ami 20 évig? Tavaly láthattunk hogy igenis lehet vele nyerni(TB) csak megfelelő játékosállomány(WR+O fal) kell hozzá. Ha az O fal rendben lenne akkor így állna a csapat. Tehetséget kell hozni mind a falba mind a WR állományba és akkor tudna működni. Azért azt is vegyük figyelembe hogy rookie QB, inkonzisztens fal és futójáték nem könnyíti meg hogy tökösebb hívásokkal haladjon a csapat. Amin szerintem változtatni kell az edzőknek hogy nyerni akarjunk és ne elkerülni akarjuk a vereséget.

Maximálisan egyetértek.

Ismét meg kell tanulni nyerni. A tegnapi meccsen már nem lehetett az időjárásra fogni , hogy egy előttünk járó csapatot megverhettünk volna.

Sajnos a sok "kicsi" vereség  mind ugyanolyan "értékű" , mint a méretes zakó. Bátrabban kellene játszatni a csapatot. Nem azt mondom, hogy minden 4.-re rá kell menni, de ... 

Hozzáteszem, hogy amit a szezon elején többen vártunk , azt azért én úgy gondolom megkapjuk.

Fejlődik a csapat, és ez jó.!!

NFL szinten az év eddig egyik legjobb meccse volt. A csapat felül múlta a várakozásokat, a Cowboys minden téren jobb csapat én egy közel sima vereségre számítottam de ez a jó meccs kárpótol a küzdelmes vereségért is.

Ha ennyi van a csapatban így félkészen, sok sérüléssel akkor mi vár még ránk a jövőben? Csupa jó dolog úgy érzem.

Ezt a meccset simán megnyerhettük volna és, hogy kicsúszott a kezünkből, az nagyon bosszantó. Én is az edzői döntéseket okolom, mint itt sokan előttem. Egy "jobb" csapat ellen csak kockáztatva lehet nyerni, márpedig a Cowboys jelenleg egy jobb csapat. Nagy kár érte, mert lássuk be, szerencséje is volt a Patsnek itt-ott, de még így sem lett meg. 

MJ szerintem megint jól szerepelt, hozta, amit lehetett. Nyilván volt az INT-je (megint a legrosszabbkor), de ahogy láttam, az nem rajta múlott. A futók is odatették magukat. Szerintem összességében a védelmen ment el ezt a meccs, a támadóktól ennél sokkal többet nem lehetne várni. Ezért sem értem, miért a védelembe bízott BB a végén... :(( 

Én úgy vélem, hogy ha közel 30 (29) táblára felrakott ponttal (és kb. 2,5 negyedet nem is játszott az O…) nem nyer egy csapat, ott beszélhetünk a védelemről, csak mindannyian tudjuk hogy nincs értelme. (Egy dolog árnyalja a képet mindössze, hogy az O nulla pihenést biztosított nekik.)

Becsülettel helytálltunk, küzdöttünk, sajnos gyakran csak küszködtünk, egy kiegyensúlyozott szerkezetű, csoport győzelemre, s így PO-ra is kontender, ám fegyelmezetlen csapat ellen. Győzelmi esélyeink is jócskán voltak, de nyerni még meg kell tanulnunk és ahhoz pl. többek között nem szabad ennyire elfárasztanunk a védelmünket.

Sajnos a TO-eink sem javultak és noha u.annyi volt, mint az ellenfélnek, Ők abból 10 pontot raktak fel, Mi meg 0-át, sőt a szinte annak számító blokkolt punt-ból jövő, 17 yardról induló, támadásukat is csak Bentley bravúrja mentette meg a TD-től. Bentley kiválóan játszott, Engemet kicsit megdöbbentett, hogy alig volt a pályán (def. snap 45%-a!), míg pl. KVN 80%, HT 71%, vajon miért?

Nagyon örülök MJ immár másodszor bebizonyosuló „INT felejtő memóriájának”! Most bravúrosan és azonnal visszavágott Diggsnek. Sajnos szerintem csak két konzisztens játékosunk van Judon és Meyers, sőt talán MJ is az, a többiek hol így, hol úgy...a sec. sajnos többnyire úgy. Két nagypénzű játékos egyelőre igen szürke, Smith és Agholor...Sajnos nem vagyunk még egységes és kiegyensúlyozott csapat és ez nem az újonc irányítónkon múlik, hanem az Ofalon, a hektikus sec.-en és több, eddig nem igazán bevált igazolásokon, több másodéves visszaesésén stb. Bosszantó, hogy ennek ellenére 3 meccs is éppen hogy csak kicsúszott a kezünkből.

Ami az edzői stábot illeti : konzervatív edzők (JMD,BB), konzervatív játék. Nem tudom...meneszteni kéne Őket? Eretnekségnek tűnik, de változatlanul vannak szakírók, akik szerint a csapatunk rosszul edzett, főleg mentálisan.

BBt semmi képp nem lehet meneszteni... Ötletnek is rossz.

 

JMD helyett viszont lehetne már találni talán modernebb felfogású OC-t... Rá is férne a csapatra a felfrissülés ezen a téren...

Az első bekezdéssel maximálisan, mindenben egyetértek. Ez a Dallas szerintem idén nagyon sokra viheti, már ha McCarthy nem cseszi el jó szokásához híven. (Nagyon kemény lesz az az NFC: Cards, Bucs, Cowboys, Packers, Rams)

A turnovereknél azért az is beszédes, honnan kell elérni azokat a pontokat, ettől függetlenül persze valid amit írsz (10 pont vs 0 pont). Az első labdaszerzés után ugye jött a strip sack, de addig haladtunk szépen, sőt egy TD-t is elértünk - csak ugye az a bizonyos hóóding (szegény Meyers) - a másodiknál meg a félidő végi térdelés. Ezzel szemben ők jöhettek félpályáról, meg a pick six. Én egyébként szívem szerint idevenném még a meccs elején kivédekezett negyediket is, bizonyos szempontból az is tekinthető turnovernek.

Az INT-nél ha MJ pontosabban, testhez közelebb helyezi a labdát, akkor nyilván nem tudja megszerezni Diggs, akinek egyébként ez benne van a játékában, hogy egyik pillanatban megszerzi a labdát, majd a következőben meg enged egy nagy játékot. A kiegyensúlyozottságot én is hiányolom. Nem kell hogy daráljunk 0-24, de ne is engedjünk le mint a középső két negyedben.

Nekem alapból nincsen bajom azzal, ha konzervatívak vagyunk, csak az adott pillanatban legyünk azok, ne pedig az állandó ultrakonzervatív játékhívást lássam, vagy 10 esetből nyolcszor. A legnagyobb problémám igazából pont ez, nem állandóan hívunk butaságot (szerintem), van néhány igazán pofásan összerakott driveunk, aztán valahova "eldobjuk" azt a playbookot és jön valami egészen más - ez nem tetszik nekem:)

Kicsit tévedtem, csak 9 pont vs 0 pont. :) Közben nézem a def. snap-ek számát: 89!!!, embertelen, csak DMC csinálta meg mindet, persze lehet csak a sisak miatt...

Igazad van, Bentley a 37. percben sérült meg. Ez árnyalja a kevés snap-et. Figyelmetlen voltam! :)

Egyébként a meccsen 10 játékosunk kisebb-nagyobb sérülést szenvedett, 8-an visszatértek, Bentley és Wino nem.

Ha megnyertük volna a meccset, akkor is elmondható lenne, hogy az edzői stáb mintha nem tanulna a hibáiból. Ha mi kezdjük a második félidőt, akkor képesek teljesen elengedni az utolsó drive-ot. az első félidőben. Ezt tavalyi is legalább 2-3 alkalommal eljátszották. Emlékeim szerint ezeknek az lett kb mindig a vége, hogy a második félidő első támadásából még egy first downt se sikerült elérni.

Az meg, hogy nem mernek agresszívabban hívni, rámenni 4. kísérletre az még mindig picit rejtély. Nem értem, a meccsen belül ezekkel a hívásokkal a néhány pontos előnyünket védtük vagy pedig a 2-3-as mérlegünket?

A védelmet meg olyan szempontból megvédeném, hogy megint nagyon sokat kellett a pályán lenniük. Persze, sokszor azért is, mert nem tudták gyorsan visszaszerezni a labdát, de ha az offense folyamatosan még 1 first downt se tud szerezni, akkor szerintem túl nagy nyomás is kerül a defense-re, ami egy cowboys szintű csapat ellen borítékolhatóan csak rosszul végződhet.

Összeségében szerintem az eredmény nagyon csalóka. Szemre a pályán nagyon nagy volt a különbség a két csapat között, de megyünk tovább. Go pats.
 

Hát... nem tudom. Szerintem olyan sok támadásunk nem volt, ami nem ponttal zárult. 3 and out-ra nem is emlékszem... de lehet volt egy pár, de azért nem végtelen. A hosszú játék TD a legrosszabbkor jött a részünkről, mert a Cowboys vissza tudott támadni, a védelem meg nem tudott pihenni. Én inkább azt mondanám, hogy a Cowboys ügyesen építkezve, szép lassan haladt végig a pályán, sok büntetéssel, ami miatt tovább nyúltak a drive-ok, de a büntetések ellenére is simán haladtak. Nem egyszer csináltak meg sokyardos szituációkat elsőre... Voltak szép pillanatai a védelemnek, de összességében sokkal gyengébben játszott, mint a Cowboys támadói. Fordítva ezt nem éreztem annyira.

Megint sokan sokféleképpen láttuk a meccset 🙂

Azért ha a Dallas nem szivatja magát az első félidőben alapból nem lett volna miről beszélgetni a végén, még ha összességében megint csak egy rohadt fájó L lett ez. Moore-t dicsértem a beharangnál, aztán velünk is volt szépen jó pár playhívásnál. Azt is írtam, kíváncsi leszek a tervre, igazából kíváncsi maradtam. Bár lehet, hogy az öreg 19-et ír még és Cooper limitálása volt a cél 🤦🏻‍♂️😃

Összességében kisebb csoda, hogy 60 percig(!!) nulla nyomás mellett elnézve a minőségbeli különbséget a célpontjaik és a mi secondarynk között ez végig szoros volt. Ugyanakkor amikor igazán odatették magukat edzőmeccs szaga volt, nevetgéltek, tükörsimán mentek át rajtunk a hosszabbításban is. Bárhogy is, ameddig ezeket a meccseket sorra elveszítjük és Jets, Texans szintű csapatokat tudunk csupán megverni, addig senki nem fog komolyan venni minket.

Az edzős témában BB-től nem kell már csodára és bármi változásra várni, életében nem fog negyedik és kettőre nekimenni csak a meccs utolsó percében. Vagy akkor sem. JMD sokkal aggasztóbb, teljesen felvette ezt a stílust. Nem azt mondom, hogy Staley-szintű hozzáállás kell, de azért ebben megint sokkal több volt tegnap. Remélem nem BB székére vár, mert komolyan csalódnék, ha ő lenne az új HC. Az első félidő végének meg bárki volt az ötletgazdája, komolyan szégyellhetné magát.

Hát... Nem tudom. A védelemnel voltak biztató periódusai, mégis kapott 500+ yardot meg 35 pontot. A támadósor alig volt fenn a pályán mégis csinált 29 pontot. Ez a fal tragikusan festett, MJ mégis jónak tűnt mögötte. Az edzői stáb nem volt a helyzet magaslatán, mégis egy szoros ki-ki meccs lett belőle. A Dallas sokra viheti, nem véletlenül top3 ez a támadósor. A védelem ugyanakkor tragédia náluk is. Nem tudom. MJ-n nagyon sokat morfondírozom, szerintem egyértelműen jó választásnak tűnik. A bowl.hu valamely cikkében írták, hogy ő rendelkezik a legstabilabb alappal, de soha nem lesz belőle top 10-15 irányító. Nos ezt szerintem így jósolgatni balgaság, de az újoncok közül egyértelműen ő néz ki a legjobban, sőt ha néha lenne egy kis "szarunk bele, ezt a meccset most bevállaljuk" mentalitás az edzőkben még sokkal jobban nézhetne ki. Szerintem ezt a liga utolsó passz védekezésbenb Dallas D ellen meg kellett volna tenni. Mi történt volna? Kikapunk a jóval esélyesebbtől? És? Önbizalma van, mert az int után megmutatta, hogy annyira nem hatja meg a sztori ha rigót dob. 2-4, playoff szerintem úszik, elő kéne állni valami tökösebbel, mert szerintem ennek az idénynek már úgyis mindegy, aztán lássuk mire képes a kölök. Mondjuk a falat azért még rendbe kéne tenni. 

Jones esetében komoly faktor lesz, hogy egyelőre nem tud “erőset dobni”, erre pedig minden védelem készülni fog. Tudom, uncsi, hogy megint ezzel jövök, mert eskü csípem a srácot, de a légy rasz.rik a passzaira. Bourne td-je egy korrekt safety-vel felálló sec ellen interception, mert mire odaívelődik, lekeresztezik. Biztos dolgoznak ezen valahogy, vagyis gondolom, remélem. Illetve nagyon elegánsan fordul meg a futásoknál, kényelmesen átnyújtja, csak mire ez végbemegy a falat sokszor megették már, nemhogy legyen hely futni. Fel kell pörögni egy kicsit még ehhez 😉

Igaz, de ezért újonc. Ha ez már mind meglenne akkor ez a pörformansz (2-4) elég vékonyka volna, és fröcsögő/habzó szájjal követelném BB mielőbbi nyugdíjazását. Brady karja se volt annak idején valami bivaly, de szerintem arra lehet gyúrni. Jó, olyan soha nem lesz mint Mahomes vagy Rodgers karja, de lehet rá edzeni bőven. 

Idén az összes meccsen 106 db 40+os dobás volt a ligában(ennek egy része YAC-el lett 40+ -os) 1 db MJ-nek. Ez átlagban 1 db/meccs,  0,5 db /QB/meccsaz átlag. Tényleg olyan fontos hogy valaki átdobja a pályát??? Ezen fog múlni az eredményessége a csapatnak? Értem hogy látványos de nem lehet hogy kicsit túlértékeled a karerőt?

Ha annyira gyenge, hogy a védelmek "feladják" a hosszú passzokat, az baj. Évek óta azt halljuk, hogy "vertikálisan" akarják megnyújtani a pályát. Eddig nem volt elkapó hozzá, nagy baj lenne, ha most QB nem lenne hozzá. Ha nagyon gyenge a karja, akkor a távoli dobásai nem csak rövidebbek, de alapból pontatlanabbak is lesznek, hiszen erőlködnie kell, hogy egyáltalán elrepüljön a labda addig, ameddig szeretné, valamint jobban bele kell állnia a dobásokba, tehát nem tudja bármilyen kicsavart testhelyzetből eldobni a világ végéig, ami csökkenti a lehetőségeit játék közben. 

 Azonban szerintem nem ez a helyzet nála. Nem annyira erős a karja, mint a nagymenőkké, de ezt lehet orvosolni szerintem viszonylag rövid idő alatt. Nem tudom Brady mit bír most, nem vagyok benne biztos, hogy sokkal erősebb karja van. A karerő is csak egy az irányító fontosabb tulajdonságai közül (amiből még én is tudok vagy 10-et felsorolni, képzelem mennyi lehet a valóságban), amik meghatározzák, hogy milyen szintre tud eljutni. Szerencsére még fejleszthető is. A mobilitás hiánya nagyobb probléma, de anélkül is bőven lehet élni, ha minden más stimmel. Meglátjuk mi lesz belőle, ami biztos, hogy nagyon biztató. Hogy hol van a plafon, azt nem tudjuk és szerintem senki nem tudja. A Pats sokan "utálják" a Brady korszak miatt és nem akarják elhinni, hogy be lehet húzni egy éven belül egy másik franchise irányítót, mikor más csapatok évtizedek alatt nem tudták ezt megoldani. Nem fognak ujjongani, hogy úgy néz ki megoldódott ez a kérdés. Szerintem Jimmy G.- nél már jobb, mert egészséges tudott maradni 6 meccsig (végül elég jól járt vele a csapat, hogy elengedte).

Egyébként nem kell kiválónak lennie, elég ha jó lesz, azzal is bőven lehet SB-t nyerni. 

Annyira szar az öreg karja, hogy eddig ő dobta a leghosszabbat idén valami 67yarddal,meg legerosebbet 99km/h-val.

Ha idénre gondolsz akkor az 62 yard volt, amiből 47 volt elkapás utáni YAC a levegőben 15 yardot volt a labda :-), valóban átdobta a pályát :-D

 

Akkor a cikkel vitatkozzál, mert én ebben olvastam. Jó igen, 2,5 yardot tévedtem, én 67re emlékeztem ők 64,5öt írnak:

https://fuzovelkifele.com/2021/10/tom-brady-ha-akarnek-55-eves-koromig-is-jatszhatnek/

Igen rákerestem. Valóban annyit szállt a labda. egy Hail mary volt, 6 yard nekifutásból és IC lett belőle :-)

Azt nem mondtam, hogy sikeres is lett. Csak annyit hogy sokat szállt a labda a levegőben és gyorsan. Meg, hogy van karja még az öregnek. Sőt, szerintem jobban néz ki mint 10 éve. 

Kicsit vicces amit írsz, a YAC-ról a hosszúság statoknál nem illik elfelejtkezni, mert akkor MJ 75 yardja Bourne-nek a csúcs... :) 

Csak érdekességként a Patspulpit up&down-ja:

UP: Bentley, Harris, Stevenson

DOWN: Cajuste, Herron, Wynn, Harry, Mills, Tavai, Smith.

Tavai felelős a blokkolt punt-ért, az Ő embere volt a blokkoló. Mills "felelős" Lamb 2 nagy játékáért. (A DAL 45 yardosáról 3&25 -nél 24 yardot engedett, amiből az egyenlítő mezőnygól lett a meccs végén és a másik a hosszabbítás 35 yardos TD-je.)

@PFF / hét legjobb öt értékelése.

1️⃣ Mac Jones - 92.5

2️⃣ Jakobi Meyers - 90.7

3️⃣ David Andrews - 88.5

4️⃣ Ja’Whaun Bentley - 84.4

5️⃣ Michael Onwenu - 80.7

Köszi Arnold! Nagyon reálisnak tartom! Az Ofal majd akkor lesz elfogadható, ha a két T legalább 80 lesz. 

Nekem már az elég lenne ha mindenki 70felett lenne.. az már egy jó stabil fal lenne. Ha mindenki 80 felett lenne az meg elit fal, az lenne a legjobb ;)

Azt elfelejtettem leírni a chat-en a meccs izgalmában, hogy csak az én fejemben fordult meg egyedül, hogy Bourne ne fusson be TD-re, hanem térdeljen le az 1 yardoson? Így lett volna 4 kísérletünk a TD-re (tudom…a Dallasnak sem sikerült) és sokkal kevesebb vagy közel semmi ideje nem maradt volna a Boysnak az egyenlítésre. Ez az elvetemült ötlet másnak is az eszébe jutott miközben száguldott Bourne? (Persze azt is tudom, hogy ez egy ilyen szituban nem egyszerű kérdés és azt sem tudom, hogy az ilyen helyzetekre mennyire készítik fel a játékosokat NFL szinten. Ugyebár sprint közben nem igazán tud az ember a HC-vel egyeztetni. 😅)

Ha vezetsz, és le akarod pörgetni az órát, akkor nyilván kifejezetten ajánlott, és okos dolog.

Ha hátrányban vagy, ki az, aki letérdel ahelyett, hogy átvenné a vezetést?

Ugyanakkor látva azt, hogy hogyan haladt a Dallas offense, hogy mennyire fáradt a védelem - ergo visszatámadással igen nagy eséllyel pontokat szereznek -, akkor itt már ezen el lehetett volna gondolkozni. Már ha lehetne futás közben időt kérni, átgondolni, és megbeszélni az elkapóval, hogy akkor most ne fuss be. Szerintem ez a TD nem volt a játék képében, full meglepetés volt, ilyen ravaszságokra készülni nem lehetett.

Mondjuk, ha igaz, hogy van olyan HC, aki inkább beenged egy TD-t, hogy hátrányba kerüljön, de maradjon ideje visszatámadni és nyerni, akkor ez sem annyira elvetemült ötlet...

Érdekes felvetés, noha nagyon játékidegen ebben a szituban, nincs WR akinek ez eszébe jut, ha nincs előre megbeszélve.

Kicsit utána néztem a Gamebookban. Amennyiben Bourne 1 yardon leül, a következő a helyzet: Vezet a DAL 26-21-re, hátralévő játék idő 2:21, a DAL-nak van 2 időkérése. Ezután, nyilván futásokkal ölhetnénk az időt, a DAL viszont 2 időkéréssel ezt jelentősen csökkentheti, ráadásul rendkívül bizonytalan 1 yardról, hogy mondjuk csak 3.-ra vigyük be és még aztán a 2 pontos is tuti legyen. Úgy vélem a DAL-nak közel 2 perce maradt volna. Már eddig is van egy rakás ha és aztán ott van még a KR milyensége is. Jó volt ez így, mert csak egy ha maradt, 3&25-nél a DAL 45-ről küldött passzt szegény Mills-nek el kellett volna ütni Lamb elől és akkor Zuerlein egyenlítsen egy 70 yardos mezőny góllal, vagy nyerjen Dak egy HM-vel. (Hogy ne hegyezzük ki szegény Mills-re az engedett 24 yardos elkapás megakadályozását, a drive-ban korábban volt még egy 4&4 a DAL 35-ön is, amit 13 yardos elkapással abszolváltak.)

Sziasztok!

Először is Üdv Mindenkinek! „Követlek”már egy ideje Benneteket, de hozzászólásra még nem ragadtattam magam – eddig. :)

Úgy látszik idén is, sőt, idén talán még inkább hullámvasúton ülünk a tavalyi év után. Ha jól játszunk, kikapunk, ha rosszul, akár még nyerhetünk is… nem kicsit ellentmondásos a csapatunk idén.

Én most alapvetően 3 dologra szeretnék kitérni – részben a Dallas meccs kapcsán is.

Nem vitatkozván az előttem szólóakkal, sőt, egyetértek az edzői stábot érintő kritikák zömével, azonban egy újabb ellentmondásra szeretném felhívni a figyelmet: tavaly az volt az általános közvélekedés, hogy a tavalyi eredményünk javarészt az edzői gárdának volt köszönhető, a keret még arra a mérlegre sem volt igazán alkalmas. Idén azt gondolom, hogy jóval erősebb kerettel rendelkezünk és kvázi azt mondjuk, hogy még jobbak is lehetnénk, ha az edzői gárda több esetben más játékot hívna/stratégiát választana. Tudomásom szerint – de javítsatok ki, ha tévedek – a korábbi évekkel ellentétben idén nem „rabolták le” az edzői gárdánkat, szóval nagyjából ugyanazzal a gárdával mentünk neki ennek az idénynek, mint a tavalyinak. Szóval minimum furcsa, hogy idén miért „betlizik” ennyit az edzői team.

Még edzők. Támadófal. Ok, tudjuk, Scarnecchia egyedülálló támadófal edző volt. Pótolni nem is lehet, max valamennyire helyettesíteni DE! Már tavaly is nélküle vágtunk neki a szezonnak és nem látszott ennyire a hiánya. Még tartott volna a „hatása”?? És ha már edzők és támadófal. Tavaly ugye két ember vette át Scar-tól az O falat: Cole Popovich és Carmen Bricillo. Nyáron azt olvastam, hogy az oltás fel nem vétele miatt a Patriots Popovich-tól megvált, legalábbis átmeneti időre. De most direkt megnéztem a patriots.com-on, szerepel az edzői stáb tagjai között. Ti tudjátok, hogy vele most mi a helyzet?

És akkor még a „Sötét Nagyúr” kapcsán két észrevételem lenne.

Én most már évek óta minden Pats meccset végignézek élőben. Ami nekem „nem tetszik”: néhány kivételtől eltekintve, ha figyelitek az öreget meccs közben, nem olyan hőfokon él meg meccset, mint korábban. Arra gondolok, hogy nem kiabál/veszekedik/mérges annyira, mint korábban egy-egy meccs-szituáció kapcsán. Sőt, még azt is merem mondani, hogy még a tavalyi évben is sokkal intenzívebb volt. Nem ez vall rá és a mentalitásával is ellentétes szerintem. Ti hogy látjátok? Arra gondolok sokszor, hogy ez még az öreg fejében lehet, hogy egy átmeneti év és bár hiába maximalista, nincsenek akkora elvárásai? A Dallas elleni meccsen is, Mills hibája után nyugodtan beszélgetett Vele, nem harapta le a fejét. És még valami. Csak nekem tűnik úgy, hogy idén kevesebbet foglalkozik az oldal vonal mellett meccs közben a védelemmel? Bevallom őszintén, nem nagyon rémlik olyan jelenet idén – bár ez lehet a közvetítés „hibája” is – hogy így a védelem egy-egy adott csoportjának eligazítást tartott volna az oldalvonal mellett. Évekkel ezelőtt – azt hiszem egy Jets elleni meccs volt – Bradyék támadtak, Bill tartotta a kis eligazítását az oldalvonal mellett, brutál gyorsan TD-t szerzett az offense, Bill hátranézett a pályára és mintha mi sem lenne ennél természetesebb konstatálta, hogy mi történt és folytatta az eligazítást – mindezt PERSZE :) magabiztos vezetésnél. Kis nosztalgia :)

Elnézést a hosszabb írásért. Nem tudom, hogy mi minden vár még ránk ebben a szezonban – a nyugalom az szinte kizárt :) -, de azzal mindenkinek tisztában kell lennie, hogy az új csapat építése mellett egy generációváltás is folyamatban van a csapatnál. Korábban – legalábbis ami az elmúlt 20 évet illeti – véleményem szerint ennyi és ilyen mértékű változáson nem ment keresztül a csapat. Ez még Belichickéknek is új, legyen bármennyire is a legnagyobb zsenije a ligának, még lehet, hogy Neki is fejtörést okoz. DE! Ne legyen bennünk kétség, hogy a többi csapathoz képest mi ezt a váltást sokkal rövidebb idő alatt le fogjuk tudni!

GO PATS!

Az átmeneti éves gondolattal kapcsolatban, ha nem ismerném a csapatot, elkezdenék azon gondolkozni, főleg ha még 1-2 ilyen meccs becsúszik, hogy ez egy feltűnés mentes "tankolás" magasabb cetlikért az építkezéshez..

Sok szituációra lehet ráhúzni a gondolatot, hogy pont annyira fogták vissza a csapatot, hogy kisebb eséllyel csússzon be a győzelem.

Ez nyilván csak fikció. 😁

PFFnél egyébként a hét újonca lett MJ.

@szerk. Tudnátok frissíteni a "Menetrendet"! Köszi