Ups & Downs - 6. hét: Patriots @ Browns

Kép
Ups

Újabb remek teljesítmény, újabb fölényes győzelem. A vasárnapi találkozón több jó teljesítmény akadt, néhányan azonban gyengébben teljesítettek, következzen az Ups&Downs!

UP

Bailey Zappe: Az újonc irányító a Browns ellen is a támadósor élére állt, remek teljesítménnyel örvendeztette meg a szurkolókat. 24/34-et hozott össze, 309 yardot és két touchdownt passzolt összesen, interception nélkül (118,4-es passer rating). Egy labdát így is vesztett, Isaiah Wynnt verte meg Myles Garrett és ért el strip sacket. Az egész meccsen ültek a passzai, jól osztotta el a labdákat, összességében tökéletesen végezte el a feladatát, már zsinórban másodszor. 

Hunter Henry - Jonnu Smith: Végre felébredtek téli nyári álmukból a TE-k is, ideigazolásuk óta talán most tudta legjobban kiaknázni a bennük rejlő lehetőséget az edzői stáb. Mindketten a blokkolásból is kivették a részüket, jól működött velük a play-action is (Henry és Smith is ebből szerzett hosszú elkapást, előbbi TD-t is). Összességében a támadósor javuló formát mutat, szerencsére ez átragadt rájuk is.

Tyquan Thornton - DeVante Parker - Jakobi Meyers: Az elkapótrió is jól termelte a yardokat, touchdownokat, az újonc futott és elkapott hatpontost is jegyzett, Parkernek ismét volt óriási elkapása és kiharcolt pass interference büntetése, Meyers pedig továbbra is tarthatatlannak bizonyul. Itt is hasonló fejlődés figyelhető meg, mint a TE duónál. 

Kyle Dugger: Dugger nagyszerűen kezdte a meccset, rögtön interceptiont szerzett, de később is nagyon fontos része volt a védelemnek: két leütött passz, nyolc tackle a szerzett labda mellé. Egy hosszú elkapást engedett Njokunak, de ettől eltekintve parádésan játszott.

Védőfal: Szándékosan az egész egységet emelem ki, remekül fogták meg a futást (amikor kellett), és terror alatt tudták tartani Brissettet is (3 sack, számtalan QB hit és siettetés), ezzel pedig könnyebbé tették a secondary dolgát is.

DOWN

Isaiah Wynn: Nyilvánvalóan Myles Garrettet nem lehet egy egész meccsen keresztül tartani, de Wynn sajnos ezúttal is gyengén szerepelt - akárcsak az eddigi meccseken. Úgy fest, nem igazán sikerül a jobb oldalra való átállás, de tavaly a baloldalon is gyenge volt Onwenuval az oldalán. Mindenesetre most is érkezett néhány drive erejéig a helyére Marcus Cannon, összességében pedig többet is játszott nála, hiszen jónéhányszor extra tackle is volt a pályán.

Büntetések: Sajnos ezúttal nagyon komolyan meggyűlt a csapat baja a flagekkel (12), ráadásul ezek mind-mind jogosak is voltak. Rengeteg false start a támadófalban, főleg a már előbb említett Wynn-nél, ezzel pedig majdnem egy pályányi előnyt adtak a hazaiaknak. Bill Belichick a félidőben és a meccs végén is kiemelte, hogy a játék ezen aspektusán mindenképpen javulni kell, bár az első félidőben összeszedett nyolc sárga után sikerült e tekintetben javulni.

Hozzászólás

Mit gondoltok, Mac Jonest el is lehet felejteni? Én speciel sosem voltam oda érte, szerintem egy iszonyatosan gyenge irányító, akiben nincs meg a potenciál sem, hogy sokkal jobb legyen. Szóval remélem, hogy Zappe marad továbbra is a kezdő. 

Ritka, de egyetértek! Örülök, hogy nincs Mindenki.

Én ismét idetenném a támadó játék hívást, a Zappéra kiválóan működő játéktervet - vagyis a Patricia-Judge párost is.

És hát amikor az erős védelemről beszélünk, akkor nem lehet elmenni Steve Belichick mellett sem - még akkor sem, ha amúgy nem túl szimpatikus a fiatalember, de a munkája kétségtelenül benne van az egyre jobb védelmünkben.

Tehát Coach Team - UP. :) :)

Halihóóóóóóó,

Szerintem:

UP

  • Zappe projekt sikeressége, hogy terheljük maximálisan:
    • 2. és hosszúra vagy fussunk 0 yardért középre vagy dobassunk vele egy min. 20-25 yardos passzt
    • ha 3. és rövid lenne az Ofal szabálytalankodjon
  • „Brisett ügynök teljesítse a 66-os parancsot!” – Jó ügynök 😊

DOWN

  • Davis Jr. vissza is vihette volna, ahelyett hogy a hasát simogatja...
  • Schooler azt gondolta, hogy BB elteszi azt a labdát amivel 2. lett egy (örök)ranglistán??
  • Folkkal több súlyzós edzésmunka kell, mert nem bírta az NFL rekord súlyát?

Ha jól emlékszem az első negyedben volt egy eset amikor elvették Henry TD-jét, mert kilépett az oldalvonalon kívülre és mezőnygólt rúgtunk. Az világos, hogy miért vették el a TD-t.

Nem kellett volna sárgát dobni az estre?

Henry nem magától lépett ki, hanem futott egy útvonalat és kilökték.

Én is azt hittem, hogy ezt benézték a zebrák, de kiderült, hogy illegal touching szabálytalanság (ennek minősülne az a lökés) csak akkor van, ha a QB még a zsebben van és onnan passzol. Zappe pedig kilépett a zsebből, így utána már szabályos volt a lökés (és jó ítélet volt a sárga is Henry ellen, mert a szabály szerint nem érintheti a labdát először az, aki elhagyta a pályát, akár magától, akár közreműködéssel került pályán kívülre)

Amúgy kár azért a playért, mert Henry tök üresen volt másodpercekig még a lökés előtt, csak Zappe túl sokat hezitált. De ennél nagyobb bajunk sose legyen egy újonccal :)

Ha valakit érdekel. BB személyesen elemez pár játékot a Browns ellen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=apj9_qgrYF0&ab_channel=NewEnglandPatriots